Estellencs rejseguide og ophold

Estellencs er en idyllisk lille kystområde beliggende på Mallorcas vestkys, på Tramuntanas stedsegrønne bjergside. Estellencs er særligt elsket af besøgende der kommer hertil for at nyde fred og ro, eller fordi de er på vandreferie.

estellencs på kort over mallorca
Overnatning

Bedste overnatningstilbud i Estellencs

I Estellencs bor du på bjergskråningerne, der alle fører direkte til det safirblå middelhav, der bruser op til klipperne. Så vil du nyde den afslappende natur med fortryllende udsigt, nær rustik landsby-charme, så kan Estellencs levere.

Byen har 3 små hoteller, beliggende i æstetiske gamle stenhuse fra middelalderen. Foruden hotellerne i selve byen, finder du flotte herregårde, fincas og villaer i området.

estellencs mallorca hotel charmerende solterrasse

Hotel Nord ***

Hotel Nord byder indenfor i charmerende og romantiske rammer i hjertet af Estellencs by. Den smukke gamle finca indrettet efter mallorcinske traditioner, skaber hyggelige rammer og det søde personale er med til at gøre atmosfæren og oplevelsen fuldendt. Hotel Nord er et oplagt valg for jer, der søger både autenticitet, ro og romantik.

Se tilbud

book overnatning mallorca

estellencs mallorca swimmingpool bjerge tramuntana liggestole

Sa Plana Petit Hotel ***

Dette søde lille petit hotel i hjertet af Estellencs byder indenfor i så hjemlige og gæstfrie rammer, at man ikke føler sig som kunde men som gæst af huset. Hotellet er familiedrevet og værterne er meget opmærksomme og imødekommende, de er virkelig med til at gøre en forskel på stedet. Foruden den gæstfrie atmosfære, serveres der lækker morgenmad hver morgen, samt mulighed for aftensmad til en rigtig god pris.

Se tilbud

book overnatning mallorca

pool på hotel med havudsigt og bjerge i baggrund i estellencs på mallorca

Hotel Maristel & Spa ****

Trænger I til et afslappende hotelophold efter en god og krævende vandretur, så nyd en overnatning eller to på dette lille spahotel beliggende på bjergskråningerne i Estellencs. Fra hotellets udendørs poolområde, kan I slappe af med en god bog, mens I indtager den betagende havudsigt over kysten. Hotellet byder indenfor i lyse og rummelige værelser med balkon og udsigt over bjerge og kyst.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder og udflugtsmål nær Estellencs

Den centrale placering af Estellencs, gør det let at nå kendte udflugtsmål som de maleriske byer Valldemossa og Deià, seværdigheder som Sa Granja fincaen eller Santauri de Lluc klostret.

I lokalområdet finder du Mallorcas ikoniske vagttårn fra middelalderen, Torre des Verger samt naturparken La Reservà de Galatzó.

Aktiviteter omkring Estellencs

Vandring, cykling, fugleobservation og mange andre udendørs aktiviteter er populært året rundt her fra Estellencs. I sommermånederne kommer mange mennesker endvidere hertil for, at nyde godt af de mange små grotter langs ksyten hvor dykning er interessant.

Du behøver ikke være professionel fotograf for, at komme hjem med postkort lignende billeder fra ferien, naturen omkring Estellencs med Tramuntana-bjergene i baggrunden gør arbejdet for dig.

Rundt i bjergene når du forskellige imponerende udsigtspunkter, der giver en fortryllende panoramaudsigt over den stedsegrønne kyst med det safir-blå vand der blusser pop til.

Strand

Strand og bugt ved Estellencs

Cala Estellencs byder på en godt 100 meter lang lille klippebugt, godt et kvarters gå-gang fra selve Estellencs by. Cala Estellencs har en lille tilhørende bar, hvor forfriskninger kan nydes, dog hverken solvogne eller parasoller, da den lille bugt er fint beskyttet af de majestætiske klippesider.

Cala Estellencs er smuk og malerisk – bestemt et besøg værd med sit dejlige krystalklare vand.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Estellencs

ESTELLENCS Vejrudsigt

Læs mere om vejret og klima på øen

Spisesteder & Barer

Restauranter og mad i Estellencs

Til trods for sin lille størrelse, har Estellencs et pænt udvalg af små restauranter, hvor du kan nyde alt det bedste fra middelhavskøkkenet. Flere af restauranter og caféerne i byen tilbyder flot udsigt over den lille grønne dal.

Indkøb & Shopping

Indkøbsmuligheder i Estellencs

Her er ingen supermarkeder, men naturligvis mulighed for at købe sig til de mest nødvendige ting i byen. Du kan også finde et par små boder i gaderne, hvor der handles friske frugter, grøntsager og lokalt håndværk.

Årlige begivenheder

Årlige begivenheder i Estellencs

Januar

Sant Antoni

Hver 16. og 17. januar fejres Sant Antoni, som inviterer indbyggere og besøgende i Estellencs til at fejre dagen for dyrenes skytshelgen. Om aftenen den 16. lyses den smukke kystby op med bål og dans, og den 17. klæder folk sig i traditionelle bondekostumer, hvor de går sammen til Placa de la Constitución, lige ved siden af ​​kirken, hvor en skål udbringes.

Maj

Fira del Vi i del Fromage

Siden 2009 har Estellencs været vært for en vin og ostefestival, som hvert år har vokset sig mere populær blandt indbyggere og turister. Festivalen fejres hvert år den første maj, med et utal af boder og stande der har lokale mallorcinske specialiteter med, bla. vine, oste, pølser og oliven.

Estellencs og Banyalbufar var i gamle dage kendt som nogle af de bedste producenter af malvasia-druen, der gjorde vine fra dette område særligt populært hos kongen.

Foruden markedet kan du glæde dig til en lang række andre interessante og sjove aktiviteter, sammen med god underholdning der skaber rammerne om en hyggelig dag.

Juli

Festes patronals Sant Joan Baptista

Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) er skytshelgen for Estellencs, og fejres fra midten af august med en byfest der varer frem til den 29. august.

I løbet af en uge arrangeres en række sports, fritids- og kulturelle aktiviteter og events, der inviterer såvel indbyggere som turister til at deltage i fejringen.

Der er altid en hyggelig stemning i den lille kystby ved denne byfest, så er du i nærheden så kig forbi.

 

Xavier Bestard guitar festival

Gennem juli og august afholdes en række performances af guitarspillere i gaderne i Estellencs. Guitarspillere fra hele Europa kommer til den idylliske kystby for at vise deres talent, ligesom etablerede kunstnere også kommer. Du kan opleve en række forskellige stilarter og teknikker, der virkelig viser hvorfor instrumentet er et af de mest universelle og populære i hele verden.

Guitaroptrædenerne i Estellencs blev oprindeligt stablet på benene af den lokale Xavier Bestard, læge af profession og guitarist af hjertet. Festivalen har nu været afholdt hvert år siden 1995 takket være denne mand, hvorfor begivenheden også er opkaldt i hans ære.

Billeder
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 202

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 200 busser

 

Rådhus

Ajuntament d’Estellencs – Síquia, 4
Tlf: +34 971 618 521

Hvor ligger Estellencs?

Estellencs ligger i en skøn bugt for foden af Tramuntana-bjergene på Mallorcas maleriske vestkyst. Byen tilgås forhindringsfrit via de anlagte asfaltveje, der snor sig langs bjergskråningerne. Nærliggende byer er Sant Elm, Andratx, Puigpunyent, Galilea, Esporles og Banyalbufar. Området er kendtegnet ved en sanselig natur, fyldt med naturens farver og det safirblå vand der omdækker klippeskrænterne for neden. Ved siden af ligger også den charmerende lille fiskerihavn, Port des Canogne, hvor mange stopper for en forfriskning.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Andratx

Andratx er en skøn og historisk middelalderby beliggende i en grøn dal ca. 5-7 km fra Port d’Andratx. Andratx’ gamle bydel er præget af de mange enorme herregårde og befæstede bygninger, der stadig står som eksempel på hvor udsat området har været gennem tiden, og gør byen til et slags open-air museum. Ferie og ophold i Andratx skal netop nydes på herregård, i rustikke og dybt charmerende rammer, hvor der er fokus på god mad og afslappende moderne faciliteter.

