Andratx gamle bydel, rejseguide og overnatningstilbud

Andratx er en hyggelig by, beliggende i en frodig dal i Mallorcas sydvestlige bjerglandskaber.

Andratx er mange ting – og meget forskelligt fra person til person – fælles for alle er, at Andratx fortæller en ny historie hver gang.

Andratx inviterer dig på flamboyant natur, et spirende kulturliv samt en spændende historie, manifesteret i byens arkitektur og indbyggere.

andratx på kort over mallorca

Ophold & Overnatning

Bedste indkvarteringsmuligheder i Andratx

Andratx er et historisk område, der er særligt karakteriseret ved de mange gamle herregårde der gennem tiden har bragt velmagt og pragt til området. Flere af disse herregårde er omdannet til luksuriøse hoteller i dag, så du kan opleve den storhed som Andratx er bygget på.

unic petit hotel i andratx mallorca

Unic

I dette smukke gamle bypalæ i hjertet af Andratx, finder du fred og god komfort i charmerende autentiske rammer. Her er rummelige værelser og gåafstand til spisesteder og indkøbsmuligheder, oplagt til et par overnatninger i Andratx’ gamle bydel.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

have og pool i ferieboligen casita i andratx mallorca

Casita Limón Andratx

Ønsker du private rammer, men alligevel at være tæt på spisesteder og indkøbsmuligheder, så er dette overnatningssted perfekt i Andratx. Casita byder på en hyggelig villa med skøn veranda, udendørs køkken samt stort haveanlæg med plads til afslapning.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

solvogne på terrasse med pool og bjerge i baggrunden i andratx mallorca

Sa Tarongera

Hvis du vil opleve livet som husejer i Tramuntana, så er feriehuset Sa Tarongera her et oplagt valg som feriebase. Feriehuset nyder en særdeles privilegeret beliggenhed, med udsigt over de grønne bjergskråninger fra solterrassen og poolen, enormt fredfyldt og idyllisk. Selve huset er konstrueret efter typiske mallorcinske traditioner indenfor byggeri, med stenvægge, loftbjælker og malede vinduer, en charmerende og rustik ramme for dig der værdsætter autenticitet. Feriehuset ligger perfekt placeret i forhold til sport og aktiviteter, som vandring og cykling og har desuden privat parkeringsplads.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Andratx

Tag på opdagelse i Mallorcas historie omkring Andratx, hvor gamle slotte, klostre og menneskeskabte huler gør området til ét stort museum.

Er du kunstinteresseret, så besøg det verdenskendte Centro Culturel Andratx kunstmuseum i udkanten af byen, drevet af danske Patricia og Jacob Asbæk. Der ligger flere spændende kunstmuseer i Andratx, der udstiller såvel etablerede som opkommende kunstnere.

Vejnettet til og fra Andratx, gør det let at nå andre af Mallorcas ikoniske seværdigheder og ikke mindst middelhavets hovedstad, Palma de Mallorca.

udstilling på son mas i andratx mallorca

Son Mas

Son Mas er navnet på en af de mest imponerende gamle herregårde i Andratx, og samtidig også byens rådhus. Son Mas huser en udstilling af samtidskunst der skiftes jævnligt for at promovere upcoming kunstnere der belyser forskellige temaer. Udstillingen er altid gratis og bestemt et besøg værd.

Besøg Son Mas

santa maria kirken i andratx mallorca

Santa Maria de Andratx

Den enorme sognekirke rager langt over byens tage med sine befæstede ydermure, som den fik grundet de mange angreb på byen i 1600-tallet.

Læs mere om Església de Santa Maria

la trapa i andratx mallorca med dragonera i baggrunden er en seværdighed

La Trapa

Andratx’ nok mest privilegerede grund finder du på bjergsiden over Sant Elm, hvor ruinerne af det gamle trappistkloster, La Trapa, ligger. Har du vandreskoene snøret godt på kan du glæde dig til en ubeskrivelig smuk og sanselig oplevelse når du besøger La Trapa. Her kan du nyde en smuk udsigt over kysten og sa Dragonera øen, men også gå på opdagelse i ruinerne, hvor du bla. kan se det gamle kapel, møllen og stenterrasserne til dyrkning af frugter.

