Søg
Close this search box.

Portopetro

I denne guide

Vælg Portopetro for

Her ligger Portopetro

portopetro-mallorca-kort

Portopetro, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Portopetro er en sød og charmerende lille perle på Mallorcas smukke sydøstkyst, der med sine maleriske omgivelser er et flot sted at besøge.

Introduktion til Portopetro

Portopetro – nogle gange skrevet som Porto Petro – er en charmerende gammel havneby, beliggende på Mallorcas sydøstkyst.

Portopetro henvender sig i høj grad til dig, der søger et mere roligt og afslappet område, dog ikke for langt fra byliv og aktivitetstilbud. Den lille havn ligger pakket ind i naturskønne omgivelser, med kysten på den ene side og kuperede skovområder på den anden.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Portopetro

Hvad skal man opleve i Portopetro?

Portopetro nyder en god placering på Mallorcas smukke sydøstkyst, i naturskønne omgivelser tæt på vand og skov. I virkeligheden er det nok den charmerende marina, der er selve hovedattraktionen i Portopetro – og den er også skøn. Men derfor er du nok stadig nysgerrig på, hvad området kan byde på af oplevelser, så her har jeg et par forslag til dig.

Tag på stranden

Portopetro har en lille strand kaldet Calo de sa Torre, der er ca. 35 meter lang. Stranden har dejligt gyldent sand, ligesom havbunden også består af sandbanker.

Hvis stranden er for lille, eller du søger flere faciliteter, så skal du tage til den nærliggende badeby Cala d’Or, eller ned til Mondragó, hvor to af områdets bedste strande befinder sig.

Bugt og strand i badebyen Cala d'Or på ferieøen Mallorca i Spanien.

Cala d’Or er et smukt og populært rejsemål på Mallorcas sydøstkyst, med masser af aktiviteter, hoteller og spisesteder til alle behov.

Mondragó Parken

Mondragó naturpark er områdets uigenkaldeligt største seværdighed og turistattraktion, og med god grund. Mondragó er berømt for sine to hvide sandstrande, der ligger dybt i den kringlede bugt, fuldstændigt beskyttede fra vinde, omgivet af den smukkeste uspolerede natur.

Den store biodiversitet i Mondragó gør det en fantastisk oplevelse af slentre ad de anlagte stier, gennem skovområder, langs kyst og til fortryllende udkigspunkter.

Der er infotavler og center ved parkeringspladsen, ca. 5 minutter fra selve parken.

Mondragó er et af Mallorcas smukkeste og mest sanselige naturreservater, der ligger gemt på sydøstkysten. Mondragó er samtidig hjemsted for to af øens bedste strande.

Nyd en rolig gang SUP på vandet

De rolige vande i Portopetros havn og i de mange små bugter omkring kysterne hernede, gør det en sand fornøjelse at dyrke SUP. Der er flere muligheder for at leje de populære boards i området.

Tag på dykkertur

På havnefronten i Portopetro ligger Petro Divers, ét af Mallorcas mest anerkendte dykkercentre. Tag med til de smukkeste undersøiske naturreservater, dyk gennem rev, i grotter og oplev de mange farverige skabninger ud for Mallorcas kyster.

Der er også en unik mulighed for at komme med helt ned til Illa de sa Cabrera, et af Spaniens mest kendte og fredede naturreservater.

Mallorca er et dykkerparadis, og om du er ekspert eller begynder vil du uden tvivl få en uforglemmelig oplevelse.

Tag et kig på deres hjemmeside

Mallorcas klare rene vande går øen til et paradis for dykkere. Du kan glæde dig til smukke undersøiske enge, farverige fisk og følelsen af frihed.

Hyr en båd

Der ligger flere bådudlejningsfirmaer på havnen i Portopetro, hvor du kan leje båd med eller uden kaptajn. Her er du og familien eller vennerne, sikret en tilpasset tur der tager jer med ud til de smukkeste skjulte bugter omkring Mallorcas kyster, og til krystalklare laguner hvor I kan tage en dukkert.

En anden mulighed er de berømte solnedgangsture, et særligt smukt syn på Mallorca.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

Opdag Santanyí by

Santanyí er en dejlig by, med masser af historie og kulturliv. Inden omkring byens centrale torv, ligger der et væld af barer og spisesteder, der holder stemningen høj dagen lang. Forenden finder du byens store sognekirke, Sant Andreu, med sit befæstede sidekapel, der engang for mange år siden var beskyttelsesrum.

