Torre Major

gammelt vagttårn mellem alcudia og aucanada
Om

Besøg det middelalderlige forsvarstårn der vogter over Alcúdiabugten

Turen fra Alcúdia til Torre Major, fører dig gennem det dejlige havneområde med alle restauranterne og lystbådene, og videre mod Aucanda (Alcanada), hvor du finder Torre Major.

 

Torre Major blev beordret bygget af kong Felipe II i 1598, som en forbedring af Alcúdias forsvarssystem. 15 og 1600 tallets Mallorca var præget af angreb fra tyrkiske og nordafrikanske pirater, der slog lejr på øgrupperne omkring Mallorca, hvorfra de kunne planlægge deres angreb.

Torre Major stod færdigt i 1602, som det også ses på indskriften i konegns våbenskjold, over hovedindgangen til tårnet. Dette relief tilskrives Antoni Verger.

Torre Major fungerede som et batteri med 4 kanoner. Advarslen om angreb kom fra blandt andet, Penya des Migdia og Sa Talia – to vagttårne på klipperne over halvøen, der havde fuldt udsyn over både Alcúdia og Pollença bugt.

Torre Major kunne fra sin skjulte position i bugten, skyde på skibene, når de var fanget i havnebugten og dermed forhindre piraterne i at gå i land.

Ruten fra Alcúdia til Torre Major

– Start ved byporten Porta de Xara og følg Carrer Pollentia i retning mod Port d’Alcúdia ca. 1,7 km.

– Fortsæt lige over rundkørslen og direkte på vejen Carrer Teodor Canet, som du følger 1,5 km ned til selve havneområdet.

– Vejen laver et lille knæk mod højre og på højre side ser du en stor åben plads med udsigt over Alcúdias havn. Her starter Carrer de Gabriel Roca, som du følger indtil vejen deler sig i to.

– Hold mod venstre og følg Carrer de Gabriel Roca, som fører dig videre på Camí Alcanada på venstre side.

– Følg Camí Alcanada et stykker og passer tværs over næste rundkørsel og fortsæt videre af Camí Alcanada.

– På din højre side vil du se industrielt område, hvor elværket CESA har et stort anlæg stående.

– Når vejen så småt går op ad bakke, vil du efter indgangen til elværket, på højre hånd, se vejen Carrer Cranc.

– Følg Carrer Cranc ca. 50 meter, til du når Torre Major på din højre side.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?