Søg
Close this search box.

Ermita de Victòria

Den gamle Ermita de la Victoria eremitage i bjergene på halvøen Aucanada på Mallorca.

Nyd en sanselig tur til den gamle eremitage, Ermita de Victòria, på Aucanada-halvøen

Ermita de la Victòria er dokumenteret helt tilbage til begyndelsen af det 14. århundrede, hvor de første eremitter i området skulle have bosat sig.

Den nuværende konstruktion af Ermita de la Victòria, stammer fra 1679, og har lige siden været benyttet af lokale beboere fra hele nordkysten som et helligt sted. Påskesøndag finder således en procession sted fra sognekirken i Alcúdia, der fører hertil.

Ermita de la Victòria er bygget med et enkelt skib, med smukke ribbede hvælvinger i loftet, typisk for denne barokke arkitektoniske periode. Bagerst finder du et barokt alter, med billedet af Vor Frue af Victòria, som tilbedes af lokale beboere når de besøger kapellet.

Du har også en unik mulighed for at booke en sanselig overnatning (eller flere) på Victoria, som delvist er omdannet til petit hotel og hostal.

Du kan vælge at vandre, cykle eller tage bilen til Victoria-eremitagen, alle måder lige smukke. På vejen møder du nogle af Aucanada-halvøens faste beboere, vilde bjerggeder der græsser i vejkanten, fugle og kaniner.

Ved siden af selve Victoria-eremitagen, finder du en hyggelig restaurant, som byder på traditionelle mallorcinske anretninger, samt en skøn udsigt over Pollença-bugten og Cap de Formentor.

Vandreruten fra Alcúdia til Ermita de la Victòria

– Start ved Porta de Xara, den gamle byport, der fører mod Port d’Alcúdia

– Følg Carrer Pollentia godt 100 meter.

– Drej til venstre ad Carrer Xara og følg denne godt 300 meter.

– Følg Camí del Mal Pas ca. 1,5 km til du når en rundkørsel.

– Fortsæt lige over rundkørslen i retning mod Puerto Deportivo del Cocodrilo.

– Drej mod højre og følg Camí Vell de la Victòria godt 3,5 km.

– Gå ad s’Illot og Cabo Pinar til du når Ermita de la Victòria.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere helligdomme du skal opleve på Mallorca