Besøg det middelalderlige forsvarstårn der vogter over Alcúdiabugten

Turen fra Alcúdia til Torre Major, fører dig gennem det dejlige havneområde med alle restauranterne og lystbådene, og videre mod Aucanda (Alcanada), hvor du finder Torre Major.

tidligere forsvarstaarn mellem alcudia og aucanada

 

Torre Major blev beordret bygget af kong Felipe II i 1598, som en forbedring af Alcúdias forsvarssystem. 15 og 1600 tallets Mallorca var præget af angreb fra tyrkiske og nordafrikanske pirater, der slog lejr på øgrupperne omkring Mallorca, hvorfra de kunne planlægge deres angreb.

Torre Major stod færdigt i 1602, som det også ses på indskriften i konegns våbenskjold, over hovedindgangen til tårnet. Dette relief tilskrives Antoni Verger.

Torre Major fungerede som et batteri med 4 kanoner. Advarslen om angreb kom fra blandt andet, Penya des Migdia og Sa Talia – to vagttårne på klipperne over halvøen, der havde fuldt udsyn over både Alcúdia og Pollença bugt.

Torre Major kunne fra sin skjulte position i bugten, skyde på skibene, når de var fanget i havnebugten og dermed forhindre piraterne i at gå i land.

Torre Major er et tidligere forsvarstaarn beliggende mellem aucanada og Port de AlcudiaRuten fra Alcúdia til Torre Major

– Start ved byporten Porta de Xara og følg Carrer Pollentia i retning mod Port d’Alcúdia ca. 1,7 km.

– Fortsæt lige over rundkørslen og direkte på vejen Carrer Teodor Canet, som du følger 1,5 km ned til selve havneområdet.

– Vejen laver et lille knæk mod højre og på højre side ser du en stor åben plads med udsigt over Alcúdias havn. Her starter Carrer de Gabriel Roca, som du følger indtil vejen deler sig i to.

– Hold mod venstre og følg Carrer de Gabriel Roca, som fører dig videre på Camí Alcanada på venstre side.

– Følg Camí Alcanada et stykker og passer tværs over næste rundkørsel og fortsæt videre af Camí Alcanada.

– På din højre side vil du se industrielt område, hvor elværket CESA har et stort anlæg stående.

– Når vejen så småt går op ad bakke, vil du efter indgangen til elværket, på højre hånd, se vejen Carrer Cranc.

– Følg Carrer Cranc ca. 50 meter, til du når Torre Major på din højre side.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?