Søg
Close this search box.

Dykning og dykkerture på Mallorca

mallorca-dykning-dykker-dybt-vand-fisk-rev

I denne artikel

Gode steder at dykke på Mallorca

Serra de Tramuntana er som bekendt en bjergkæde, der danner rygsøjlen på Mallorca. Men den er ikke blot et smukt syn over vande, også under vandets overflade, danner Tramuntana bjergkæden et dybt fascinerende landskab.

Hele strækningen fra Cap de Formentor i den nordligste del af øen, til området omkring Sant Elm og Andratx i det sydvestlige, byder på nogle af de mest beundringsværdige undersøiske eventyr. Særligt er områder som Cap de Formentor, Cap de Catalunya og Sant Elm, virkelig gode steder at dykke. Netop omkring Sant Elm, den lille havne og fiskelandsby lidt nord for Andratx, finder vi naturreservatet og øen, Sa Dragonera. Øen ligger ca. 2 km fra kysten og i passagen her, kan du i de varme sommermåneder, juni – september dykke i vand der er så klart, at du kan læse en bog under overfladen.

Områder som Cap de Tramuntana og Cap de Llebeig er nogle af de bedste.

Længere syd på, ud fra Palmabugten, er der en lang række spændende og gode dykkerområder. Det er blandt andet her du skal dykke, hvis du er interesseret i gamle skibsvrag, for der ligger en del af dem på bunden.

I områderne omkring Palmabugten, er der flere steder hvor det anbefales at kun de øvede dykkere kommer, der er mange grotter, huler og netop skibsvrag, som er store og kræver lidt mere erfaring.Øst og nordøstkysterne på Mallorca er absolut stedet at finde små hemmelige grotter, gange og huler.

Hele den undersøiske strækning fra Cala Falcó og faktisk til Alcudía-området, er primært til de erfarne dykkere, men til gengæld også en fantastisk og udfordrende oplevelse.

Nyttig info om dykning på Mallorca

Der er livlig debat rundt omkring om, hvorvidt det er påkrævet med lægeerklæring og forsikring. Derfor anbefales det, allerede inden afrejse at have kontaktet et dykkercenter på Mallorca, for nærmere information herom.

I forhold til din egen forsikring herhjemme, er det vigtigt at du kontakter dit forsikringsselskab inden afrejse og oplyser om aktiviteter såsom netop dykning, under din ferie. Du vil sandsynligvis skulle betale et mindre tillægsgebyr for udvidelse af din ulykkesforsikring eller rejseforsikring.