Andratx gamle bydel, rejseguide og overnatningstilbud

Andratx er en hyggelig by, beliggende i en frodig dal i Mallorcas sydvestlige bjerglandskaber.

Andratx er mange ting – og meget forskelligt fra person til person – fælles for alle er, at Andratx fortæller en ny historie hver gang.

Andratx inviterer dig på flamboyant natur, et spirende kulturliv samt en spændende historie, manifesteret i byens arkitektur og indbyggere.
Rejse til Andratx

Bedste indkvarteringsmuligheder i Andratx

Andratx er et historisk område, der er særligt karakteriseret ved de mange gamle herregårde der gennem tiden har bragt velmagt og pragt til området. Flere af disse herregårde er omdannet til luksuriøse hoteller i dag, så du kan opleve den storhed som Andratx er bygget på.Booking.comBooking.com

Autentisk hotel og herregaard i Andratx, Mallorca, Hotel Son Esteve

Finca hotel Son Esteve

Hotel Son Esteve er uden tvivl én af Andratx’ mest autentiske og storslåede gamle herregårde. Son Esteve stammer helt tilbage fra maurernes tid, i den helt tidlige middelalder og er dermed ikke blot en herregård, men en af grundstenene i Andratx. Hotel Son Esteve tilbyder autentiske rammer for dit ophold, et lækkert kontinentalt køkken, smukke haver, dejlig solterrasse og poolområde samt rummelige værelser. Ejeren på stedet er meget selskabelig og går langt for at sikre dig det bedste ophold overhovedet. Prøv det!

Book Finca Hotel Son Esteve her

Booking

Hotellook

Tripadvisor

Lej dette lækre feriehus, Menut de sa Font, i smukke Andratx, Mallorca

Menut de sa Font

Hvis du vil opleve livet som husejer i Tramuntana, så er feriehuset Menut de sa Font her et oplagt valg som feriebase. Feriehuset nyder en særdeles priviligeret beliggenhed, med udsigt over de grønne bjergskråninger fra solterrassen og poolen, enormt fredfyldt og idyllisk. Selve huset er konstrueret efter typiske mallorcinske traditioner indenfor byggeri, med stenvægge, loftbjælker og malede vinduer, en charmerende og rustik ramme for dig der værdsætter autenticitet. Feriehuset ligger perfekt placeret i forhold til sport og aktiviteter, som vandring og cykling og har desuden privat parkeringsplads.

Book feriehuset Menut de sa Font

Booking

Hotelook

lej denne nyrenoverede villa med privat pool og udsigt over bjergene i Andratx, Mallorca

Villa Esperanza

Denne helt nyrenoverede villa (2017), er beliggende mellem Andratx og Port d’Andratx, på en smuk bjergskråning med udsigt over den grønne dal og bjergene. Udenfor, byder villaen på en stor lækker pool, møbleret solterrasse og jacuzzi. Villaen er stilfuldt indrettet i moderne tidløs stil, med 2 fuldt udstyrede køkkener, 5 soveværelser, 4 badeværelser samt eget fitnessrum. Nyd følelsen af luksus og giv dig hen på en sjælerejse som de unikke omgivelser tager dig med på.

Book Villa Esperanza

Booking

Hotelook

Andratxs historie fra klippehuler til fiskeindustri til luksuriøs feriedestination

Efter den catalanske erobring i 1229 blev området styret af feudalherrer. I det 15. århundrede oplevede man en del angrebsforsøg fra pirater og vandaler, hvorfor man besluttede at konstruere en defensiv mur omkring Andratx, men muren blev aldrig færdigbygget, sandsynligvis fordi Andratx ligger flere kilometer fra kysten og oppe i klipperne, hvilket vanskeliggjorde angrebene og aldrig vare i stor fare.

Op gennem det 16. og 17. århundrede var området plaget af dårlig høst, hvilket førte til sult og fattigdom, og til sidst en større udvandring fra byen. Det var først igen i det 18. århundrede et opsving tog fat, da gennemførelsen af ​​en centraliseret statsadministration, der skulle fremme landbrug og fiskeri, tog sit virke.

