Søg
Close this search box.

Opdag Mallorcas smukke natur og store diversitet

Malerisk bugt sa Calobra på Mallorca.

I denne artikel

De bedste naturparker og reservater at opdage

Mallorca er et naturparadis; smuk, sanselig og nuanceret. 

Mange vandrere nyder godt af Mallorcas store biodiversitet, og ser de områder de fleste andre turister ikke har adgang til. Men hvad hvis du ikke skal vandre på Mallorca? Her på siden har jeg samlet en række utroligt smukke naturområder, som er lette at få adgang til, lette at bevæge sig omkring i, samt viser Mallorcas diversitet frem på forskellig vis. 

Illa sa Dragonera – Drageøen

Dragonera er en ø og fredet naturreservat, beliggende lige vest for kystbyen Sant Elm, på Mallorcas vestkyst. Øen har sit navn efter dens facon, der kunne minde om ryggen på en drage. Sa Dragonera har fire markerede vandreruter, hver af forskellig sværhedsgrad, der tager dig til øens smukkeste udsigtspunkter. Du kan faktisk komme helt op til toppen, Na Popia, i 350 meters højde.

På Dragonera lever der en masse vild natur, og særligt fugle er interessante at spotte her. Øen er også kendt for dens millioner af sorte firben, der næsten virker tamme. De firben, der lever nede omkring havnen, kan du snidt få til at gå på din hånd, de er  så menneskevante. 

Dragonera er en utrolig smuk ø, med masser af vild natur og underskønne udsigtspunkter. Her er fire vandreruter med forskellig sværhedsgrad, som tager dig til øens yderpunkter.

S’Albufera

Bag Port d’Alcúdia og Playa de Muro finder du vådområdet s’Albufera, et 2.600 hk stort areal af vild balearisk natur. I vådområdet er er fire markerede vandrestier, der tager dig gennem den store biodiversitet, som området er kendt for. 

S’Albufera er et dejligt og fredfyldt vådområde, domineret af små åer og vild natur. Her er fire markerede vandrestier, der viser dig den store biodiversitet i området.

Parc Natural de Mondragó

Mondragó er et vidunderligt sted, som byder på lidt af det hele. Naturparken ligger i detnsydøstlige del af Mallorca, tæt på populære feriedestinationer som Cala d’Or og Portopetro, i en frodig enklave mellem klipper og skove. 

Særligt er Mondragó nok kendt for sine to hvide sanstrande, der ligger gemt i stille bugter dybt i parken. Her flugter titusindvis af turister til gennem hele sommerhalvåret , grundet deres renlighed.  

Parken byder på to vandrestier, der leder omkring i de varierede landskaber i parken, som består af både sandklitter, klipper, strande og skovområder. Her er stor biodiversitet, med mange hundreder forskellige plante- og dyrearter fordelt på de mere end 760 hk store areal, som parken dækker. 

Her er flere imponerende udsigtspunkter over kysten, som kan nåes via vandreruterne.

Mondragó er ét af sydøstkystens mest populære besøgsmål, både for de hvide rene sandstrande og den enorme biodiversitet og naturskønne omgivelser. 

Illa de sa Cabrera

Cabrera ligger ca. en times sejlads fra Mallorcas sydkyst, og er kendt for sit maritime økosystem. Det er let at komme til Cabrera; der går daglige ture fra havnebyen Colonia de Sant Jordi.

På øen kan du nyde flere herlige aktiviteter, som vandring eller snorkeling i det krystalklare rene vand. Du kommer til at spotte flere dyrearter herude, bl.a.  fugle som Eleanorfalken, samt farverige smukke fiskearter. 

Cabrera er en ø og beskyttet naturreservat, kendt for sin store biodiversitet og maritime økosystem. Du kan kun komme til Cabrera via arrangerede ture fra Colonia de Sant Jordi. 

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »