Torre de Albercutx

talaia de albercutc vagttårn i port de pollenca mallorca
Om

Indtag udsigten over Pollenca, Port de Pollenca og Cap de Formentor

Talaia de Albercutx – også kendt som Atalaya de Aubercuix – er et tidligere vagt- og udkigstårn bygget på klippetoppene over Cap de Formentor, nord for Pollença, 380 meter over havets overflade.

Talaia de Albercutx blev opført i 1629, som et led i det store netværk af tårne langs Mallorcas kyster, som bestod af mere end 85 tårne. Tårnene var et vitalt led i øens forsvarssystem, da det var her man spottede indtrængende i farvandene ud for kysterne.

Ved hjælp af røgsignaler og flag, kommunikerede tårnene med hinanden og sendte hurtigt budskabet om fare ned til byerne på øen, som kunne alarmere borgerne og gøre mændene klar til kamp.

Talaia de Albercutx var ikke tungt bevæbnet, blot én vagt, udstyret med musket, var nok til at dække behovet heroppe. Ikke desto mindre en vigtig post i det omfattende forsvarsværn.

Du kan komme til tårnet både med bil, på cykel og til fods naturligvis. Der venter dig en enestående naturoplevelse og fantastisk panoramaudsigt heroppe, absolut en tur værd.

Hvor

Pollença

Pollença er en historisk by og kommune beliggende på Mallorcas nordvestlige kappe, ca. en times kørsel fra Palma. Foruden Pollença by inkluderer kommunen også de meget populære rejsemål, Port de Pollença og Cala Sant Vicenc. Pollença er et skønt område og by at udforske, her er masser af seværdigheder og aktiviteter at kaste sig over. Besøg f.eks. el Calvario trappen, den romerske bro, den enorme sognekirke Nostra Senyora dels Angels og Ermita del Puig de Maria. Du kan også nyde en tur på museum, f.eks. Pollenças lokalhistoriske museum eller Marti Vicenc husmuseet. Pollença er desuden et hamrende fedt område at dyrke sport i, du kan stort set udøve alle slags sport. Ved kysten finder du smukke brede strande og i dalen finder du bjerge og uspoleret sanselig natur. Særligt cykling og vandring er populære aktiviteter her, men også golf og sejlads tiltrækker turister. Skal du bo i Pollença er der flere fantastiske overnatningssteder, alt fra 5-stjernet luksus til charmerende ferieboliger og lejligheder kan bookes i området.

Pollença hotel, aktiviteter, seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Pollença

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?