Torre de sa Pedrissa

torre de pedrissa er et gammelt vagttårn ved kysten ved deia på mallorca
Om

Historien bag Torre de sa Pedrissa

Tårnet Torre de sa Pedrissa har vel nok én af de mest privilegerede og smukke beliggenheder af alle Mallorcas mange tårne.

Tårnet er placeret næsten yderst på klipperne, ud for evigt smukke Deià, på Pi de Sa Pedrissa, ca. 270 meter over havets overflade.

Her vil du opleve skønheden selv, med enestående udsigt over de stedsegrønne bjergskråninger og ned til det safirblå hav. Ude til venstre kan du se den imponerende klippe ‘Sa Foredada’, der stikker ud fra den ikoniske ejendom, Son Marroig (også et besøg værd).

Udfordrende men smuk vandretur gennem Deiàs natur

Torre de sa Pedrissa blev bygget mellem 1612 og 1614, som et værn mod piratangreb. Tårnets eneste formål var, at alarmere de andre vagttårne med røgsignaler, i tilfælde af trusler. Alligevel havde Torre de sa Pedrissa en kanon og dets fysiske tilstand kunne godt vidne om kamp.

Turen herud kræver gode ben og en sund kondition, men absolut turen værd. Dele af ruten – særligt den sidste del – går gennem private grunde, men ejerne har tilladt vandrere at komme til tårnet, så der er et åbent hul ved siden jernporten.

Hvor

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessante seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig med sin marmorpavillon samt den gamle Joan Baptista kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Deia hotelseværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Deià

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere gamle forsvarstårne på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?