Søg
Close this search box.

Det Etnologiske Museum

Udstilling på etnologisk museum i byen Muro på øen Mallorca.

Tag på tidsrejse på det etnologiske museum i Muro

På Carrer Major 15 i den hyggelige landsby, Muro, ligger vel nok ét af Mallorcas absolut mest anerkendte og interessante museer, nemlig Det Etnologiske Museum. Museet giver et fascinerende indblik i svundne tiders livsstil i de mallorcinske landistrikter, og har i øvrigt til huse i et fantastisk flot renoveret palæ, der viser noget af det flotteste indenfor rural mallorcinsk arkitektur.

Museet har også et genskabt apotek, hvor du kan udforske fremstilling af lægemidler helt tilbage fra middelalderen, samt behandlingsmetoder på de mest almindelige lidelser fra dengang.

Ovenpå er en fin udstilling af lokale artefakter samt brugskunst fra middelalderen. Disse udstillinger indeholder blandt andet samlinger af siurells (ler-fløjter), historier fra Muro, med mænd på hesteryg der transporterer vand og spiller guitar. En anden spændende udstilling her, er de malede teglsten, som man i middelalderen brugte til at beskytte huset med mod onde ånder.

Førstesalen byder desuden på en større udstilling af gammeldags landbrugsredskaber, som alle er hentet og doneret fra lokale gårde fra Muro-egnen.

Museets hyggelige gårdhave viser dig hvordan bla. vogne og hjul blev samlet af værktøjer der engang blev brugt af de lokale håndværkere. I den smukke gårdhave er opsat en brønd, et vandhjul og flere appelsintræer som alle spiller en rolle i at vise, hvordan man bevarer og fastholder de ædle traditioner indenfor dyrkning.

Museu Etnologic har til huse i det flotte gamle palæ, Casa Alomar, som stammer fra 1670.

Efter et besøg i museet, vil du pludselig have langt større indblik i – og bevidsthed omkring – hvad det ægte Mallorca er, når du fortsætter din rejse gennem landdistrikterne.

Indgang og entré er gratis på det etnologiske museum hele året rundt.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 9:00 - 15:00
Onsdag 9:00 - 15:00
Torsdag 9:00 - 15:00
Fredag 9:00 - 15:00
Lørdag 9:00 - 15:00
Søndag Lukket

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere museer du skal opleve på Mallorca