Søg
Close this search box.

Torre de sa Pedrissa

Gammelt vagttårn nær kysten i Deià på Mallorca.

Historien bag Torre de sa Pedrissa

Tårnet Torre de sa Pedrissa har vel nok én af de mest privilegerede og smukke beliggenheder af alle Mallorcas mange tårne.

Tårnet er placeret næsten yderst på klipperne, ud for evigt smukke Deià, på Pi de Sa Pedrissa, ca. 270 meter over havets overflade.

Her vil du opleve skønheden selv, med enestående udsigt over de stedsegrønne bjergskråninger og ned til det safirblå hav. Ude til venstre kan du se den imponerende klippe ‘Sa Foredada’, der stikker ud fra den ikoniske ejendom, Son Marroig (også et besøg værd).

 

Udfordrende men smuk vandretur gennem Deiàs natur

Torre de sa Pedrissa blev bygget mellem 1612 og 1614, som et værn mod piratangreb. Tårnets eneste formål var, at alarmere de andre vagttårne med røgsignaler, i tilfælde af trusler. Alligevel havde Torre de sa Pedrissa en kanon og dets fysiske tilstand kunne godt vidne om kamp.

Turen herud kræver gode ben og en sund kondition, men absolut turen værd. Dele af ruten – særligt den sidste del – går gennem private grunde, men ejerne har tilladt vandrere at komme til tårnet, så der er et åbent hul ved siden jernporten.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Andra gamle vagttårne på Mallorca