Casa Museum Robert Graves

robert graves museum i deia mallorca
Om

Besøg museet og huset tilhørende Robert Graves i kunstnerbyen, Deià

Episke romaner som ‘I, Claudius’, ‘Count Belisarius’, The White Goddess’ og ‘King Jesus’, er alle skrevet og kommet til verden i huset her, med pennen anført af ingen ringere end Robert Graves (1895-1985).

Tag med på en storslået og imponerende rejse tilbage i Graves’ liv og fantasi, oplev stedet hvor han skrev sine absolut mest kendte værker- og oplev selv hvordan inspirationen kommer let til sindet, her i disse poetiske omgivelser i Deià.

Sa Casa de Robert Graves er et sandt must-see for enhver med interesse i litteratur, selvom dette ikke er et kriterium, da såvel turen hertil som selve huset og haven er en stor oplevelse, fyldt med atmosfære.

Du får en tour rundt i Robert Graves’ arbejdsværelse, hvor alle hans personlige ejendele er bevaret – hele huset føles i øvrigt som om han stadig er tilstede. I haven står mange af hans appelsin og citrustræer, som han selv plantede og passede.

Robert Graves blev født i Wimbledon syd for London, Storbritanien, hvor han blev født ind i en familie af forfattere og poesi-entusiaster. Graves tog sin uddannelse på St. John’s universitet i Oxford, hvor han havde vundet et stipendium til.

Efter at have ladet sig separere fra sin første kone, Nancy Nicholson, drog Robert Graves sammen med sin anden kone, Laura Riding, af sted til Deià her på Mallorca i 1929. Graves havde på dette tidspunkt etableret sig som en anerkendt krigs-fortæller, men det var efter at have mødt Laura Riding, at hans poetiske talent for alvor fik luft under vingerne.

Det var således her i Deià at Graves komponerede sit største kommercielle værk, “I, Glaudius“, der senere blev til en TV-serie produceret af Engelske BBC.

Da den spanske borgerkrig udbrød i 1936, flygtede Graves og Riding til Amerika, hvor Riding i 1939 forlod ham til fordel for forfatteren, Schuyler Jackson. Et år efter bruddet med Riding, skrev Graves et andet af hans store værker, The White Goddess, inspireret af hans eget liv med Riding.

Efter udgivelsen af The White Goddess i 1940, indledte Graves forholdet til Baryl Hogde, som han sammen med, rejste tilbage til Mallorca efter anden verdenskrigs ende.

Robert Graves og Baryl Hogde var sammen til hans død i 1985, hvor han efter 10 års tiltagende demens, endte sine dage her i Deià.

Du finder indgangen til huset lige i udkanten af Deià, på vejen der fører til den romantiske landsby, Llucalcari.

Robert Graves museets kontaktinfo, besøg og åbningstider:
Carretera Deià a Sóller, s/n
07179 Deià
Tlf. +34 971 636 185
Mail: info@lacasaderobertgraves.com
Hjemmeside

Hvor

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessante seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig med sin marmorpavillon samt den gamle Joan Baptista kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Deia hotelseværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Deià

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?