Søg
Close this search box.

Sognekirken i Santanyí, Església de Sant Andreu

Facade og indgang til Sant Andreu kirke i byen Santanyi på øen Mallorca.

Byggeriet begyndte den 25. juli 1786, da rektor Nicolau Pons, lagde den første sten til den nye kirke. Dette er grunden til, at en festival i byen bliver fejret på samme dag. Arbejdet med byggeriet af kirken tog 25 år at færdiggøre og bygget med Santanyi sten, som er kendte i hele Spanien. Klokketårnet blev bygget i 1850 på initiativ af kirkens administrator, Oliver de ca Lluc.

Det særligt seværdige ved kirken i Santanyi, er dens massive altertavle udført af Pere A. Umbert, samt orgelet inde i selve kirken. Begge blev bragt til Santanyi fra klosteret convent dels Dominics i Palma, efter minister Mendizábal beordrede klosterets ejendom beslaglagt. Santanyi opkøbte orgel og altertavle og fik det transporteret via søvejen fra Palma til Santanyi. Selve orgelet er bygget af den berømte hoforgel-mester Jordi Bosch og orgelet er så stort, at kirken måtte omkonstrueres for at få plads til det enorme instrument.

Kirken er et oplagt besøgsmål i hjertet af Santanyi på Plaça Major, hvor du ved samme lejlighed kan nyde en kop kaffe eller anden forfriskning ved én af de mange indbydende caféer.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere flotte kirker du skal besøge på Mallorca