Drypstenshulerne Cuevas del Hams

drypstenshulerne cuevas del hams er en seværdighed i porto cristo mallorca
Om

På Mallorcas østkyst, nærmere bestemt i udkanten af den populære ferieby Porto Cristo, finder vi drypstenshulerne Cuevas del Hams, bedre kendt som “fiskekrogshulerne”. Hams betyder fiskekrog på katalansk.

Cuevas del Hams blev opdaget i 1905, af pioneren Pedro Caldentey Santandreu, under en ekspedition i jagten på onyx-sten.

Caldentey var hurtig til at se, at disse huler ville tiltrække sig opmærksomhed i fremtiden, hvorfor han ikke var sen til at installere adgangsfaciliteter.

I 1912 introducerede han en stor teknologisk opfindelse, nemlig belysning gennem vandmøller og turbiner. Det lykkedes ham at holde hulerne belyst i op mod 16 timer.

Drypstenshulerne Cuevas dels Hams omfatter forskellige rum. Et af disse kaldes “En engels drøm”, hvor du kan beundre de meget excentriske stalaktitter og stalagmitter, der giver navn til disse huler.

Cuevas del Hams har en stor underjordisk sø, kaldet ‘Sea of Venice’, hvor en koncert ledsaget af et lysshow finder sted under de guidede rundvisninger.

En anden attraktion her er “Digithams” – et slags lysshow, der ved hjælp af udskæringer på hulens vægge, gengiver figurer af vigtige personligheder indenfor videnskab og kultur.

Cuevas del Hams henvender sig mest til dig, der har særlig interesse i – eller vil se – stalaktitterne formet som kroge. Det kan ellers anbefales at vælge Cuevas del Drach eller Cuevas de Árta.

Åbningstider & entré

10:00 – 11:00 – 12:00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 – 17:0016. marts – 31. oktober
10:45 – 12:00 – 14:00 – 15:301. november – 15. marts
Voksen14,50 €
Børn 3-12 år7,50 €

Hvor

Porto Cristo

Porto Cristo er en af Mallorcas ældste rejsemål for turister, og samtidig hjemsted for en af Mallorcas første turistattraktioner, drypstenshulerne Cuevas del Hams. Det er dog nogle andre drypstenshuler der gennem de seneste år har sat Porto Cristo på kortet, nemlig Cuevas del Drach, de berømte Dragegrotter, der er blevet en af Mallorcas største turistattraktioner, og som besøges af tusindvis af mennesker hver dag. Porto Cristo byder på en dejlig lille strand med gyldent sand, beliggende ved siden af lystbådehavnen og den livlige marina med alle restauranterne og barerne.

Porto Cristo drypstenshuler, marked og strand

Flere seværdigheder omkring Porto Cristo

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere drypstenshuler og grotter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?