Torre de Canyamel

torre de canyamel gammel fæstning fra middelalderen i canyamel på mallorca
Om

Torre de Canyamel er ikke alene et imponerende eksempel på gotisk militærarkitektur fra det 13. århundrede, men også en autentisk og inddragende scene for diverse udstillinger samt koncerter, desuden et vanvittig lækker og autentisk restaurant

Torre de Canyamel stammer helt tilbage fra tiden omkring den catalanske erobring af Mallorca, omkring år 1229. Efter opdelingen af Mallorca, blandt grever og krigsherrer der havde deltaget i reconquestaen, blev Torre de Canyamel opsat som et værn mod angreb i disse krigstider. Tårnet er bygget som en reel borg, en militærkonstruktion med skydeskår på toppen, så soldaterne kunne forsvare sig.

Torre de Canyamel var blandt de første fæstningsbygninger i Capdepera og Canyamel, sammen med tårnet Torre d’en Nunis, der senere blev udvidet og blev til Castell de Capdepera.

Gennem tiden har Torre de Canyamel, været under ejerskab af diverse private lodsejere, men det var først fremme i 1867, at Torre de Canyamel faldt i den nuværende families forfædres hænder.

Etnologer mener, at det var tårnet her der gav navn til landsbyen, Canyamel, grundet den omkringliggende gårds produktion af sukkerrør og honning. På catalansk betyder ‘mel’, honning.

I dag kan du opleve spændende kunstudstillinger og forførende klassiske koncerter i Torre de Caynamel, mens du indtager de autentiske rammer af den gamle fæstningsbygning og smukke gårdhave.

Hvor

Capdepera

Capdepera er en historisk by der har udviklet sig ud fra fæstningen, Castell de Capdepera, der kroner hele området fra sin beliggenhed på den højeste bakketop. Capdepera byder på en charmerende by, hvor de små barer sikrer en altid hyggelig og intim stemning i de små skrå gader. Foruden Castell de Capdepera kan du også glæde dig til et besøg i familien Marchs (Banco March) tidligere sommerpalæ i Cala Ratjada, hvor en eminent skulpturpark venter og kunstudstillinger venter. Capdepera er særligt værd at besøge om onsdagen hvor det lokale marked løber af stablen, eller i maj måned hvor det store middelaldermarked afholdes på Castell de Capdepera.

Capdepera seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Capdepera

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?