Læs mere om La Trapa

kirken nostra senora del carme i port de andratx mallorca

Església de Nostra Senyora del Carme

Kirken i Port d’Andratx er dedikeret til Jomfru Maria af Karmel, som er beskytter af søens folk. Takket være private donationer og arbejdskraft fra den lokale menighed, kunne byggeriet af kirken starte i 1917, og være færdigt allerede i 1928.

Læs mere om kirken

cca galleri i andratx på mallorca

CCA

Centre of Comtemporary Art er et kunstmuseum primært dedikeret til samtidskunst, smukt beliggende i en finca for foden af Tramuntana. Her finder du kunst i høj klasse, samt en række aktiviteter og begivenheder for både voksne og børn.

Læs mere om CCA

det gamle sant carles vagttårn i port de andratx mallorca

Torre de Sant Carles

Et velholdt og godt eksempel på et af de gamle vagttårne der blev konstrueret grundet de mange piratangreb der gjorde livet surt på øen mellem det 15. og 17. århundrede. Torre de Sant Carles er 11 meter højt og står flot på sa Mola odden hvorfra du kan nyde en magisk udsigt over Port d’Andratx.

Læs mere om Sant Carles tårnet

son esteve herregården i andratx mallorca

Possesió de Son Esteve

Son Esteve er en af de ældste ejendomme i Andratx, og samtidig en af de vigtigste. Son Esteve blev nævnt allerede lige efter den katalanske erobring af øen, som en del af et maurisk landsted kaldet ‘Al-caniç’. Senere, i 1800-tallet, nævner også ærkehertug Ludwig Salvador Son Esteve i sin berømte bog ‘Die Balearen’.

Læs mere om Son Esteve

Marked & Events

Marked i Andratx

Markedet i Andratx, der løber af stablen hver onsdag formiddag, er ét af Mallorcas ældste og mest traditionsrige markedspladser.

På markedet mænger du dig med såvel lokale indbyggere, som kokke fra toprestauranter, der kommer hertil for at finde de bedste råvarer.

Januar

Sant Antoni

Én af de mest traditionsbundne begivenheder på Mallorca, er fejringen af Sant Antoni, beskytter af husdyr. Om aftenen, den 15. januar, kan du glæde dig til traditioner som dansende dæmoner, fyrværkeri og bål i Andratx’ gamle middelalderby.

Februar

Sa Rua

I Andratx’ gamle bydel og i landsbyen s’Arracó fejres karneval inden askeonsdag, en serie af begivenheder der markerer den kommende fastetid. Dagene slutter med farverige parader gennem byerne, både for voksne og for børn, samt med den særlige lokale begivenhed, ‘Entierro de la Sardina’ (Sardinens Begravelse).

April

Fira d’Andratx

Andratx-messen er én af årets helt store events i kommunen, noget både lokale og turister glæder sig til løber af stablen. Messen er blevet afholdt siden 1980’erne, og er arrangeret gennem samarbejde mellem kommunen og diverse associationer, der sammen lægger et pakket program af kulturelle happenings. Typisk kan du opleve gastronomi, aktiviteter, koncerter, demonstrationer og marked med typiske mallorcinske produkter.

 

Aprilmessen

I slutningen af april måned er det endnu en gang tid til messe, denne gang fejres foråret.

Juni

Sant Pere

Sant Pere (Sankt Peter) er skytshelgen for Andratx, og fejres i slut juni. Den officielle dag er 29. juni, men allerede i ugerne op til dagen er festlighederne i gang i Andratx. I løbet af disse uger kan du nyde et væld af sjove kulturelle aktiviteter og happenings i Andratx by, såsom madboder, fællesspisninger, konkurrencer, koncerter, udstillinger mm.

 

Sant Joan aftenmarked (Camp de Mar)

Et nyere initiativ i Andratx er aftenmarkedet i feriebyen Camp de Mar, hvor du kan nyde en livlig atmosfære mens du oser mellem boderne og de mange varer.

Aftenmarkedet afholdes som regel 23. juni.

Juli

Mare de Déu del Carme

Den årlige fejring og procession af Vor Frue af Karmel er en stor og vigtig begivenhed for de lokale indbyggere i Port d’Andratx. Foruden selve processionen, hvor en figur af Jomfru Maria bæres gennem byen i et flot optog, kan du nyde typisk mallorcinsk folkedans, madboder og koncerter i byen.

Hvornår: Midten af juli

 

Nit del Art d’Arracó

Kunstaftenen i landsbyen s’Arracó er altid en sjov begivenhed, særligt hvis du er kunstinteresseret. Kunstaftenen afholdes hvert år slutningen af juli, hvor tusindvis af kunstværker udstilles i gaderne i den charmerende landsby.

Hvornår: Slut juli

August

Festes de Sant Elm

Gennem de to første uger af august måned, fejrer indbyggerne i Sant Elm deres skytshelgen, Catalina Tomas. I disse to uger kan du nyde en lang række sjove og kulturelle aktiviteter og events i den charmerende ferieby. Et af højdepunkterne er en teatralsk opførsel af en kamp mellem pirater og øboerne, der fandt sted flere hundreder år siden.

Hvornår: Begyndelsen af august

 

Festes de ses Madones

Kom og vær med til en af de helt særlige begivenheder i Andratx, fejring af damerne. Legenden fortæller om Andratx’ modige damer, der under et angreb af pirater 2. august, 1578, stod frem og tog del i kampene, som blev vundet. Højdepunktet på dagen er når damerne bliver samlet op flere steder i byen, på æsler, og bragt til Plaça del Pou hvor en blomsterofring akkompagneret af tonerne af La Balanguera. Efter blomsterofringen afholdes en gudstjeneste, hvorefter turen går til Andratx’ centrale torv, hvor der danses ‘Balle de ses Madones’ (Damernes Dans).

Hvornår: 2. august

 

Festes de sa Coma i Son Curt

De to små flækker, Sa Coma og Son curt, fejrer begge sommeren fra midten af august. Fællesspisninger, udstillinger, markeder, konkurrencer, koncerter mv. er på programmet over en hel uge.

Hvornår: Midt august

 

Festes de s’Arracó

Fra slutningen af august til begyndelsen af september fejrer landsbyen s’Arracó Sant Augustin. To uger med sjove og kulturelle indslag sætter virkelig liv i den ellers lidt søvnige landsby.

Hvornår: Slut august til start september

September

Campeonata P.R.E Sol de Tramuntana

I slutningen af september kan alle hesteinteresserede glæde sig til den store hesteudstilling, der afholdes i Camp de Mar. I forbindelse med udstillingen afholdes også konkurrencer, der gør det virkelig interessant at komme forbi. Udstillingen er begrænset til udelukkende at indbefatte spanske racer.

Hvornår: Slutningen af september

Oktober

Mercat de les Flors

Den årlige blomstermesse i Andratx er noget alle kan se frem til. Hele den centrale del af Andratx’ gamle bydel er pyntet i alverdens farver, og duften af tusindvis af blomster er intens.

Hvornår: Slutningen af oktober

 

Fira Opportunitates

I oktober, når alle butikker og handlende skal til at slutte sæsonen af, organiserer de et kæmpe tilbudsmarked, hvor alle restlagerne skal sælges. Her er virkelig en god mulighed for at gøre et scoop på massevis af lækre varer.

Hvornår: Oktober

December

Mercat de Nadal

Gennem stort set hele december måned afholdes det årlige julemarked på Andratx’ centrale torveplads. Som ved alle julemarkeder er stemningen noget ganske særligt, når den gamle by er dekoreret i smukke julefarver og julelys, og duften af julegodter der fylder luften.

