Cala Figuera (Migjorn) - Rejseguide og overnatningstilbud

Indkvartering og tilbud på ophold i Cala Figuera

Cala Figuera tilbyder nogle gode muligheder for ferielejligheder og petit hoteller med smuk udsigt, der passer flot ind i det store billede hernede.

Masseturismen har ikke gjort sit indtog i Cala Figuera og kommer nok heller ikke til det. Derfor finder du ikke høje hotelbygninger eller hoteller med børneområder eller lignende.

lej lejlighed med udsigt over havnen i Cala Figuera, Mallorca

Apartamentos Llevant

Dette må være en af de bedste lejligheder I kan leje i Cala Figuera, den har en stor lækker balkon med udsigt over hele havnen og den sød3e kanal der fører ud til havet. Lejligheden ligger centralt i havnen, med kort afstand til restauranter, barer og butikker. Vigtigst af alt er dog, at værtinden er enormt gæstfri og imødekommende, hvilket afspejles i opholdet i lejligheden. Lejligheden er indrettet efter traditionelle mallorcinske dyder med smukke træmøbler, og I mærker Cala Figueras rolige atmosfære flyde i luften. Vælg denne lejlighed hvis I ønsker den smukke udsigt over den maleriske havn i Cala Figuera fra første parket.

Overnatningstilbud på Apartamentos Llevant

Booking.com

Hotellook

Tripadvisor

roligt hotel med havudsigt i Cala Figuera, Mallorca

Hotel Villa Sirena **

I et af verdens smukkeste hjørner, finder I dette rolige lille hotel direkte på klipperne med udsigt over havet. Det lille familiedrevede hotel nyder en priviligeret beliggenhed, hvor du kan hoppe direkte i havet fra hotellets terrasse, og hvor du fra mange af værelserne kan iagttage den maleriske udsigt over klipper og hav. I skal vælge dette lille rolige hotel, hvis I ønsker havudsigten og morgenmadsbuffeten som hotellet tilbyder.

Overnatningstilbud på Hotel Villa Sirena

Booking.com

Hotellook

Tripadvisor

Lej smuk villa med udsigt over vandet i Cala Figuera, Mallorca

Pescador

Hvad kan være et mere autentisk sted at bo i en havneby end i et gammelt fiskerhus? Denne moderniserede villa lige ud til havnen og vandet i Cala Figuera har det hele; charme, autenticitet og udsigt, alt du kan forlange af en feriebase i en så smuk og malerisk havneby som denne. Villaen har en hyggelig terrasse, hvor måltiderne kan nydes sammen med synet over den lille havn mellem klipperne, desuden er der solvogne så I kan slappe af. Villaen ligger i hjertet af Cala Figuera, i blot få minutters gåafstand til nærmeste restauranter og indkøbsmuligheder i byen, perfekt til en familie, en gruppe eller par der rejser sammen.

Overnatningstilbud på Pescador

Booking.com

Hotellook

Seværdigheder nær Cala Figuera

Førnævnte Mondragó-park er en af de helt store oplevelser på sydøstkysten med dens mange fuglearter og varierede botanik. Har du større interesse for planteliv, så kan du besøge ‘Botanicactus’ – Europas største botaniske have med kaktusser.

Langs østkysten finder du de ikoniske og verdensberømte drypstenshuler, Cuevas del Drach – Dragegrotterne, hvor tusind og en nats eventyr kommer til live ved Europas største underjordiske sø.

Cala Figuera hører til byen Santanyí, der byder på lokalkultur, spændende historie, gastronomi samt et utal af interessante kunstgallerier.

Fra Cala Figuera kan du se ud til den gamle fæstningsø og nuværende naturreservat, Illa de Cabrera, som kan besøges med båd fra Colonià de Sant Jordi. Desuden byder kyststrækningerne hernede på mange imponerende gamle vagttårne tilbage fra middelalderen.

Mad og restauranter i Cala Figuera

Som noget helt specielt, kan du i Cala Figuera spise fisk fanget i lokalvandene og ud for Mondragós kyster, som ellers er fredet. Grunden er, at hverken turisme eller industri kan udgøre en stor nok indkomst for byen, hvorfor regeringen har tilladt fiskeri indenfor bestemte kvoter.

Der ligger nogle udsøgte fiskerestauranter og caféer langs klippernes terrasser, med en enestående udsigt over den idylliske havn og dens små både der vugger i vandet.

Overordnet er maden i Cala Figuera i meget høj kvalitet, præget af lokale anretninger og mallorcinsk tradition.

Kig efter Restaurante Mistral, Villa Lorenza samt Pura Vida.