Lidt syd for torvet står et stykke af den gamle bymur, samt én af portene. Porten her har været brugt til lidt af hvert, bl.a. hospital og fængsel, men står nu blot som monument.

Omkring i Santanyís smalle gader er der sjove butikker, samt en række kunstgallerier. Santanyí er nemlig blevet et populært sted, for særligt udlændinge, at åbne gallerier.

Santanyí – den gule by – er sydøstkystens kulturelle højborg, med masser af gallerier, spiseseteder og charme i gaderne. 

Lej en cykel

At leje en cykel og køre på tur, er noget nær den bedste måde at opdage området omkring Portopetro på.

Vejnettet på disse kanter er virkelig godt og velholdt, og Mallorca er jo én af de mest populære cykelferiedestinationer i Europa, så det giver fin mening. Pointen er, at du har uendelige muligheder for at komme omkring.

Er du blot til en mindre tur, så kan du cykle fra Portopetro til den lille landsby s’Alqueriá Blanca, ca. 6 km herfra, i det høje landskab med skøn udsigt. Du kan også tage turen til nogle af de små omkringliggende og charmerende landsbyer som Cas Concos, s’Horta og Calonge, hvor du kan mærke freden.

Er du til mere udfordring og flotte udsyn, så kør til Sant Salvador, ved byen Felanitx, hvor du skal cykle til toppen i 500 meters højde og se det gamle kloster og kirke. Sant salvador er et meget populært besøgsmål på østkysten, og turen ned på cykel kildrer dejligt i maven.

Besøg Jørn Utzons hus, Can Lis

Danmarks mest berømte arkitekt, Jørn Utzon, byggede Can Lis til sin familie her i smukke Portopetro. I dag er huset administreret af Utzon Fonden, og holder det åbent for besøg hver fredag formiddag mellem 11 og 14.

Huset er bygget af mallorcinske Marés sandsten, samt de berømte Santanyí sandsten, der bl.a. også er brugt i Sa Seu katedralen og Bellver-slottet, og har en fortryllende beliggenhed på klippeskråningerne med udsigt over Det Baleariske Hav.

Kridt vandreskoene

Foruden førnævnte Mondragó, er der masser af dejlige steder at vandre hernede på disse kanter. Sydøstkysten er kendt for sine mange små bugter gemt mellem klippevæggene, og du finder hurtigt smukke indbydende ture. I flere af de små bugter er der også strande, bl.a. Barca Trencada perfekte til en frisk dukkert.

Kajaktur

Kajak er den perfekte måde at at opleve de smukke kyster på, det foregår i dit tempo, og du connecter med vandet og naturen på en anden måde. Lej en kajak nede på havnen i Portopetro, og rol omkring kysten.

Andre skønne aktiviteter omkring Portopetro

Selvom Portopetro selv er ret lille, er der masser af ting at se og opleve i områderne omkring.

Tag turen til Consolacio-helligdommen

Nogle kilometer inde på øen, lige nord for Santanyí by, finder du områdets hellige bjerg, hvor bønder i middelalderen kæmpede sig til for at bede om regn. Der blev senere rejst et kapel heroppe, der stadig bruges ved religiøse ceremonier.

Mellem det 16. og 18. århundrede var Mallorca så plaget af piratangreb, at man måtte bygge en fæstning heroppe, som kunne beskytte kvinder og børn.

Heroppe, i 210 meters højde, kan du ikke bare opleve dette autentiske sted, men også nyde den helt fantastiske udsigt over hele sydøstkysten.

Turen kan klares hvis du er i bare nogenlunde god form, den er ikke svær, men der er nogle vanskelige passager.

Læs mere om Santuari de Mare de Deu de Consolació

Gå op til Es Fortí

På klipperne over Cala d’Or, en rask gåtur fra Portopetro, ligger den gamle fæstning es Fortí. Fæstningen blev bygget i forbindelse med Den Spanske Tronfølgekrig, der også havde bredt sig til Mallorca. Stedet er autentisk og udsigten er fantastisk.

