Søg
Close this search box.

Portocolom

I denne guide

Vælg Portocolom for

Her ligger Portocolom

Portocolom markeret på kort over Mallorca.

Portocolom, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Portocolom – nogle steder skrevet som Porto Colom – er en charmerende gammel fiskerihavn, beliggende i en smuk bugt beskyttet af klipper, på Mallorcas østkyst.

Introduktion til Portocolom

Portocolom byder på en autentisk og nærværende atmosfære i den charmerende havneby, der ligger gemt i en bugt beskyttet af klippevægge.

Selvom Portocolom har et par strande, er det ikke en udpræget badeby, som du kender dem fra resten af Mallorca, men mere et sted hvor du har mulighed for at nyde en strandtur. 

Portocolom har i over 100 år været kendt for sine madtraditioner, og tidligere fandt man nogle af øens bedste spisesteder netop her. I foråret afholdes således en traditionsrig gastronomi-festival, der netop hylder områdets lange madtraditioner.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Portocolom

Hvad skal man opleve i Portocolom?

I Portocolom er mulighederne mange, når det kommer til fysiske og afslappende aktiviteter.

Tag på stranden

Portocolom er beriget med to dejlige strande, Cala Marçal og Platja de s’Arenal. Desuden ligger der et par naturstrande ikke langt fra området.

Cala Marçal ligger i den sydlige del af Portocolom, og er kendt som den mest populære strand i området. Stranden ligger mellem klippevægge, og har dejligt blødt sand og mild hældning. På stranden kan du leje solvogn og parasol for en dag.

Platja de s’Arenal er delt i to afdelinger, en stor og en lille, begge mere naturlige, omgivet af fyrreskov.

Bugt og strand i badebyen Cala d'Or på ferieøen Mallorca i Spanien.

Cala d’Or er et smukt og populært rejsemål på Mallorcas sydøstkyst, med masser af aktiviteter, hoteller og spisesteder til alle behov.

Sejl rundt om kysten i katamaran

Fra havnen i Portocolom afgår hver dag katamaranbåde, der sejler omkring den smukke østkyst. På turen opdager du mange af kystens små uberørte jomfrubugter, ligesom du får mulighed for at springe i og tage en dukkert i det krystalklare vand.

Mange af katamaranbådene har også glasbund, så du kan observere livet på havbunden.

Mondragó er et af Mallorcas smukkeste og mest sanselige naturreservater, der ligger gemt på sydøstkysten. Mondragó er samtidig hjemsted for to af øens bedste strande.

Besøg Santuari de Sant Salvador

Blot 2 km fra Portocoloms bygrænse møder du bjerget Sant Salvador, et helligt bjerg med stor betydning for befolkningen. På toppen ligger nemlig den ældgamle helligdom Santuari de Sant Salvador, som blev skabt under pesten, i 1348, som et sted for befolkningen at flygte til.

Siden blev et kloster bygget til, som nu er omdannet til overnatningssted.

Men det er i sandhed udsigten fra de 515 meters højde, der går Sant Salvador til et populært besøgsmål. Her kan du nemlig nyde panoramiske udsyn over hele østkysten og Mallorca.

Et af Mallorcas mest populære besøgsmål ligger blot få kilometer fra Portocolom, det hellige bjerg Sant Salvador. Snup en forfriskning på cafeteriet heroppe, og snus omkring på det gamle kloster og ny panoramaudsigten over øen.

Tag på dykkertur

Om du er PADI-dykker eller helt grøn, så kan du glæde dig til at dykke på Mallorca. der venter et sandt eventyr. I Portocolom ligger der 2-3 dykkercentre, klar til at tage dig med ud til de bedste spots at dykke omkring kysten.

Her kan du dykke til farverige rev, mystikfyldte grotter, se enge af neptungræs og opdage kulørte arter, bl.a. spanske dansere.

Mallorcas klare rene vande går øen til et paradis for dykkere. Du kan glæde dig til smukke undersøiske enge, farverige fisk og følelsen af frihed.

Sejl rundt om kysten i katamaran

Fra havnen i Portocolom afgår hver dag katamaranbåde, der sejler omkring den smukke østkyst. På turen opdager du mange af kystens små uberørte jomfrubugter, ligesom du får mulighed for at springe i og tage en dukkert i det krystalklare vand.

Mange af katamaranbådene har også glasbund, så du kan observere livet på havbunden.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

SUP i den smukke bugt

Stand up paddleboarding bliver bare mere populær hvert år. Disciplinen af både afslappende og krævende på samme tid. Det rolige vand i Portocoloms smukke bugt, gør det til et perfekt sted for SUP.

Deep Water Soloing i Portocolom

Er du til Deep Water Soloing, så er Mallorcas østkyst bare helt perfekt. Faktisk mener flere af de bedste inden for sporten, at Mallorca hører blandt de bedste steder i hele verden til DWS – det var nemlig her den blev født. Klippevæggene skabt af kalksten ved fyrtårnet er det bedste spot til DWS her i området, hvor du springer hele 20 meter.

