Museu Arqueològic (arkæologisk museum i Deià)

Om

Besøg det hyggelige og interessante arkæologiske museum i hjertet af maleriske Deià

Museu Arqueològic de Deià blev stiftet tilbage i 1962 af den karismatiske New Yorker maler og arkæolog, William Waldren (1924-2003).

William Waldren besøgte første gang Mallorca i 1953 under en ferie, mens han studerede kunst i Paris. Han forelskede sig med det samme i øen, hvor han særligt fandt en interesse i Mallorcas mange talaioter og huler fra bronzealderen. Unge William besluttede på denne ferie, at dedikere sig til Mallorcas historie og mange kulturer.

Allerede i begyndelsen af 1960’erne, havde William Waldren gjort flere store opdagelser på vestkysten, særligt de forhistoriske beboelser kaldet Son Matge, Son Ferrandell og Son Muleta. William Waldren havde ingen forudsætninger for, at kunne arbejde med arkæologi, men han udviste en sådan iver for at lære, at han evnede selvstudiet som arkæolog.

William Waldren designede og byggede selv den arkitektoniske perle af et hus, som museet holder til i. Som medlem af den frivillige naturbevarings-organisation EarthWatch, har Waldren nydt godt af over 3.000 frivilliges arbejdskraft med at gøre museet til noget specielt.

På Museu Arqueològic de Deià, tages du på en rejse gennem såvel Waldrens mange opdagelser, som rejsen gennem tiden på Mallorca, hvor du vil stifte bekendskab med de første populationer samt nu uddøde dyreracer.

Blandt William Waldrens mange fund, skal særligt fremhæves opdagelsen af Mallorcas dværg-antilope, Myotragus balearicus, som menes at have levet helt tilbage i istiden.

[su_divider top=”no” divider_color=”#f1b329″ size=”4″]

Kontaktinfo:
Museu Arqueològic de Deià
Carrer Teix, 4
07179 Deià
Tlf. +34 971 63 90 01
Mail: deiamuseum@gmail.com

Hvor

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessante seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig med sin marmorpavillon samt den gamle Joan Baptista kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Deia hotelseværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Deià

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?