Capdepera rejseguide, udflugter og hoteltilbud

Capdepera er en historisk by, beliggende på Mallorcas nordøstlige næsetip, som kan besøges året rundt.

I Capdepera bor du under 3 km fra den velkendte og dejlige ferieby, Cala Ratjada med dine smukke strande og knap 8 km fra den større og seværdige by, Artà.

Capdepera byder på rustik charme, afslappende atmosfære, skøn udsigt samt rigeligt med mulighed for fysisk aktivitet.

Capdeperas lange og spændende historie, er manifesteret i byens snævre gader, der løber op og ned ad bjergskråningerne. Her mærker du den nærværende stemning blandt byens ‘Gabellis’ og ‘Gabellinas’.

Capdepera er bygget omkring det store middelalderslot – og områdets nok største seværdighed – det imponerende Castell de Capdepera. Førhen bestod Capdepera udelukkende af små huse bygget indenfor de mægtige mure, men har siden udviklet sig, da pirat og vandalangreb fra søsiden hørte op i 1600-tallet.

Overnatning

Bedste overnatningssteder i Capdepera

capdepera mallorca hotel luksus kunst spa

Hotel Creu de Tau Art&Spa – Adults Only

På Hotel creu de Tau Art&Spa er der kælet for detaljen og rammerne om dit ophold her i Capdepera. Hotellet har hjemme i et tidligere kloster, komplet moderniseret og stilfuldt indrettet med kunstværker. På tagterrassen er der lækker SPA, hvorfra du kan nyde det fortryllende udsyn over Capdepera.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder omkring Capdepera

Castill de Capdepera er suverænt områdets største attraktion. Gåturen op til slottet kan være udfordrende for nogle, men der venter en spændende oplevelse og nogle fantastiske udsyn heroppefra. Som du bevæger dig rundt i den gamle middelalderby, fornemmer du let, hvordan livet i 1500-tallet har været med folk der myldrede rundt i gaderne.

Er du historieinteresseret, er der også mulighed for at gå på eventyr i lokalområdet, hvor en række bosættelser tilbage fra bronzetiden er bevaret samt nogle af Mallorcas ikoniske vagttårne, der kigger over kysten.

Syd for Capdepera ligger Artà, en lige så historisk by, hvor der venter nogle hyggelige og spændende timer. Desuden er Artà kendt for sine imponerende drypstenshuler.

castell de capdepera på mallorca er en borg fra middelalderen og seværdighed

Castell de Capdepera

Områdets helt store turistattraktion er middelalder-fæstningen, Castell de Capdepera, bygget helt tilbage i 1300. Fæstningen blev oprindeligt bygget i forbindelse med angreb på Menorca, der på tidspunktet stadig var under maurisk dominans. Siden voksede en landsby bag murene, som senere ekspanderede og blev til Capdepera som du ser den i dag. Castell de Capdepera er en fantastisk oplevelse for hele familien, og på klare dage kan du let se over til naboøen, Menorca.

Besøg og lær om den gamle fæstning

cuevas de arta drystenshuler i canyamel mallorca

Cuevas de Arta

Cuevas de Arta (Arta-hulerne) er blandt de mest imponerende og besøgte drypstenshuler på Mallorca, sammen med Dragegrotterne. Gå på opdagelse i en forunderlig verden af nogle af naturens finurlige kreationer, der oplyses i alverdens farver og skaber figurer som i et eventyr.

Besøg Cuevas de Arta

torre de canyamel gammel fæstning fra middelalderen i canyamel på mallorca

Torre de Canyamel

Torre de Canyamel er endnu et stykke militærarkitektur værd at svinge forbi. Fæstningen blev oprindeligt bygget for at beskytte områdets bønder mod angreb i den sene middelalder. I dag fungerer stedet som udstillingshal og bruges til events. Ved siden af fæstningen finder du en skøn autentisk restaurant, kendt og elsket for deres helstegte pattegris.

Besøg Torre de Canyamel

march palæ i cala ratjada mallorca

Palau de Can March / Torre Cega

I Cala Ratjada, som hører under Capdepera, finder du det flotte palæ der engang tilhørt Joan March i Ordinas (Banco March) og hans hustru. I dag er palæet fortsat ejet og drevet af March stiftelsen, som også driver March-paladset i Palma. Palæet udstiller en rækker imponerende kunstværker, og er kendt for skulpturhaven.

Besøg Palau de Can March

fyrtårn på klipperne i cala ratjada mallorca

Capdepera fyrtårn

Capdeperas fyrtårn finder du på de yderste klippeskråninger i Cala Ratjada. Fyret er et af områdets mest populære udflugtsmål grundet den utrolige position, hvorfra du kan se over hele kyststrækningen og Cala Ratjada.

Aktiviteter i- og omkring Capdepera

Der er masser af muligheder for at vandre og cykle på eventyr i de nærliggende bjerge, hvor du kan opnå nogle fantastiske udsigtspunkter over Mallorcas bugtede østkyst. Der er flere dejlige vandreruter, der vil føre dig gennem nogle enestående naturområder.

I det nærliggende Cala Ratjada, Cala Mesquida eller Cala Agulla, kan du nyde godt af de maritime oplevelser der venter ved det krystalklare blå vand.

Golf er et af Capdeperas store trækplastre, hele 3 udfordrende og smukke golfbaner befinder sig indenfor 10 minutters kørsel af Capdeperas bycentrum.

Fra Capdepera har du desuden adgang til hele 6 dejlige små og mellemstore strande. Samtlige 6 strande har blødt sand og klart lavt vand – flere af disse tilbyder nogle fine faciliteter i form af solvogne, parasoller, brusere og beach-bar.

Marked & Events

Marked i Capdepera

Hver onsdag formiddag afholdes det ugentlige marked i Capdepera, hvor du kan lade dig friste af farverige og friske delikatesser, lædervarer, tøj og lokalt håndværk. Markedet starter som regel allerede ved 8-tiden om morgenen, og løber frem til ca. 14:00.

Se alle Mallorcas markeder

 

Events i Capdepera

Mallorcas landsbyer er kendt for at fejre forskellige skytshelgener, samt lokale traditioner gennem året. Én af de mere interessante begivenheder i Capdepera, er det store middelalder-marked, der afholdes hvert år den tredje weekend i maj på Castell de Capdepera.

I slutningen af august fejres byens skytshelgen, med procession, sportsaktiviteter, hesteløb og meget andet. Om aftenen – kendt under navnet ‘Ildens Aften’ – skydes der et enormt fyrværkerishow af, mens dansere og gøglere underholder i gaderne med forskellige optrædener.

Maj

Middelaldermarked

Tredje weekend i maj er en af de helt særlige i Capdepera, det er nemlig her årets store middelaldermarked og messe foregår. Middelaldermarkedet afholdes selvfølgelig på Capdeperas gamle fæstnings, Castell de Capdepera, der blev anlagt helt tilbage i 1300, og som byen er udsprunget fra.

På markedet kan du møde smede, tømrere, stenhuggere, skomagere, magikere, gøglere, musikere og mange flere, alle sammen repræsentanter af middelalderens Mallorca.

Hele byen er faktisk klædt i middelalderlige dekorationer, og det er svært ikke at blive fanget af den euforiske stemning.

Juli

El Carme

Som en traditionel fiskerby, fejrer Cala Ratjada også skytshelgen for søens folk, Vor Frue af Karmelbjerget, den 16. juli. Her kan du opleve en procession til havs, forskellige kulturelle aktiviteter samt optræden af habaneras.

August

Festes de Sant Roc i Sant Bartolomé

Sommerfestligehederne i Cala Ratjada er altid et herligt syn og sjovt at være med til. Gennem hele august måned arrangeres der et væld af festlige events og aktiviteter for alle aldre i den charmerende havneby, der tiltrækker både lokale og turister. Her kan opleves lege, konkurrencer, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere.

 

Festes de Sant Bartolomé

Sant Bartolomé er skytshelgen for Capdepera, og fejres naturligvis også i byen. En hel uge i august er byen dekoreret i festlige farver, der er sjov i gaderne og masser af aktiviteter og events at nyde. Der er også underholdning af forskellig art.

Oktober

Mostra de la Llampuga (mahi-mahi messe)

Én af de mest elskede fisk på Mallorca er Mahi-Mahi, også kendt som delfinfisk. Messen afholdes naturligvis i Cala Ratjada, og inkluderer en serie af gastronomiske events som madlavningskonkurrencer, tapas og meget mere, alt sammen med omdrejningspunkt i delfinfisk. Der er naturligvis også masser af anden underholdning, som musik og danseoptrædener.

Vejrudsigt
Spisesteder & Barer

Restauranterne i Capdepera

Capdepera byder indenfor til et traditionelt spansk og mallorcinsk køkken, serviceminded personale og lækre friske råvarer. Du løber bestemt ikke tør for steder at forkæle smagsløgene – såvel selve Capdepera som dens omkringliggende nabobyer har et bredt udvalg af spisesteder, der serverer mad efter høje internationale standarder og til et internationalt publikum.

Indkøb & Shopping
Om Capdepera
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 411, 422, 424

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

 

Rådhus

Carrer de la Rosa, 1
Telephone: +34 971 82 95 95

Beliggenhed

Capdepera ligger i Llevant regionen på Mallorcas nordøstlige side. Foruden selve byen, rummer kommunen også feriedestinationer som Cala Ratjada, Cala Mesquida, Font de sa Cala og Canyamel. Området byder på både flade rurale områder, fantastiske strande og bugter samt grønnebjerge, hvilket tilsammen giver et enormt og alsidigt område perfekt til fysiske aktiviteter, udflugter og solbadning på første klasse.

 

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

 

 

Artà

Artà er en kulturel højborg på Mallorca, et område der gennem tiden har været hjemsted for den sociale elite. Artà byder på ophold på herregårde og charmerende palæer i hjertet af byen, som er omdannet til luksuriøse boutique hoteller, perfekt til par som søger romantik, god mad og afslapning. Artà turistinfo

 

 

 

Cala Bona

Cala Bona er bygget op om en hyggelig gammel havn, hvis promenade er fyldt med leben på barer, restauranter og hoteller. Cala Bona har to dejlige hvide sandstrande på hver side af havnen, en ideel solferie-destination til par og småbørnsfamilier der søger et alsidigt rejsemål. Cala Bona turistinfo

 

 

 

Cala Millor

Cala Millor er den største solferie-destination på Mallorcas østkyst, hele 2 km bred strand fyld med det blødeste hvide sand og klart lavt vand, gør Millor til en ægte familiefavorit. Her er spækket med hoteller i alle prisklasser til alle behov, masser spisesteder og aktivitetstilbud. Cala Millor turistinfo

 

 

 

Cala Ratjada

Cala Ratjada er en traditionel havneby på Mallorcas mest nordøstlige tip, som har oplevet ny opblomstring blandt turister. Cala Ratjada byder på tre store brede strande, et væld af indkøbs og spisesteder, samt masser lækre hoteller til børnefamilier og voksne par der søger en rigtig god sommerferie. Cala Ratjada turistinfo

 

 

 

Calas de Mallorca

Calas de Mallorca er et nyt turistområde på Mallorcas østkyst, fyldt med lækre moderne hoteller som passer perfekt til børnefamilier og voksne par, som søger afslapning ved poolen, all-inklusive og udsigt over strand og hav. Calas de Mallorca turistinfo

 

 

 

Canyamel

Canyamel er en mere eksklusiv solferie-destination på østkysten, et område velegnet til voksne par som søger afslapning, god mad og lækre hotelophold. Netop hotellerne i Canyamel er skabt til luksus og afslapning, her er bla. en samling lækre strandhoteller og det store luksusresort Park Hyatt. Canyamel turistinformation

 

 

 

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en mindre men meget smuk bugt beliggende nord for Canyamel. Font de sa Cala er en relativt nybygget turistdestination, og hotellerne her byder indenfor i moderne nye rammer fyldt med lækre faciliteter og bekvemmeligheder til en fuldendt afslappende ferie. Font de sa Cala turistinformation

 

 

 

Manacor

Manacor er et oplagt rejsemål for jer der vil på cykelferie, vandreferie, golfferie eller bare på eventyr næsten hver dag, og ønsker et autentisk og afslappende sted at komme hjem til efter dagens ture. Manacor byder på herregårdsferie og fincaferie på landet, i rustikke og charmerende rammer. Manacor turistinformation

 

 

 

Porto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

 

 

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

 

 

Sa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

 

 

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

 

 

Son Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?