Hvornår: December

Vejrudsigt

Vejrudsigt

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Andratx

ANDRATX Vejrudsigt

Læs mere om klima og vejr

Spisesteder & Barer

Restauranter og caféer i Andratx

Søger du gourmetrestauranter i eksklusive omgivelser, kan du tage den korte tur til det kosmopolitiske Port d’Andratx, hvor internationalt anerkendte kokke byder på kulinariske oplevelser.

I den gamle fiskerby Sant Elm finder du nogle helt utrolige fiskerestauranter, hvor du sammen med lækker mad, nyder solen gå ned over Sa Dragonera øen.

Selve Andratx by rummer en håndfuld traditionsrige restauranter, der serverer det bedste fra det spanske og mallorcinske køkken, i en afslappet og nærværende atmosfære.

Indkøb & Shopping

Indkøbsmuligheder i Andratx

I Andratx finder du et godt udvalg af indkøbsmuligheder, både hverdagsvarer, tøjbutikker og små delikatesseforretninger er at finde omkring gågaden centralt i byen.

I Port d’Andratx finder du en række udenlandske tøjbutikker, urmagere og juvelerer, alle i den eksklusive ende.

Om Andratx

Andratxs historie fra klippehuler til fiskeindustri til luksuriøs feriedestination

Efter den catalanske erobring i 1229 blev området styret af feudalherrer. I det 15. århundrede oplevede man en del angrebsforsøg fra pirater og vandaler, hvorfor man besluttede at konstruere en defensiv mur omkring Andratx, men muren blev aldrig færdigbygget, sandsynligvis fordi Andratx ligger flere kilometer fra kysten og oppe i klipperne, hvilket vanskeliggjorde angrebene og aldrig vare i stor fare.

Op gennem det 16. og 17. århundrede var området plaget af dårlig høst, hvilket førte til sult og fattigdom, og til sidst en større udvandring fra byen. Det var først igen i det 18. århundrede et opsving tog fat, da gennemførelsen af ​​en centraliseret statsadministration, der skulle fremme landbrug og fiskeri, tog sit virke.

Man mener at vide, at navnet Andratx kommer af det latinske ord “antra”, som betyder hule. Etnologer og historikere har desuden fastslået, at navnet stammer fra den mozarabiske periode. Et par eksempler på huler er Son Bosc og Son Fortuny, der har været beboet helt tilbage i bronzealderen.

Som vi kort nævnte ovenfor blev de oprindelige boligområder i byen Andratx bygget lidt inde i landet fra havnen, for at fungere som et forsvar mod piratangreb. Dokumentation for dette kan stadig ses i dag omkring den øverste del af byen med sine smalle brostensbelagte gader og den næsten fortlignende kirke Santa Maria. Udsigten over den gamle by mod Port d’Andratx gør gåturen op ad de høje bakker umagen værd, og hvis du husker at medbringe dit kamera, kan du få nogle flotte billeder.

Port  d’Andratx har indtil 1960’erne, fungeret som en gammeldags fiskeriby.

Da turismen begyndte at tage fat i 60’erne og 70’erne, skar man drastisk ned på det kommercielle fiskeri, selvom det stadig er et vigtigt aktiv i kommunens indtægter. Den nye havn rummer over 300 bådpladser og til trods for det, samt udviklingen af boligområderne i klipperne langs kysten, har Port d’Andratx formået at bevare den autentiske mallorcinske charme og stil.

Praktisk

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 100

Klik her for at se alle buslinjer og busstoppesteder

 

Rådhus

Ajuntament d’Andratx – Av. de la Curia, 1
Telephone: +34 971 628 000
Email: sac@andratx.cat

Hvor ligger Andratx?