Oplev den ultimative frihed på jetski

Spænd mavemusklerne, drej håndtaget, og gør dig klar til at blive blæst bagover. Jetski er bare en fed oplevelse, lige meget hvor gammel du er, det er bare oplevelsen af frihed og vildskab på én gang.

Tag med på guidet tur til de mange små skjulte bugter, og giv den fuld fart på det store hav. Du vil komme tilbage som et nyt menneske.

Læs på deres hjemmeside

Closos de Can Gaià

Har du nogensinde været nysgerrig på livet for 4.000 år siden? Hvis ja, så er du kommet til det rigtige sted.

Lige uden for Portocolom, på vejen der fører mod Felanitx, kan du finde udgravningen af en ægte bronzealderlandsby. Umiddelbart kan det ligne en bunke organiserede sten, men hvis du ser på info-tavlen, kan du se og forstå, hvad der engang var her.

Can Gaià-landsbyen var en af de større bebyggelser på den østlige side af Mallorca, og var karakteriseret af de skibsformede bygninger. Det er et gratis at besøge stedet, og du er garanteret at lære noget nyt om Mallorca.

Tag turen op til Faro des Portocolom

På det yderste af klipperne, ved åbningen til bugten, står det fine fyrtårn i Portocolom og kigger over havet. Du kan spadsere hele vejen op til fyrtårnet, forbi de skønne skovråder ved s’Arenal-strandene og op ad bakken. Heroppefra kan du glæde dig til de smukke syn over bugten, og du vil igen blive bekræftet i, at du befinder dig ved én af Mallorcas perler.

Andre skønne aktiviteter omkring Portocolom

Cykling omkring Portocolom

Det er ikke svært at finde gode cykelruter på Mallorca, Europas største cykelparadis. Østkystens kuperede terræn giver stor variation i landskabet, og det bliver kun bedre af de mange indtryk områderne giver.

Én af de absolut mest populære besøgsmål for cyklister på disse kanter, er til Sant Salvador-bjerget, mellem Portocolom og Felanitx. Vejen herop tager dig til den gamle helligdom af samme navn, hvorfra du kan indtage den smukkeste udsigt over Mallorca. Her ligger også en restaurant, så du kan nyde en forfriskning.

Kører du nordpå mod Porto Cristo og s’Illot, kan du glæde dig til kystens friske briser og skønne udsigt.

Kører du længere ind på øen venter små charmerende landbrugssamfund, uendelige oliven og mandellunde, samt nogle utrolige bjergtoppe, bl.a. Randa, Bonany og Sant Miquel, der alle tilbyder panoramiske udsyn over øen.

Besøg Mallorcas fascinerende drypstenshuler

Lidt længere oppe ad østkysten ligger Porto Cristo, som er hjemsted for nogle af Mallorcas mest berømte drypstenshuler: Cuevas del Drach og Cuevas del Hams. 

Cuevas del Drach (Dragegrotterne) er de største og mest imponerende drypstenshuler på øen, og hjemsted for en enorm oplyst underjordisk sø, hvor du oplever en klassisk musikkoncert der spilles af et orkester der sejler ind i små både.

Cuevas del Hams er lidt mindre og ikke nær så spektakulære. De har dog den ekstra appel, at de for nyligt blev udvidet med Mallorcas nyeste forlystelsespark, Dinosaurland, med over 100 naturtro dinosaurer. Så rejser du med børn, kan dette være et godt bud på at se begge. 

Drypstenshuler på Mallorca

Mallorca er kendt for sine mange underjordiske og undersøiske grotter, fyldt med drypsten og ferskvandssøer, der gør dem både smukke og unikke. Kom med på eventyr til jordens indre i én af dem.

Vandring omkring Portocolom

Igen er jeg nødt til at fremhæve bjerget Sant Salvador godt 3 km fra selve Portocolom, det er simpelthen et fantastisk sted at vandre til toppen af. Som vandrer får du tilmed en ekstra autentisk oplevelse, idet du kommer til at gå ad den ældgamle pilgrimssti til toppen. Pilgrimsstien er markeret ved 12 stationer fra Korsets Vej (Via Crucis), og ca. midtvejs er et lille kapel. Se om du kan finde det.

Er du til mere unikke vandreoplevelser, så skal du gå turen til middelalderborgen Castell de Santueri, som er én af Mallorcas tre bjergborge. Turen hertil kræver god fysik, men du er garanteret en uforglemmelig oplevelse, når du pludselig står ved muren til dette historiske sted. Castell de Santueri er kåret som ét af Spaniens ti mest unikke slotte.

Er du mere til afslappende ture, kan du glæde dig til at vandre langs kysterne, til små naturskønne bugter og strande mellem klippevæggene, f.eks. Cala sa Nau lidt syd for Portocolom.

Vall d’Or Golf

Blot 10 minutters kørsel fra Portocolom finder du Vall d’Or golf, en smuk og middelsvær 18-hullers bane. Par-71 banen er kendt for sit unikke design i det kuperede terræn, hvilket giver den sine karakteristika.

Efter endt spil kan du med fordel spise en frokost på Maxims, klubhusets restaurant.

