Søg
Close this search box.

Santanyí

I denne guide

Vælg Santanyí for

Hvor ligger Santanyí?

Byen Santanyí markeret på kort over øen Mallorca i Spanien.

Santanyí - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Kendt som ‘den gule by’, inviterer Santanyí ind i sine charmerende små gader og ud til sine blå vidunderlige kyster.

Introduktion til Santanyí

Santanyí er en by og kommune beliggende i det sydøstlige hørne af Mallorca, med godt 50 km fortryllende kystlinje. Santanyí emmer af typisk mallorcansk charme, autenticitet og naturlighed, hvilket kommer til udtryk i de gyldne gader i byen og mange uberørte naturområder der pakker den ind. 

Santanyí er let at forelske sig i, her er jo alt hjertet forlanger; lækre strande, gode spisesteder, sanselige naturområder, gode hoteller og masser af aktivitetstilbud.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Seværdigheder og oplevelser i og omkring Santanyí

Hvad skal man opleve i Santanyí?

Santanyí byder på masser af smukke steder og kulturarv, der er værd at besøge på turen hertil. Selve byen er faktisk lidt af en seværdighed, den kaldes nemlig ‘den gule by’, grundet brugen af de lokale gule sandsten, som ses på de fleste husfacader. Sandsten fra Santanyí har siden middelalderen været kendt for deres kvalitet, og er bl.a. brugt i la Seu katedralen, Bellver-slottet og endda i Milanos domkirke.

Església de Sant Andreu

Hvorfor ikke starte sightseeingturen i Santanyí lige i hjertet af byen? På byens centrale torv finder du nemlig Sant Andreu, Santanyís sognekirke. Sant Andreu skiller sig ud fra andre kirker på Mallorca, idet den (selvfølgelig) er bygget med de karakteristiske gule sandsten der gennem tiden har været en af de vigtigste indtægtskilder for området.

Sant Andreu står i hjertet af Santanyí by. Kirken er bygget direkte på det første kapel der blev rejst i byen i middelalderen. 

La Porta Murada

La Porta Murada er noget af det sidste der er tilbage af den gamle bymur der omkredsede Santanyís kerne. Går du ind i porten kan du se den gamle fængselscelle, der blev brugt helt frem til begyndelsen af 1900-tallet.

Resterne af Santanyís gamle bymur, som står tilbage som et monument i byen, og minder om forfærdelige angreb og en usikker tid.

Santuari de la Mare de Deú de la Consolació

Lad os smutte ud af byen, snøre vandreskoene og begive os afsted mod det hellige bjerg, hvor vi finder dette gamle kapel og helligdom, Santuari de la Mare de Deú de la Consolació (puha, blev næsten forpustet af at skrive det).

Bjerget blev i gamle dage brugt af bønder, der kom hertil for at bede til de højere magter om mere nedbør, da vi befinder os i Mallorcas suverænt mest tørre område.

Senere byggede man så kapellet, der senere blev befæstet, så det kunne huse Santanyís indbyggere under angreb fra pirater. Det er en strålende tur herop, og udsigten er lige så himmelsk som fortællingen.

Besøg Santuari de la Mare de Deú de la Consolació

Opdag Santanyís kreative rum

Santanyí er kendt for sin store tiltrækningskraft for kunstnere, både lokale og udenlandske.

Således finder du et væld af kunstgallerier og innovative værksteder i Santanyís smalle gule gader, hvor den blomstrende kreativitet udfolder sig i alle skabninger.

Du kan glæde dig til både kunstgallerier, interiørdesignere og tøjdesignere.

Parc Natural de Mondragó

Mondragó naturpark er nok én af Mallorcas smukkeste af slagsen, fyldt med eventyrligt smuk balearisk natur.

Mondragó er også hjemsted til to af øens mest populære strande, der befinder sig dybt inde i parken, beskyttet af klipper og høje træer.

Parken er mere end 800 hk stor, og der er 4 vandreruter der fører omkring i det smukke landskab, så du har mulighed for at opdage nogle af balearernes mange arter. Du kommer også forbi nogle vanvittigt smukke udsigtspunkter, hvorfra du på klare dage kan spotte Ibiza.

Mondragó naturpark er den næststørste på De Baleariske Øer, og her finder du ikke bare stor biodiversitet og smuk natur, men også to af øens bedste strande.

Rei y Reina

Mange kunstnere har med stor interesse besøgt Santanyi og efterladt et stykke af sig selv i byen, som har været med til at forme den. Af de mange kunstnere, har særligt den tyske Rolf Schaffner bidraget til Santanyí, med sine stenskulpturer der står ved flere af Santanyís rundkørsler. Skulpturerne her er dedikeret til Kong Juan Carlos, som fredens mand, og Dronning Sofia, som kunstens beskytter. Værket bærer samtidig navnet ‘Rei y Reina’, altså ‘kongen og dronningen’.

Rei i Reina

Rei y Reina er et værk af tyske Rolf Schaffner, der står i en rundkørsel sydvest for Santanyí by.

Se på kort

Es Pontas

Es Pontas er en pudseløjerlig hesteskoformet klippesten der står i vandet mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Es Pontas er et vartegn på Santanyí og det sydlige Mallorca.

Es Pontas

Es Pontas er ét af naturens mange vidundere, og kan nydes fra kysten mellem Cala Figuera og Cala Llombards.

Præstegården ved siden af kirken

Egentlig bare et sødt lille hjørne med gårdhave og typisk rural mallorcinsk arkitektur, men absolut seværdig. Bygningen ligger til højre for sognekirken Sant Andreu, og stammer fra det 16. århundrede.

Besøg den charmerende gamle fiskerby Cala Figuera

Cala Figuera er én af Mallorcas stadig fungerende originale fiskerbyer, altså uden kommerciel havn.

Her står de gamle fiskerhuse stadig parade, med deres hvidpudsede facader og stedsegrønne vindueskodder, langs kanalen der fører ind i havnen.

I havnen kan du spotte de typiske mallorcinske fiskerbåde, llaüts.

Cala Figuera er en seværdighed i sig selv. Den charmerende gamle fiskerihavn er pakket ind mellem klippevæggene, med gamle fiskerhuse omkring og typiske mallorcanske fiskerbåde i vandet.

Torre d’en Beu

En stor del af Santanyís historie handler om piratangreb og smugleri, og de gamle vagttårne langs kysterne vidner herom. Tag en tur ud til den maleriske havneby Cala Figuera og bevæg dig op på klipperne hvor du finder det gamle tårn Torre d’en Beu. Tårnet blev bygget tilbage i 1569, i en tid hvor piratangreb på Mallorca var hverdagskost. Heroppe finder du også det lille fyr af samme navn.

Torre d’en Beu står på klipperne over Cala Figuera i Santanyí, hvor det blev rejst som resultat af utallige angreb fra pirater.

Es Fortí

På klipperne over den populære ferieby Cala d’Or, finder du den gamle fæstning es Fortí, som blev bygget i forbindelse med Den Spanske Tronfølgekrig, i 1730.

Bygningen du ser i dag blev bygget i 1793, da den første konstruktion faldt i forbindelse med et jordskælv. Bygning er kategoriseret som spansk kulturarv, og bliver ofte brugt til kulturelle begivenheder.

Som sådan er der ikke meget ved selve bygningen, men udsigten heroppefra er helt fantastisk.

Bygget som fort under Den Spanske Tronfølgekrig, står es Fortí nu tilbage på klipperne over Cala d’Or som et monument og fantastisk udsigtspunkt.

Andre fantastiske ting at lave omkring Santanyí

Som tidligere nævnt er Santanyí et godt sted at være, hvis du vil på opdagelse og eventyr i Mallorcas lange historie og smukke natur. Der er masser at aktiviteter og steder at besøge i de omkringliggende områder. Nedenfor har jeg samlet nogle idéer til aktiviteter i nærheden af Santanyí.

Besøg den økologiske vingård Son Alegre

Er du ligesom jeg helt vild med mad og økologi, så skal du besøge vingården Son Alegre omkring landsbyen Calonge.

Her kommer du med på guidet tur rundt på gården og vinmarkerne, før der serveres en lækker anretning, hvortil du smager på gårdens vine og olivenolier.

Læs mere og book på deres hjemmeside

Cykling omkring Deià

Cykling er uden tvivl én af de mest populære sportsgrene på Mallorca, og i Deià har du bare optimale betingelser for at nyde godt af sporten.

De mange snoede bjergveje, stigninger og hårnålesving, gør det en udfordrende fornøjelse af træde løs i pedalerne heroppe. Du skal f.eks. glæde dig til at prøve kræfter med ‘el Serpent’, vejen ned til den kendte bugt sa Calobra, der har hældninger på mere end 7%. Det lyder måske ikke af meget, men tro mig, der er vildt på cykel.

Tag en tur til Cala d’Or

Hvis ikke du kender den populære badeby Cala d’Or, så er her en glimrende mulighed. Cala d’Or er kendetegnet ved sine hvidpudsede husfacader, der er inspireret af husene på naboøen Ibiza, sine mane små gyldne strande og sin flamboyante marina.

Der er masser af leben i Cala d’Or; spisesteder, barer, natklubber og butikker. Særligt omkring marinaen, hvor de mange lystyachts lægger til er et dejligt sted at nyde en frokost og kigge lidt mennesker.

Cala d’Or er en dansker-favorit når det kommer til sommerferie på Mallorca. Her er dejlige strande, mange spisetseder og gode hoteller.

Besøg den ikoniske Calo des Moro strand

Har du set billeder af strande fra Mallorca, så er der én der bliver ved med at gå igen, nemlig Calo des Moro. Den naturskønne strand ligger i en lille bugt, pakket godt ind mellem klippevægge og beskyttet for havvinde.

Det fuldstændigt krystalklare turkisblå vand, gør Calo des Moro et helt fantastisk sted at snorkle og svømme.

Kendt som Mallorcas mest ikoniske strand, med sit krystalklare turkisblå vlave vand og beskyttende klipper, er Calo des Moro et godt bud på en udflugt.

Tag på Vall d’Or golfbane

Ca. 15 minutter fra Santanyí ligger Vall d’Or golf, der er kendt for sit pudsige, men sjove design.

Den relativt korte (5.537 m) par-71 bane giver masser af underholdning og smukke omgivelser. Der er bl.a. flere huller hvor du har storslået udsigt over havet fra.

Efter endt spil, kan du sætte dig til bords i klubhusets restaurant og nyde en forfriskning, sammen med de smukke syn over kysten.

Vall d’Or golfbanen ligger mellem Santanyí og Felanitx, og byder bl.a. på utrolige udsyn over Middelhavet fra flere huller.

Dagstur til Cabrera

Syd for Mallorca ligger en øgruppe, hvoraf den største ø hedder Cabrera. Cabrera er erklæret fredet naturreservat, og private både må ikke lægge til i den lille havn.

Cabrera byder på sanselige og meget smukke naturoplevelser, som er en fornøjelse at vandre rundt i. På øen står også en gammel borg, som i gamle dage blev brugt som fængsel.

Fra havnen i badebyen Colonia de Sant Jordi kan du tage med på en dagstur til Cabrera, hvor du også

Sa Cabrera er en ø og beskyttet naturreservat, der byder på vild balearisk natur, masser af fugle og skønne udsigtspunkter. Tag med på dagtur til øen, og oplev den vilde skønhed.

Besøg ruinerne af Castell de Santueri

Nord for Santanyí, oppe på en bjergtop, ligger ruinerne af middelalderborgen Castell de Santueri. Borgen er kåret som én af Spanien 10 mest unikke af sin slags.

Castell de Santueri er omgivet af mystik, myter og historie. Borgen har bl.a. lagt scene til flere regulære blodsudgydelser under brutale kampe, først i 1300-tallet og senere under Mallorcas første borgerkrig, i det 16. århundrede.

Fra borgen har du en utrolig flot udsigt over øen, og du kan faktisk køre helt til borgens mure.

Castell de Santueri er en af tre borge bygget ind i bjergvæggene på Mallorca. 

Hvor skal man bo i Santanyí?

Der er flere gode muligheder for overnatning i Santanyí, alle tilbyder deres helt egen charme og karakter.

Områderne omkring Santanyí by, altså tilbagetrukket fra kysterne, byder på nogle gennemført skønne hoteller og overnatningssteder, der netop beviser at Mallorca virkelig kan mere end bare lækre strande.

Cal Reial tilbyder et sjæleligt afbræk, med sund nærende kost og yoga-faciliteter.

Finca-hotellet Can Ferrereta byder dig indenfor i luksuriøse rustikke rammer, og endelig er der landstedet Son Marimon, der lader dig trække stikket fuldstændigt i autentiske naturlige rammer.

Yoga retreat hotel i Santanyi på Mallorca.

Cal Reiet Holistic Retreat

Booking.com
Roligt og romantisk luksus finca hotel i Santanyi på Mallorca.

Can Ferrereta

Booking.com
Ophold på agroturismo gård i Santanyí på Mallorca i Spanien.

Agroturismo Son Marimon

Booking.com

Spisestederne i Santanyí

Den store internationale opmærksomhed, som Santanyí tiltrækker sig, giver også grobund for nytænkning og spændende koncepter.

