Søg
Close this search box.

Illa de sa Dragonera – Drageøen

Øen sa Dragonera omgivet af vand og bjerge ved Mallorcas kyst.

I denne artikel

Historien om Sa Dragonera

Sa Dragonera har været kendt og beboet af mennesker, igennem flere tusinde år.

Op gennem 15, 16 og 1700-tallet, blev Sa Dragonera brugt som lejr for pirater og smuglere, der let kunne skjule sig og samtidig være tæt på Mallorca, som var Middelhavets store handelsplads.

Fremme i nyere tid, nærmere bestemt 1960’erne -70’erne, blev Sa Dragonera flere gange opkøbt af private investorer og banker, der alle havde planer om at gøre den smukke ø til et luksus rekreationscenter for velhavende mennesker. Her skulle bygges restauranter, luksushotel, kasino, tennisbaner m.v.

En gruppe miljøaktivister ville dog Sa Dragonera anderledes. De havde set turismens indtog på Mallorca og konsekvenserne heraf, hvorfor de besatte øen og kæmpede en hård kamp for dens frihed til at være et rent naturområde.

Endeligt i 1988, overgav banken sig og solgte Sa Dragonera til den mallorcinske regering, som valgte at frede øen permanent. I samme omfang blev de to småøer i området, Illa de Pantaleu og Illa de Mediana, også erklæret fredede naturreservater.

Naturen på Sa Dragonera

Sa Dragonera er faktisk en del af den store bjergkæde, Tramuntana, som løber tværs gennem Mallorca. Bjergkæden starter helt nede i Malaga i Sydspanien, hvor den løber langs havbunden, kommer op og former Sa Dragonera, dykker igen, og kommer tilbage i form af Tramuntana-bjergene.

På øen vil du opleve en unik natur samt et rigt og sjældent dyreliv. Særligt to arter er Sa Dragonera kendt for, nemlig Eleonorafalken og det sorte firben. Firbenene opholder sig typisk i klipperne omkring den lille havn, de er utroligt menneskevandte og et stort hit at håndfodre dem.

Sa Dragonera har også en kendt grotte, Cova des Moro, hvor du finder øens meget specielle blinde krebsdyr, Typhlocirolana moraguessi.

Naturen på Dragonera er uspoleret, ren og byder ligeledes på en række vandreruter rundt på øen. Havet omkring er helt klart, hvorfor det også er meget populært at dykke og snorkle i sommermånederne.

Seværdigheder på Sa Dragonera

Nær Cala Lladó, den lille naturligt formede havnebugt ved Sa Dragonera, finder du et gammelt restaureret hus, der nu er øens eget lille museum.

Herfra starter vandreruter, der fører dig til Puig de na Pòpia, øens højeste punkt, til Tramuntana-fyrtårnet i nordøst, til Llebeig fyrtårnet i sydvest. Ved Llebeig fyrtårnet finder du også ruinerne af det gamle forsvarstårn, Torre de Llebeig, der blev bygget i 1580 som et værn mod pirater.

Ikke langt fra Cala Lladó, lykkedes det i 1958 arkæologer, at finde en romersk gravplads.

Overfart til Sa Dragonera

Du kommer let til Illa Sa Dragonera, ved at tage en båd fra havnen i den charmerende og maleriske lille fiskerby, Sant Elm, lige nord for Andratx – det tager ca. 20 minutter at krydse det lille sund Es Freu, på godt 700 meter.

Båden sejler alle dage mellem april og september, i tidsrummet 10:00 – 18:00 og koster ca. 15 € for en returbillet. Overfart er hver halve time.

Husk at bestille dagen før. Bed evt. hotelreceptionen om at bestille.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 18:00
Tirsdag 10:00 - 18:00
Onsdag 10:00 - 18:00
Torsdag 10:00 - 18:00
Fredag 10:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 18:00
Søndag 10:00 - 18:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere maleriske områder du skal opleve på Mallorca