Mallorca byder på mere end 20 fine golfbaner, med masser af udfordringer og smuk natur omkring dem. 

Besøg Felanitx by

Felanitx er en dejlig by, rig på historie og fyldt med seværdigheder.

felanitx var for over 100 år siden, én af Mallorcas vigtigste vinproducerende områder, hvilket du kan opdage ved et besøg til ruinerne af Mallorcas største vindestilleri lige uden for byens centrum, eller ved den stadig stående flotte ønologiske station, der var én af blot 13 i hele Spanien. Det er også fra felanitx, at Mallorcas mest prisvindende vin kommer fra, AN/2.

I hjertet af Felanitx kan du bl.a. opleve den smukke store sognekirke, der bærer den unikke spanske barokke Churrigueresque-arkitektur, som den eneste på Mallorca. Desuden kan du se den hellige Santa Margalida kilde, samt det enorme gamle augustinerkloster.

Felanitx er en interessant by at besøge, her er meget at opleve. Byen er Mallorcas tidligere vin-epicenter, og her er samtidig mange seværdigheder at nyde, der fortæller om den rige kulturarv.

Hvor skal du bo i Portocolom?

Portocolom byder på mange lejlighedshoteller, perfekt til en ferie med plads og ro. En smule tilbagetrukket fra selve den charmerende havneby, finder du også et par landsteder, altså agroturismos, som er fungerende gårde med overnatning.

Fælles for stort set samtlige overnatningssteder i Portocolom er, at de er henvendt et voksent publikum. Flere af hotellerne i Portocolom ligger på de højeste klipper, og tilbyder skøn udsigt.

Lejlighedshotel ved lille bugt i Portocolom på Mallorca i Spanien.

Portomar Apartments

Booking.com
Gårdferie på lille roligt landsted, agroturismo, i Portocolom på Mallorca.

Sa Nau Agroturismo

Booking.com
Hotel ved strand og bugt i Portocolom på Mallorca.

Aparthotel Mallorca Cecilia

Booking.com

Spisestederne i Portocolom

Der er et bredt udvalg af spisesteder i Portocolom, og faktisk har det altid været kendt som et godt sted at spise.

Du finder alt fra det traditionelle mallorcinske køkken til innovative gourmetanretninger i Portocolom, altså lidt for enhver smag og til ethvert budget.

Næsvneværdige restauranter i Portocolom er: Sa Llotja, Mestral og HPC.

Barer og natteliv i Portocolom

Foruden barerne på hotellerne, ligger der også barer på havnepromenaden i Portocolom.

Barerne holder åbent så længe der er gæster, og det er virkelig hyggeligt at sidde med en cocktail eller Irish Coffee i de sene aftentimer og nyde den oplyste marina.

Natklubber er der intet af i Portocolom, så hvis du søger sådan en, skal du have en taxi til Cala d’Or lidt sydligere på kysten.

Shopping i Portocolom

Portocolom har ærlig talt ikke mange butikker. Du finder dog det mest nødvendige i byens supermarkeder og apoteker.

Hvis du kan lide at ose lidt i butikker, anbefaler jeg at du tager den korte tur ind til Felanitx, ca. 3 km inde på øen.

Marked nær Portocolom

Mallorca er kendt og elsket for sine mange markeder, der altid er hyggelige at besøge. Portocolom afholder ikke sit eget ugentlige marked, men det gør til gengæld byen Felanitx, der ligger ca. 10 minutters kørsel herfra. Markedet er temmeligt stort, olg tiltrækker mange besøgende fra turistområderne såvel som lokale fra nabobyerne. Markedet i Felanitx afholdes hver søndag morgen.

Begivenheder i Portocolom

Maj

Blæksprutte / gastro-messe i Portocolom

En af de nyere traditioner i kommunen er blæksprutte-gastro-messen i Portocolom, som vokser i popularitet år for år. Mere end 40 restauranter og barer fra lokalområdet bidrager med særlige menuer, retter og tapas, alt sammen lavet med blæksprutte som nøgleingrediens. Der afholdes også en række aktiviteter og begivenheder såsom demonstrationer, konkurrencer og koncerter i marinaen.

Juli

Festes de Mare de Déu del Carme / Fira Marinera

Den 16. juli er dagen, hvor Portocolom hylder og fejrer sømændenes beskytter, Vor Frue af Karmelbjerget. Dagene op til dagen er spækket med et program af sjove og kulturelle begivenheder i det gamle fiskerleje. Nogle af højdepunkterne inkluderer en procession til søs, koncerter i marinaen og den årlige Fira Marinera.

Fira Marinera falder sammen med fejringen af Vor Frue af Karmel, og er blevet en af de mest populære begivenheder om sommeren i Portocolom. Messen afholdes i aftentimerne, og omfatter bl.a. marked, udendørs middage, taler, udstillinger og koncerter. På markedet kan du finde alle slags lokale produkter fra kunsthåndværk til mad, alt relateret til det maritime tema.

Ofte Stillede Spørgsmål

Portocolom ligger godt 75 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen til Portocolom koster ca. 90 euro, og tager ca. 50 minutter.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 428, 512

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca