Søg
Close this search box.

La Porta Murada

Porta Murada er en port i den gamle bymur omkring Santanyi by på øen Mallorca.

Lige syd for Plaça Major, på Plaça Porta Murada, finder du en stor del af den gamle bymur der engang omgav og beskyttede Santanyís indbyggere mod angreb fra pirater.

Porta Murada er en af de vagttårne med port, der indgik som en del af den befæstede bymur, som blev bygget i det 16. århundrede hvor piratangrebene mod Santanyi var værst.

Op gennem det 19. samt første halvdel af det 20. århundrede, har La Porta Murada fungeret som fængsel, men er i dag blot et monument for byens mangeårige forsvarssystem. Inde i selve porten, kan dy se fængslet og den trænge celle.

Porten blev senest renoveret i 1987 og har siden været en seværdighed i Santanyí.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere monumenter og vartegn du skal opleve på Mallorca