Porto Cristo rejseguide til aktiviteter og ophold

Navnet Porto Cristo, stammer helt tilbage fra den catalanske erobring af Mallorca i 1229-1231, hvor en legende fortæller, at en lille båd med et krucifiks blev fundet i havnen. De kristne så det som et tegn fra Gud og døbte havnen Porto Cristo eller ‘Kristus Havn’. I dag kendes Porto Cristo også som Port de Manacor, da Manacor er kommunen, hvor Porto Cristo hører til.

Havnen i Porto Cristo, der frem til midten af 1900 tallet var en industrihavn, er i stigende grad blev erstattet af en lystbådehavn, der hvert år tiltrækker flere imponerende lystyachts der er med til, at give Porto Cristo et endnu mere eksklusivt ydre. Der ligger stadig mange små farvede fiskerbåde til i havnen, hvilket bibeholder havnens originale charme.

porto cristo på kort over mallorca
Ophold

Bedste overnatningssteder og overnatningstilbud i Porto Cristo

lejlighed med havudsigt fra balkon i porto cristo mallorca

Aparthotel PortoDrach

Dette centralt beliggende lejlighedshotel, tilbyder fantastisk udsigt fra altanerne over hele havnen i Porto Cristo. Ferielejlighederne har fuldt udstyret køkken, så I rigtig kan nyde følelsen af at være i hjemlige rammer. Lejlighederne er rummelige, lyse og har en fantastisk og stor altan, hvor måltider og afslapning kan nydes. Den centrale beliggenhed ved havnen i Porto Cristo, gør det let at komme til både indkøbsmuligheder, restauranter samt de spændende seværdigheder i området. I skal vælge at leje en lejlighed her hvis I søger en romantisk og privat feriebase, hvor I får både skøn udsigt og central beliggenhed.

Se tilbud

book overnatning mallorca

romantisk landsted finca hotel i porto cristo mallorca

Finca Hotel Rural Son Mas ****

Nyd den charmerende afsondrenhed som kun Mallorcas uspolerede rurale landdistrikter kan tilbyde, på dette fantastiske finca hotel beliggende udenfor Porto Cristo. Det moderne hotel har til huse i en rustik og charmerende finca fra 1600-tallet, fyldt med historie og originalt interiør som bjælkelofter, stilfulde mahognimøbler samt gelændre af støbejern, alt sammen med til at give stedet stor autenticitet. Fincahotellet er det oplagte valg til en romantisk ferie, som skal have intimitet, samvær og ren afslapning.

Se tilbud

book overnatning mallorca

havudsigt fra balkon på hotel i porto cristo mallorca

THB Felip – Adults Only ****

Nyd en god atmosfære på dette klassiske adults only hotel med skøn udsigt over Porto Cristo. Hotellet byder på traditionelt mallorcinsk interiør blandet med moderne faciliteter bekvemmeligheder, i en børnefri rolig atmosfære. Hotellet ligger lige på Porto Cristos dejlige havnepromenade, blandt de mange restauranter, butikker og barer, samt blot 2 minutters gang til den søde lille strand ved siden af havnen. Slap af mens du nyder godt af de mange wellness tilbud på stedet, bla. sauna, dampbad, massage, spa og fitnessrum. Her er også aflåst cykelkælder, en fordel for jer der er på eventyr på 2 hjul.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder i Porto Cristo

Tag på sejltur i Europas største underjordiske sø eller gå på opdagelse hvor Julius Verne fandt inspiration til ‘Rejsen til Jordens Indre’, eller nyd Mallorcas østkyst fra stavnen på en katamaran. Nær Porto Cristo er der masser af oplevelser for både børnefamilien og naturelskeren, de mange små calas der udgør store dele af østkysten, byder hver på deres hemmelighed.

De fleste gæster i Porto Cristo lejer egen bil til ferien, herfra kan alle dele af Mallorca nås via den gode infrastruktur på øen. På flere af hotellerne i Porto Cristo finder du også hjælp til at booke udflugter, dog vil bilen altid være bedste løsning herude.

drypstenshulerne cuevas del drach i porto cristo mallorca er en populær seværdighed og udflugtsmål

CUEVAS DEL DRACH

Porto Cristos største seværdighed er uden tvivl de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach (Dragegrotterne). Den underjordiske verden af oplyste stalagmitter og stalaktitter skabt gennem millioner af år danner scene for en fortryllende oplevelse for både voksne og børn. Når du kommer helt ned i bunden af drypstenshulerne venter en klassisk koncert der bliver spillet af et orkester der sejler forbi i både på den underjordiske sø, der er en af Europas største. Cuevas del Drach er en af Mallorcas største turistattraktioner og du skal selvfølgelig opleve dem.