Særligt omkring den centrale torveplads i byen, finder du innovative spisesteder, der kombinerer flere koncepter under samme tag. Kig efter East26 Restaurante.

Er du til mad for sjælen, så søg til hotellet Cal Reial, der har slået sig op som et holistisk retreat, og som tilbyder sunde og smagfulde anretninger i deres á la carte restaurant.

Er du til fusionskøkken, hvor Middelhavet og Stillehavet mødes i milde bølgestrømme, skal du besøge Es Cantonet på Plaça d’en F. Bernareggi.

Som sagt løber du ikke tør for spisesteder i Santanyí, og langt de fleste tilbyder et utrolig hyggelig atmosfære i rustikke gyldne rammer.

Shopping i Santanyí

Står du og mangler en opfriskning af hjemmet eller garderoben, er der rig mulighed for at finde unikke varer her i Santanyí. Byen boomer med kreativitet og spændende varer, i både butikker og studios.

Hvis du er en designentusiast, er Galería Barceló et must. Her designes håndlavede møbler ved hjælp af materialer af højeste kvalitet. Deres butik er et sammensurium af stilarter inspireret af kulturer verden over, hvilket gør det til et kreativt hotspot på øen for dem, der søger fantasifuldt design.

Marked i Santanyí

Onsdag og lørdag formiddag er der marked i hjertet af byen, hvor hundredvis af boder er slået op med alverdens varer. Her finder du alt fra lokale delikatesser og specialiteter til modetøj og accessories.

Årlige begivenheder i Deià

Santanyi afholder flere årlige fester til ære for sine helgener. Den vigtigste festival bliver dog afholdt i løbet af sommermånederne, nemlig fejringen af ​​St. Juame. Typisk afholdes festivalen den 25. juli, til minde om lægningen af den første sten til den nuværende sognekirke. Festivalen, der også er kendt som ‘Værkernes Festival’, tiltrækker hvert år flere tusinde af besøgende fra hele kommunen, der i fællesskab fejrer denne højtidelighed med musik, dans, teater og mad i gaderne.

Byfester er generelt en vigtig oplevelse at få med, når du besøger landsbyerne på Mallorca, da alle fester udspringer af en historisk begivenhed og er derfor dybt forankret i lokalbefolkningens kultur og selvforståelse.

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er en af de mest elskede traditioner på Mallorca, en tradition der har sine rødder helt tilbage i middelalderen. Om aftenen den 16. januar oplyses hele Santanyís gamle bydel med bål og optrædener af forskellig art. Den 17. januar, den officielle dag for Sant Antoni, velsignes byens dyr, da Sant Antoni er skytshelgen for husdyr.

Februar

Santa Escolàstica

Santanyí er én af de mest tørre områder på hele Mallorca, med under 400 mm årligt nedbør. Gennem tiden har bønder fra området vandret til bjergtoppen hvor Santuari de la Consolació ligger for, at bede til Santa Escolàstica om regn. For at ære denne tradition, vandrer en gruppe indbyggere søndagen tættest på 10. februar til Santuari de Consolació for at holde en messe.

Marts

Dia del Santuari de la Consolació

En højtidelig messe fejres, salmer synges til jomfruen og frugter velsignes med det hellige kors.

Hvornår: Første søndag i marts

Festes de Sant Josep

Sant Josep er skytshelgen for landsbyen s’Alqueria Blanca, og hædret med en religiøs ceremoni den 19. marts. Sammen med ceremonien afholdes der flere sjove og kulturelle aktiviteter i landsbyen.

Hvor: S’Alqueria Blanca

Hvornår: 19. marts

Juli

Festes de Carme

Vor Frue af Karmelbjerget er beskytter af sømænd, og fejres derfor i den gamle havn i Santanyí, Cala Figuera. Programmet er blevet udvidet gennem årene til at vare hele ugen op til selve dagen, og har gjort det mere interessant for både lokale og turister at deltage. På selve dagen kan du opleve et stort optog på havet, som er meget smukt.

Hvor: Cala Figuera

Hvornår: 16. juli

Festes de Sant Jaume

Santanyí fejrer sommeren med en helt uge af sjove og kulturelle aktiviteter frem til den 25. juli. Faktisk er dette en fejring af den første sten, der blev lagt til sognekirken Sant Andreu. Programmet omfatter en række koncerter, udstillinger, konkurrencer, lege, opvisninger, gastronomiske oplevelser samt workshops for de yngste.

