Søg
Close this search box.

Son Mas

Gammel fæstning kendt som Son Mas, i byen Andratx på øen Mallorca.

Son Mas er én af de flotteste og mest særprægede bygninger i Andratx

Ejendommen her stammer oprindeligt fra en maurisk gård kaldet, Buendar.

Efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, blev Andratx-området skænket til biskoppen af Barcelona, som skænkede ejendommen til den noble Pomar familie.

I 1400-tallet opkøber Guillem Desmás ejendommen, hvorfra den har sit nuværende navn. Desmás tilbyggede det enorme forsvarstårn ved hovedindgangen, samt anlagde de massive murvægge omkring herregården.

De seneste ændringer der har været på Son Mas, skete i begyndelsen af 1900-tallet, da den befæstede ejendom blev udvidet og fik et ansigtsløft med sine smukke nygotiske og nyarabiske stilarter.

I 1998 opkøbte byrådet i Andratx så Son Mas fra dens tidligere ejere og installerede rådhus her.

Foruden rådhuset, huser Son Mas også en offentlig udstillingshal, som er åben hver dag. Udstillingerne skifter tema, men ofgte er det upcoming kunstnere, eller kunstnere der rammer tidens samtaleemner med deres værker, som udstilles her. Flere gange årligt afholdes desuden forskellige kulturelle begivenheder her i udstillingshallen på Son Mas.

Hvis du er i Andratx’ historiske gamle bydel, så synes jeg bestemt du skal køre en tur op til Son Mas på toppen af bakken og aflægge den smukke ejendom et visit.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 8:30 - 13:30
Tirsdag 8:30 - 13:30
Onsdag 8:30 - 13:30
Torsdag 8:30 - 13:30
Fredag 8:30 - 13:30
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
 

Flere gamle fæstninger du skal opleve på Mallorca