Søg
Close this search box.

Son Matge

De menneskeskabte huler kaldet Son Matge vidner om livet i forhistoriske tider på Mallorca, og menes desuden at være blandt de ældste bosættelser på øen

Son Matges blev første gang opdaget af  arkæologen og kunstnere, William Henre Waldren, i 1960’erne, hvor Waldren efter at have afskrevet sin karriere som maler, havde dedikeret sit liv til udgravninger og kortlægning af Mallorcas forhistoriske liv.

I februar 2005, blev Son Matge endnu en gang besøgt af arkæologer, der var vendt tilbage efter mere viden om livet på Mallorca.

Chefarkæolog, Josep Ensenyat, som i øvrigt havde arbejdet sammen med Waldren tilbage i 90’erne ved Son Matge, sagde; “Son Matge er som en åben bog om menneskets tilstedeværelse i Mallorcas forhistoriske tider”.

Son Matge består af dybe huler, som gennem årtusinder har været begravet under tonstunge sten, som engang havde været en del af beboelsen, men var brast. Ensenyat fastslog, at Son Matge har været beboet helt fra første menneske på øen, til omkring romernes indtog i 123 f.Kr.

Hulerne under Son Matge er mere end 11 meter dybe og her er blandt meget andet, fundet rester af skelettet fra den nu uddøde baleariske dværg-antilope, Myotragus Balearicus.

Son Matge er et populært besøgsmål for særligt vandrere og mountainbikere, der har Europas bedste forhold i de frugtbare Tramuntana-bjerge, hvor ægte skønhed kommer til live.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide

Kategorier

Flere forhistoriske levn du skal opleve på Mallorca