Andratx er den største kommune i regionen Tramuntana, på Mallorcas sydvestlige side. Området er hjemsted for en skøn natur og det charmerende byer, Sant Elm, Port d’Andratx, s’Arraco og Camp de Mar. På kommunegrænserne finder du skønne områder som Estellencs, Puigpunyent og Calvia.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Port d’Andratx

Port d’Andratx er den luksuriøse havneby beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, godt 5 km fra Andratx’ gamle bydel. Port d’Andratx er et romantisk og eksklusivt rejsemål, her er blot enkelte overnatningstilbud, til gengæld en intim følelse samt en masse lækre restauranter og spisesteder ved havnefronten. Port d’Andratx ligger godt placeret i forhold til vejnettet, som gør det enkelt og bekvemt at komme på eventyr samt nå de mange aktivitetstilbud i nærheden. Omkring Port d’Andratx ligger bla. en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf d’Andratx, den skønne lille uberørte strand, Cala Llamp, samt Barbara Weils kunstgaller. Læs mere om ophold i den eksklusive havneby

 

 

Bunyola

Bunyola er et smukt områder der gennem tiden har tilhørt nogle af øens rigeste mennesker, hvilket har efterlagt en stor kulturarv samt en række utroligt smukke fincas og herregårde, der nu har fået liv som udstillinger og hoteller. Bunyola byder på både kultur, natur og masser af aktiviteter. Læs om ophold i Bunyola

 

 

Banyalbufar

Banyalbufar ligger på de stedsegrønne bjergskråninger med udsigt over den smukke azurblå kyst. Den lille middelalderlandsby byder på autentisk ophold i historiske bygninger, smuk natur samt en håndfuld interessante seværdigheder og besøgsmål. Banyalbufar har desuden et godt udbud af hyggelige restauranter der serverer udsøgte middelhavsretter. Læs om ophold i Banyalbufar

 

Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç ligger isoleret på Tramuntanabjergenes nordvestlige side, mellem to smukke bugter omgivet af høje klippevægge der forhindrer vinde i at komme ind til strandene. Ophold i Cala Sant Vicenç byder på både romantisk boutique hotel og havudsigt fra altanen på et af de populære hoteller lige ved strandkanten. Cala Sant Vicenç er et godt rejsemål til der der søger aktiviteter i det fri, men ikke vil undvære hotellernes bekvemmeligheder. Læs om ophold i Cala Sant Vicenc

 

 

Camp de Mar

Camp de Mar er en lille bugt for foden af tramuntana på Mallorcas sydvestlige kyst. Camp de Mar byder på to dejlige strande, en god beliggenhed tæt på vejnet og aktiviteter samt nogle dejlige hoteller i alle prisklasser. Camp de Mar er et godt rejsemål til par og småbørnsfamilier, som søger en feriebase med strand og gode faciliteter hvor der kan slappes af. Læs om ferie i Camp de Mar

 

Deià

Deià er et smukt og romantisk område, omgivet af underskøn natur og udsigt over kysten. Deià er et oplagt rejsemål til en romantisk og luksuriøs ferie, hvor der er mulighed for selvforkælelse, lækre madoplevelser og se en masse seværdigheder. Læs om ophold i Deià

 

 

 

Escorca

Escorca er Tramuntanas hellige centrum, her ligger nemlig et af Europas største klostre og klosterskoler, Santuari de Lluc. Escorca byder på en utrolig smuk og uberørt natur, oplagt til vandreferie eller afslapning i total afsondring. Escorca er virkelig et sted hvor man kan høre stilheden i den friske rene bjergluft. Læs om ophold i Escorca

 

 

Esporles

Esporles er en by og et område der har utroligt meget at byde på, både i forhold til kultur, aktiviteter og seværdigheder. Besøg bla. den imponerende La Granja herregård og museum, det gamle Maristel-kloster, gå på vandretur i den uberørte natur og kom med til Europas største festival for søde sager. Læs om ophold i Esporles

 

 

 

