Guide til Porto Cristo på Mallorcas østkyst

Rejseguide til Porto Cristo

Navnet Porto Cristo, stammer helt tilbage fra den catalanske erobring af Mallorca i 1229-1231, hvor en legende fortæller, at en lille båd med et krucifiks blev fundet i havnen. De kristne så det som et tegn fra Gud og døbte havnen Porto Cristo eller ‘Kristus Havn’. I dag kendes Porto Cristo også som Port de Manacor, da Manacor er kommunen, hvor Porto Cristo hører til.

Havnen i Porto Cristo, der frem til midten af 1900 tallet var en industrihavn, er i stigende grad blev erstattet af en lystbådehavn, der hvert år tiltrækker flere imponerende lystyachts der er med til, at give Porto Cristo et endnu mere eksklusivt ydre. Der ligger stadig mange små farvede fiskerbåde til i havnen, hvilket bibeholder havnens originale charme.

Bedste hoteller i Porto Cristo

Hotellerne og den øvrige indkvartering i Porto Cristo

Du har en særlig mulighed for at bo i finca, på herregård i villa eller i lejlighed, med med skøn udsigt og kort til havnen eller stranden.

Flere såkaldte Finca Rurals, ligger på bagsiden af Porto Cristo og tilbyder rustik charme, luksuriøse faciliteter og korte afstande til alting.

Lejlighederne i Porto Cristo, vil typisk ligge med udsigt over havneområdet, mens herregårdene vil ligge mere tilbagetrukket.

Seværdigheder i Porto Cristo

Tag på sejltur i Europas største underjordiske sø eller gå på opdagelse hvor Julius Verne fandt inspiration til ‘Rejsen til Jordens Indre’, eller nyd Mallorcas østkyst fra stavnen på en katamaran. Nær Porto Cristo er der masser af oplevelser for både børnefamilien og naturelskeren, de mange små calas der udgør store dele af østkysten, byder hver på deres hemmelighed.

De fleste gæster i Porto Cristo lejer egen bil til ferien, herfra kan alle dele af Mallorca nås via den gode infrastruktur på øen. På flere af hotellerne i Porto Cristo finder du også hjælp til at booke udflugter, dog vil bilen altid være bedste løsning herude.

En smule dybere inde på øen, finder du Mallorcas andenstørste by og center for Mallorcas berømte perler, Manacor. Her kan du opleve mallorcinernes kultur og historie tæt på, mens du nyder et måltid i en af byens mange Cellers, som Manacor er kendt for.

Billige flybilletter til Palma

Mallorca Oplevelser samarbejder med både Flybillet.dk og Travellink.dk for at skaffe dig de bedste pladser og billigste billetter på fly til Palma.

find de billigste fly til palma de mallorca her

Restauranter og spisesteder i Porto Cristo

Nogle af Porto Cristos bedste spisesteder finder du omkring den vidunderlige marinefront, blandt andet Restaurant Sa Pedra, med sin fantastiske a la carte menu og udsigt over hele havnen.

Generelt byder restauranterne i Porto Cristo på høje internationale standarder, du finder et solidt udvalg af fiskeanretninger, som naturligvis er blandt Porto Cristos varemærker og skal smages.

Flere af byens caféer er kendt og elsket for deres tapas, hvor både lokale og tilrejsende starter aftenen med et udvalg af lokale delikatesser.

For børnefamilier er her naturligvis også et bredt udvalg af restauranter med børnemenuer, en Burger King samt pizzarestauranter.

Stranden i Porto Cristo

Stranden ved Porto Cristo, ofte kaldt Platja de Portocristo eller Cala Manacor, er godt 350 meter lang og 25 meter dyb. I højsæsonen kan den være tæt befolket, men der findes en række små strande i bugterne på østkysten, som du kan køre til i bil eller på cykel.

Platja de Portocristo har alle nødvendige faciliteter til, at give dig en dejlig strandtur. Solvogne, parasoller, WC, bruser, beach bar, livredder mm. venter på dig.

Aktiviteter i Porto Cristo

Ved siden af havnen finder du en lille strand med parasoller og solvogne, men for en større naturoplevelse, så tag lidt syd på og find den uspolerede Cala Murta. Eller tag køreturen på små 20 minutter til den større naturstrand, Cala Vasques, en bred, blød og lavvandet strand, gemt bag et lille skovområde.

Sportsentusiaster har gunstige vilkår i Porto Cristo, både løb, cykling, svømning, sejlads, tennis, golf og dykning nogle af de mest populære aktiviteter her. Ca. 25 minutters kørsel herfra, i byen Porto Colom, afholdes der hvert år en større triatlon konkurrence, der typisk samler op mod 1.000 deltagere.

Indkøb & shoppingmuligheder i Porto Cristo

Rundt i byen, finder du mere end rigeligt til afdækning af hverdags -og feriebehovene. Små lokale butikker handler med alt fra postkort til lokalproduceret håndværk i alle farver, mens en række små og mellemstore supermarkeder klarer køleskabet og depoterne.

Shopping i Porto Cristo består mest af små lokale tøjbutikker, men det bliver aldrig rigtig en shoppingoplevelse. Tag turen til Manacor eller planlæg en hyggelig shoppingtur til Palma de Mallorca.

Marked og begivenheder i Porto Cristo

Hver søndag morgen året rundt, afholdes et mindre marked på en lille plads nede ved havnen i Porto Cristo. En fin mulighed for at snuse lidt til friske frugter, kød, tekstiler og lokalt håndværk, men det er mere stemningen der er hyggelig. De ugentlige markeder er ét af Mallorcas store trækplastre, men tag turen til enten Inca (torsdag), Alcúdia (tirsdag og søndag) eller Sineu (onsdag).

Porto Cristo afholder hvert år en række kulturelle arrangementer, blandt andet 16. juli, hvor Mare de Déu del Carme fejres med parader, dans og musik i gaderne.

Natteliv og barer i Porto Cristo

Nattelivet i Porto Cristo er relativt tilbagetrukket og næsten ikke eksisterende. Byens caféer og barer holder åbent så længe der er kunder til det, typisk omkring midnat, hvor folk nyder de lune aftener på marinaen.

Ønsker du et mere festligt natteliv eller større udvalg af barer, kan du tage bussen til det langt større Cala Millor, nord for Porto Cristo. Her finder du en international scene, hvor DJ’s og kulørte drinks holder natten ung til lyden af pulserende rytmer. Busturen tager ca. 25 minutter og koster ca. 2 €.

Hvor ligger Porto Cristo?

Porto Cristo er blandt Mallorcas ældste charterferiedestinationer. Området ligger i en smuk bugt på den skønne østkyst, ikke langt fra s’Illot og Sa Coma.

Flere rejsemål i Llevant-regionen, Mallorcas nordøstlige side

Artà

Capdepera

Cala Ratjada

Font de sa Cala

Canyamel

Cala Bona

Cala Millor

Sa Coma

Manacor

s’Illot

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?