Tag et spil golf på Vall d’Or

Vall d’Or er en sjov og udfordrende golfbane, der ligger mellem Santanyí og Felanitx, ca. 15 minutters kørsel fra Portopetro. Banen er kendt for sit lidt anderledes design, som de fleste har en holdning til. Flere steder fra banen er der skøn udsigt over kysten, der gør det et smukt sted at spille.

Restauranten mÁxime i klubhuset får dog altid rosende ord med på vejen, et godt måltid med flot udsigt.

Mallorca byder på mere end 20 fine golfbaner, med masser af udfordringer og smuk natur omkring dem. 

Besøg de berømte drypstenshuler i Porto Cristo

En kort køretur op ad kysten, ca. 25 minutter, og du er ved nogle af Mallorcas største attraktioner, nemlig drypstenshulerne i Porto Cristo.

Her ligger både Cuevas del Hams og Cuevas del Drach, sidstnævnte er nok den bedste at besøge. Cuevas del Drach er hjemsted for Europas største underjordiske sø, som oplyses og du kan sejle over den, efter en smuk klassisk koncert i grotten.

Vær her tidligt, da køen hurtigt vokser, og du kan risikere at vente flere timer.

Besøg Cuevas del Drach

Dragegrotterne er Mallorcas største sammenhængende netværk af underjordiske drypstensgrotter, og hjemsted for én af Europas største underjordiske søer. 

Hvor skal du bo i Portopetro?

Størstedelen af overnatningsmulighederne i Portopetro er ferielejligheder og feriehuse, der ligger på klipperne over havnen og kysten. Men her er også en håndfuld rolige hoteller, endda en skøn agroturismo, som virkelig kalder på ro og mag.

Udsigt over Portopetro fra lejlighed på hotel.

Aparthotel Niu d´Aus

Booking.com
Roligt landsted, Agroturismo Na Martina i Portopetro på Mallorca.

Agroturisme Na Martina

Booking.com
Udsigt fra altan på Hotel Cala Mondrago i byen Portopetro på Mallorca.

Hotel Playa Mondrago

Booking.com

Spisestederne i Portopetro

Som noget helt specielt, kan du i Cala Figuera spise fisk fanget i lokalvandene og ud for Mondragós kyster, som ellers er fredet. Grunden er, at hverken turisme eller industri kan udgøre en stor nok indkomst for byen, hvorfor regeringen har tilladt fiskeri indenfor bestemte kvoter.

Der ligger nogle udsøgte fiskerestauranter og caféer langs klippernes terrasser, med en enestående udsigt over den idylliske havn og dens små både der vugger i vandet.

Overordnet er maden i Cala Figuera i meget høj kvalitet, præget af lokale anretninger og mallorcinsk tradition.

Shopping i Portopetro

Selvom det er hyggeligt at slentre gennem de små trafikfri gader i Cala Figuera, er udvalget af indkøbsmuligheder begrænset i byen. Du finder nogle mini-supermarkeder, kiosker og souvenirshops i byen.

Marked nær Portopetro

Cala Figuera er for lille en by til selv at have et ugentligt marked. Du har dog rigeligt med muligheder for at opleve Mallorcas ikoniske markedspladser alligevel, endda ikke langt fra Cala Figuera. Hver onsdag og lørdag går det løs i gaderne i den kulturelle højborg, Santanyí, hvor du kan slentre rundt i den aromatiske atmosfære der skabes, når hundredvis af boder slår teltpælene op og byder ind til en god handel.

Vil du opleve større markeder, skal du tage til Sineu om onsdagen, hvor Mallorcas mest traditionsrige marked løber af stablen. Her handles der med alt fra baderinge til køer.
Om torsdagen kan du opleve markedspladsen, der løber tværs gennem Inca og er samtidig Mallorcas største ugentlige markedsplads.

Se alle markeder her

Begivenheder i Portopetro

Juli

Festes de Carme

Vor Frue af Karmelbjerget er skytshelgen for sømænd, og fejres derfor i den gamle havn i Cala Figuera. Programmet er blevet udvidet gennem årene til at omfatte hele ugen op til selve dagen, og har gjort det mere interessant for både lokale og turister. På selve dagen kan du opleve et stort optog på havet, som er meget smukt.

Hvor: Cala Figuera

Hvornår: 16. juli

Ofte Stillede Spørgsmål

Portopetro ligger godt 55 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen til Portopetro koster omkring 70 euro og tager ca. 40 minutter.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 505, 521

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca