Søg
Close this search box.

Sa Talaia de la Victoria

Sa Talaia udsigtspunkt på halvøen Aucanada, nær Alcudia på Mallorca.

Sa Talaia – også kendt som Sa Talaia de La Victòria – er navnet på både klippebjerget samt et tidligere vagttårn der vogtede over bugterne udfor Alcúdia og Pollença.

Sa Talaia er placeret mellem de to bugter, i en højde af 446 meter over havets overflade og giver dermed et enestående panoramisk overblik, over de to bugter.

Sa Talaia tilhørte eremitagen La Victòriader også er et besøg værd på turen hertil!

Sa Talaia blev konstrueret i 1567, hvor piratangreb var hverdagskost på kysterne omkring Mallorca. Tårnet var bemandet i døgndrift og kommunikerede med både Alcúdia og Palma de Mallorca, ved hjælp af røgsignaler.

I slutningen af 1500-tallet blev forsvarssystemet udviklet af Joan Binimelis, matematiker, præst og astronom, der fandt, at et reelt forsvar i Alcúdia var mere hensigtsmæssigt, og at Sa Talia skulle kommunikere med flag, så angriberne ikke kunne se, at tårnet kommunikerede.

Sa Talia blev først sat endeligt ud af funktion og lagt ned i 1936.

Vandreruten fra La Victòria til Sa Talia

– Start ved Santuari de la Victòria

– Følg stien op mod Sa Talia.

– Efter ca. 15-20 minutters vandring, drejer ruten skarpt til højre, efterfulgt af en skiltet rute på venstre side, mod Penya des Migdia.

– Ignorer ruten mod Penya des Migdia og fortsæt af den hidtil fulgte rute, til du når et stort åbent areal, lige under toppen af klippebjerget.

– Fra dette åbne område vil du på venstre side se skilte mod Puig del Boc og Es Coll Baix – 2 vanvittigt smukke områder. Hvis du vil helt til tops på Sa Talia, skal du bare vandre godt 5-10 minutter opad herfra.

Adresse og kontaktinfo

 

Flere smukke steder du skal opleve på Mallorca