Besøg Dragegrotterne 

drypstenshulerne cuevas del hams er en seværdighed i porto cristo mallorca

CUEVAS DEL HAMS

En anden stor oplevelse er de andre drypstenshuler i Porto Cristo, Cuevas del Hams. Sammenlignet med Dragegrotterne er de ikke nær så fascinerende, til gengæld ofte mindre kø og lavere billetpris. Cuevas del Hams var faktisk de første drypstenshuler der blev opdaget og samtidig Mallorcas første egentlige turistattraktion.

Besøg Cuevas del Hams

majorica perler outlet i porto cristo mallorca

MAJORICA PERLER

Manacor, som Porto Cristo tilhører, er kendt for Majorica-fabrikken der gennem mere end et århundrede har produceret og eksporteret kunstige perler af højeste kvalitet, næsten som ægte. Majorica har skabt et kæmpe udstillings og shoppingcenter i udkanten af Porto Cristo, hvor du kan tage op og lære om fremstillingen af de unikke perler.

Se rutevejledning

coves blanques er naturlige grotter der har været bosat af mennesker fra forhistorisk tid i porto cristo mallorca

COVES BLANQUES

De hvide grotter i klipperne i bugten var en af de første menneskelige bosættelser i Porto Cristo. I dag kan du nyde en skøn tur langs grotterne, mens du kigger ind i bugten og over på promenaden og den livlige marina.

SA CARROTJA

I en af gaderne i Porto Cristo, Avenguda d’en Joan Amer, finder du udgravningen af en paleo-kristen basilika kendt som sa Carrotja. Basilikaen har sin oprindelse i det 5. århundrede, hvor byzantinerne indtog dele af Mallorca som led i deres forsøg på at genvinde dele af det tidligere romerske imperie. Kigger du ned gennem glasruden i fortovet, kan du se den korsformede døbefont.

Se rutevejledning

TORRE DEL SERRAL DELS FALCONS

Det gamle vagttårn på klipperne over Porto Cristo blev opført i 1577, i en turbulent tid hvor Mallorca ofte blev angrebet af pirater. Tårnet blev næsten destrueret under bombeangreb under den spanske borgerkrig, men i 1960’erne heldigvis genskabt så du kan nyde den nu.

nostra senyora del carme er kirken i porto cristo mallorca

ESGLÉSIA DE NOSTRA SENYORA DEL CARME DE PORTO CRISTO

Porto Cristos kirke blev opført i 1890, blot to år efter at byen blev anlagt som en koloni. Kirkebygningen i dag er et resultat af flere renovationer, der bla. har givet den dens nyromanske stil.

skulptur af en havfrue på strandpromenaden i porto cristo mallorca

SIRENA

Sirena er Mallorcas svar på den lille havfrue, og hun sidder fint på havnepromenaden i Porto Cristo. Statuen blev voldsomt ødelagt under den spanske borgerkrig, men i 1988 fik den en større renovering af kunstneren, Pere Pujol.

Strand

Stranden i Porto Cristo

Stranden ved Porto Cristo, ofte kaldt Platja de Portocristo eller Cala Manacor, er godt 350 meter lang og 25 meter dyb. I højsæsonen kan den være tæt befolket, men der findes en række små strande i bugterne på østkysten, som du kan køre til i bil eller på cykel.

Platja de Portocristo har alle nødvendige faciliteter til, at give dig en dejlig strandtur. Solvogne, parasoller, WC, bruser, beach bar, livredder mm. venter på dig.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Porto Cristo

PORTO CRISTO Vejrudsigt

Vejret og temperaturer på Mallorca

Spisestederne

Restauranter og spisesteder i Porto Cristo

Nogle af Porto Cristos bedste spisesteder finder du omkring den vidunderlige marinefront, blandt andet Restaurant Sa Pedra, med sin fantastiske a la carte menu og udsigt over hele havnen.

Generelt byder restauranterne i Porto Cristo på høje internationale standarder, du finder et solidt udvalg af fiskeanretninger, som naturligvis er blandt Porto Cristos varemærker og skal smages.

Flere af byens caféer er kendt og elsket for deres tapas, hvor både lokale og tilrejsende starter aftenen med et udvalg af lokale delikatesser.

For børnefamilier er her naturligvis også et bredt udvalg af restauranter med børnemenuer, en Burger King samt pizzarestauranter.

