Museum for sko og læderproduktion

museum for sko og industri i inca mallorca
Om

Museum for sko og læderproduktion i Inca, er det første museum dedikeret til fodtøj og læder på De Baleariske Øer.

Museet åbnede i marts 2010 og viser en permanent udstilling af maskiner og rekvisitter brugt i læderindustrien gennem tiderne. Bygninen bruges også til afholdelse af særudstillinger, arrangementer, foredrag samt konferencer.

Museet har til huse i de tidligere soldaterbarakker, populært kendt som ‘General Luque Kasernen’. Bygningen er nu fuldt ud dedikeret til sko og læderindustrien samt hele den kultur der hænger ved industrien.

Bygningen blev tegnet af Francesc Roca Simó, mens et større renoveringsarbejde og udvidelse blev udført af Kaptajn Joaquim Coll Fuster, officer i ingeniørtropperne. Bygningen blev indviet i 1915.

Hvor

Inca

Inca er Mallorcas tredjestørste by, og ligger næsten i hjertet af øen, midt mellem Palma og Alcúdia. Inca byder på et livligt handelsliv, ikke mindst takket være det ugentlige marked hvor tusindvis af turister og lokale valfarter til byen for at gøre en god handel på alt fra lokale specialiteter til tøj og sko og lædervarer. Inca er desuden hjemsted for en håndfuld virkelig gode restauranter, bla. Celler Can Ripoll og Celler Can Amer i hjertet af byen. I Inca finder du også en række spændende seværdigheder at kigge nærmere på, besøg f.eks. museet for sko og læderproduktion, bjergeremitagen Santa Magdalena, sognekirken Santa Maria eller det flotte gamle dominikanske kloster. Inca er desuden et populært område blandt aktive turister, beliggenheden mellem bjerge og landområder giver optimale forhold for cyklister og vandrere.

Inca seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Inca

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?