Santanyí (Migjorn) guide, aktiviteter, ture og ophold

Santanyi nyder en tilbagetrukket og stille tilværelse i de naturskønne områder på Mallorcas sydøstkyst. Til trods for turismens indtog i sidste århundrede, har Santanyi aldrig tabt den landlige charme til de få ændringer turismen har medbragt.

Santanyi er bygget op med små snævre gader og passager, der snor sig mellem de rustikke traditionelle huse, der kendetegner typisk arkitektur i landdistrikterne. Centralt i byen finder du Plaça Major, der er omringet af utallige stemningsfyldte fortovscaféer, der indbyder til en kop kaffe eller forfriskning på turen gennem byens charmerende urbane atmosfære.

Du bliver let betaget af den rige kulturarv som Santanyi besidder. Santanyi er hjem til en bred vifte af flora og fauna, som du kan fordybe dig i, enten til fods eller på cykel, hvor et væld af stier og ruter er tilgængelige for dit eventyr.

Tag på kulturferie med aktivitet på landet i Santanyí

Indkvarteringen i Santanyí, består hovedsageligt af små petit-hoteller, B&B’s, samt små landejendomme og kroer. Men Felanitx er også et oplagt valg for en herregårdsferie, eller måske ferie ved vandet. Ser du, Santanyí er én af de større kommuner på Mallorca og dækker såvel over selve byen, men også over tusinder hektarer smuk land og den flamboyante Cala d’Or marina.

Tager du til Santanyí i sommermånederne, vil valget med stor sandsynlighed falde på det populære og mondæne Cala d’Or, men efterår, vinter og forår, skal du overveje Mallorca på en måde, du ikke havde forestillet dig den før. Herude mellem hundredvis af gamle måller, i den friske landluft, fyldes de mange gamle fincas og gårde med feriegæster der nyder godt af den gastronomiske kvalitet og de mange kultur og aktiviteter området byder på.

Seværdighederne i Santanyí

Du kan opleve et væld af imponerende stykker arkitektur og en fin ramme af kulturtilbud rundt om i byen.

Mange kunstnere har med stor interesse, besøgt Santanyi og efterladt et stykke af sig selv i byen, som har været med til at forme denne. Af de mange kunstnere, har særligt den tyske Rolf Schaffner bidraget til Santanyi, med sin statue som står i én af byens rundkørsler forestillende kongen og dronningen. Statuen er dedikeret til Kong Juan Carlos som fredens mand og Dronning Sofia som kunstens beskytter – værket bærer samtidig navnet ‘Rai y Reina’, altså ‘kongen og dronningen’.

Find inspiration til alle nærliggende udflugtsmål her

Populære aktiviteter i Santanyí

Santanyí er, til trods for sin underskønne placering, langt fra overrendt af turister, hvorfor du heller ikke finder mange børnefamilier i området og ej heller mange tilbud hos rejsearrangørerne. Til trods for dette, har Santanyí nogle ganske enestående faciliteter, der sikrer dig en skøn ferie i rolighedens og naturtemaets ånd, uden det hele bliver for aparte.

At kunne nyde og indtage naturen med alle sanser, må være den absolut største attraktion ved Santanyi. Kommunen byder på uspolerede underskønne områder med flora og fauna, perlebugter med gyldne sandstrande samt et væld af cykel og vandreruter der giver perfekte rammer til masser aktivitet i den skønne natur.

Spisestederne i Santanyí?

Maden i Santanyi bærer ikke præg af særlige kendetegn fra lokaldistriktet, dog serveres her gængse specialiteter fra det mallorcinske køkken, naturligvis med lokale råvarer som hovedingredienser. Det skal dog fremhæves, at Santanyi er kendt for både ost og is, som produceres på henholdsvis Sa Grimalt fabrikken i landsbyen Llombards samt hos Bon Gelat i udkanten af Santanyi. Isen fra Bon Gelat, er særligt kendetegnet ved brugen af mange frugter som figner, pærer, hasselnødder og mandler, som alle er meget atypiske i isproduktion.

Begivenheder og marked i Santanyí

Santanyi afholder flere årlige fester til ære for sine helgener. Den vigtigste festival bliver dog afholdt i løbet af sommermånederne, nemlig fejringen af ​​St. Juame. Typisk afholdes festivalen den 25. juli, til minde om lægningen af den første sten til den nuværende sognekirke. Festivalen, der også er kendt som ‘Værkernes Festival’, tiltrækker hvert år flere tusinde af besøgende fra hele kommunen, der i fællesskab fejrer denne højtidelighed med musik, dans, teater og mad i gaderne.

Byfester er generelt en vigtig oplevelse at få med, når du besøger landsbyerne på Mallorca, da alle fester udspringer af en historisk begivenhed og er derfor dybt forankret i lokalbefolkningens kultur og selvforståelse.


Markedet i Santanyí

Hver onsdag samt lørdag morgen afholdes der marked på Plaça Major, hvor du får mulighed for at smage på lokale specialiteter, som søde figner, mandler, oliven, frugter og kød. Der handles i bedste turiststil naturligvis også med lædervarer som tasker, tøj, sko og andre accessories.

Få et overblik over alle markeder her!

Santanyís historie

 

Arkæologiske fund

Santanyi kommune er enestående hvad angår de mange arkæologiske udgravninger. Nogle er på nippet til at bryde sammen, mens andre stort set er forsvundet, eller er placeret på steder hvor der er vanskelig adgang. Men du kan beundre vigtige og rige rester af de første indbyggere i Mallorca, som giver anledning til mange læringsrige besøg. I Santanyí vil du finde kunstige og naturlige huler, gravpladser og endda befæstede bosættelser. Sidstnævnte er blevet grundigt udgravet.

Helt tilbage fra præhistorisk tid og talaiotkulturen, er der fundet arkæologiske resten omkring Santanyi, faktisk er op til 150 fund gjort alene i dette område, hvilket er ganske imponerende. Nogle af de mest nævneværdige huler fra præhistorisk tid, er dem ved Cala Santanyi, Es Pontàs, El Rei, Can Simonet, N’Ebrí, Es Loret Vell, Es Rafal des Porcs samt Son Rossinyol. Du har også muligheden for at opleve de enestående rester og ruiner fra talaiotkulturen, Son Danús Nou og Ses Talaies de Can Jordi, som er velbevarede landsbysamfund fra bronzealderen.

Romersk keramik, romerske gravsten, små bronze statuer, knogler, mønter og sten med hule graveringer er blevet gravet frem på disse arkæologiske pladser.

De tre vigtigste arkæologiske steder i Santanyi, er Es Rafal des Porcs, Son Danus og Ca Jordi.

Es Rafal des Porcs er dannet af flere steder langs kysten, som er placeret i herregården af samme navn. Det mest enestående element er sa Talaia Grossa, en bosættelse fra den sene bronzetid nær Cueva es Drac – Dragegrotten (ikke at forveksle med dragegrotterne i Porto Cristo. Hulen spillede en vigtig rolle for befolkningen dengang med sin underjordiske ferskvandssø.

Son Danus er dannet af en række talaioter, herunder den fremragende runde talaiot, der blev erklæret kunstnerisk og historisk monument i 1946. Den ligger ved Palma – Santanyi vejen.

Son Talaies de Ca Jordi er en befæstet talaiot, med en elliptisk grundplan og tre resterende dele af muren. Det er rent faktisk blandt de største på øen.

En tur rundt i Santanyi kommune giver dig en førsteklasses rejse gennem tiderne på Mallorca.

Romernes Santanyí

Fra 123 f.Kr. indtog romerne store dele af Mallorca, som led i ekspansionen af kejserherredømmet. Områderne langs sydkysterne var essentielle at indtage og bevogte, efter man ca. tyve år før havde afsluttet og endeligt besejret Karthago (nuværende Tunesien) i de puniske krige. Fund af forskellige figurer, keramiske genstande samt mønter, i blandt andet begravelseshulerne Sa Madona ved Son Cosme Ponç, understøtter teorierne om at den romerske landsby har ligget lige her.

Maurerne

Under islamisk dominans på Mallorca, tilhørte Santanyi distriktet under Manacor og var desuden kendt under navnet ‘Adia’. Fundet af en moske, dokumenterede maurernes bosættelse i den lille landsby s’Alqueria Blanca, lidt udenfor Santanyi.

Aragoniens Mallorca

Da Mallorcas jorde blev opdelt efter den katalanske erobring i 1229, anført af Kong Jaume I, blev Santanyi tildelt Nunó Sanç, greve af Roussillon og Cerdeña (Roussillon er et område i det sydlige Frankrig og Cerdeña er Sardinien). De første indbyggere i Nunó Sançs by, kaldte den Santanyi. De fleste historikere mener at navnet kommer af Santi Annini eller ‘Guds Lam’, som i  kristen betydning henviser til Jesus der tager verdens synder på sig.

Efter Nunó Sançs død, faldt Santanyi tilbage under kongens herredømme, som omkring år 1300 gav ordrer til opførelsen af en ny by for at tiltrække bosættere fra fastlandet, med henblik på større skatteindkomster fra området.

Middelalderen i Santanyí

I perioden mellem det 14. og 17. århundrede, var Santanyi samt de øvrige kystbyer på det sydlige og sydøstlige Mallorca, voldsomt plaget af angreb fra Nordafrikanske pirater. Piraterne brugte øen ‘Illa sa Cabrera‘, der i dag er et verdensberømt naturreservat syd for Mallorca, til at organisere sig på og planlægge angreb fra. Kystbyerne organiserede sig med vagttårne og allierede sig med byer længere inde på øen for at kunne stå imod de mange angreb. Byens kirke, som var blevet bygget mellem 1248 – 1265, blev af Guvernør Sagarriga befæstet i 1386, hvor indbyggerne i Santanyi kunne søge tilflugt i.

