Søg
Close this search box.

Cala Llombards

I denne guide

Vælg Cala Llombards for

Her ligger Cala Llombards

cala-llombards-mallorca-kort

Cala Llombards, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Cala Llombards er et stille område på Mallorcas sydkyst, særligt kendt for den smukke Calo des Moro strand, der tiltrækker mange dagsgæster.

Introduktion til Cala Llombards

Cala Llombards er blot én af de mange små perler af bugter, Mallorcas skønne sydøstkyst gemmer på. Cala Llombards vil være særligt tiltrækkende for dig, der har et ønske om en ferie i et tilbagetrukket område, tæt på naturen og havet.

På mange områder, minder Cala Llombards om et typisk sommerhusområde – mange udlændinge har da også købt hus i området.

Selv om Cala Llombards nok ikke står øverst på rejseselskabernes hitlister, er området nu ganske kendt og populært. Særligt endagsbesøgende kender Cala Llombards for den smukke bugt og dertilhørende strand – desuden er Cala Llombards kendt for den unikke naturlige stenbue ‘Es Pontas’, der rejser sig fra havoverfladen ud for kysten.

Cala Llombards er en del af den lille landsby Es Llombards, der ligger små 5 km inde på øen – begge hører under Santanyí kommune, der også indbefatter Cala Santanyí, Cala Figuera, Porto Petro samt turistfavoritten Cala d’Or.

For dig der søger en ferie i naturens fred, har adgang til lejebil og selv vil arrangere alt, er Cala Llombards værd at tage med i overvejelserne.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Cala Llombards

Hvad skal man opleve i Cala Llombards?

Cala Llombards er måske ikke spækket med storslåede seværdigheder og turistattraktioner, men her er bestemt stadig noget at opleve.

Nyd den magiske Caló des Moro strand

Én af de mest maleriske strande ligger her i Cala Llombards, Caló des Moro. Stranden er beliggende mellem to klipper, der skærmer for vinde, kun beroligende havbriser kommer ind. Stranden har et beskedent mål på 30 meter i længden og 20 meter i dybden, men meget lavt vand perfekt til snorkling og svømning.

Caló des Moro er MEGET populær og en eftertragtet seværdighed, så kom tidligt.

Besøg Mondragó naturpark

Oplev det mest magiske baleariske dyre -og planteliv helt tæt på, samt smukke udsigt over kysten, mens du slentrer rundt i den smukke Mondragó-park, der ligger 10-15 km fra Cala Llombards. Mondragó er hjemsted for hundredvis af oprindelige arter af fugle, blomster og andre arter, der lever i perfekt harmoni i den næsten 800 ha store naturpark. Mondragó er også hjemsted for to fantastiske strande med silkeblødt hvidt sand og krystalklart lavt vand.

Mondragó er et af Mallorcas smukkeste og mest sanselige naturreservater, der ligger gemt på sydøstkysten. Mondragó er samtidig hjemsted for to af øens bedste strande.

Tag ind til es Llombards landsby

Es Lloombards er den lille landsby, hvortil Cala Llombards tilhører. Es Llombards er ganske vist ikke stor, men den er dybt charmerende, og et populært sted at stoppe for en forfriskning. Desuden kan du lørdag formiddag tage på marked i es Llombards.

Besøg saltminerne i Ses Salines

Ikke langt fra Cala Llombards finder du øens største saltmine og fabrik. Mallorcas salt er et eftertragtet luksusprodukt, der er udviklet i forskellige smagsvarianter. På fabrikken vil du lære om Mallorcas salt, hvorfor det er så specielt, og prøve nogle af de mange varianter. En guidet tur tager cirka en halv time og er virkelig interessant, især hvis du elsker mad.

Besøg Artestruz strudsefarm

Prøv noget andet, besøg den eneste strudsefarm på Mallorca og lær om disse pudseløjerlige fugle. På Artestruz-gården kan du fodre strudsene, se ungerne (når det er tid), og endda ride på en struds. Desuden vil du lære om strudseprodukter, og du kan købe strudseæg samt andre strudseprodukter.

Mallorcas klare rene vande går øen til et paradis for dykkere. Du kan glæde dig til smukke undersøiske enge, farverige fisk og følelsen af frihed.

Tag på tur rundt om kysterne

Ingen tur til Mallorca, uden at have været ude og sejle lidt. Mallorca er vanvittig smuk, og når du ser den ude fra bliver den endnu mere smuk. Fra havnen i den maleriske lille fiskerby Cala Figuera, sejler der både dagligt, som tager på halvdags og heldagsture rundt om kysterne. Her kommer du forbi nogle af Mallorcas skjulte uspolerede bugter og små laguner, hvor du kan bade i det krystalklare vand.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

Es Pontás

Den pudsige hesteskoklippe, der rejser sig fra vandet, er ikonet for området Cala Llombards, sammen med Caló des Moro. Es Pontás er både smuk og mystisk på samme tid, værd at stoppe op for at tage et billede af.

Tag på opdagelse i Santanyí by

Santanyí er hovedbyen i kommunen, hvor Cala Llombards ligger, et meget charmerende og interessant sted at besøge. I hjertet af Santanyí finder du en hyggelig lille plads fuld af barer og restauranter, hvor det meste af livet foregår. På pladsen ligger også den smukke sognekirke Sant Andreu, hvori det oprindelige middelalderkapel er blevet bevaret. Der er en række interessante lokale butikker og gallerier at opdage i Santanyí, samt en samling af vartegn, der er værd at besøge. Onsdage og lørdage bør du besøge markedet, hvor folk fra alle sydkystens byer strømmer til for at handle.

Santanyí er en hyggelig lille by, der tiltrækker mange besøgende grundet sin nærværende atmosfære og mange gallerier, der gør den interessant at snuse rundt i. 

Andre skønne aktiviteter omkring Cala Llombards

Besøg Botanicactus’ botaniske have

Botanicactus er en botanisk have, der dækker mere end 50.000 m2 jord beliggende i Ses Salines, kun 7 km fra Cala Llombards. Som navnet antyder, er Botanicactus specialiseret i kaktus af forskellig tropisk art. Udover det store udvalg af kaktusarter byder den botaniske have også på omkring 25.000 m2 af lokale baleariske arter som oliventræer, granatæbler, mandeltræer, fyrretræer, cypresser, appelsintræer, eukalyptus og meget mere. Besøget er både smukt og interessant, absolut det værd, hvis du er interesseret i flora.

Vandring omkring Cala Llombards

Der er masser af ruter at få luftet fodtøjet på hernede omkring Cala Llombards. Spadsereture langs kysterne, forbi de mange små gyldne calas, er spektakulære og meget smukke syn.

Modt øst ligger Mondragó naturpark, hvor der er markerede ruter rundt i det beskyttede naturreservat, så du kommer helt tæt på det balearisk vildt, og samtidig får nogle sanselige oplevelser.

En smule nord for Cala Llombards ligger det hellige bjerg, Puig de Consolació, der er hjemsted for en ældgammel helligdom og et befæstet kapel. Heroppefra, i 205 meters højde, kan du glæde dig til nogle utroligt smukke udsyn over hele sydøstkysten.

Oplev Mallorca på cykel fra Cala Llombards

Uanset om du er her for træning eller rekreation, er leje af en cykel en af ​​de bedste måder at opdage øen og dens mange smukke områder på. Cala Llombards er perfekt forbundet med resten af ​​øen via det velholdte og meget omfattende netværk af asfalterede landeveje.

Spil golf på Vall d’Or golfbanen

Omkring 20 minutters kørsel fra Cala Llombards ligger den smukke Vall d’Or golfbane, der er kendt og elsket for hul 7. Til golfbanen hører også et klubhus med en god restaurant, der serverer årstidens delikatesser.

Mallorca byder på mere end 20 fine golfbaner, med masser af udfordringer og smuk natur omkring dem. 

Hvor skal du bo i Cala Llombards?

Cala Llombards minder bedst om et sommerhusområde ved kysten, her er faktisk kun ét enkelt hotel. 99% af overnatningsstederne her består af feriehuse, så helt perfekt hvis du foretrækker fred og ro og egne regler.

Casa Antonio

Booking.com

Las Estrellas

Booking.com

Hotel Cala Llombards

Booking.com

Spisestederne i Cala Llombards

I selve Cala Llombards finder du blot et par enkelte restauranter. Menuerne her bærer præg af lokale specialiteter samt typiske spanske og mallorcinske retter.

Tager du ind til Es Llombards, finder du lidt flere restauranter, med mere variation på menukortene og hvor du også kan nyde godt af vinkort med spændende lokale vine.

Marked i Cala Llombards

Hver lørdag, i selve landsbyen Es Llombards, finder du det ugentlige marked.

Du kan også tage turen ind til Santanyí, hvor hundredvis af boder danner ramme om et aromatisk marked hver onsdag og lørdag.

For en større og endnu mere ikonisk markedsoplevelse, kør til Inca om torsdagen eller Sineu om onsdagen. Læs her om alle markederne på Mallorca.

Shopping i Cala Llombards

Det lille område har blot et enkelt lille supermarked, hvor de mest almindelige dagligvarer er på hylderne. Du kan køre til landsbyen Es Llombards på cykel, hvor du finder en smule mere, men ideelt, vil en tur til Santanyí (10 minutter i bus, 5 minutter i bil) være det rigtige valg, hvis du har lejet hus eller lejlighed her. Hver onsdag og lørdag formiddag afholdes det store udendørs marked i Santanyí, hvor du kan lade dig friste af diverse lædervarer, delikatesser og meget andet i en euforiserende stemning midt i byen.

Årlige begivenheder i Cala Llombards

August

Fejring af Santo Domingo

Santo Domingo er skytshelgen for landsbyen Es Llombards, og bliver hædret den 8. august med en byfest. Ugen op til den 8. august vil have et program med aktiviteter for alle aldre, herunder motionsstævner, mad, workshops, koncerter og meget mere.

Hvor: Es Llombards

Hvornår: 8. august

December

Fejring af den ubesmittede undfangelse

I begyndelsen af ​​december fejrer den lille landsby Es Llombards sin anden skytshelgen, Vor Frue af den ubesmittede undfangelse. Dette er et godt tidspunkt at besøge, da du vil opleve en række traditioner og se, hvordan de lokale fejrer i typisk mallorcansk stil.

Hvor: Es Llombards

Hvornår: 8. december

Ofte Stillede Spørgsmål

Der er masser af rummelige feriehuse at vælge mellem i Cala Llombards.

Her er de bedste overnatningsmuligheder i Cala Llombards:

  1. Casa Antonio
  2. Las Estrellas
  3. Hotel Cala Llombards

Cala Llombards ligger ca. 52 km fra Palmas lufthavn.

Taxituren vil tage omkring 40 minutter og koste et sted mellem 65 og 75 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 517

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca