Søg
Close this search box.

Colònia de Sant Jordi

I denne guide

Vælg Colònia de Sant Jordi for

Her ligger Colònia de Sant Jordi

colonia-sant-jordi-mallorca-kort

Colònia de Sant Jordi, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Colònia de Sant Jordi er en skøn lille havneby på Mallorcas sydøstkyst, der grænser op af nogle af områdets bedste strande. 

Introduktion til Colònia de Sant Jordi

Det er ikke mange turistbrochurer der indeholder tilbud fra Colònia de Sant Jordi – det er synd og skam – for det er et fantastisk område, med masser af dejlige faciliteter i naturskønne omgivelser.

Colònia de Sant Jordi er bedst kendt blandt selvarrangerende rejsende – herunder sportsfolk, der kommer hertil for at gøre brug af områdets enestående faciliteter.

Her er aktiviteter for enhver sports mand/kvinde, særligt svømning, cykling, løb og dykning er populære aktiviteter i Colònia de Sant Jordi.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Colònia de Sant Jordi

Hvad skal man opleve i Colònia de Sant Jordi?

Fra havnen i Colònia de Sant Jordi går Mallorcas eneste båd ud til den fascinerende gamle fængselsø, Illa sa Cabrera, der nu er et beskyttet naturreservat, grundet dens rene miljø.

For kulturinteresserede, er en tur til byerne Campos, Felanitx eller Santanyí, en oplagt mulighed for at dykke ned i Mallorcas historie, se på kunst og arkitektur eller smage på det ‘ægte’ mallorcinske køkken.

Dagstur til Sa Cabrera

Én af de bedste aktiviteter hernede i Colònia de Sant Jordi er helt klart turen til Sa Cabrera, en beskyttet øgruppe ca. 4 timer syd for Mallorca. Her får du både en smuk sejltur, samt en unik oplevelse på selve øen, hvor bla. en gammel borg venter. Men det er naturen der er trækplasteret herude, et beskyttet område med uspoleret balearisk natur, som du kan udforske på egen hånd via ruterne. På vejen stopper du også ved den blå grotter, hvor du får mulighed for at bade i det krystalklare blå vand.

Sa Cabrera er et beskyttet og meget smukt naturreservat, der består af en røkke småøer. Du kan komme herud på en heldagstur og oplev noget af den flotteste natur i Middelhavet.

Nyd en sanselig tur til Mondragó

Naturparken Mondragó (Santanyí) er det mest naturskønne og maleriske sted i hele den sydøstlige region af Mallorca. Parken strækker sig bag to hvide sandstrande (s’Amarador og Cala Mondragó) og byder på næsten 800 ha uspoleret balearisk dyreliv at nyde. Der er adskillige vandreruter, der fører rundt i parken og info-tavler, der fortæller om de arter, der findes her. Er du mere til bare at slappe af, kan du se frem til to af de allerbedste strande på Mallorca.

Mondragó er et af Mallorcas smukkeste og mest sanselige naturreservater, der ligger gemt på sydøstkysten. Mondragó er samtidig hjemsted for to af øens bedste strande.

Nyd de fantastiske strande i Colònia de Sant Jordi

Strandene omkring Colònia de Sant Jordi er hele årsagen til at området i første omgang blev et rejsemål for turister. Her finder du sammenlagt mere end 3 km sandstrande, hvoraf flere af strandene er hædret med Blue Flag prisen for deres særlige renhed.

En smule vest for Colònia de Sant Jordi ligger desuden Mallorcas største ubebyggede strand, Platja de es Trenc, som tilbnyder 2 km find blødt sand og helt klart lavt vand. Platja d es Trenc har desuden en nudistafdeling, hvis det er sagen.

Besøg Mallorcas største og mest kendte saltfabrik

Ses Salines har siden romernes tid på øen, været kendt og elsket for det rene salt, som gennem tiden er tildelt mytisk betydning som værende healende. Mallorcas salt bruges bla. i luksusprodukter, og har en særlig smag. Et besøg på Flor de Sa nær Colònia de Sant Jordi vil gøre dig klogere på hvorfor Mallorcas salt er så eftertragtet. Efter rundtur kan du handle luksusprodukter i den tilhørende shop, samt nyde en forfriskning i den søde gårdhave.

Tag på undervandseventyr

Mallorca er kendt for sine smukke rev, mystiske undersøiske huler og hundredvis af fascinerende arter, der lever under havets overflade. Tag med på en dykkerudflugt fra Colonia de Sant Jordi og tag på et uforglemmeligt eventyr i det dybe blå, hvor du vil møde en helt ny verden af liv og farver.

Dykning på Mallorca

Mallorcas klare rene vande går øen til et paradis for dykkere. Du kan glæde dig til smukke undersøiske enge, farverige fisk og følelsen af frihed.

Tag på tur rundt om kysterne

Ingen tur til Mallorca, uden at have været ude og sejle lidt. Mallorca er vanvittig smuk, og når du ser den ude fra bliver den endnu mere smuk. Fra molen i Colònia de Sant Jordi sejler der katamaraner dagligt, som tager på halvdags og heldagsture rundt om kysterne. Her kommer du forbi nogle af Mallorcas skjulte uspolerede bugter og små laguner, hvor du kan bade i det krystalklare vand. Flere af katamaranerne har desuden glasbund, så du kan betragte fiskene og havbunden.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

Andre skønne aktiviteter omkring Colònia de Sant Jordi

Besøg Botanicactus’ botaniske have

Botanicactus er en botanisk have, der dækker mere end 50.000 m2 jord beliggende i Ses Salines, kun 7 km fra Colònia de Sant Jordi. Som navnet antyder, er Botanicactus specialiseret i kaktus af forskellig tropisk art. Udover det store udvalg af kaktusarter byder den botaniske have også på omkring 25.000 m2 af lokale baleariske arter som oliventræer, granatæbler, mandeltræer, fyrretræer, cypresser, appelsintræer, eukalyptus og meget mere. Besøget er både smukt og interessant, absolut det værd, hvis du er interesseret i flora.

Besøg Artestruz strudsefarm

Artestruz er en strudsefarm beliggende omkring 10 km fra Colonia de Sant Jordi, et sjovt og fascinerende sted at besøge. Disse mystiske overdimensionerede fugle er lige så sjove at interagere med, som de er at se på. Hos Artestruz kan du fodre dem, lære meget om dem, besøge ungerne (hvis det er tid), og endda ride på en struds. Du kan også købe strudseprodukter på farmen.

Opdag den baleariske talaiotkultur

Hvis du har interesse for arkæologi eller historie, så er et besøg til ruinerne af denne forhistoriske landsby et oplagt valg i dette område. På stedet kan du se ruinerne og resterne af en forhistorisk landsby etableret omkring 1.100 f.Kr., dens ydermure og de karakteristiske “talaioter”, der gav navn til en hel kultur med deres tårnlignende megalitiske konstruktioner. Det her er lidt nørdet, og stedet ligge afsides, så du skal virkelig været interesseret før det kan betale sig at tage hertil.

Fore! Tag et spil golf på Vall d’Or banen

Ca. 20 minutters kørsel fra Colònia de Sant Jordi ligger golfbanen Vall d’Or Golf, en 18-hullers middelsvær bane, der nok skal underholde de fleste handicaps. Særligt hul 7 er flot på Vall d’Or, da du herfra kan nyde udsigten over sydøstkysten. Til golfbanen hører naturligvis også klubhus med tilhørende restaurant, der serverer lækre anretninger med årstidens lokale råvarer.

Mallorca byder på mere end 20 fine golfbaner, med masser af udfordringer og smuk natur omkring dem. 

Lej en cykel og tag på eventyr

Cykling er en af de mest populære aktiviteter på Mallorca, og området omkring Colonia de Sant Jordi er perfekt til cykling. Hundredvis af kilometer asfalterede veje fører rundt i det charmerende landskab, der omgiver kysterne, simpelthen perfekte forhold til at træde i pedalerne. På en cykel vil du nemt kunne nå de mange charmerende små landsbyer, kuperede terræner, skjulte perler og de utrolige udsigtspunkter med udsigt over øen.

Et rigtig godt bud på en tur, er til Sant Salvador, lidt uden for byen Felanitx. Her cykler du op på bjergtoppen, i 540 meters højde, hvor der venter et gammelt kloster, en cafe og de smukkeste panoramiske udsyn over hele østkysten.

Besøg Santuari de Sant Salvador

På en nærliggende bjergtop, i over 500 meters højde, ligger én af Mallorcas berømte helligdomme, Santuari de Sant Salvador. Sant Salvador en kirke og tidligere kloster, der blev bygget i midten af de 14. århundrede som et sted, befolkningen kunne flygte til fra pesten.

Fra Sant Salvador kan du nyde en enestående panoramaudsigt over hele østkysten og den indre del af Mallorca. På klare dage kan du også se Ibiza mod syd.

Santuari de Sant Salvador er et af Mallorcas mest ikoniske hellige steder, der ligger i 504 meters højde, med panoramaudsigt over hele øen, et fantastisk besøg.

Vandring og løb

De lange flade og rolige landeveje giver fantastiske betingelser for både cykling, vandring og løb. Der er en grund til, at en af Mallorcas Ironman konkurrencer afholdes hernede, simpelthen fordi området tilbyder så stor alsidighed.

Hvis du bare godt kan lide at spadsere i smukke omgivelser, så kan du glæde dig til at gå rundt omkring de smukke kyststrækninger.

Oplev området på hesteryg

Kunne du tænke dig at nyde en afslappende tur på hesteryg langs de smukke kyster hernede, så er der mulighed for at tage på guidet ridetur.

Hvor skal du bo i Colònia de Sant Jordi?

Der er mange fantastiske steder at overnatte i Colònia de Sant Jordi, fælles for de fleste er, at de tilbyder rummelige suites og wellnesscentre på stedet. Området er kendt som en tand mere eksklusivt end mange af de andre rejsemål på Mallorcas sydlige kyster, ligesom naboerne Campos og Ses Salines.

Fontsanta Hotel Thermal & Spa

Booking.com

Boutique Hotel El Coto

Booking.com

Hotel Villa Chiquita

Booking.com

Spisestederne i Colònia de Sant Jordi

Hver torsdag afholdes den berømte Ruta de Tapas, hvor en række restauranter i Colònia de Sant Jordi, samarbejder om at tilbyde tapas og et glas vin eller øl for 3-4€. Arrangementet begynder ved 7-tiden og slutter hen mod midnat – en gylden mulighed for at prøvesmage hele udvalget.

De fleste restauranter i Colònia de Sant Jordi ligger i nærheden af marinaen og tilbyder foruden fantastiske fiskeretter, en vidunderlig udsigt over strand og hav.

Marked i Colònia de Sant Jordi

Hver onsdag formiddag afholdes der marked i Colònia de Sant Jordi, hvor du har mulighed for at slå en god handel af på modetøj, lædervarer, lokale specialiteter og meget andet.

Shopping i Colònia de Sant Jordi

Byen har en god håndfuld butikker og souvenirshops, som er sjove at ose lidt rundt i.

Årlige begivenheder i Colònia de Sant Jordi

Markedet er ikke det eneste event der sker i Colonia de Sant Jordi. Der er flere årlige events i byen der gør det sjovt at være her.

April

Festes de Sant Jordi / Fira de Sal

Hen imod slutningen af april måned fejrer den lille havneby sin skytshelgen, Sant Jordi (Sankt Jørgen), med en hel uges festlige begivenheder og aktiviteter. Festlighederne falder sammen med en af byens andre festlige events, nemlig den årlige salt-messe, der er dedikeret til områdets mangeårige tradition for fremstilling af salt.

Gennem denne uge kan du glæde dig til gastronomiske oplevelser, markeder, udstillinger, konkurrencer, koncerter, opvisninger og meget mere, der gør det både sjovt og interessant at deltage ved festlighederne.

Juni

Festes de Sant Joan / Skt. Hans

Vær med når Colonia de Sant Jordi fejre Sant Joan (Sankt Hans) den 23. juni. Bålsteder oplyser smukt Mallorcas sydkyst, sanse synges, danseopvisninger begejstrer og dansende dæmoner underholder.Der er altid en skøn stemning denne aften, hvor turister og lokale fejrer sammen.

Oktober

Tilbudsmesse

Det er efterhånden blevet populært i mange af Mallorcas byer at holde sæsonudsalg i oktober måned. Mange af de sæsonåbne butikker skal af med deres lager inden de lukker og slukker efter en sæson. Her kan du virkelig gøre en god handel, og der skal næsten ingen forhandling til før du står med gode varer til næsten ingen penge.

Ofte Stillede Spørgsmål

Colònia de Sant Jordi ligger ca. 47 km fra lufthavnen. En taxa koster omkring 60-70 euro og tager lidt mindre end 40 minutter.

Der er marked i Colònia de Sant Jordi hver onsdag formiddag.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 502

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca