Søg
Close this search box.

Talaia d'Albercutx

Gammelt udkigstårn Talaia d'Albercutx, i bjergene over kysten ved Pollenca på øen Mallorca.

Indtag udsigten over Pollenca, Port de Pollenca og Cap de Formentor

Talaia de Albercutx – også kendt som Atalaya de Aubercuix – er et tidligere vagt- og udkigstårn bygget på klippetoppene over Cap de Formentor, nord for Pollença, 380 meter over havets overflade.

Talaia de Albercutx blev opført i 1629, som et led i det store netværk af tårne langs Mallorcas kyster, som bestod af mere end 85 tårne. Tårnene var et vitalt led i øens forsvarssystem, da det var her man spottede indtrængende i farvandene ud for kysterne.

Ved hjælp af røgsignaler og flag, kommunikerede tårnene med hinanden og sendte hurtigt budskabet om fare ned til byerne på øen, som kunne alarmere borgerne og gøre mændene klar til kamp.

Talaia de Albercutx var ikke tungt bevæbnet, blot én vagt, udstyret med musket, var nok til at dække behovet heroppe. Ikke desto mindre en vigtig post i det omfattende forsvarsværn.

Du kan komme til tårnet både med bil, på cykel og til fods naturligvis. Der venter dig en enestående naturoplevelse og fantastisk panoramaudsigt heroppe, absolut en tur værd.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante udkigstårne du skal opleve på Mallorca