Søg
Close this search box.

Torre de Picada

Det gamle vagttårn Torre de Picada, ved kysten i Port de Sóller, Mallorca.

Torre de Picada var et af Mallorcas vigtigste vagttårne og har stor historisk betydning for Port d’Sóller.

Torre de Picada er beliggende på klipperne i en højde af ca. 160 meter, hvorfra det kigger ud over Port d’Sóller og ned langs Mallorcas smukke vestkyst.

Slaget ved Pont d’en Barona

Den 11. maj 1561, 17 kapere med i alt 1.700 mand om bord, kommanderet af Ali Euljd Ochialí, lagde til ved kyststrækningen omkring Sóller. Formål: At plyndre, ødelægge og tage slaver.

Piraterne, der var rejst fra Tyrkiet, delte sig i to bataljoner for at ramme Sóller fra to sider.

Gennem Sóller-dalen blev de mødt af de mallorcinske soldater, der til trods for at være samlet fra både Sóller, Alaró, Santa Maria og Bunyola, blot kunne stille med i alt 600 mand.

Dalens tætte vegetation og piraternes manglende viden og planlægning, gjorde at soldaterne kunne slå piraterne på strategiske steder og tvang dem på flugt tilbage til deres skibe.

Slaget ved Pont d’en Barona ligger dybt i Sóller-folkets selvforståelse og er siden 1861, blevet fejret hvert år på dagen med en rekonstruktion af slaget, kombineret med masser af festligheder.

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en smuk bugt i Serra de Tramuntana. Læs guiden til Port de Sóller, og få rejsetips til besøget.

Opførslen af Torre de Picada

Efter slaget ved Pont d’en Barona, der endte med at koste flere hundrede menneskeliv, vedtog et enstemmigt rigsråd, at netværket af forsvars- og vagttårne langs kysterne måtte forøges.

Torre de Picada blev opført mellem 1614 og 1623 og renoveret i årene mellem 1716 og 1752. Tårnet måler 12 meter i både højde og diameter og står som sagt, i 160 meters højde.

Den 19. august 1875, blev tårnet bortauktioneret, da det ikke længere tjente et formål – det blev solgt for 400 pesetas og har siden været ejet af private.

Flere gamle tårne og fæstninger på Mallorca