Søg
Close this search box.

Cala Ratjada

I denne guide

Vælg Cala Ratjada for

Hvor ligger Cala Ratjada?

Cala Ratjada markeret på kort over Mallorca.

Cala Ratjada - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Cala Ratjada er et dejligt rejsemål beliggende på Mallorcas nordøstlige næsetip, med direkte adgang til 3 vidunderlige strande og en charmerende gammel havn.

Introduktion til Cala Ratjada

Cala Ratjada blevet en mere populær feriedestination end nogensinde før, med nogle fantastiske børnevenlige små strande i området. Sammenlagt består hele området af selve Cala Ratjada, Cala Gat, Son Moll og Cala Agulla.

Cala Ratjada har desuden et stort antal tilbud, når det kommer til oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, oplagt til familieferie.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Cala Ratjada

Hvad skal man opleve i Cala Ratjada?

Cala Ratjada byder på en masse sjove og afslappende aktiviteter og tilbud for alle aldre.

Nyd de lækre strande i Cala Ratjada

Der er en grund til at Cala Ratjada har vokset sig populær blandt feriegæster fra hele verden, nemlig de mange fantastiske strande i området. Her er godt med plads, lavt vand og gode faciliteter, samt et væld af muligheder for alverdens aktiviteter.

Cruise langs kysterne

En af de mest populære aktiviteter og ture i Cala Ratjada er en vidunderlig sejltur langs Mallorcas nordøstlige kyster med sejlbåd eller katamaran. På turen kan du nyde den friske havvind mens middelhavssolen bager fra oven, som du cruiser afsted og ser Mallorcas smukke kyster fra den anden side. Du kommer også omkring øens ene bjergkæde Serra de Llevant, der med sine dramatiske facetter nærmest vælter ud over kysten.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

Udforsk Cala Ratjada i minitoget

Tag med minitoget rundt i Cala Ratjada og udforsk jeres feriebase, så I allerede fra start får et indtryk af hvad der venter. Minitoget kører bla. til områdets strande, og har stoppesteder flere steder i byen.

Besøg middelalderborgen Castell de Capdepera

På en bjergtop bag Cala Ratjada ligger den gamle middelalderborg Castell de Capdepera, som var hele grundstenen af området. Borgen blev bygget omkring år 1300, da kongen af Mallorca gjorde klar til at erobre naboøen, Menorca. Fra borgen udsprang et lille samfund, der gennem tiden er vokset og blevet til Capdepera og Cala Ratjada. Fra borgen kan du se over til Menorca, ligesom du kan se over hele den smukke nordøstkyst, et foirtryllende syn og en spændende historie som du får mens du går rundt deroppe.

En af Mallorcas mest velbevarede middelalderborge står i Capdepera, hvorfra du kan nyde udsigten til Menorca, mens du lader dig fascinere af historien der er til stede overalt.

Sadel op og afsted på hesteryg langs kysten

I Cala Ratjada finder du stalde der udlejer heste og arrangerer ture rundt i det smukke område, der både byder på klipper, kyst og enge. Ridning er en populær aktivitet i Cala Ratjada, og du vil opleve at det er ren terapi når du og hesten sammen traver afsted i smukke omgivelser.

Nyd en tur til fyrtårnet

På det yderste af klipperne over Cala Ratjada finder du Far de Capdepera (Capdepera fyrtårn), der er et populært besøgsmål blandt feriegæster. Fra fyrtårnet kan du nyde de magiske blikke over hele kysten og Cala Ratjada, og du kan tilmed se et af de ældgamle vagttårne på klipperne, der engang vogtede mod pirater.

Far de Capdepera

Far de Capdepera er fyrtårnet der står på klipperne over Cala Ratjada, et populært besøgsmål grundet den fantastiske udsigt herfra.

Tag på undervandseventyr

Mallorca er et absolut paradis når det kommer til dykning og undervandseventyr, her er det klareste vand, masser af smukke undersøiske haver, mystikfyldte grotter og selvfølgelig et væld af smukke farverige fisk.Der ligger op til flere dykkercentre i Cala Ratjada som arrangerer fede dykkerture ud for kysterne, hvor du får kyndig vejledning.

