Cala Figuera – Rejseguide og overnatningstilbud

Cala Figuera går helt tilbage til begyndelsen af 1300 tallet, mens selve havnebyen fik sine første huse i det 19. århundrede. Netop de hvidmalede gamle huse med de traditionelle grønne skodder for vinduerne – der nærmest er kastet ind på de naturlige klippeformationer rundt om bugten- er blandt de ting der Cala Figuera så uforlignelig smuk og malerisk.

I den lille havn i Cala Figuera, kan du nyde de mange små forskelligfarvede fiskerbåde, blandt andet den baleriske ‘Llaüt’.

Oprindeligt en fiskeriby, men med tiden og Mallorcas udvikling, er Cala Figuera nu til dags mere en ferieby, selv om der ikke er meget turisme at spotte i de små gader. Byen har til trods for sin udvikling, formået som intet andet sted på Mallorca, at bevare sin egen helt naturlige charme og karakteristik.

Cala Figuera er populært hele året rundt, særligt i lavsæsonen hvor mange aktive feriegæster og sportsfolk besøger Mallorca.

cala figuera på kort over mallorca
Overnatning
cala figuera mallorca hotel havudsigt terrasse pool

Hotel Villa Sirena **

Det hyggelige lille hotel ligger direkte på klipperne over den smukke kyst i Cala Figuera, det perfekte overnatningssted hvis du leder efter både beliggenhed og romantik. Hotellet ligger desuden blot et stenkast fra Cala Figueras spisesteder, den maleriske havn og butikkerne.

Se tilbud hos

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder nær Cala Figuera

Førnævnte Mondragó-park er en af de helt store oplevelser på sydøstkysten med dens mange fuglearter og varierede botanik. Har du større interesse for planteliv, så kan du besøge ‘Botanicactus’ – Europas største botaniske have med kaktusser.

Langs østkysten finder du de ikoniske og verdensberømte drypstenshuler, Cuevas del Drach – Dragegrotterne, hvor tusind og en nats eventyr kommer til live ved Europas største underjordiske sø.

Cala Figuera hører til byen Santanyí, der byder på lokalkultur, spændende historie, gastronomi samt et utal af interessante kunstgallerier.

Fra Cala Figuera kan du se ud til den gamle fæstningsø og nuværende naturreservat, Illa de Cabrera, som kan besøges med båd fra Colonià de Sant Jordi. Desuden byder kyststrækningerne hernede på mange imponerende gamle vagttårne tilbage fra middelalderen.

Strand

Strande omkring Cala Figuera

Cala Figuera har ikke selv sin egen strand, men til gengæld har nabobyen Cala Santanyí en dejlig hvid sandstrand i en smuk lille bugt, som kan nås til fods, cykel eller med bil på kort tid. Der er også mulighed for at besøge det skønne naturreservat Parc Natural de Mondragó, der med sit næsten 800 hektar store økosystem, byder på hele to romantiske sanstrande, pakket ind i den smukkeste grønne vegetation.

Vejrudsigt

Vejrudsigt

Vejrudsigten for den kommende uge i Cala Figuera.
CALA FIGUERA Vejrudsigt

Spisesteder & Barer

Mad og restauranter i Cala Figuera

Som noget helt specielt, kan du i Cala Figuera spise fisk fanget i lokalvandene og ud for Mondragós kyster, som ellers er fredet. Grunden er, at hverken turisme eller industri kan udgøre en stor nok indkomst for byen, hvorfor regeringen har tilladt fiskeri indenfor bestemte kvoter.

Der ligger nogle udsøgte fiskerestauranter og caféer langs klippernes terrasser, med en enestående udsigt over den idylliske havn og dens små både der vugger i vandet.

Overordnet er maden i Cala Figuera i meget høj kvalitet, præget af lokale anretninger og mallorcinsk tradition.

Kig efter Restaurante Mistral, Villa Lorenza samt Pura Vida.

Indkøb & Shopping

Indkøbsmuligheder i Cala Figuera

Selvom det er hyggeligt at slentre gennem de små trafikfri gader i Cala Figuera, er udvalget af indkøbsmuligheder begrænset i byen. Du finder nogle mini-supermarkeder, kiosker og souvenirshops i byen.

