Son Esteve herregården er én af de bedst bevarede og mest historiske af sin slags i Andratx-området

Autentisk hotel og herregaard i Andratx, Mallorca, Hotel Son Esteve

Possessió de Son Esteve er én af de bedst bevarede herregårde og fincas, der står tilbage fra middelalderen, i udkanten Andratx.

Bygningerne på grunden stammer faktisk helt tilbage fra maurisk tid på Mallorca, hvor de tilhørte gården, ‘Al-caniç’, som oversættes til noget a la ejendommen.

Det var i 1234, 5 år efter den katalanske erobring af Mallorca, at Kong Jaume I af Aragonien, tildelte ejendommen og det omkringliggende område, inklusiv de dertilhørende gårde, til biskoppen af Barcelona.

Possessió de Son Esteve nåede at skifte ejerskab adskillelige gange i løbet af de følgende århundreder. Først i 1520, da ejendommen blev erhvervet af Bartomeu Esteve, fik den sit nuværende navn.

I midten af det 19. århundrede, rapporterede ærkehertug Ludwig Salvator, fra hans besøg gennem Andratx, at Possessió de Son Esteve stod for langt størstedelen af områdets produktion af hvede og mandler.

På bakken syd for Possessió de Son Esteve, kan du vandre op og se ejendommens to tidligere møller, sammen med den fantastiske udsigt over hele Andratx-dalen.

I 1998, gennemgik Possessió de Son Esteve en totalrenovering, med henblik på at gøre fincaen til et lækkert autentisk hotel. Den oprindelige gårdhave i midten samt tårnet Torre de Son Esteve, er bevaret fra middelalderen.

Flere seværdigheder nær Son Esteve og Andratx

Nostra Señora del Carmen – Kirken i Port d’Andratx

Sa Dragonera – Beskyttet naturreservat med masser vandreruter

Son Mas – Den flotte rådhusbygning og offentlige udstillingshal i Andratx

Santa Maria kirken – Kirken i Andratx’ gamle bydel

Torre de Sant Carles – Smukt vagttårn fra middelalderen udfor Port d’Andratx

CCA – Kendt danskejet kunstgalleri i Andratx

Torre de Llebeig – Det gamle udkigstårn på Dragonera

Castell de Son Orlandis

Torre de Cala en Basset

Torre de Cap Andritxol

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?