Dykning er en af de mest populære aktiviteter i Cala Ratjada og på Mallorca. En hel verden af liv og smukke undersøiske miljøer venter under havets overflade.

Besøg March-palæet

March-palæet i Cala Ratjada er en oplevelse for alle kunstinteresserede. Palæet er tidligere sommerresidens for den velhavnde March-familie (Banco March), som nu er omdannet til kunstudstilling. Det er March-stiftelsen der står bag, og byder på nogle af de mest imponerende værker. Hertil kommer en smuk rosenhave samt en skulpturpark, der i sig selv er et besøg værd.

Den berømte og velhavende familie Marchs tidligere sommerresidens er transformeret til kunstudstilling, særligt elsket for sine haver og skulpturpark.

Besøg Cuevas de Arta

Cuevas de Arta er nogle af Mallorcas smukkeste og mest fascinerende drypstenshuler, desuden ern stor turistattraktion i området. Bevæg dig gennem tunneller og kamre af pudseløjerlige drypsten oplyst i smukke farver, så de næsten virker levende. Cuevas de Arta er en herlig oplevelse for store og små, et godt bud på en udflugt.

Ingen drypstenshuler på Mallorca har som Cuevas de Artà så mange forskellige typer og former. Træd ind i en eventyrligt oplyst verden af naturens kunstværker, en både lærerig og flot oplevelse.

Andre herlige aktiviteter i og nær Cala Ratjada

Vandreture omkring Cala Ratjada

Elsker du en god gåtur, eller vandring med udstyr og hele pivtøjet, så er en tur til naturparken Llevant et must på disse kanter. Heroppe finder du enestående smuk uspoleret natur, samt de mest magiske udsigtspunkter over nordkysten. Her er et væld af markerede vandreruter, der tager dig omkring i bjerglandskabet, forbi ældgamle mauriske gårde, soldaterbarakker og helligdomme.

Spil golf i Capdepera og Canyamel

Er du klar til at spille op til dit handicap? Selv på svære baner? Gode nyheder, der ligger hele 3 udfordrende og utrolig veldesignede golfbaner inden for 15 minutters kørsel fra Cala Ratjada; i Canyamel, Son Servera og Capdepera.

Cykling fra Cala Ratjada

Elsker du at cykle vil du elske Mallorca, det kan der ikke være to meninger om. Du bliver begejstret når du kommer til Cala Ratjada, området byder nemlig på et væld af fede ruter der leder omkring langs den smukke kyst. Her er masser af asfalterede veje med rigelig plads, og til alle niveauer. Glæd dig!

Hvor skal du bo i Cala Ratjada?

Cala Ratjada har hoteller til alle behov og lyster; lige fra voksenhoteller til lejlighedshoteller til børnevenlige hoteller. 

Hotel ved Cala Gat i Cala Ratjada, Mallorca, Spanien.

Hotel Cala Gat

Booking.com
Hotel med SPA og havudsigt i Cala Ratjada, Mallorca.

Protur Turo Pins 4* SUP

Booking.com
Hotel ved stranden i Cala Ratjada, Mallorca.

Grupotel Aguait Resort & Spa

Booking.com

Spisestederne i Cala Ratjada

Hjertet i Cala Ratajada, er den smukke og hyggelige havn. Strandpromenaden starter fra stranden Playa Son Moll og fortsætter gennem havnen, mod stranden Cala Gat på den anden side af byen. Langs strandpromenaden kan du og familien nyde den eksklusive udsigt over havet, mens I vælger mellem de mange spændende retter fra menukortet.

Overordnet er standarden for de næsten 100 restauranter i Cala Ratjada, rigtig fin, men er også præget af masseturismens krav til alsidige menukort. Har du lyst til – og mod på – det traditionelle mallorcinske køkken, kan du tage bussen til Artà eller Manacor (ca. 20 min), hvor Mallorcas berømte cellers holder til.

