Torre del Verger

det gamle vagttårn torre des verger er en seværdighed i banyalbufar på mallorca
Om

Oplev det flotteste udsigtspunkt ved Torre del Verger mellem Banyalbufar og Estellencs

Torre del Verger – også kendt som Torre de ses Amimes – er kendt som et af Mallorcas mest ikoniske gamle vagttårne, som vogter kysten mellem Estellencs og Banyalbufar på Tramuntana-bjergenes skrænter.

Torre del Verger ses på mange postkort af Mallorca, grundet dets placering yderst på klippeskrænterne lige syd for den maleriske kystby, Banyalbufar. Så leder du efter et sted at se solen gå ned, eller et særligt smukt udflugtsmål, så besøg Torre del Verger på Mallorcas enestående vestkyst!

Bygget som led i værn mod pirater

Torre del Verger blev bygget tilbage i 1579, som led i værnet mod pirater og vandaler, der konstant forsøgte at tvinge sig adgang til Mallorca via søvejen i Middelalderen. Fra Torre del Verger, kunne vagterne ikke blot se, men også høre lyden af sejl og endda sømændenes/piraternes råben.

Vagternes fornemste opgave var, at kommunikere med hinanden og med byområderne, så øen hele tiden var beredt på angreb. Typisk bestod vagtkorpset af helt almindelige jordarbejdere, der efter at have færdiggjort deres opgaver på gården, måtte afsted på vagttjans.

Først efter Frankrigs erobring af Nordafrika i 1830’erne, stagnerede antallet af piratangreb omkring Mallorcas kyster og vagttårnene blev kun brugt lejlighedsvis til, at tjekke smuglere og andre tilfældige tjek.

Tårnene skulle dog komme i aktion igen, både under 1. og 2. verdenskrig, samt under den spanske borgerkrig.

Du får afgang til Torre del Verger, via en dertil bygget snæver hænge-gangbro. Når først du har klatret vejen op i tårnet via den indvendige vindeltrappe, venter der dig et syn for guder!

Langs vejen på bjergsiden, finder du flere parkeringsmuligheder når du skal besøge Torre del Verger, men vær samtidig opmærksom på at de snævre passager kan skabe lidt kø i travle perioder.

Hvor

Banyalbufar

Banyalbufar er et malerisk område beliggende på Mallorcas vestkyst, på skrænterne af Tramuntana-bjergenes grønne bjergsider. Banyalbufar er et ikonisk område for netop Tramuntana, da du her finder et af områdets mest markante stykker kulturarv, stenterrasserne der er bygget ind i bjergsiden. Banyalbufar er et stille område, her er ro og fred og plads til både afslapning og sport. Byen ligger med direkte udsigt over den azurblå kyst og er godt forbundet via de mange asfaltbelagte bjergveje.

Oplev Banyalbufar og find overnatning

Flere seværdigheder omkring Banyalbufar

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere gamle forsvarstårne på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?