Hver onsdag og lørdag afholdes der stort udendørs marked i gaderne i det centrale Santanyí, hvor du kan lade dig friste af lokale delikatesser og prutte dig til en god handel.

For mere eksklusiv shopping, kan du tage til Cala d’Or, godt 20 minutters kørsel herfra, hvor du finder juvelerer og tøjbutikker med tidens trends.

Marked nær Cala Figuera

Cala Figuera er for lille en by til selv at have et ugentligt marked. Du har dog rigeligt med muligheder for at opleve Mallorcas ikoniske markedspladser alligevel, endda ikke langt fra Cala Figuera. Hver onsdag og lørdag går det løs i gaderne i den kulturelle højborg, Santanyí, hvor du kan slentre rundt i den aromatiske atmosfære der skabes, når hundredvis af boder slår teltpælene op og byder ind til en god handel.

Vil du opleve større markeder, skal du tage til Sineu om onsdagen, hvor Mallorcas mest traditionsrige marked løber af stablen. Her handles der med alt fra baderinge til køer.
Om torsdagen kan du opleve markedspladsen, der løber tværs gennem Inca og er samtidig Mallorcas største ugentlige markedsplads.

Se alle markeder her

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 516

Skal du fra Palma lufthavn til Cala Figuera, skal du tage lufthavnsbussen A51 til Campos og skifte der til linje 516.

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 500 busser

Hvor ligger Cala Figuera?

Cala Figuera ligger i en naturskøn isoleret lille bugt på Mallorcas sydøstlige side. Området er kendetegnet ved dramatiske klippeformationer der danner små bugter rundt om kysten. Byen hører til kommunen, Santanyí, som også omfatter destinationerne, Cala d’Or, Cala Santanyí, Cala Llombards og Porto Petro.

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

Alquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

Arenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

Cala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

Cala Llombards

Cala Llombards er det oplagte rejsemål i Migjornregionen, hvis I søger en afsides beliggenhed i private rammer. Cala Llombards har ingen hoteller, det er et område der udelukkende består af villaer og feriehuse til leje, samt et par små butikker. Cala Llombards er godt til jer der selv vil sætte tempo på ferien. Cala Llombards rejse og overnatningstilbud

 

Cala Santanyí

Cala Santanyí er oplagt rejsemål til par og småbørnsfamiloier der søger en feriebase i smukke omgivelser uden for meget larm, men alligevel med hoteller og leben. Cala Santanyí ligger i en smuk bugt beskyttet for vinde med en dejlig blød sandstrand og lavt klart vand, og hotellerne har havudsigt fra værelserne og balkonerne. Cala Santanyí hotel

 

Campos

Campos er det rette valg for jer der vil kombinere natur, fred og luksus. Campos nyder en fantastisk beliggenhed mellem både kyst, strand og rurale landlige omgivelser, som gør det et alsidigt rejsemål i Migjorn. Campos byder på enestående luksus-herregårdsferie, charmerende fincahoteller og ferie på landet på agroturismo. Campos guide og hotel

 

Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er Mallorcas og Migjorns sydligste rejsemål, og en spændende anderledes solferiedestination. Colònia de Sant Jordi er en lille havneby, der ligger tæt på nogle af Migjorns smukkeste og mest uberørte naturområder, bla. es Trenc stranden og Cabrera-øen. Colònia de Sant Jordi hotel

 

Felanitx

Felanitx er et stort område fyldt med kulturelle tilbud både seværdigheder, besøgsmål og begivenheder. Felanitx er kendt for vinproduktion, klosterferie og masser af muligheder for vandrere og cyklister til at udfolde sig i naturen. Felanitx er altid et besøg værd, både til overnatning eller til en oplevelse. Felanitx guide og overnatning

 

Llucmajor

Llucmajor er et paradis af kultur, afslapning og sport, et alsidigt område for et voksent publikum. Llucmajor er et godt rejsemål til golfferie og aktiv ferie, med charmerende og afslappende overnatningssteder med god service.Llucmajor byder på luksushoteller, fincahoteller, herregårdsferie og agroturismo i særklasse. Llucmajor hotel og guide

 

Portocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

Portopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

Santanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?