Barer og natteliv i Cala Ratjada

Der ligger en god samling barer og pubs i Cala Ratjada, der holder gang i festen og natten. Byen har en tilpas størrelse, så du behøver ikke låse dig fast på bare ét sted, der er rigelig mulighed for lidt pub crawling. 

Shopping i Cala Ratjada

Som i et hvert andet charter-paradis, er det ikke småt med udvalget af souvenirbutikker, kosmetikere, tøjbutikker, smykkehandlere – dertil kommer en lang række fancy caféer, hvor du kan nyde en forfriskning efter en gang shopping. Bunyola finder du indkøbsmuligheder, der dækker de mest basale behov og en smule til. Du finder både supermarked, apotek og bank i byen.

Marked i Cala Ratjada

Hver lørdag fra ca. 8 til ca. 13:00 har du mulighed for, at tage på marked i Cala Ratjada. Her finder du et breds udvalg af souvenirs, tasker, sko, tøj og andre lædervarer. Desuden kan du smage på Mallorcas egen Sobrassada pølse, eller måske bare nyde en forfriskning, mens du indånder atmosfæren af nysgerrige og handlende mennesker.

Se flere lokale markeder

Begivenheder i Cala Ratjada

Foruden det ugentlige marked, afholdes også en serie events i Cala Ratjada værd at nyde hvis du er i nærheden.

Januar

Sant Antoni

Ethvert landbrugssamfund med styr på traditionerne på Mallorca, fejrer Sant Antoni, skytshelgen for husdyr. Den 16. og 17. januar fejres Sant Antoni efter typiske mallorcinske skikke, med dansende dæmoner og bål i gaderne.

Maj

Middelaldermarked (Capdepera)

Den tredje weekend i maj afholdes et regulært middelaldermarked i Capdepera, 2 km fra Cala Ratjada. Capdepera er hovedbyen i kommunen og kendt for sin middelalderfæstning der står på det højeste punkt og kigger ud over kysten. På markedet, som er blevet en ægte turistattraktion, kan du møde smede, gøglere, magikere, skomagere, musikere mv.. Der er selvfølgelig også masser af boder med salg af mallorcinske produkter og andre gode ting, f.eks. palmeblads-produkter.

Dette er et unikt event på Mallorca, vær sikker på ikke at misse det.

Juli

El Carme

I traditionelle fiskerbyer som Cala Ratjada fejrer man Vor Frue af Karmelbjerget, som på Mallorca er skytshelgen for søens folk. Den 16. juli kan du således være med til at fejre en af Cala Ratjadas ældgamle traditioner på en sjov dag med masser af aktiviteter og kulturelle indslag i byen. Her vil bla. være en procession til søs, samt koncert med havaneras.

August

Festes de Sant Roc i Sant Bartolomé

Sommeren fejres i Cala Ratjada med en hel uges byfest. Her kan du opleve sjove lege, konkurrencer, udstillinger, danseopvisninger, musik og gastronomiske oplevelser for alle aldre. Der er altid en herlig livlig stemning, hvor lokale og turister hygger sig sammen.

Oktober

Mostra de la Llampuga

Én af mallorcinernes yndlingsfisk er en Llampuga, også kendt som delfinfisk eller Mahi Mahi, som er almindelig i middelhavet. I oktober arrangeres en messe hvor netop denne fisk er i centrum, med masser af gastronomiske oplevelser, konkurrencer, smagsprøvninger, workshops og meget mere. Der er også underholdning i form af opvisninger og koncerter.

Ofte Stillede Spørgsmål

Cala Ratjada ligger på den nordøstlige spids af Mallorca, 81 km fra Palmas lufthavn.

Turen med taxa vil tage omkring en time og koste omkring 100 euro.

Hver lørdag morgen/formiddag kan du tage på marked i Cala Ratjada, hvor du finder alt fra lækre lædervarer til frisk frugt og delikatesser.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 411, 422, 423, 424

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca