Søg
Close this search box.

El Calvario

Berømt vartegn El Calvario trapper op af bjergskråning i byen Pollenca på Mallorca.

El Calvario er blandt de mest populære besøgsmål i byen Pollença, hvor du på toppen kan se over hele Port de Pollença

Hovedattraktionen er den 365 trins stentrappe, der fører fra byen, op til kapellet på toppen. Trappen omgives af en parade af stedsegrønne cypresser, der følger dig vejen op. Fra toppen, kan du nyde en enestående udsigt over Pollenças autentiske gamel bydel med Puig de Maria rejsende i baggrunden, mens du hviler benene efter turen op.

Heroppe finder du også et udkigspunkt, en slags balkon bygget af sten, som giver dig en vild panoramaudsigt over hele Pollenca og over Port de Pollenca, som jo er en elsket feriedestination om sommeren.

El Calvario trappen blev bygget tilbage i det 18. århundrede, ligesom kapellet, Oratorio del Calvario, på toppen.

Oratorio del Calvario blev bygget mellem 1795 og 1799. Facaden har et barok udseende, men har elementer af både manierisme og neoklassicisme, hvilket kunne tyde på, at kapellet er bygget på et tidligere tempel, hvilket stemmer overens med historiebøgerne.

Inde i Oratorio del Calvario finder du en statue fra det 14. århundrede af den korsfæstede Jesus, med Maria knælende under sig. Det er populært blandt turister at knæle bag alteret inde i kapellet og få taget deres billede.

 

Begivenheder ved El Calvario

El Calvario lægger hvert år på Langfredag scene til et bevægende optog i Pollença.

Optoget er et slags scenespil, der fortæller historien om det sidste måltid, Jesus der forrådes af Judas, tilfangetagelsen, korsfæstelsen og endeligt nedtagning og begravelse.

Optoget er meget gennemført og fakler i hele byen, gør stemningen ekstra intens.

Flere steder du skal besøge på Mallorca