Escorca, ophold i Mallorcas smukkeste og mest uspolerede område

Placeret dybt inde i Serra de Tramuntana bjergene på Mallorcas vestlige side, finder vi den lille landsby og kommune Escorca.

Selve bynavnet giver måske ikke international genlyd, men det gør til gengæld området omkring Escorca, der rummer nogle af Mallorcas mest seværdige steder, heriblandt Santuari de Lluc og Sa Calobra.

Escorca ligger godt og vel en times kørsel i bil fra Palma de Mallorca, eller ca. en halv time fra Sóller på vejen mod Pollenca.

Besøg Escorcas fortryllende område

Escorca har i alt omkring 300 indbyggere og man kunne let falde til forhastede konklusioner om at her ikke er meget at komme efter, men sandheden er, at placeringen af den lille by alene kan tage pusten fra dig! Escorca er ikke et typisk sted at bo under ferien, men absolut et sted du skal besøge under ferien til Mallorca. De små vandløb der springer gennem bjergene, har i århundrede dannet sære klippeformationer og skabt stenskove i landskabet. Rundt om i området finder du mange små snehytter, som gennem tiderne har været brugt af hyrder og pilgrimsrejsende på deres vandring gennem bjergene for at nå det store Santuari de Lluc kloster.

Desuden er Escorca afgangs- og samlingssted for utallige vandreture i bjergene, hvor bilen parkeres og turen fortsætter rundt i de smukke områder til fods. Naturen i området er barsk men flot, hvilket giver anledning til mange stop undervejs på vandreturene hvor kameraet findes frem.

Gorg Blau

Gorg Blau ligger ikke langt fra Escorca – omgivet af Mallorcas højeste bjergtoppe, Puig Major, Puig Tomir og Puig de Massanella.  Det er et meget populært mål for vandrere, at lægge turen forbi her og nyde den friske, lette luft ved søen. Rundt omkring går vilde æsler og geder, vandet er krystalblåt, et perfekt sted at nyde en forfriskning eller frokost under turen.

Torrent de Pareis, Sa Calobra og Cala Tuent

Vel nok Mallorcas smukkeste vandrerute går fra Escorca og ned til kysterne, gennem bjergenes kringlede stier. Det er en relativ hård tur, men anstrengelserne er det hele værd når du først befinder dig på strande der minder om et postkort. Torrent de Pareis og Sa Calobra ligger gemt mellem de kæmpe klippeformationer der danner bugterne for foden af bjergene. Disse er i folkemunde kendt som nogle af de smukkeste hemmelige steder på hele Mallorca. Strandene er kendt for at tilbyde rolige og naturlige omgivelser, ikke voldsomt befærdet af turister.

Puig Major, Puig Tomir og Puig de Massanella

For hikere, vandrere og klatrere der elsker en udfordring, vil Escorca være et af de bedste steder at starte turen rundt i bjergene. Mens det ikke er muligt at nå helt til tops på Mallorcas højeste bjerg, Puig Major i 1445 meters højde, er det muligt at nå toppen af Puig Massanella i 1353 meters højde. Herfra møder du udsyn over hele Tramuntana-bjergkæden og de nærliggende områder,  et syn der giver ro i sjælen. Puig Tomir er mallorcas tredjehøjeste punkt, ikke mindre fascinerende og på vejen mod toppen finder du det over 1000 år gamle bondehus, Binifaldo, absolut et stop værd.

Hvor ligger Escorca?

Flere fortryllende steder i tramuntana

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?