Søg
Close this search box.

Drypstenshulerne Cuevas del Hams

Cuevas del Hams drypstenshuler i byen Porto Cristo, Mallorca.

Mallorcas første turistattraktion

Cuevas del Hams blev opdaget i 1905, af pioneren Pedro Caldentey Santandreu, under en ekspedition i jagten på onyx-sten.

Caldentey var hurtig til at se, at disse huler ville tiltrække sig opmærksomhed i fremtiden, hvorfor han ikke var sen til at installere adgangsfaciliteter.

I 1912 introducerede han en stor teknologisk opfindelse, nemlig belysning gennem vandmøller og turbiner. Det lykkedes ham at holde hulerne belyst i op mod 16 timer.

Drypstenshulerne Cuevas dels Hams omfatter forskellige rum. Et af disse kaldes “En engels drøm”, hvor du kan beundre de meget excentriske stalaktitter og stalagmitter, der giver navn til disse huler.

Cuevas del Hams har en stor underjordisk sø, kaldet ‘Sea of Venice’, hvor en koncert ledsaget af et lysshow finder sted under de guidede rundvisninger.

En anden attraktion her er “Digithams” – et slags lysshow, der ved hjælp af udskæringer på hulens vægge, gengiver figurer af vigtige personligheder indenfor videnskab og kultur.

Cuevas del Hams henvender sig mest til dig, der har særlig interesse i – eller vil se – stalaktitterne formet som kroge. Det kan ellers anbefales at vælge Cuevas del Drach eller Cuevas de Árta.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 17:00
Tirsdag 10:00 - 17:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 10:00 - 17:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere drypstenshuler du skal opleve på Mallorca