Man mener at vide, at navnet Andratx kommer af det latinske ord “antra”, som betyder hule. Etnologer og historikere har desuden fastslået, at navnet stammer fra den mozarabiske periode. Et par eksempler på huler er Son Bosc og Son Fortuny, der har været beboet helt tilbage i bronzealderen.

Som vi kort nævnte ovenfor blev de oprindelige boligområder i byen Andratx bygget lidt inde i landet fra havnen, for at fungere som et forsvar mod piratangreb. Dokumentation for dette kan stadig ses i dag omkring den øverste del af byen med sine smalle brostensbelagte gader og den næsten fortlignende kirke Santa Maria. Udsigten over den gamle by mod Port d’Andratx gør gåturen op ad de høje bakker umagen værd, og hvis du husker at medbringe dit kamera, kan du få nogle flotte billeder.

Port  d’Andratx har indtil 1960’erne, fungeret som en gammeldags fiskeriby.

Da turismen begyndte at tage fat i 60’erne og 70’erne, skar man drastisk ned på det kommercielle fiskeri, selvom det stadig er et vigtigt aktiv i kommunens indtægter. Den nye havn rummer over 300 bådpladser og til trods for det, samt udviklingen af boligområderne i klipperne langs kysten, har Port d’Andratx formået at bevare den autentiske mallorcinske charme og stil.

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Andratx

Tag på opdagelse i Mallorcas historie omkring Andratx, hvor gamle slotte, klostre og menneskeskabte huler gør området til ét stort museum.

Er du kunstinteresseret, så besøg det verdenskendte Centro Culturel Andratx kunstmuseum i udkanten af byen, drevet af danske Patricia og Jacob Asbæk. Der ligger flere spændende kunstmuseer i Andratx, der udstiller såvel etablerede som opkommende kunstnere.

Vejnettet til og fra Andratx, gør det let at nå andre af Mallorcas ikoniske seværdigheder og ikke mindst middelhavets hovedstad, Palma de Mallorca.

Se alle udflugtsmål i nærheden af den gamle bydel

Restauranter og caféer i Andratx

Søger du gourmetrestauranter i eksklusive omgivelser, kan du tage den korte tur til det kosmopolitiske Port d’Andratx, hvor internationalt anerkendte kokke byder på kulinariske oplevelser.

I den gamle fiskerby Sant Elm finder du nogle helt utrolige fiskerestauranter, hvor du sammen med lækker mad, nyder solen gå ned over Sa Dragonera øen.

Selve Andratx by rummer en håndfuld traditionsrige restauranter, der serverer det bedste fra det spanske og mallorcinske køkken, i en afslappet og nærværende atmosfære.

Aktivitetstilbud i Andratx

Vandring, cykling, fugleobservation, dykning og golf er blandt de mere populære aktiviteter omkring Andratx., hvor bjergene selvsagt er den største drivkraft.

Fra Sant Elm helt yderst på vestkysten, kan du tage en lille båd til øen Sa Dragonera, hvor en beskyttet naturpark med rigt dyre -og planteliv venter.

Maritime aktiviteter er også meget populære – såvel sejlads som dykning tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år, der skal udforske Mallorcas mystiske grotter over og under havoverfladen.

Indkøbsmuligheder i Andratx

I Andratx finder du et godt udvalg af indkøbsmuligheder, både hverdagsvarer, tøjbutikker og små delikatesseforretninger er at finde omkring gågaden centralt i byen.

I Port d’Andratx finder du en række udenlandske tøjbutikker, urmagere og juvelerer, alle i den eksklusive ende.

Marked i Andratx

Markedet i Andratx, der løber af stablen hver onsdag formiddag, er ét af Mallorcas ældste og mest traditionsrige markedspladser.

På markedet mænger du dig med såvel lokale indbyggere, som kokke fra toprestauranter, der kommer hertil for at finde de bedste råvarer.

Hvor ligger Andratx?

Andratx er den største kommune i regionen, Tramuntana, på Mallorcas vestlige side. Området er hjemsted for en skøn natur og det charmerende byer, Sant Elm, Port d’Andratx, s’Arraco og Camp de Mar. På kommunegrænserne finder du skønne områder som Estellencs, Puigpunyent og Calvia.

Tramuntana-regionens andre destinationer og rejsemål

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?