Estellencs

Estellencs er en sød lille middelalderby beliggende på bjergskråningerne over Tramuntanabjergenes uspolerede kystlinje. Estellencs er et godt rejsemål for jer, der vil mærke den lokale atmosfære og have direkte adgang til de mange vandreruter og bjergveje. Estellencs byder desuden på en skøn lille naturstrand, hvor der er mulighed for at tage en dukkert og nyde en gang solbadning i fred og ro. Læs om ophold i Estellencs

 

 

Formentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål. Formentor er en halvø der nyder en isoleret og afsides beliggenhed, omgivet af uberørt natur med med gode vejforbindelser til restaen af øen. Formentor har blot ét hotel, et skønt luksushotel beliggende på klipperne over den rolige bugt, Cala Formentor. Hotellet var Mallorcas første luksushotel og har været elsket af bla. Winston Churchill og Audrey Hepburn. Læs om ophold på Formentor

 

Fornalutx

Fornalutx er Mallorcas smukkeste landsby. Den lille landsby ligger som malet ind i den frodige dal fyldt med citrustræer og olivenlunde, med dens fine rustikke huse med grønne skodder og blomster foran, som giver gaderne deres maleriske udseende. Fornalutx byder på skønne finca hoteller med udsigt over den grønne dal, samt masser aktivitetstilbud for vandrere og cyklister. Læs om ophold i Fornalutx

 

 

Galilea

Galilea er et rejsemål for jer der foretrækker at leje feriehus i rolige og smukke omgivelser. Galilea er en lille landsby på bjergskråningerne, med skøn udsigt over Mallorcas sydvestkyst, man kan høre stilheden heroppe mens man nyder den rene bjergluft. Galilea byder desuden på en lille håndfuld lokale spisesteder, populære for deres tapas. Læs mere om ophold i Galilea

 

 

Magaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, der hvert år tiltrækker millioner af unge mennesker til party i gaderne. Men Magaluf er heldigvis mere end blot fest og farver, det er også lækre hoteller lige ved stranden og masser aktivitetstilbud for unge og børnefamilier, bla. forlystelsesparker, badeland og delfinshows. Find hotel i Magaluf

 

 

 

Llucalcari

Den lille landsby med blot 20 indbyggere og kun 1 hotel, er et eksklusivt og romantisk rejsemål for par der vil nyde hinanden i smukke omgivelser. Llucalcari ligger på bjergskråningerne ved kysten ud for Deià, og det lækre SPa & Wellnesshotel ligger med smuk havudsigt og bjergene i baggrunden, en virkelig romantisk scene. Læs om ophold i Llucalcari

 

 

 

Orient

Orient er en idyllerisk og malerisk dal beliggende dybt i Tramuntanabjergene, hvor fred og hvile troner overalt. Ophold i Orient byder på luksus i autentiske rammer i nogle af de historiske fincas og herregårde der har præget området gennem tiden. Orient er oplagt til et ophold hvor der er mulighed for både fysisk udfoldelse og ren afslapning. Læs om ophold og overnatning i Orient

 

 

 

Palmanova

Palmanova er en alsidig feriedestionation beliggende i Palmabugten for foden af Tramuntana. Palmanova er bygget til turisme og glade feriestunder med familien, og med 3 hvide rene sandstrande, er det ikke så underligt at dette er et populært rejsemål for familier og par. Palmanova byder på en masse varierede spisesteder, et livligt byliv med stemningsfyldte barer samt en masse aktivitetstilbud for alle aldre. I Palmanova kan I tage i Marineland og se delfiner, badeland med vandrutsjebaner, spille minigolf og selvfølgelig masser strandaktiviteter. Palmanova finder I lækre nye hoteller i alle prisklasser, her er god mulighed for at få værelse med havudsigt og slappe af i moderne lækre rammer. Rejser til Palmanova

 

 

 

 