Strande omkring Cala Figuera

Cala Figuera har ikke selv sin egen strand, men til gengæld har nabobyen Cala Santanyí en dejlig hvid sandstrand i en smuk lille bugt, som kan nås til fods, cykel eller med bil på kort tid. Der er også mulighed for at besøge det skønne naturreservat Parc Natural de Mondragó, der med sit næsten 800 hektar store økosystem, byder på hele to romantiske sanstrande, pakket ind i den smukkeste grønne vegetation.

Aktiviteter i Cala Figuera

Dykning, cykling og vandring i Cala Figueras omkringliggende subtropiske landskab, er en gave for sanser og sjæl. Både til fods og på cykel, kan du nå nogle helt enestående udsigtspunkter  mellem sydøstkystens mange små bugter. Området er desuden kendt for sin maritime magi, både over og under vandet, hvor hemmelige grotter og sjældne arter hører blandt oplevelserne.

Nærmeste golfbane fra Cala Figuera, er Vall d’Or Golf, ca. 20 km herfra.

Indkøbsmuligheder i Cala Figuera

Selvom det er hyggeligt at slentre gennem de små trafikfri gader i Cala Figuera, er udvalget af indkøbsmuligheder begrænset i byen. Du finder nogle mini-supermarkeder, kiosker og souvenirshops i byen.

Hver onsdag og lørdag afholdes der stort udendørs marked i gaderne i det centrale Santanyí, hvor du kan lade dig friste af lokale delikatesser og prutte dig til en god handel.

For mere eksklusiv shopping, kan du tage til Cala d’Or, godt 20 minutters kørsel herfra, hvor du finder juvelerer og tøjbutikker med tidens trends.

Marked nær Cala Figuera

Cala Figuera er for lille en by til selv at have et ugentligt marked. Du har dog rigeligt med muligheder for at opleve Mallorcas ikoniske markedspladser alligevel, endda ikke langt fra Cala Figuera. Hver onsdag og lørdag går det løs i gaderne i den kulturelle højborg, Santanyí, hvor du kan slentre rundt i den aromatiske atmosfære der skabes, når hundredvis af boder slår teltpælene op og byder ind til en god handel.

Vil du opleve større markeder, skal du tage til Sineu om onsdagen, hvor Mallorcas mest traditionsrige marked løber af stablen. Her handles der med alt fra baderinge til køer.
Om torsdagen kan du opleve markedspladsen, der løber tværs gennem Inca og er samtidig Mallorcas største ugentlige markedsplads.

Se alle markeder her

Barer i Cala Figuera
Cala Figuera har enkelte små barer, der enten hører til restauranterne eller hotellerne i byen. Her er som sådan intet natteliv, men barerne holder åbent så længe der er kunder til det.

Cala Figuera hører til blandt Mallorcas mest ikoniske og romantiske små havnebyer – og lægger ligeledes billede til adskillelige postkort.

Cala Figuera er beliggende i emblematiske naturomgivelser i det absolutte sydøstlige hjørne af Mallorca. Herfra nyder den lille by en afslappet tilværelse, hvor du ikke vil føle dig som turist, men som en del af det lille samfund.

Cala Figuera er det ideelle valg for dig, der vil nyde en rolig og harmonisk base, men være tæt på aktiviteterne og have noget ud af dagen.

Rejse til Cala Figuera

Cala Figuera går helt tilbage til begyndelsen af 1300 tallet, mens selve havnebyen fik sine første huse i det 19. århundrede. Netop de hvidmalede gamle huse med de traditionelle grønne skodder for vinduerne – der nærmest er kastet ind på de naturlige klippeformationer rundt om bugten- er blandt de ting der Cala Figuera så uforlignelig smuk og malerisk.

I den lille havn i Cala Figuera, kan du nyde de mange små forskelligfarvede fiskerbåde, blandt andet den baleriske ‘Llaüt’.

Oprindeligt en fiskeriby, men med tiden og Mallorcas udvikling, er Cala Figuera nu til dags mere en ferieby, selv om der ikke er meget turisme at spotte i de små gader. Byen har til trods for sin udvikling, formået som intet andet sted på Mallorca, at bevare sin egen helt naturlige charme og karakteristik.

Cala Figuera er populært hele året rundt, særligt i lavsæsonen hvor mange aktive feriegæster og sportsfolk besøger Mallorca.

Hvor ligger Cala Figuera?

Cala Figuera ligger i en naturskøn isoleret lille bugt på Mallorcas sydøstlige side. Området er kendetegnet ved dramatiske klippeformationer der danner små bugter rundt om kysten. Byen hører til kommunen, Santanyí, som også omfatter destinationerne, Cala d’Or, Cala Santanyí, Cala Llombards og Porto Petro.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?