Ermita de Victòria

det gamle victoria kapel på aucanada
Om

Nyd en sanselig tur til det gamle kapel, Ermita de Victòria på Aucanada-halvøen

Santuari de la Victòria er dokumenteret helt tilbage til begyndelsen af det 14. århundrede, hvor de første eremitter i området skulle have bosat sig.

Den nuværende konstruktion af Santuari de la Victòria, stammer fra 1679, og har lige siden været benyttet af lokale beboere fra hele nordkysten som et helligt sted. Påskesøndag finder således en procession sted fra sognekirken i Alcúdia, der fører hertil.

Santuari de la Victòria er bygget med et enkelt skib, med smukke ribbede hvælvinger i loftet, typisk for denne barokke arkitektoniske periode. Bagerst finder du et barokt alter, med billedet af Vor Frue af Victòria, som tilbedes af lokale beboere når de besøger kapellet.

Du har også en unik mulighed for at booke en sanselig overnatning (eller flere) på Victoria, som delvist er omdannet til petit hotel og hostal.

Du kan vælge at vandre, cykle eller tage bilen til Victoria-kapellet, alle måder lige smukke. På vejen møder du nogle af Aucanada-halvøens faste beboere, vilde bjerggeder der græsser i vejkanten, fugle og kaniner.

Ved siden af selve Victoria-kapellet, finder du en hyggelig restaurant, som byder på traditionelle mallorcinske anretninger, samt en skøn udsigt over Pollença-bugten og Cap de Formentor.

Vandreruten fra Alcúdia til Santuari de la Victòria

– Start ved Porta de Xara, den gamle byport, der fører mod Port d’Alcúdia

– Følg Carrer Pollentia godt 100 meter.

– Drej til venstre ad Carrer Xara og følg denne godt 300 meter.

– Følg Camí del Mal Pas ca. 1,5 km til du når en rundkørsel.

– Fortsæt lige over rundkørslen i retning mod Puerto Deportivo del Cocodrilo.

– Drej mod højre og følg Camí Vell de la Victòria godt 3,5 km.

– Gå ad s’Illot og Cabo Pinar til du når Santuari de la Victòria.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere kapeller og eremitager på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?