Det Etnologiske Museum

etnologisk museum i muro på mallorca
Om

Tag på tidsrejse på det etnologiske museum i Muro

 

På Carrer Major 15 i den hyggelige landsby, Muro, ligger vel nok ét af Mallorcas absolut mest anerkendte og interessante museer, nemlig Det Etnologiske Museum. Museet giver et fascinerende indblik i svundne tiders livsstil i de mallorcinske landistrikter, og har i øvrigt til huse i et fantastisk flot renoveret palæ, der viser noget af det flotteste indenfor mallorcinsk arkitektur i landdistrikterne.

Museet har også et genskabt apotek, hvor du kan udforske fremstilling af lægemidler helt tilbage fra middelalderen, samt behandlingsmetoder på de mest almindelige lidelser fra dengang.

Ovenpå er en fin udstilling af lokale artefakter samt brugskunst fra middelalderen. Disse udstillinger indeholder blandt andet samlinger af siurells (ler-fløjter), historier fra Muro, med mænd på hesteryg der transporterer vand og spiller guitar. En anden spændende udstilling her, er de malede teglsten, som man i middelalderen brugte til at beskytte huset med mod onde ånder.

Førstesalen byder desuden på en større udstilling af gammeldags landbrugsredskaber, som alle er hentet og doneret fra lokale gårde fra Muro-egnen.

Museets hyggelige gårdhave viser dig hvordan bla. vogne og hjul blev samlet af værktøjer der engang blev brugt af de lokale håndværkere. I den smukke gårdhave er opsat en brønd, et vandhjul og flere appelsintræer som alle spiller en rolle i at vise, hvordan man bevarer og fastholder de ædle traditioner indenfor dyrkning.

Museu Etnologic de Mallorca har til huse i det flotte gamle palæ, Casa Alomar, som stammer fra 1670.

Efter et besøg i museet her, vil du pludselig have langt større indblik i – og bevidsthed omkring – hvad det “ægte” Mallorca er, når du fortsætter din rejse gennem landdistrikterne.

Indgang og entré er gratis på det etnologiske museum hele året rundt.

Hvor

Muro

Muro er et skønt og nuanceret område beliggende i den nordlige del af Mallorca, som byder på både idylliske rurale landområder og de suverænt bedste strande på hele Mallorca. Muros gamle by byder på en god håndfuld interessante seværdigheder, bla. den enorme Sant Joan kirke med sit adskilte klokketårn, det etnologiske museum, den flotte velbevarede tyrefægtningsarena samt det lille blodkapel. Er du til fysisk aktivitet kan du glæade dig til de mange åbne arealer og gode landeveje, oplagte til cykelferie på Mallorca, men også til et af Mallorcas dejligste vådområder, s’Albufera der er hjemsted til mere end 200 dyrearter. Ønsker du ophold i Muro findes her en masse skønne udlejningshuse, men også et romantisk lille hotel inde i byen med spa på tagterrassen.

Muro seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Muro

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere museer på Mallorca

Info

Adresse: Carrer Major 5, 07440 Muro

Telefon: +34 971 86 06 47

Åbningstider:

Mandag – lørdag10:00 – 17:00Søndag10:00 – 14:00:

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?