Søg
Close this search box.

Església de San juan Bautista & den smukke kirkegård

San Juan Bautista kirke i byen Deia på Mallorca.

Kirken i Deià, er bygget på en bakketop, over et tidligere vagttårn fra 1400-tallet, langt over havet med enestående panoramisk udsigt over kysten og omkringliggende dal.

Selve kirken blev oprindeligt opført i 1300-tallet, men blev i 1500-tallet udvidet med et forsvarstårn, hvorfra man kunne holde udkig efter pirater og vandaler, der forsøgte af tvinge sig adgang fra søsiden.

Eslgésia de San juan Bautista gennemgik senere i det 18. århundrede, en række renoveringer efter voldsomme brænde, der næsten tog hele kirken med sig.

Inde i kirken, finder du også det kommunale museum i Deià, med religiøst kunst og genstande samlet gennem tiden.

Deià tiltrækker sig mange prominente navne, og byens kirke har blandt andet dannet scene for Caroline Corrs bryllup, hvor hun lod sig smede med Frank Woods. Caroline og Frank boede i øvrigt på Hotel La Residencia i Deià.

Bag kirken finder du kirkegården, som er mindst lige så vigtig at besøge. Her hviler forfatteren Robert Graves, sammen med kunstner William Henre Waldren – to vigtige skikkelser i Mallorcas historiebøger.

Langs den ene side af kirken står to kanoner fra 1500-tallet, med en mindesten for William Waldren mellem dem. På mindestenen ses en skulptur af den såkaldte, Myotragus Balearicus – Mallorcas uddøde dværgantilope, som Waldren var den første til at finde skelettet af.

Mange vandrere lægger vejen forbi Eslgésia de San juan Bautista, på deres færden gennem Tramuntana-bjergenes dybe grønne arealer af uspoleret idyl, for at tage billeder af udsigten herfra.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere kirker du skal besøge på Mallorca