Cala Ratjada guide til aktiviteter, udflugter og hoteltilbud

Cala Ratjada blevet en mere populær feriedestination end nogensinde før, med nogle fantastiske børnevenlige små strande i området. Sammenlagt består hele området af selve Cala Ratjada, Cala Gat, Son Moll og Cala Agulla.

Cala Ratjada har desuden et stort antal tilbud, når det kommer til oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, oplagt til familieferie.

cala ratjada på kort over mallorca
Overnatning

Bedste hoteller og hoteltilbud i Cala Ratjada

cala ratjada mallorca hotel havudsigt værelse

Son Moll Sentits Spa – Adults Only ****

Hvis moderne rammer, strand og havudsigt er kravet til feriens hotel, så er dette lige et tilbud til jer! Det lækre hotel tilbyder særligt lækre værelser, hvor du hver morgen kan vågne op til synet af havet og hver aften falde i søvn til de hypnotiserende lyde af blide bølgebrus. På toppen af hotellet ligger panoramabaren, hvor I kan nyde en forfriskning sammen med udsigten over hele nordøstkysten af Mallorca. Hotellet tilbyder desuden en række lækre faciliteter der fuldender et romantisk ophold i Cala Ratjada. Dette kun for voksne hotel ligger direkte ved stranden Son Moll, en bred og blød sandstrand og blåt flag og beach bar.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

cala ratjada mallorca hotel terrasse pool havudsigt sol

THB Guya Playa ****

Dette skønne lejlighedshotel ved den rolige Cala Agulla strand, nordligt i Cala Ratjada, er et oplagt valg til småbørnsfamilien der ikke kun rejser på børnenes præmisser. Hotellet tilbyder nemlig en række services og faciliteter, der gør opholdet på hotellet fuldendt for både forældre og børn. Børnene har adgang til legeplads, børnebassin og der er aktivitetsklub/miniklub der arrangerer en række sjove aktiviteter for de små, mens I kan slappe af ved poolen. I tilbyder lækre spa og wellnessområder, fitnesscenter samt mulighed for at bestille afslappende massage og skønhedsbehandlinger på stedet. Lejlighederne er velindrettede, lyse og imødekommende, der er et lille køkken og en skøn altan med udsigt.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

cala ratjada hotel pool aften oplyst

Hotel Cala Gat ****

Dette hyggelige rolige hotel ligger i smukke naturlige og uspolerede omgivelser i området Cala Gat, lige ved siden af Cala Ratjada. Hotellet tilbyder en masse herlige faciliteter som fitness, wellness, tyrkisk bad, smuk have og stor solterrasse ved poolen. Hotellets dejlige beliggenhed gør det let at komme til områdets mange aktivitetstilbud, som strande, vandre og cykelture. Desuden ligger hotellet isoleret fra bylarm.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

Cala Ratjada hotel stille hyggeligt

Petit Hotel Ses Rotges ***

Nyd et afslappende ophold på dette charmerende lille petit hotel i Cala Ratjada, hvor autenticitet er nøgleordet. Hotellet er beliggende i en rustik gammel finca fra 1700-tallet, indrettet efter ægte mallorcinske skikke med massive loftbjælker, træmøbler og klinkegulve. Det lille charmerende hotel er et anderledes alternativ til de mange store hoteller i området, men byder på utrolig meget sjæl og intimitet. Petit hotellet ligger blot få minutters gågang fra Cala Ratjadas bymidte, tæt på restauranter, butikker og barer.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder omkring Cala Ratjada

Selvom badeferie er fantastisk i sig selv, indbyder Mallorca til at snuse lidt mere rundt bag de kilometerlange strandlinier. De nærmeste seværdigheder fra Cala Ratjada er Capdepera med sit berømte slot på toppen af bjerget, de fantastiske Dragehuler længere syd på kystlinien, og endeligt har du privilegiet af at være lige ved overfartsfærgen til naboøen Menorca, hvor en endagstur er oplagt for maksimalt udbytte af ferien.

Vil du have en sikker uforglemmelig oplevelse med hjem fra Cala Ratjada, så holder Mallorcas eget luftballonsbureau Mallorca Balloons til her.

aktiviteter og hotel i cala ratjada på mallorca

Nyd de lækre strande i Cala Ratjada

Der er en grund til at Cala Ratjada har vokset sig populær blandt feriegæster fra hele verden, nemlig de mange fantastiske strande i området. Her er godt med plads, lavt vand og gode faciliteter, samt et væld af muligheder for alverdens aktiviteter.

sejltur fra cala ratjada mallorca med katamaran

Cruise langs kysterne

En af de mest populære aktiviteter og ture i Cala Ratjada er en vidunderlig sejltur langs Mallorcas nordøstlige kyster med sejlbåd eller katamaran. På turen kan du nyde den friske havvind mens middelhavssolen bager fra oven, som du cruiser afsted og ser Mallorcas smukke kyster fra den anden side. Du kommer også omkring øens ene bjergkæde Serra de Llevant, der med sine dramatiske facetter nærmest vælter ud over kysten.

Klik for at booke din billet gennem vores partner her

minitog i cala ratjada for børn og familier

Udforsk Cala Ratjada i minitoget

Tag med minitoget rundt i Cala Ratjada og udforsk jeres feriebase, så I allerede fra start får et indtryk af hvad der venter. Minitoget kører bla. til områdets strande, og har stoppesteder flere steder i byen.

ridning på heste langs kyst med solnedgang i baggrunden på mallorca

Sadel op og afsted på hesteryg langs kysten

I Cala Ratjada finder du stalde der udlejer heste og arrangerer ture rundt i det smukke område, der både byder på klipper, kyst og enge. Ridning er en populær aktivitet i Cala Ratjada, og du vil opleve at det er ren terapi når du og hesten sammen traver afsted i smukke omgivelser.

cykling på mallorca

Op på jernhesten og afsted

Elsker du at cykle vil du elske Mallorca, det er der vist ikke være meget tvivl om. Du bliver begejstret når du kommer til Cala Ratjada, området byder nemlig på et væld af fede ruter der leder omkring langs den smukke kyst. Her er masser af asfalterede veje med rigelig plads, og til alle niveauer. Glæd dig!

dykker på dykkertur i Cala Ratjada på mallorca

Tag på undervandseventyr

Mallorca er et absolut paradis når det kommer til dykning og undervandseventyr, her er det klareste vand, masser af smukke undersøiske haver, mystikfyldte grotter og selvfølgelig et væld af smukke farverige fisk.Der ligger op til flere dykkercentre i Cala Ratjada som arrangerer fede dykkerture ud for kysterne, hvor du får kyndig vejledning.

vandring i bjerge i naturparken serra de llevant på mallorca

Vandring i Serra de Llevant

Elsker du en god gåtur, eller vandring med udstyr og hele pivtøjet, så er en tur til naturparken Llevant et must på disse kanter. Heroppe finder du enestående smuk uspoleret natur, samt de mest magiske udsigtspunkter over nordkysten. Her er et væld af markerede vandreruter, der tager dig omkring i bjerglandskabet, forbi ældgamle mauriske gårde, soldaterbarakker og helligdomme.

Nærliggende seværdigheder

fyrtårn på klipperne over kysten ved cala ratjada på mallorca

Nyd en tur til fyrtårnet

På det yderste af klipperne over Cala Ratjada finder du Far de Capdepera (Capdepera fyrtårn), der er et populært besøgsmål blandt feriegæster. Fra fyrtårnet kan du nyde de magiske blikke over hele kysten og Cala Ratjada, og du kan tilmed se et af de ældgamle vagttårne på klipperne, der engang vogtede mod pirater.

march palæ i cala ratjada mallorca

Besøg March-palæet

March-palæet i Cala Ratjada er en oplevelse for alle kunstinteresserede. Palæet er tidligere sommerresidens for den velhavnde March-familie (Banco March), som nu er omdannet til kunstudstilling. Det er March-stiftelsen der står bag, og byder på nogle af de mest imponerende værker. Hertil kommer en smuk rosenhave samt en skulpturpark, der i sig selv er et besøg værd.

Læs mere om March-palæet

castell de capdepera på mallorca er en borg fra middelalderen og seværdighed

Besøg middelalderborgen Castell de Capdepera

På en bjergtop bag Cala Ratjada ligger den gamle middelalderborg Castell de Capdepera, som var hele grundstenen af området. Borgen blev bygget omkring år 1300, da kongen af Mallorca gjorde klar til at erobre naboøen, Menorca. Fra borgen udsprang et lille samfund, der gennem tiden er vokset og blevet til Capdepera og Cala Ratjada. Fra borgen kan du se over til Menorca, ligesom du kan se over hele den smukke nordøstkyst, et foirtryllende syn og en spændende historie som du får mens du går rundt deroppe.

Læs mere om Castell de Capdepera

cuevas de arta drystenshuler i canyamel mallorca

Besøg Cuevas de Arta

Cuevas de Arta er nogle af Mallorcas smukkeste og mest fascinerende drypstenshuler, desuden ern stor turistattraktion i området. Bevæg dig gennem tunneller og kamre af pudseløjerlige drypsten oplyst i smukke farver, så de næsten virker levende. Cuevas de Arta er en herlig oplevelse for store og små, et godt bud på en udflugt.

Læs mere om Cuevas de Arta

torre de canyamel gammel fæstning fra middelalderen i canyamel på mallorca

Spis helstegt pattegris ved Torre de Canyamel

Endnu et lokalt vartegn er at finde ikke langt fra Cala Ratjada, nemlig den gamle middelalderfæstning, Torre de Canyamel. Fæstningen blev bygget som værn mod pirater, hvor kvinder og børn kunne søge ly mens mændende sloges. Ved siden af fæstningen ligger en restaurant, der er kendt for sin helstegte pattegris – og ja, den er smagt efter og der kommer også en anbefaling herfra.

Læs mere om Torre de Canyamel

Strande

Strandene i Cala Ratjada

På den nordlige side af bjerget, grænser Cala Ratjada op til den smukke Cala Agulla strand, der er Cala Ratjadas ansigt udadtil på postkort fra området, en virkelig lækker og smuk strand.

Den største strand i Cala Ratjada er Son Moll, med sit næsten 200 meter hvide silkebløde tæppe, der gør den til en af østkystens bedste turiststrande.

 

Cala Gat, en lille perle af en strand ved Cala Ratjada

Cala Gat er en smuk bugt med strand, omgivet af fyrretræer og fantastisk udsigt der skal nydes. Stranden ligger tæt på og er en del af ferieområdet Cala Ratjada. Cala Gat er for det meste rolig og der er ikke så mange services til rådighed, som der er på mange andre strande i området.

Vandrestien der løber langs stranden og klipperne er en fantastisk måde, at komme til Cala Gat til fods fra Cala Ratajda. Stranden er kun omkring 500 meters gåtur fra den store havn i Cala Ratjada. Det er også muligt at besøge Cala Gat med bil, dog skal du parkere bag fyrretræerne omkring 100 meter væk fra selve stranden.

 • Beachbar
 • Parkering
 • Børnevenlig

 

Cala Agulla

Cala Agulla, også kendt som Cala Guya, er en smuk strand på den nordøstlige spids af Mallorca nær Capdepera og resortet, Cala Ratjada der grænser op af Cala Agullas sydlige ende. Cala Agulla byder på fantastisk smukt tyrkis vand med langt ud. Det er en kort gåafstand fra Cala Ratjada, men fra andre steder er bil den mest almindelige måde at få stranden. Der er en god parkeringsplads, der koster omkring 3 euro for dagen.
Længden er ca. 580 meter og bredden 40 meter.

 • Toilet
 • Beachbar
 • Solvogne og parasoller til leje
 • Børnevenlig
Vejrudsigt

Vejrudsigt og prognose for Cala Ratjada

Spisesteder & Barer

Restauranter i Cala Ratjada

Hjertet i Cala Ratajada, er den smukke og hyggelige havn. Strandpromenaden starter fra stranden Playa Son Moll og fortsætter gennem havnen, mod stranden Cala Gat på den anden side af byen. Langs strandpromenaden kan du og familien nyde den eksklusive udsigt over havet, mens I vælger mellem de mange spændende retter fra menukortet.

Overordnet er standarden for de næsten 100 restauranter i Cala Ratjada, rigtig fin, men er også præget af masseturismens krav til alsidige menukort. Har du lyst til – og mod på – det traditionelle mallorcinske køkken, kan du tage bussen til Artà eller Manacor (ca. 20 min), hvor Mallorcas berømte cellers holder til.

Indkøb & Shopping

Indkøb & shopping i Cala Ratjada

Som i et hvert andet charter-paradis, er det ikke småt med udvalget af souvenirbutikker, kosmetikere, tøjbutikker, smykkehandlere – dertil kommer en lang række fancy caféer, hvor du kan nyde en forfriskning efter en gang shopping.

Hver lørdag fra ca. 8 til ca. 13:00 har du mulighed for, at tage på marked i Cala Ratjada. Her finder du et breds udvalg af souvenirs, tasker, sko, tøj og andre lædervarer. Desuden kan du smage på Mallorcas egen Sobrassada pølse, eller måske bare nyde en forfriskning, mens du indånder atmosfæren af nysgerrige og handlende mennesker.

Se flere lokale markeder

Marked & Events

Ugentligt marked i Cala Ratjada

Cala Ratjada er en af de få kystbyer på Mallorca der har sit eget ugentlige marked, hvilket gør det et endnu bedre rejsemål.

Byen lives op lørdag morgen/formiddag med masser af boder og stande, der sælger alt mellem himmel og jord. Her er mulighed for at få kvalitetslædervarer med hjem, eller lidt nyt til garderoben.

Leder du efter endnu større markeder, kan du besøge Sineu om onsdagen, Inca om torsdagen eller Alcúdia tirsdag/søndag. Disse er de tre helt store markeder på Mallorca, der hver tiltrækker mange tusinde besøgende hver gang.

Find alle markeder på Mallorca her

 

Events i Cala Ratjada

Foruden det ugentlige marked, afholdes også en serie events i Cala Ratjada værd at nyde hvis du er i nærheden.

Maj

Middelaldermarked (Capdepera)

Den tredje weekend i maj afholdes et regulært middelaldermarked i Capdepera, 2 km fra Cala Ratjada. Capdepera er hovedbyen i kommunen og kendt for sin middelalderfæstning der står på det højeste punkt og kigger ud over kysten. På markedet, som er blevet en ægte turistattraktion, kan du møde smede, gøglere, magikere, skomagere, musikere mv.. Der er selvfølgelig også masser af boder med salg af mallorcinske produkter og andre gode ting, f.eks. palmeblads-produkter.

Dette er et unikt event på Mallorca, vær sikker på ikke at misse det.

Juli

El Carme

I traditionelle fiskerbyer som Cala Ratjada fejrer man Vor Frue af Karmelbjerget, som på Mallorca er skytshelgen for søens folk. Den 16. juli kan du således være med til at fejre en af Cala Ratjadas ældgamle traditioner på en sjov dag med masser af aktiviteter og kulturelle indslag i byen. Her vil bla. være en procession til søs, samt koncert med havaneras.

August

Festes de Sant Roc i Sant Bartolomé

Sommeren fejres i Cala Ratjada med en hel uges byfest. Her kan du opleve sjove lege, konkurrencer, udstillinger, danseopvisninger, musik og gastronomiske oplevelser for alle aldre. Der er altid en herlig livlig stemning, hvor lokale og turister hygger sig sammen.

Oktober

Mostra de la Llampuga

Én af mallorcinernes yndlingsfisk er en Llampuga, også kendt som delfinfisk eller Mahi Mahi, som er almindelig i middelhavet. I oktober arrangeres en messe hvor netop denne fisk er i centrum, med masser af gastronomiske oplevelser, konkurrencer, smagsprøvninger, workshops og meget mere. Der er også underholdning i form af opvisninger og koncerter.

Billeder

Billeder fra Cala Ratjada

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

 • Nationalt politi: 091
 • Nærpoliti: 092
 • Civilgarden: 062
 • Brand: 080
 • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 411, 422, 423, 424

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

Hvor ligger Cala Ratjada på Mallorca?

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

Artà

Artà er en kulturel højborg på Mallorca, et område der gennem tiden har været hjemsted for den sociale elite. Artà byder på ophold på herregårde og charmerende palæer i hjertet af byen, som er omdannet til luksuriøse boutique hoteller, perfekt til par som søger romantik, god mad og afslapning. Artà turistinfo

 

Cala Bona

Cala Bona er bygget op om en hyggelig gammel havn, hvis promenade er fyldt med leben på barer, restauranter og hoteller. Cala Bona har to dejlige hvide sandstrande på hver side af havnen, en ideel solferie-destination til par og småbørnsfamilier der søger et alsidigt rejsemål. Cala Bona turistinfo

 

Cala Millor

Cala Millor er den største solferie-destination på Mallorcas østkyst, hele 2 km bred strand fyld med det blødeste hvide sand og klart lavt vand, gør Millor til en ægte familiefavorit. Her er spækket med hoteller i alle prisklasser til alle behov, masser spisesteder og aktivitetstilbud. Cala Millor turistinfo

 

Calas de Mallorca

Cala de Mallorca er en ny solferie-destination på Mallorcas østkyst, spækket med lækre hoteller, moderne faciliteter og aktivitetstilbud for hele familien. Calas de Mallorca er et godt valg til en rendyrket solferie, hvor det hele handler om afslapning og familietid i skønne rammer. Info om Calas de Mallorca

 

Canyamel

Canyamel er et mere eksklusivt rejsemål på Mallorcas nordøstlige side, en feriedestination der passer godt til voksne par, som vil nyde luksus, afslapning og lækker mad på hotellet. Canyamel byder på både luksus-resort, samt en håndfuld lækre strandhoteller med udsigt over hele den smukke bugt. Info om Canyamel

 

Capdepera

Capdepera er charmerende lille middelalderby, beliggende på en bjergtop med udsigt over havet og bjergene. Capdepera byder på lækre  og charmerende overnatningssteder, bla. luksus-landferie på agroturismo, SPA-hotel samt herregårdsferie i naturens smukkeste rammer. Capdepera turistinformation

 

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en mindre men meget smuk bugt beliggende nord for Canyamel. Font de sa Cala er en relativt nybygget turistdestination, og hotellerne her byder indenfor i moderne nye rammer fyldt med lækre faciliteter og bekvemmeligheder til en fuldendt afslappende ferie. Font de sa Cala turistinformation

 

Manacor

Manacor er et oplagt rejsemål for jer der vil på cykelferie, vandreferie, golfferie eller bare på eventyr næsten hver dag, og ønsker et autentisk og afslappende sted at komme hjem til efter dagens ture. Manacor byder på herregårdsferie og fincaferie på landet, i rustikke og charmerende rammer. Manacor turistinformation

 

Porto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

Sa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

Son Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo
Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?