Son Matge

Om

De menneskeskabte huler kaldet, Son Matge, vidner om livet i forhistoriske tider på Mallorca og menes desuden, at være blandt de ældste bosættelser på øen.

Son Matges blev første gang opdaget af  arkæologen og kunstnere, William Henre Waldren, i 1960’erne, hvor Waldren efter at have afskrevet sin karriere som maler, havde dedikeret sit liv til udgravninger og kortlægning af Mallorcas forhistoriske liv.

I februar 2005, blev Son Matge endnu en gang besøgt af arkæologer, der var vendt tilbage efter mere viden om livet på Mallorca.

Chefarkæolog, Josep Ensenyat, som i øvrigt havde arbejdet sammen med Waldren tilbage i 90’erne ved Son Matge, sagde; “Son Matge er som en åben bog om menneskets tilstedeværelse i Mallorcas forhistoriske tider”.

Son Matge består af dybe huler, som gennem årtusinder har været begravet under tonstunge sten, som engang havde været en del af beboelsen, men var brast. Ensenyat fastslog, at Son Matge har været beboet helt fra første menneske på øen, til omkring romernes indtog i 123 f.Kr.

Hulerne under Son Matge er mere end 11 meter dybe og her er blandt meget andet, fundet rester af skelettet fra den nu uddøde baleariske dværg-antilope, Myotragus Balearicus.

Son Matge er et populært besøgsmål for særligt vandrere og mountainbikere, der har Europas bedste forhold i de frugtbare Tramuntana-bjerge, hvor ægte skønhed kommer til live.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere forhistoriske bosættelser på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?