Sognekirken i Santanyí, Església de Sant Andreu

sant andreu kirken i santanyi mallorca
Om

Byggeriet begyndte den 25. juli 1786, da rektor Nicolau Pons, lagde den første sten til den nye kirke. Dette er grunden til, at en festival i byen bliver fejret på samme dag. Arbejdet med byggeriet af kirken tog 25 år at færdiggøre og bygget med Santanyi sten, som er kendte i hele Spanien. Klokketårnet blev bygget i 1850 på initiativ af kirkens administrator, Oliver de ca Lluc.

Det særligt seværdige ved kirken i Santanyi, er dens massive altertavle udført af Pere A. Umbert, samt orgelet inde i selve kirken. Begge blev bragt til Santanyi fra klosteret convent dels Dominics i Palma, efter minister Mendizábal beordrede klosterets ejendom beslaglagt. Santanyi opkøbte orgel og altertavle og fik det transporteret via søvejen fra Palma til Santanyi. Selve orgelet er bygget af den berømte hoforgel-mester Jordi Bosch og orgelet er så stort, at kirken måtte omkonstrueres for at få plads til det enorme instrument.

Kirken er et oplagt besøgsmål i hjertet af Santanyi på Plaça Major, hvor du ved samme lejlighed kan nyde en kop kaffe eller anden forfriskning ved én af de mange indbydende caféer

Hvor

Santanyí

Santanyí er en kommune der dækker Mallorcas mest sydøstlige hjørne. Santanyí er bla. hjemsted for populære rejsemål som Cala d’Or, Portopetro Cala Figuera, Cala Llombards og Cala Santanyí, kendt og elsket for deres smukke kyster. Santanyí by er charmerende og intim, og er over årene blevet et slags kunstnerisk mekka hvor flere gallerier er åbnet. Særligt på den centrale torveplads ved byens kirke er der altid god stemning pga. de mange barer og restauranter. Hver onsdag og lørdag kan du glæde dig til det store marked i byen, der altid tiltrækker sig tusindvis af mennesker der kommer for at gøre en god handel. I Santanyí kan du virkelig gøre brug af de vekslende forhold i landskabet, det er særligt populært blandt cyklister, vandrere og sejlere. Leder du efter ophold i Santanyí kan du glæde dig til forkælelse på et af områdets charmerende finca-hoteller, hvor romantik og forkælelse er i højsædet.

Santanyí ophold, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Santanyí

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere smukke kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?