Possessió de Son Esteve

son esteve herregården i andratx mallorca
Om

Son Esteve herregården er én af de bedst bevarede og mest historiske af sin slags i Andratx-området

Possessió de Son Esteve er én af de bedst bevarede herregårde og fincas, der står tilbage fra middelalderen, i udkanten Andratx.

Bygningerne på grunden stammer faktisk helt tilbage fra maurisk tid på Mallorca, hvor de tilhørte gården, ‘Al-caniç’, som oversættes til noget a la ejendommen.

Det var i 1234, 5 år efter den katalanske erobring af Mallorca, at Kong Jaume I af Aragonien, tildelte ejendommen og det omkringliggende område, inklusiv de dertilhørende gårde, til biskoppen af Barcelona.

Possessió de Son Esteve nåede at skifte ejerskab adskillelige gange i løbet af de følgende århundreder. Først i 1520, da ejendommen blev erhvervet af Bartomeu Esteve, fik den sit nuværende navn.

I midten af det 19. århundrede, rapporterede ærkehertug Ludwig Salvator, fra hans besøg gennem Andratx, at Possessió de Son Esteve stod for langt størstedelen af områdets produktion af hvede og mandler.

På bakken syd for Possessió de Son Esteve, kan du vandre op og se ejendommens to tidligere møller, sammen med den fantastiske udsigt over hele Andratx-dalen.

I 1998, gennemgik Possessió de Son Esteve en totalrenovering, med henblik på at gøre fincaen til et lækkert autentisk hotel. Den oprindelige gårdhave i midten samt tårnet Torre de Son Esteve, er bevaret fra middelalderen.

Hvor

Andratx

Andratx er kendt og elsket som et af Mallorcas mest eksklusive områder, det er her de velhavende og kendte mennesker køber ejendom. Foruden Andratx’ gamle bydel, finder du også den lækre marina ved den gamle havn, den charmerende gamle fiskerby Sant Elm og det populære rejsemål Camp de Mar. Hver onsdag kan du tage på marked i Andratx’ middelalderby, en hyggelig og autentisk oplevelse. Dette er samtidig en god mulighed for at snuse til områdets seværdigheder såsom Son Mas, Santa Maria kirken og CCA kunstmuseet. Overvejer du ophold i Andratx kan du glæde dig til luksuriøse ferieboliger beliggende på de smukke bjergskråninger, med direkte adgang til naturens mange muligheder.

Andratx feriebolig, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Andratx

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?