Søg
Close this search box.

Torre de Canyamel

Gammel fæstning, Torre de Canyamel, på Mallorca.

Torre de Canyamel er et imponerende eksempel på gotisk militærarkitektur

Torre de Canyamel stammer helt tilbage fra tiden omkring den catalanske erobring af Mallorca, omkring år 1229. Efter opdelingen af Mallorca, blandt grever og krigsherrer der havde deltaget i reconquestaen, blev Torre de Canyamel opsat som et værn mod angreb i disse krigstider. Tårnet er bygget som en reel borg, en militærkonstruktion med skydeskår på toppen, så soldaterne kunne forsvare sig.

Torre de Canyamel var blandt de første fæstningsbygninger i Capdepera og Canyamel, sammen med tårnet Torre d’en Nunis, der senere blev udvidet og blev til Castell de Capdepera.

Gennem tiden har Torre de Canyamel, været under ejerskab af diverse private lodsejere, men det var først fremme i 1867, at Torre de Canyamel faldt i den nuværende families forfædres hænder.

Etnologer mener, at det var tårnet her der gav navn til landsbyen, Canyamel, grundet den omkringliggende gårds produktion af sukkerrør og honning. På catalansk betyder ‘mel’, honning.

I dag kan du opleve spændende kunstudstillinger og forførende klassiske koncerter i Torre de Caynamel, mens du indtager de autentiske rammer af den gamle fæstningsbygning og smukke gårdhave.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle fæstninger skal opleve på Mallorca