Peguera

Peguera ligger på Mallorcas sydvestkyst og er populært blandt cyklister. Peguera består af to områder; Peguera selv og Cala Fornells, hvor sidste er en afsidesbeliggende lille bugt væk fra det til tider hektiske turistliv. Peguera selv er et livligt område, der byder på lidt af det hele, både lækre strande, mange spisesteder, barer og restauranter. Hoteller og overnatningstilbud i Peguera varierer meget, men der er gode muligheder for at få hotel med havudsigt og god beliggenhed i byen. Læs om ophold og overnatningstilbud i Peguera

 

 

Pollença

Pollença er en charmerende by med masser sjæl og hjerte, smukt beliggende i Tramuntanabjergenes nordlige ende. Pollença har utroligt mange tilbud, både i forhold til overnatning, aktiviteter, sport og udflugter. Overnatning byder på både luksusophold, charmerende boutique hoteller i byen og agroturismos på bjergsiderne. Pollença har desuden en bred vifte af spisesteder, med både lokale specialiteter og internationale anretning. I området finder I masser kulturelle tilbud, seværdigheder og udflugtsmål. Sport er stort i Pollença, hvor både golf, vandring, cykling og sejlads er populært. Læs om ophold og overnatningstilbud i Pollença

 

 

Port de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold og overnatningstilbud i Port de Pollença

 

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med udsigt over den smukke naturskønne bugt. Find hotel i Port de Soller

 

Portals Nous

Portals Nous er ligesom Port d’Andratx, et rejsemål forbeholdt voksne. Området er relativt nybygget, her ligger nogle af de lækreste og mest luksuriøse hoteller i Palmabugten, hvor I er sikre på romantik, afslapning og selvforkælelse, prøv bla. det splinternye Portals Hills Boutique Hotel eller designhotellet Grand Portals Nous. I den lille havneby finder I desuden en håndfuld lækre restauranter, heriblandt et par michellin-restauranter. Læs om ophold og luksushotel i Portals Nous

 

Sant Elm

Sant Elm er en charmerende lille havneby, der delvist stadig lever af fiskeri. Sant Elm ligger isoleret for foden af Tramuntana, i Mallorcas mest sydvestlige hjørne. Sant Elm er et oplagt valg til jer der søger et både smukt og roligt rejsemål, men ikke vil undvære restauranter, butikker og andre bekvemmeligheder i nærheden. Sant Elm er godt til småbørnsfamilier og par, der ønsker afslapning, god mad og romantisk solnedgang. Læs om ophold i Sant Elm

 

 

Santa Ponça

Santa Ponça er en alsidig og relativt nyudviklet feriedestination beliggende på Mallorcas dejlige sydvestkyst. Santa Ponça byder på et væld af aktiviteter for hele familien, både dykning, golf, sejlture, badeland, gokarting, tovbaner, wellness og selvfølgelig strande. Santa Ponças mange nye hoteller beliggende på klipperne over bugten gør området ekstra lækkert, her er udsigt fra stort set alle altaner. Læs mere om ophold og overnatningstilbud i Santa Ponça

 

 

Sóller

Sóller er det oplagte valg til en ferie med aktiviteter, udflugter, afslapning og kulturelle oplevelser. Sóller ligger i Mallorcas mest frodige område, dybt i Tramuntanabjergene, omgivet af oliven, citron -og appelsintræer, som skaber et helt særlig atmosfære og sanselig luft. I hjertet af Sóller finder I en række lækre og hyggelige spisesteder, en samling imponerende seværdigheder samt nogle romantiske hoteller der med garanti vil fuldende en skøn ferie. Læs mere om ophold i Sóller

 

Valldemossa

Valldemossa er en af Tramuntanas mest charmerende landsbyer, fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader. Valldemossa er smukt beliggende på flere plateau på bjergskråningerne, hvorfra I kan nyde en betagende og malerisk udsigt over den grønne dal. Valldemossa byder på en masse hyggelige spisesteder og overnatningstilbud i skønne rolige rammer med direkte kontakt til naturen. Læs om ophold og movernatningstilbud i Valldemossa

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?