Natteliv og barer i Porto Cristo

Nattelivet i Porto Cristo er relativt tilbagetrukket og næsten ikke eksisterende. Byens caféer og barer holder åbent så længe der er kunder til det, typisk omkring midnat, hvor folk nyder de lune aftener på marinaen.

Ønsker du et mere festligt natteliv eller større udvalg af barer, kan du tage bussen til det langt større Cala Millor, nord for Porto Cristo. Her finder du en international scene, hvor DJ’s og kulørte drinks holder natten ung til lyden af pulserende rytmer. Busturen tager ca. 25 minutter og koster ca. 2 €.

Indkøb & Shopping

Marked og begivenheder i Porto Cristo

Hver søndag morgen året rundt, afholdes et mindre marked på en lille plads nede ved havnen i Porto Cristo. En fin mulighed for at snuse lidt til friske frugter, kød, tekstiler og lokalt håndværk, men det er mere stemningen der er hyggelig. De ugentlige markeder er ét af Mallorcas store trækplastre, men tag turen til enten Inca (torsdag), Alcúdia (tirsdag og søndag) eller Sineu (onsdag).

Læs mere om markederne på Mallorca her

Billeder
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 401, 416, 424, A42

Bus A42 er lufthavnsbus mellem Palma lufthavn og Porto Cristo. Turen tager en god time.

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

Hvor ligger Porto Cristo?

Porto Cristo er blandt Mallorcas ældste charterferiedestinationer. Området ligger i en smuk bugt på den skønne østkyst, ikke langt fra s’Illot og Sa Coma.

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

Artà

Artà er en kulturel højborg på Mallorca, et område der gennem tiden har været hjemsted for den sociale elite. Artà byder på ophold på herregårde og charmerende palæer i hjertet af byen, som er omdannet til luksuriøse boutique hoteller, perfekt til par som søger romantik, god mad og afslapning. Artà turistinfo

 

Cala Bona

Cala Bona er bygget op om en hyggelig gammel havn, hvis promenade er fyldt med leben på barer, restauranter og hoteller. Cala Bona har to dejlige hvide sandstrande på hver side af havnen, en ideel solferie-destination til par og småbørnsfamilier der søger et alsidigt rejsemål. Cala Bona turistinfo

 

Cala Millor

Cala Millor er den største solferie-destination på Mallorcas østkyst, hele 2 km bred strand fyld med det blødeste hvide sand og klart lavt vand, gør Millor til en ægte familiefavorit. Her er spækket med hoteller i alle prisklasser til alle behov, masser spisesteder og aktivitetstilbud. Cala Millor turistinfo

 

Cala Ratjada

Cala Ratjada er en traditionel havneby på Mallorcas mest nordøstlige tip, som har oplevet ny opblomstring blandt turister. Cala Ratjada byder på tre store brede strande, et væld af indkøbs og spisesteder, samt masser lækre hoteller til børnefamilier og voksne par der søger en rigtig god sommerferie. Cala Ratjada turistinfo

 

Calas de Mallorca

Calas de Mallorca er et nyt turistområde på Mallorcas østkyst, fyldt med lækre moderne hoteller som passer perfekt til børnefamilier og voksne par, som søger afslapning ved poolen, all-inklusive og udsigt over strand og hav. Calas de Mallorca turistinfo

 

 

Canyamel

Canyamel er en mere eksklusiv solferie-destination på østkysten, et område velegnet til voksne par som søger afslapning, god mad og lækre hotelophold. Netop hotellerne i Canyamel er skabt til luksus og afslapning, her er bla. en samling lækre strandhoteller og det store luksusresort Park Hyatt. Canyamel turistinformation

 

Capdepera

Capdepera er et historisk område på Mallorcas nordøstside, som byder på både ægte mallorcinsk charme, smuk uberørt natur og et utal af aktivitetstilbud. Hotellerne i Capdepera består af herregårde, fincas og landsteder, som er restaureret og ombygget til lækre overnatningssteder for voksne. Capdepera info

 

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en smuk lille bugt beliggende mellem fyrretræer og klipper, et område med stor tiltrækningskraft til småbørnsfamilier og voksne par, der søger en rolig feriebase, men ikke vil undvære moderne faciliteter som fås på de lækre nye hoteller i den lille badeby. Font de sa Cala turistguide

 

Manacor

Manacor er et oplagt valg til ferie, hvis I virkelig vil opleve og mærke Mallorcas sande sjæl, bo i fredelige og naturskønne omgivelser. Manacor byder på skønne herregårdsophold, fincahoteller og idylliske landsteder, fyldt med varme og hjerte. Manacor byder på både sport, seværdigheder, kultur og god mad. Manacor info

 

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

Sa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

Son Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?