Sa Talaia

sa talaia udsigtspunkt på aucanada ved alcudia
Om

Sa Talaia – også kendt som Sa Talaia de La Victòria – er navnet på både klippebjerget samt et tidligere vagttårn der vogtede over bugterne udfor Alcúdia og Pollença.

Sa Talaia er placeret mellem de to bugter, i en højde af 446 meter over havets overflade og giver dermed et enestående panoramisk overblik, over de to bugter.

Sa Talaia tilhørte eremitagen La Victòria, der også er et besøg værd på turen hertil!

Sa Talaia blev konstrueret i 1567, hvor piratangreb var hverdagskost på kysterne omkring Mallorca. Tårnet var bemandet i døgndrift og kommunikerede med både Alcúdia og Palma de Mallorca, ved hjælp af røgsignaler.

I slutningen af 1500-tallet blev forsvarssystemet udviklet af Joan Binimelis, matematiker, præst og astronom, der fandt, at et reelt forsvar i Alcúdia var mere hensigtsmæssigt, og at Sa Talia skulle kommunikere med flag, så angriberne ikke kunne se, at tårnet kommunikerede.

Sa Talia blev først sat endeligt ud af funktion og lagt ned i 1936.

Vandreruten fra La Victòria til Sa Talia

– Start ved Santuari de la Victòria

– Følg stien op mod Sa Talia.

– Efter ca. 15-20 minutters vandring, drejer ruten skarpt til højre, efterfulgt af en skiltet rute på venstre side, mod Penya des Migdia.

– Ignorer ruten mod Penya des Migdia og fortsæt af den hidtil fulgte rute, til du når et stort åbent areal, lige under toppen af klippebjerget.

– Fra dette åbne område vil du på venstre side se skilte mod Puig del Boc og Es Coll Baix – 2 vanvittigt smukke områder. Hvis du vil helt til tops på Sa Talia, skal du bare vandre godt 5-10 minutter opad herfra.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere gamle tårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?