Indtag udsigten over Pollenca, Port de Pollenca og Cap de Formentor

Den gamle udkigspost ved Port de Pollenca, Talaia de Albercutx

Talaia de Albercutx – også kendt som Atalaya de Aubercuix – er et tidligere vagt- og udkigstårn bygget på klippetoppene over Cap de Formentor, nord for Pollença, 380 meter over havets overflade.

Talaia de Albercutx blev opført i 1629, som et led i det store netværk af tårne langs Mallorcas kyster, som bestod af mere end 85 tårne. Tårnene var et vitalt led i øens forsvarssystem, da det var her man spottede indtrængende i farvandene ud for kysterne.

Ved hjælp af røgsignaler og flag, kommunikerede tårnene med hinanden og sendte hurtigt budskabet om fare ned til byerne på øen, som kunne alarmere borgerne og gøre mændene klar til kamp.

Talaia de Albercutx var ikke tungt bevæbnet, blot én vagt, udstyret med musket, var nok til at dække behovet heroppe. Ikke desto mindre en vigtig post i det omfattende forsvarsværn.

Du kan komme til tårnet både med bil, på cykel og til fods naturligvis. Der venter dig en enestående naturoplevelse og fantastisk panoramaudsigt heroppe, absolut en tur værd.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?