 

 

Banyalbufar

Banyalbufar er smukt beliggende på bjergskråningerne ud til kysten på Tramuntanabjergenes vestlige side. Banyalbufar er et oplagt valg af rejsemål til jer der ønsker en fredelig base, maleriske omgivelser og lokal charme. Banyalbufar er hjemsted for nogle lækre og hyggelige lokale spisesteder, hvor maden er lavet med sjæl og lokale råvarer. Overnatningstilbuddene i Banyalbufar består af små hoteller der har til huse i historiske bygninger fra middelalderen. Læs om Banyalbufar

 

Bunyola

Bunyola ligger blot 20 minutters kørsel fra Palma, alligevel så langt væk fra alt der hedder bystøj og hektik. Bunyola er oplagt til ferie i naturskønne omgivelser, men med let adgang til mange tilbud og andre områder. I Bunyola har I mulighed for at opleve nogle af øens flotteste bygninger, komme til verdenskendt dinnershow, køre med veterantog, besøge markedet og nyde den maleriske skønne natur mens I slapper af ved poolen eller i en smuk have. Læs om Bunyola

 

 

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc ligger i naturskønne næsten uberørte isolerede omgivelser på Tramuntanas nordvestlige side. Cala Sant Vicenc ligger beskyttet mellem høje dramatiske klippevægge, der holder vinde væk fra strandene og hotellernes altaner. Cala Sant vicenc ligger 10 minutters kørsel fra Pollenca og Port de pollenca, hvor der venter masser af seværdigheder, lækre spisesteder og stemningsfyldte gader. Ophold og overnatningstilbud i Cala Sant Vicenc består af lækre hoteller med havudsigt og feriehuse, oplagt til ferie med både afslapning og aktiviteter. Cala Sant Vicenc

 

 

Camp de Mar

Camp de Mar er beliggende i en smuk lille bugt for foden af Tramuntanabjergene på Mallorcas sydvestkyst, bestyttet mod vinde fra de høje klipper der omslutter området. Camp de Mar byder på dejlige strande, lækre hoteller og god beliggenhed tæt på vejnet og oplevelser. Golf, dykning, cykling og strandaktiviteter er populært i Camp de Mar, her er masser af tage sig til for at fuldende en perfekt ferie med sine nærmeste. Camp de Mar ligger mellem Port d’Andratx og Peguera. Læs om Camp de Mar

 

Deià

Deià er ofte betegnet som kunstnerbyen på Mallorca, grundet de mange musikere og forfattere der gennem tiden har fundet inspiration til deres værker i det maleriske område. Deià er oplagt til en romantisk ferie i smukke omgivelser, hvor der er fokus på selvforkælelse, god mad og ren afslapning. Deià byder på historiske og kulturelle seværdigheder, heriblandt Robert Graves’ husmuseum og den habsburgske ærkehertug Luigi Salvatores ikoniske Son Marroig-palæ. Læs om Deià

 

Escorca

Escorca er blandt de mest uberørte og naturlige steder i Tramuntana og på Mallorca. Escorca ligger højt i bjergene, langt fra byliv og støj, omsluttet af ren luft og natur. Escorca er et oplagt rejsemål til jer der vil nyde naturens tilbud fuldt ud, et mere oplagt rejsemål til vandreferie findes næsten ikke på Mallorca. Heroppe kan I vandre ved de blå bjergsøer, møde vilde æsler og bjerggeder samt følge vandrestier hele vejen ned til hemmelige naturstrande. I Escorca ligger også det kendte kloster, Santuari de Lluc, som er Mallorcas andet vartegn og religiøse centrum, en absolut fantastisk oplevelse, hvor der også er mulighed for at overnatte. Læs om Escorca

 

Esporles

Esporles er på mange måder et alsidigt rejsemål i Tramuntana, her er plads til alle behov og lyster. Esporles er kendt for den store turistattraktion og seværdighed, La Granja, en historisk herregård omdannet til kæmpe museum hvor I bevæger jer rundt på hele området og oplever hvordan velhavende mennesker og tjennestefolk har levet. Esporles er også kendt som et meget populært område til vandreferie og cykelferie på Mallorca, de mange snoede bjergveje og den uspolerede uberørte natur gør området perfekt til en aktiv ferie med oplevelser, udfordring og smuk natur. Læs om Esporles

 

Formentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål. Formentor er en halvø der nyder en isoleret og afsides beliggenhed, omgivet af uberørt natur med med gode vejforbindelser til restaen af øen. Formentor har blot ét hotel, et skønt luksushotel beliggende på klipperne over den rolige bugt, Cala Formentor. Hotellet var Mallorcas første luksushotel og har været elsket af bla. Winston Churchill og Audrey Hepburn. Læs om ophold på Formentor

 

Fornalutx

Fornalutx er Mallorcas smukkeste landsby. Den lille landsby ligger som malet ind i den frodige dal fyldt med citrustræer og olivenlunde, med dens fine rustikke huse med grønne skodder og blomster foran, som giver gaderne deres maleriske udseende. Fornalutx byder på skønne finca hoteller med udsigt over den grønne dal, samt masser aktivitetstilbud for vandrere og cyklister. Læs om ophold i Fornalutx

 

 

Galilea

Galilea er et rejsemål for jer der foretrækker at leje feriehus i rolige og smukke omgivelser. Galilea er en lille landsby på bjergskråningerne, med skøn udsigt over Mallorcas sydvestkyst, man kan høre stilheden heroppe mens man nyder den rene bjergluft. Galilea byder desuden på en lille håndfuld lokale spisesteder, populære for deres tapas. Læs mere om ophold i Galilea

 

Magaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, der hvert år tiltrækker millioner af unge mennesker til party i gaderne. Men Magaluf er heldigvis mere end blot fest og farver, det er også lækre hoteller lige ved stranden og masser aktivitetstilbud for unge og børnefamilier, bla. forlystelsesparker, badeland og delfinshows. Find hotel i Magaluf

 

Llucalcari

Den lille landsby med blot 20 indbyggere og kun 1 hotel, er et eksklusivt og romantisk rejsemål for par der vil nyde hinanden i smukke omgivelser. Llucalcari ligger på bjergskråningerne ved kysten ud for Deià, og det lækre SPa & Wellnesshotel ligger med smuk havudsigt og bjergene i baggrunden, en virkelig romantisk scene. Læs om ophold i Llucalcari

 

Orient

Orient er en idyllerisk og malerisk dal beliggende dybt i Tramuntanabjergene, hvor fred og hvile troner overalt. Ophold i Orient byder på luksus i autentiske rammer i nogle af de historiske fincas og herregårde der har præget området gennem tiden. Orient er oplagt til et ophold hvor der er mulighed for både fysisk udfoldelse og ren afslapning. Læs om ophold og overnatning i Orient

 

Palmanova

Palmanova er en alsidig feriedestionation beliggende i Palmabugten for foden af Tramuntana. Palmanova er bygget til turisme og glade feriestunder med familien, og med 3 hvide rene sandstrande, er det ikke så underligt at dette er et populært rejsemål for familier og par. Palmanova byder på en masse varierede spisesteder, et livligt byliv med stemningsfyldte barer samt en masse aktivitetstilbud for alle aldre. I Palmanova kan I tage i Marineland og se delfiner, badeland med vandrutsjebaner, spille minigolf og selvfølgelig masser strandaktiviteter. Palmanova finder I lækre nye hoteller i alle prisklasser, her er god mulighed for at få værelse med havudsigt og slappe af i moderne lækre rammer. Læs om ophold og overnatningstilbud i Palmanova

 

 

Peguera

Peguera ligger på Mallorcas sydvestkyst og er populært blandt cyklister. Peguera består af to områder; Peguera selv og Cala Fornells, hvor sidste er en afsidesbeliggende lille bugt væk fra det til tider hektiske turistliv. Peguera selv er et livligt område, der byder på lidt af det hele, både lækre strande, mange spisesteder, barer og restauranter. Hoteller og overnatningstilbud i Peguera varierer meget, men der er gode muligheder for at få hotel med havudsigt og god beliggenhed i byen. Læs om ophold og overnatningstilbud i Peguera

 

 

Pollença

Pollença er en charmerende by med masser sjæl og hjerte, smukt beliggende i Tramuntanabjergenes nordlige ende. Pollença har utroligt mange tilbud, både i forhold til overnatning, aktiviteter, sport og udflugter. Overnatning byder på både luksusophold, charmerende boutique hoteller i byen og agroturismos på bjergsiderne. Pollença har desuden en bred vifte af spisesteder, med både lokale specialiteter og internationale anretning. I området finder I masser kulturelle tilbud, seværdigheder og udflugtsmål. Sport er stort i Pollença, hvor både golf, vandring, cykling og sejlads er populært. Læs om ophold og overnatningstilbud i Pollença

 

Port d’Andratx

Port d’Andratx er den luksuriøse havneby beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, godt 5 km fra Andratx’ gamle bydel. Port d’Andratx er et romantisk og eksklusivt rejsemål, her er blot enkelte overnatningstilbud, til gengæld en intim følelse samt en masse lækre restauranter og spisesteder ved havnefronten. Port d’Andratx ligger godt placeret i forhold til vejnettet, som gør det enkelt og bekvemt at komme på eventyr samt nå de mange aktivitetstilbud i nærheden. Omkring Port d’Andratx ligger bla. en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf d’Andratx, den skønne lille uberørte strand, Cala Llamp, samt Barbara Weils kunstgaller. Læs mere om ophold i den eksklusive havneby

 

Port de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold og overnatningstilbud i Port de Pollença

 

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med udsigt over hele den maleriske bugt og havneby. Ferie i Port de Soller

 

 

Portals Nous

Portals Nous er ligesom Port d’Andratx, et rejsemål forbeholdt voksne. Området er relativt nybygget, her ligger nogle af de lækreste og mest luksuriøse hoteller i Palmabugten, hvor I er sikre på romantik, afslapning og selvforkælelse, prøv bla. det splinternye Portals Hills Boutique Hotel eller designhotellet Grand Portals Nous. I den lille havneby finder I desuden en håndfuld lækre restauranter, heriblandt et par michellin-restauranter. Læs om ophold og luksushotel i Portals Nous

 

Sant Elm

Sant Elm er en charmerende lille havneby, der delvist stadig lever af fiskeri. Sant Elm ligger isoleret for foden af Tramuntana, i Mallorcas mest sydvestlige hjørne. Sant Elm er et oplagt valg til jer der søger et både smukt og roligt rejsemål, men ikke vil undvære restauranter, butikker og andre bekvemmeligheder i nærheden. Sant Elm er godt til småbørnsfamilier og par, der ønsker afslapning, god mad og romantisk solnedgang. Læs om ophold i Sant Elm

 

Santa Ponça

Santa Ponça er en alsidig og relativt nyudviklet feriedestination beliggende på Mallorcas dejlige sydvestkyst. Santa Ponça byder på et væld af aktiviteter for hele familien, både dykning, golf, sejlture, badeland, gokarting, tovbaner, wellness og selvfølgelig strande. Santa Ponças mange nye hoteller beliggende på klipperne over bugten gør området ekstra lækkert, her er udsigt fra stort set alle altaner. Læs mere om ophold og overnatningstilbud i Santa Ponça

 

Sóller

Sóller er det oplagte valg til en ferie med aktiviteter, udflugter, afslapning og kulturelle oplevelser. Sóller ligger i Mallorcas mest frodige område, dybt i Tramuntanabjergene, omgivet af oliven, citron -og appelsintræer, som skaber et helt særlig atmosfære og sanselig luft. I hjertet af Sóller finder I en række lækre og hyggelige spisesteder, en samling imponerende seværdigheder samt nogle romantiske hoteller der med garanti vil fuldende en skøn ferie. Læs mere om ophold i Sóller

 

 

Valldemossa

Valldemossa er en af Tramuntanas mest charmerende landsbyer, fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader. Valldemossa er smukt beliggende på flere plateau på bjergskråningerne, hvorfra I kan nyde en betagende og malerisk udsigt over den grønne dal. Valldemossa byder på en masse hyggelige spisesteder og overnatningstilbud i skønne rolige rammer med direkte kontakt til naturen. Læs om ophold og movernatningstilbud i Valldemossa

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?