Torre de Picada

Om

Torre de Picada var et af Mallorcas vigtigste vagttårne og har stor historisk betydning for Port d’Sóller.

Torre de Picada er beliggende på klipperne i en højde af ca. 160 meter, hvorfra det kigger ud over Port d’Sóller og ned langs Mallorcas smukke vestkyst.

 

Slaget ved Pont d’en Barona

Den 11. maj 1561, 17 kapere med i alt 1.700 mand om bord, kommanderet af Ali Euljd Ochialí, lagde til ved kyststrækningen omkring Sóller. Formål: At plyndre, ødelægge og tage slaver.

Piraterne, der var rejst fra Tyrkiet, delte sig i to bataljoner for at ramme Sóller fra to sider.

Gennem Sóller-dalen blev de mødt af de mallorcinske soldater, der til trods for at være samlet fra både Sóller, Alaró, Santa Maria og Bunyola, blot kunne stille med i alt 600 mand.

Dalens tætte vegetation og piraternes manglende viden og planlægning, gjorde at soldaterne kunne slå piraterne på strategiske steder og tvang dem på flugt tilbage til deres skibe.

Slaget ved Pont d’en Barona ligger dybt i Sóller-folkets selvforståelse og er siden 1861, blevet fejret hvert år på dagen med en rekonstruktion af slaget, kombineret med masser af festligheder.

 

Opførslen af Torre de Picada

Efter slaget ved Pont d’en Barona, der endte med at koste flere hundrede menneskeliv, vedtog et enstemmigt rigsråd, at netværket af forsvars- og vagttårne langs kysterne måtte forøges.

Torre de Picada blev opført mellem 1614 og 1623 og renoveret i årene mellem 1716 og 1752. Tårnet måler 12 meter i både højde og diameter og står som sagt, i 160 meters højde.

Den 19. august 1875, blev tårnet bortauktioneret, da det ikke længere tjente et formål – det blev solgt for 400 pesetas og har siden været ejet af private.

Hvor

Sóller

Sóller er kendt som et af de absolut smukkeste områder i Tramuntana, og faktisk på hele Mallorca. Sóller ligger smukt pakket ind i en dal fyldt med appelsinlunde, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Appelsindalen’. Foruden Sóller by, finder du også havnebyen, Port de Sóller, et populært besøgs -og rejsemål, der byder på en lang promenade med masser leben og atmosfære. Sóller by er charmerende fra ende til anden, som malet på et billede. I byen finder du desuden en række seværdigheder, bla. Can Prunera palæet der huser nogle af de bedste udstillinger af samtidskunst på øen, ligesom du finder mange andre palæer der med deres unikke arkitektur vidner om et område af rigdom, heriblandt den smukke Sant Bartomeu sognekirke og bankbygningen på byens centrale torv. I Sóller finder du også det gamle veterantog der forbinder byen med Palma, gennem en fortryllende togtur gennem Mallorcas smukkeste egne. Ophold i Sóller byder på charmerende og romantiske hoteller, hvor du er tæt på naturen og den mallorcinske sjæl.

Sóller hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Sóller

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere gamle forsvarstårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?