Can Prunera og Museu Modernista

can prunera museum for samtidskunst i soller mallorca
Om

Can Prunera – eller Museu Modernista – er indbegrebet af modernismen på Mallorca

 

Museu Modernista holder til i et gammelt palæ, bygget mellem 1904 og 1911, af Joan Magraner Oliver, alias Joan Prunera – deraf navnet.

På Museu Modernista, kan du opleve udstillinger af Man Ray, Pablo Picasso, Paul Gaugin, Paul Klee, Joan Miro, Emil Nolde og Maurice Vlaminck, for blot at nævne nogle. Foruden disse, er en helt rum i Museu Modernista dedikeret til den lokale kunstner, Juli Ramis, som blev født i Sóller.

Museu Modernista har også midlertidige og temaorienterede udstillinger, med blandt andet nutidig kunst og mallorcinsk kunst.

Selve bygningen er også værd at nyde og kigge nærmere på, den er et flot eksempel på regional arkitektur, kendetegnet med de kalkholdige sten og det meget detaljerede smedet jernarbejde, der pynter bygningen.

Nederste etage har for nyligt gennemgået en totalrenovering og hvert eneste rum, er indrettet og pyntet forskelligt, hvilket er med til at fuldende oplevelsen af at bevæge sig rundt i tiden.

Udenfor kan du spankulere rundt i de idylliske haver, der hører med til Museu Modersta og indeholder en række spændende og smukke skulpturer.

 

Information:
Museu Modernista – Can Prunera
Carrer Sa Lluna, 86 – 90
07100 Sóller
Tlf. +34 971 638 973
Mail: museu@canprunera.net
Besøg hjemmeside

Åbningstider

1. november – 28. februarAlle dage10:30 – 18:30
1. marts – 31. oktoberAlle dage10:30 – 20:30
Hvor

Sóller

Sóller er kendt som et af de absolut smukkeste områder i Tramuntana, og faktisk på hele Mallorca. Sóller ligger smukt pakket ind i en dal fyldt med appelsinlunde, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Appelsindalen’. Foruden Sóller by, finder du også havnebyen, Port de Sóller, et populært besøgs -og rejsemål, der byder på en lang promenade med masser leben og atmosfære. Sóller by er charmerende fra ende til anden, som malet på et billede. I byen finder du desuden en række seværdigheder, bla. Can Prunera palæet der huser nogle af de bedste udstillinger af samtidskunst på øen, ligesom du finder mange andre palæer der med deres unikke arkitektur vidner om et område af rigdom, heriblandt den smukke Sant Bartomeu sognekirke og bankbygningen på byens centrale torv. I Sóller finder du også det gamle veterantog der forbinder byen med Palma, gennem en fortryllende togtur gennem Mallorcas smukkeste egne. Ophold i Sóller byder på charmerende og romantiske hoteller, hvor du er tæt på naturen og den mallorcinske sjæl.

Sóller hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Sóller

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?