Son Matge

De menneskeskabte huler kaldet, Son Matge, vidner om livet i forhistoriske tider på Mallorca og menes desuden, at være blandt de ældste bosættelser på øen.

Son Matges blev første gang opdaget af  arkæologen og kunstnere,William Henre Waldren, i 1960’erne, hvor Waldren efter at have afskrevet sin karriere som maler, havde dedikeret sit liv til udgravninger og kortlægning af Mallorcas forhistoriske liv.

I februar 2005, blev Son Matge endnu en gang besøgt af arkæologer, der var vendt tilbage efter mere viden om livet på Mallorca.

Chefarkæolog, Josep Ensenyat, som i øvrigt havde arbejdet sammen med Waldren tilbage i 90’erne ved Son Matge, sagde; “Son Matge er som en åben bog om menneskets tilstedeværelse i Mallorcas forhistoriske tider”.

Son Matge består af dybe huler, som gennem årtusinder har været begravet under tonstunge sten, som engang havde været en del af beboelsen, men var brast. Ensenyat fastslog, at Son Matge har været beboet helt fra første menneske på øen, til omkring romernes indtog i 123 f.Kr.

Hulerne under Son Matge er mere end 11 meter dybe og her er blandt meget andet, fundet rester af skelettet fra den nu uddøde baleariske dværg-antilope, Myotragus Balearicus.

Son Matge er et populært besøgsmål for særligt vandrere og mountainbikere, der har Europas bedste forhold i de frugtbare Tramuntana-bjerge, hvor ægte skønhed kommer til live.

Find vej ud til Son Matge

Valldemossa

Valldemossa hører til blandt nogle af de smukkeste og mest charmerende områder i Tramuntana-regionen på Mallorca. Området byder på en skøn pakke af sanselig natur, en rig kulturarv samt et levende byliv, alle med masser tilbud. Valldemossa er nok bedst kendt for det enorme karteuserkloster hvor bla. komponist Frederik Chopin boede i vinteren 1838/39, men har også en lang række andre spændende seværdigheder, bla. Miramar-klosteret, Sant Bartomeu kirken og den idylleriske lille ermitage Santíssima Trinitat. Naturen omkring Valldemossa er oplagt til både vandring og cykling, tilmed badning ved Port de Valldemossa. Her er rigeligt med vandreruter og velholdte asfaltveje der snoer sig rundt mellem dale og bjergtoppe i det frodige smukke bjerglandskab.

Besøg Valldemossa

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?