Dykning og dykkerture på Mallorca

Mallorca er og forbliver en uforlignelig ramme for dykkere, der hver dag flugter til øen for at komme på eventyr i den blå verden

Der venter dig et rigt dyreliv med store stimer fisk, blæksprutter, muræner og hvis du er heldig, barracudaer.

Desuden kan du se koraller, gamle skibsvrag og smukke grotter, alt sammen noget guiderne vil vise dig når du tager med et af de mange dykkecentre på tur i det blå Middelhav.

Rundt om kyststrækningerne findes nemlig en verden af liv og imponerende landskaber under havets overflade, hvor over 700 dyrearter lever og undersøiske grotter ligger.

Om du er nybegynder eller PADI-dykker, så er der noget for alle og her får du hjælp til at finde udbyderne og nogle spændende områder, der er et særsyn for de fleste.

Dykkerguide til Mallorca

Dykkerture på Mallorca

Dykkertur i Alcudia, dykning på Mallorca

Dykkertur i Alcúdia

Dyk med ned i det krystalklare vand udfor Alcúdias bugter, hvor I sammen med jeres instruktør dykker ned i op til 10 meter under havets overflade. Oplevelsen starter på dykkercentret, hvor I introduceres til dykkersportens grundregler, lærer at bruge dykkerudstyret samt hvordan man kommunikerer med hinanden under vandet. I får lov at teste udstyret i dykkercentrets sikre rammer, før I skal ud på båden og springe ned i den fascinerende blå verden. Denne halvdagstur i Alcúdia er en fantastisk oplevelse for par og venner, der efterlader skønne minder.

Dykning i Areanal i Palmabugten

Dykning i s’Arenal, Palmabugten

Byt strandlivet i s’Arenal ud med en mindeværdig og fed tur under havets overflade for et par timer. I mødes på dykkercentret, hvor I modtager kyndig instruktion om dykkerudstyret, vejrtrækningsteknikker og et sæt tommelfingerregler. Herefter går turen ud på det blå baleariske hav i Palmabugten med båd, hvorfra I springer ned i den smukke blå verden. Herude dykker I i op til 45 minutter, mens I nyder de storslåede og betagende syn af det maritime dyreliv samt de smukke undervandsplanter.

Llucmajor, Palmabugten Dykkertur

Dykning i Palmabugten fra Tolleric (Llucmajor)

Oplevelsen begynder med en teoretisk lektion, hvor en certificeret instruktør forberede dig på dit første dyk. Denne lektion varer en times tid og hjælper dig med at blive fortrolig med dit udstyr og reglerne for undersøisk signalering, indtil du er klar til din første dykkeroplevelse.
Derefter ifører du dig dit dykkerudstyr og begynder at omsætte teorien til praksis. Efter dit første dyk i dykkercentrets kontrollerede omgivelser er det tid til at tage ud til marinereservatet i Palma Bay.
Når du kommer ud i åbent vand, skal du følge signalerne fra din guide og begynde at dykke ned under overfladen. Derefter kan du udforske og beundre den smukke undersøiske verden omkring dig ned til en dybde på 5 til 8 meter.

Dykkertur fra Santa Ponca, Mallorca

Dykkertur fra Santa Ponca (sydvest)

Kom med ud og udforsk havbunden langs Santa Poncas smukke kyst i Mallorcas sydvestlige hjørne. Denne sjove halvdagstur starter med en teorilektion i de grundlæggende teknikker og regler I har brug for for at få det bedste ud af din dykkeroplevelse. Sammen med instruktøren dykker I fra båd, hvor I kan teste jeres nye dykkerkundstaber af.

Snorkeldykning på Mallorca

Dykning med snorkel i Arenal

Dykning med snorkel fra s’Arenal

Tag med ud og oplev et fantastisk syn som I dykker ned under havets overflade med snorkel, i Palmabugten. I bliver samlet op på jeres hotel og kørt ud til havnen, hvorfra I sejler ud i den glitrende bugt og springer i vandet. Området er et smukt undervands-naturreservat, fyldt med farverig eplanter og fisk, der lever i det krystalklare vand.

Santa Ponca baadtur med snorkeldykning

Snorkeldykning ved Las Malgrats (Santa Ponca)

Krystalklart vand, et rigt marineliv og smukke bugter og småøer gør Las Malgrats til et paradis med enestående smuk natur. Sejl ind i dette lille øhav, og tilbring tiden med at snorkle, tage solbad og svømme – den perfekte måde at nyde Mallorcas sol på.
Mød din kyndige instruktør, og start med en sikkerhedsbriefing, inden du hopper ombord i speedbåden og nyder en hurtig sejltur mod de maleriske Las Malgrats-øer. På vejen får du oplysninger om disse to småøer og tips til de bedste steder at snorkle.
Læn dig tilbage, slap af, og nyd varmen fra solen, mens du beundrer de smukke bugter. Når du er ankommet til Las Malgrats kan du snorkle i det glitrende, klare vand og opleve det spændende havliv og de fascinerende væsener i revet, der er udpeget som marinereservat.

Gode steder at dykke på Mallorca

Sierra de Tramuntana er som bekendt bjergkæde, der danner rygsøjlen på Mallorca. Men den er ikke blot et smukt syn over vande, også under vandets overflade, danner Tramuntana bjergkæden et dybt fascinerende landskab.

Hele strækningen fra Cap de Formentor i den nordligste del af øen, til området omkring Sant Elm og Andratx i det sydvestlige, byder på nogle af de mest beundringsværdige undersøiske eventyr. Særligt er områder som Cap de Formentor, Cap de Catalunya og Sant Elm, virkelig gode steder at dykke. Netop omkring Sant Elm, den lille havne og fiskelandsby lidt nord for Andratx, finder vi naturreservatet og øen, Sa Dragonera. Øen ligger ca. 2 km fra kysten og i passagen her, kan du i de varme sommermåneder, juni – september dykke i vand der er så klart, at du kan læse en bog under overfladen.

Områder som Cap de Tramuntana og Cap de Llebeig er nogle af de bedste.

Længere syd på, ud fra Palmabugten, er der en lang række spændende og gode dykkerområder. Det er blandt andet her du skal dykke, hvis du er interesseret i gamle skibsvrag, for der ligger en del af dem på bunden.

I områderne omkring Palmabugten, er der flere steder hvor det anbefales at kun de øvede dykkere kommer, der er mange grotter, huler og netop skibsvrag, som er store og kræver lidt mere erfaring.Øst og nordøstkysterne på Mallorca er absolut stedet at finde små hemmelige grotter, gange og huler.

Hele den undersøiske strækning fra Cala Falcó og faktisk til Alcudíaområdet, er primært til de erfarne dykkere, men til gengæld også en fantastisk og udfordrende oplevelse.

Nyttig info om dykning på Mallorca

Der er livlig debat rundt omkring om, hvorvidt det er påkrævet med lægeerklæring og forsikring. Derfor anbefales det, allerede inden afrejse at have kontaktet et dykkercenter på Mallorca, for nærmere information herom.

I forhold til din egen forsikring herhjemme, er det vigtigt at du kontakter dit forsikringsselskab inden afrejse og oplyser om aktiviteter såsom netop dykning, under din ferie. Du vil sandsynligvis skulle betale et mindre tillægsgebyr for udvidelse af din ulykkesforsikring eller rejseforsikring.

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?