August

Festivitat de Santo Domingo

Santo Domingo er skytshelgen for landsbyen Es Llombards, og hædret den 8. august med en byfest. Ugen op til den 8. august vil have et sjovt program med aktiviteter for alle aldre, herunder løb, mad, workshops, koncerter og meget mere.

Hvor: Es Llombards

Hvornår: 8. august

Festivitat de Santa Maria del Mar

I løbet af de første to uger af august fejrer Cala d’Or Santa Maria del Mar med en fantastisk festival. I løbet af disse to uger kan du se frem til en række sjove og interessante arrangementer og aktiviteter for alle aldre. Der vil være koncerter, lege, udendørs middage og et stort marked afholdt om aftenen i gaderne. Den 15. august, dagen for Santa Maria del Mar, kan du se en vidunderlig procession på havet.

Hvor: Cala d’Or

Hvornår: To første uger af august

Festes de Sant Roc

Sant Roc (Sankt Rochus) mindes i landsbyen s’Alqueria Blanca i ugen omkring den 16. august. Denne festival er populær om sommeren, hvor flere begivenheder og aktiviteter er inkluderet i programmet.

September

Festes de Sant Miquel

Sant Miquel (Sankt Michael) er skytshelgen for den lille landsby Calonge, og fejres med en uge med festligheder frem til den 29. september. Denne festival byder på et fantastisk program af typiske mallorcinske traditioner, såsom lege, konkurrencer, populære folkedanse og koncerter, udendørs middage og en fiskekonkurrence.

Hvor: Calonge

Hvornår: Ugen op til 29. september

Oktober

Fira de Santanyí

Santanyí efterårsmesse er det perfekte sted at opdage lidt af det “ægte” Mallorca. Hele byen er med til at skabe en levende atmosfære omkring de hundredvis af stande, der er opstillet i gaderne. Der vil være konkurrencer, demonstrationer, gastronomiske oplevelser, folkedans, musikalske optrædener og et fantastisk stort håndværksmarked. Dette er en af de mest populære efterårsmesser i Migjorn-regionen, absolut værd at kigge forbi.

Hvor: Santanyí by

Hvornår: Tredje lørdag i oktober

November

Festes de Sant Andreu

Sant Andreu (den hellige Andreas) fejres den 30. november i Santanyí til ære for sognekirken dedikeret til denne helgen. Hele ugen afholdes et fuldt program af sjove og kulturelle aktiviteter i byen. Det hele topper på helgendagen med en højtidelig messe.

Hvor: Santanyí by

Hvornår: 30. november

December

Festivitat de la Immaculada Concepció

I begyndelsen af december fejrer den lille landsby Es Llombards sin skytshelgen, Vor Frue af den ubesmittede undfangelse. Dette er et godt tidspunkt at besøge, da du vil opleve en række traditioner, og se hvordan de lokale fejrer i typisk mallorcinsk stil.

Hvor: Es Llombards

Hvornår: Omkring 8. december

Santanyís historie

Arkæologiske fund

Santanyi kommune er enestående hvad angår de mange arkæologiske udgravninger. Nogle er på nippet til at bryde sammen, mens andre stort set er forsvundet, eller er placeret på steder hvor der er vanskelig adgang. Men du kan beundre vigtige og rige rester af de første indbyggere i Mallorca, som giver anledning til mange læringsrige besøg. I Santanyí vil du finde kunstige og naturlige huler, gravpladser og endda befæstede bosættelser. Sidstnævnte er blevet grundigt udgravet.

Helt tilbage fra præhistorisk tid og talaiotkulturen, er der fundet arkæologiske resten omkring Santanyi, faktisk er op til 150 fund gjort alene i dette område, hvilket er ganske imponerende. Nogle af de mest nævneværdige huler fra præhistorisk tid, er dem ved Cala Santanyi, Es Pontàs, El Rei, Can Simonet, N’Ebrí, Es Loret Vell, Es Rafal des Porcs samt Son Rossinyol. Du har også muligheden for at opleve de enestående rester og ruiner fra talaiotkulturen, Son Danús Nou og Ses Talaies de Can Jordi, som er velbevarede landsbysamfund fra bronzealderen.

Romersk keramik, romerske gravsten, små bronze statuer, knogler, mønter og sten med hule graveringer er blevet gravet frem på disse arkæologiske pladser.

De tre vigtigste arkæologiske steder i Santanyi, er Es Rafal des Porcs, Son Danus og Ca Jordi.

