Søg
Close this search box.

Estellencs

I denne guide

Vælg Estellencs for

Hvor ligger Estellencs?

Cala Sant Vicenç by markeret på kort over Mallorca ø.

Estellencs - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Estellencs er en idyllisk lille kystområde beliggende på Mallorcas vestkyst, på Tramuntanas stedsegrønne bjergsider over det koboltblå hav.

Introduktion til Estellencs

Estellencs er særligt elsket af besøgende der kommer hertil for at nyde fred og ro, eller fordi de er på vandreferie.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Estellencs

Hvad skal man opleve i Estellencs?

Det er nok mest naturen der er den store seværdighed på disse kanter, men det skal bestemt ikke tage noget fra området, for den er i sandhed seværdig.

Nyd en tur på stranden ved Estellencs

Cala Estellencs byder på en godt 100 meter lang lille klippebugt, godt et kvarters gå-gang fra selve Estellencs by. Cala Estellencs har en lille tilhørende bar, hvor forfriskninger kan nydes, dog hverken solvogne eller parasoller, da den lille bugt er fint beskyttet af de majestætiske klippesider.

Cala Estellencs er smuk og malerisk – bestemt et besøg værd med sit dejlige krystalklare vand.

Tag turen ud til det ikoniske gamle vagttårn Torre del Verger

I løbet af det 16. århundrede oplevede Mallorca mange angreb fra pirater og soldater fra det osmanniske rige. For at beskytte og bevogte øen blev der etableret et netværk af vagttårne langs kysten. Torre del Verger er et af de mest velbevarede tårne fra denne periode. Fra tårnet kan du nyde den imponerende panoramaudsigt over de altid grønne skråninger og safirkyst.

Torre del Verger er et af Mallorcas mest ikoniske gamle vagttårne, der stadig står flot over kysterne, og minder om en turbulent tid med mange angreb.

Læs mere

Udforsk UNESCO verdensarven langs bjergskråningerne

Tramuntana er magisk på mange måder, hvorfor UNESCO har erklæret det meste af denne region som verdensarv. Stenterrasserne indbygget i bjergskråningerne er nemlig en vigtig del af denne fredede arv. Stenterrasserne, også kendt som marjades, blev bygget af maurerne og fungerede som et avanceret vandingssystem, der blev brugt til dyrkning af frugt og grøntsager. I dag er disse stenterrasser stadig i brug og eksemplificerer økologisk dyrkning, når det er bedst.

Få gang i pedalerne i Estellencs

De snoede bjergveje i Tramuntana, der krammer klipperne med deres hårnålesving og stejle hældninger, gør cykling både sjovt og udfordrende. Estellencs er et fantastisk område for cykling, bla. fordi du har kysterne, der byder på friske brise og en utrolig udsigt.

Kridt vandreskoene

Der er ingen bedre måde at udforske det naturskønne Tramuntana på end ved at vandre gennem dette uforlignelige UNESCO-verdensarvssted. Oplev det baleariske dyreliv, og nyd den imponerende udsigt fra de mange udsigtspunkter i bjergene, mens du vandrer gennem de mange tilgængelige vandrestier.

Sving køllerne i bjergdalene

Selvom der ikke er nogen golfbane i Estellencs, er du ikke langt fra en af øens smukkeste baner, Golf Termens i Bunyola. Blot 20 minutters kørsel herfra kan du få køllerne til at svinge, og bevise at du kan spille til dit handicap.

Hvert år flokkes tusindvis af ivrige golfspillere til Mallorca for , at prøve kræfter med øens mange udfordrende og meget smukke golfbaner, hvor Golf Son Termens i Bunyola er kendt som én af de smukkeste.

Hvor skal man bo i Estellencs?

Der er blot få overnatningssteder i Estellencs, måske er det præcis det, der gør området så attraktivt. 

Stille charmerende hotel i Estellencs by på Mallorca.

Hotel Nord

Booking.com
Roligt hotel mellem bjerge ved byen Estellencs på øen Mallorca i Spanien.

Sa Plana Petit Hotel

Booking.com
Hotel med havudsigt fra værelserne i Estellencs på Mallorca.

Maristel Hotel & Spa

Booking.com

Spisestederne i Estellencs

Til trods for sin lille størrelse, har Estellencs et pænt udvalg af små restauranter, hvor du kan nyde alt det bedste fra middelhavskøkkenet. Flere af restauranter og caféerne i byen tilbyder flot udsigt over den lille grønne dal.

Shopping i Estellencs

Her er ingen supermarkeder, men naturligvis mulighed for at købe sig til de mest nødvendige ting i byen. Du kan også finde et par små boder i gaderne, hvor der handles friske frugter, grøntsager og lokalt håndværk.

Årlige begivenheder i Estellencs

Januar

Sant Antoni

Hver 16. og 17. januar fejres Sant Antoni, som inviterer indbyggere og besøgende i Estellencs til at fejre dagen for dyrenes skytshelgen. Om aftenen den 16. lyses den smukke kystby op med bål og dans, og den 17. klæder folk sig i traditionelle bondekostumer, hvor de går sammen til Placa de la Constitución, lige ved siden af ​​kirken, hvor en skål udbringes.

Maj

Fira del Vi i del Fromage

Siden 2009 har Estellencs været vært for en vin og ostefestival, som hvert år har vokset sig mere populær blandt indbyggere og turister. Festivalen fejres hvert år den første maj, med et utal af boder og stande der har lokale mallorcinske specialiteter med, bla. vine, oste, pølser og oliven.

Estellencs og Banyalbufar var i gamle dage kendt som nogle af de bedste producenter af malvasia-druen, der gjorde vine fra dette område særligt populært hos kongen.

Foruden markedet kan du glæde dig til en lang række andre interessante og sjove aktiviteter, sammen med god underholdning der skaber rammerne om en hyggelig dag.

 

Juli

Festes patronals Sant Joan Baptista

Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) er skytshelgen for Estellencs, og fejres fra midten af august med en byfest der varer frem til den 29. august.

I løbet af en uge arrangeres en række sports, fritids- og kulturelle aktiviteter og events, der inviterer såvel indbyggere som turister til at deltage i fejringen.

Der er altid en hyggelig stemning i den lille kystby ved denne byfest, så er du i nærheden så kig forbi.

Xavier Bestard guitar festival

Gennem juli og august afholdes en række performances af guitarspillere i gaderne i Estellencs. Guitarspillere fra hele Europa kommer til den idylliske kystby for at vise deres talent, ligesom etablerede kunstnere også kommer. Du kan opleve en række forskellige stilarter og teknikker, der virkelig viser hvorfor instrumentet er et af de mest universelle og populære i hele verden.

Guitaroptrædenerne i Estellencs blev oprindeligt stablet på benene af den lokale Xavier Bestard, læge af profession og guitarist af hjertet. Festivalen har nu været afholdt hvert år siden 1995 takket være denne mand, hvorfor begivenheden også er opkaldt i hans ære.

Ofte Stillede Spørgsmål

Estellencs ligger på Mallorcas vestkyst, på den anden side af Tramuntanabjergene fra Palma. Turen fra Palmas lufthavn til Estellencs tager en lille time, alt efter trafik.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 60 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 200

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca