Søg
Close this search box.

Possessió de Son Esteve

Den gamle herregård Finca Son Esteve i Andratx på øen Mallorca.

Son Esteve herregården er én af de bedst bevarede og mest historiske af sin slags i Andratx-området

Possessió de Son Esteve er én af de bedst bevarede herregårde og fincas, der står tilbage fra middelalderen, i udkanten Andratx.

Bygningerne på grunden stammer faktisk helt tilbage fra maurisk tid på Mallorca, hvor de tilhørte gården, ‘Al-caniç’, som oversættes til noget a la ejendommen.

Det var i 1234, 5 år efter den katalanske erobring af Mallorca, at Kong Jaume I af Aragonien, tildelte ejendommen og det omkringliggende område, inklusiv de dertilhørende gårde, til biskoppen af Barcelona.

Possessió de Son Esteve nåede at skifte ejerskab adskillelige gange i løbet af de følgende århundreder. Først i 1520, da ejendommen blev erhvervet af Bartomeu Esteve, fik den sit nuværende navn.

I midten af det 19. århundrede, rapporterede ærkehertug Ludwig Salvator, fra hans besøg gennem Andratx, at Possessió de Son Esteve stod for langt størstedelen af områdets produktion af hvede og mandler.

På bakken syd for Possessió de Son Esteve, kan du vandre op og se ejendommens to tidligere møller, sammen med den fantastiske udsigt over hele Andratx-dalen.

I 1998, gennemgik Possessió de Son Esteve en totalrenovering, med henblik på at gøre fincaen til et lækkert autentisk hotel. Den oprindelige gårdhave i midten samt tårnet Torre de Son Esteve, er bevaret fra middelalderen.

 

Flere bygninger af kulturel interesse du skal opleve på Mallorca