Santanyí i dag

Det 19. århundrede samt starten af det 20. århundrede var plaget af stor affolkning. Landbrug og fiskeri kunne aldrig nå højder, der kunne bringe store nok indtægter til byen og nabobyen Ses Salines’ adskillelse som selvstændig kommune omkring år 1925, blev endnu et hårdt slag for den i forvejen hårdt pressede Santanyi.

Først i anden halvdel af det 20. århundrede kan Santanyi række hænderne i vejret af begejstring, da turismen for alvor gør sit indtog på Mallorca. Dette skaber for alvor grundlag for arbejdspladser og en fælles følelse af eufori og optimisme blandt byens indbyggere.

Santanyí i dag, er en kulturel base, hvor flere udenlandske (hovedsageligt tyske) kunstnere, har søgt tilflugt og hentet inspiration. Byen er spækket med små gallerier, specialbutikker og et rimelig levende gadebillede på alle tider af døgnet.

Hvor ligger Santanyí?

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

 

Alquería Blanca rejsemål Migjorn MallorcaAlquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

 

Arenal rejsemål Migjorn regionen MallorcaArenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

 

Cala Dor rejsemål i Migjorn MallorcaCala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

 

Cala Figuera en destination i Migjorn på MallorcaCala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

 

Cala Llombards rejsemål Migjorn regionen MallorcaCala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

 

Cala Santanyi i Migjorn regionen MallorcaCala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

 

Campos i Migjorn MallorcaCampos

Campos er et skønt rejsemål til familier og par der ønsker at kombinere ferie på landet med luksus, strand, god mad og autenticitet. I Campos er der mulighed for både at udfolde sig fysisk og slappe af i charmerende omgivelser i nogle af de lækreste fincahoteller, herregårde og landsteder i hele Migjorn regionen på Mallorca. Find herregård og finca i Campos

 

 

Colonia de Sant Jordi rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaColònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er et relativt nyudviklet rejsemål med topmoderne hoteller der fuldender en skøn solferie. Colònia de Sant Jordi byder på både rejser for voksne og par, samt for småbørnefamilier, her er hoteller i mange kategorier, fincahoteller, lejlighedshoteller, familievenlige hoteller og adults only hoteller. Find billigste og bedste hotel i Colonia de Sant Jordi

 

Felanitx rejsemaal i Migjorn på MallorcaFelanitx

Felanitx byder på mange spændende og afslappende overnatningstilbud, bla. klosterophold på et af Mallorcas mest kendte og fascinerende klostre på toppen af et bjerg, samt ophold på charmerende landsteder, gårde og fincas beliggende i de smukke varierede landskab omkring Felanitx. Felanitx har desuden et bredt udvalg af aktivitetstilbud til jer der søger aktiv ferie i naturens ånd. Find overnatningstilbud i Felanitx

 

 

Llucmajor rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaLlucmajor

Llucmajor er et enormt område i Migjorn, der byder på både dejlige landlige omgivelser, smukke kystlinjer med lækre strande samt kuperede terræner. Llucmajor er særligt populært blandt golfspillere og cyklister der har nogle af de bedste betingelser for at dyrke deres sport i området. Overnatningstilbuddene i Llucmajor byder indenfor i charmerende og luksuriøse rammer, enten på herregård, fincahotel eller moderne luksushotel. Find bedste hotel og overnatningstilbud i Llucmajor

 

 

Portocolom rejsemål i Migjorn regionen MallorcaPortocolom

Portocolom hører til blandt de mest charmerende og originale havnebyer og fiskerihavne på Mallorca, en skøn og romantisk lille perle på østkysten. Portocolom byder på et væld af romantiske hoteller og lejligheder, både med havudsigt og i mere tilbagetrukkede omgivelser. Særligt er Portocolom kendt som en voksenferie-destination, og overnatningstilbuddene er henvendt til voksne. Find bedste overnatningstilbud i Portocolom her

 

Portopetro rejsemål i Migjorn på MallorcaPortopetro

Portopetro byder på skønne overnatningstilbud i naturens smukkeste rammer, her er både lejligheder, landsteder, fincas og luksushotel, altså et romantisk rejsemål for voksne og par i smukke omgivelser. Særligt det lækre Blau Privilege hotel er et godt valg til en romantisk ferie i Portopetro, med god beliggenhed og luksus overalt på hotellet. Herfra har I desuden kort afstand til både strande og byliv og masser af restauranter. Bedste overnatningstilbud i Portopetro
Vejrudsigt for den kommende uge i Santanyí

SANTANYÍ Vejrudsigt

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?