Es Rafal des Porcs er dannet af flere steder langs kysten, som er placeret i herregården af samme navn. Det mest enestående element er sa Talaia Grossa, en bosættelse fra den sene bronzetid nær Cueva es Drac – Dragegrotten (ikke at forveksle med dragegrotterne i Porto Cristo. Hulen spillede en vigtig rolle for befolkningen dengang med sin underjordiske ferskvandssø.

Son Danus er dannet af en række talaioter, herunder den fremragende runde talaiot, der blev erklæret kunstnerisk og historisk monument i 1946. Den ligger ved Palma – Santanyi vejen.

Son Talaies de Ca Jordi er en befæstet talaiot, med en elliptisk grundplan og tre resterende dele af muren. Det er rent faktisk blandt de største på øen.

En tur rundt i Santanyi kommune giver dig en førsteklasses rejse gennem tiderne på Mallorca.

Romernes Santanyí

Fra 123 f.Kr. indtog romerne store dele af Mallorca, som led i ekspansionen af kejserherredømmet. Områderne langs sydkysterne var essentielle at indtage og bevogte, efter man ca. tyve år før havde afsluttet og endeligt besejret Karthago (nuværende Tunesien) i de puniske krige. Fund af forskellige figurer, keramiske genstande samt mønter, i blandt andet begravelseshulerne Sa Madona ved Son Cosme Ponç, understøtter teorierne om at den romerske landsby har ligget lige her.

Maurerne

Under islamisk dominans på Mallorca, tilhørte Santanyi distriktet under Manacor og var desuden kendt under navnet ‘Adia’. Fundet af en moske, dokumenterede maurernes bosættelse i den lille landsby s’Alqueria Blanca, lidt udenfor Santanyi.

Aragoniens Mallorca

Da Mallorcas jorde blev opdelt efter den katalanske erobring i 1229, anført af Kong Jaume I, blev Santanyi tildelt Nunó Sanç, greve af Roussillon og Cerdeña (Roussillon er et område i det sydlige Frankrig og Cerdeña er Sardinien). De første indbyggere i Nunó Sançs by, kaldte den Santanyi. De fleste historikere mener at navnet kommer af Santi Annini eller ‘Guds Lam’, som i  kristen betydning henviser til Jesus der tager verdens synder på sig.

Efter Nunó Sançs død, faldt Santanyi tilbage under kongens herredømme, som omkring år 1300 gav ordrer til opførelsen af en ny by for at tiltrække bosættere fra fastlandet, med henblik på større skatteindkomster fra området.

Middelalderen i Santanyí

I perioden mellem det 14. og 17. århundrede, var Santanyi samt de øvrige kystbyer på det sydlige og sydøstlige Mallorca, voldsomt plaget af angreb fra Nordafrikanske pirater. Piraterne brugte øen ‘Illa sa Cabrera‘, der i dag er et verdensberømt naturreservat syd for Mallorca, til at organisere sig på og planlægge angreb fra. Kystbyerne organiserede sig med vagttårne og allierede sig med byer længere inde på øen for at kunne stå imod de mange angreb. Byens kirke, som var blevet bygget mellem 1248 – 1265, blev af Guvernør Sagarriga befæstet i 1386, hvor indbyggerne i Santanyi kunne søge tilflugt i.

Santanyí i dag

Det 19. århundrede samt starten af det 20. århundrede var plaget af stor affolkning. Landbrug og fiskeri kunne aldrig nå højder, der kunne bringe store nok indtægter til byen og nabobyen Ses Salines’ adskillelse som selvstændig kommune omkring år 1925, blev endnu et hårdt slag for den i forvejen hårdt pressede Santanyi.

Først i anden halvdel af det 20. århundrede kan Santanyi række hænderne i vejret af begejstring, da turismen for alvor gør sit indtog på Mallorca. Dette skaber for alvor grundlag for arbejdspladser og en fælles følelse af eufori og optimisme blandt byens indbyggere.

Santanyí i dag, er en kulturel base, hvor flere udenlandske (hovedsageligt tyske) kunstnere, har søgt tilflugt og hentet inspiration. Byen er spækket med små gallerier, specialbutikker og et rimelig levende gadebillede på alle tider af døgnet.

Ofte Stillede Spørgsmål

Santanyí ligger små 50 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 70 euro, og tager en halv times tid at køre.

Der er marked hver onsdag og lørdag morgen i centrum af Santanyí by.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 515, 516, 517

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca