Rejse til Porto Colom 2018 - Rejseguide + hoteltilbud

Langs havnefronten finder du mange af Porto Coloms lækre restauranter og caféer, sammen med rækker af lejlighedskomplekser, der har første parket til Middelhavet.

Porto Colom er desuden særligt kendt af sportsentusiaster, særligt triatleter der kommer hertil omkring april for at deltage i Tristar Mallorca, et triatlon der samler godt 1000 deltagere hvert år.

Porto Colom samler alt det bedste ét sted

Indtil slutningen af det 19. århundrede, var Porto Colom faktisk en af Mallorcas travleste havne. Felanitx var kendt for sine mange vine og enorme udvikling og produktion af disse – fra havnen i Porto Colom, fragtede man således vintønder til Frankrig og Italien.

I dag er den industrielle del af havnen reserveret til fiske- og lystbåde, et stigende antal lystyachts kommer også til havnen, som området bliver mere populært.

Bedste overnatningssteder i Porto Colom

Indkvartering i Porto Colom

Der ligger flere rigtig gode hoteller i Porto Colom, nogle af dem med tema som f.eks. dykning, der er et af områdets helt store aktiviteter. Leder du efter lejlighed i Porto Colom og vil ned til havnefronten, så kig efter gaden Carrer Pescadors. Vil du være tættest muligt på Cala Marçal stranden, så kig efter hotel Ola Club Cecilia eller Hotel Cape Colom.

Oplevelser og seværdigheder

Østkysten på Mallorca er kendt for sine imponerende drypstenshuler, hvor massive stalaktitter danner majestætiske figurer der både hænger fra loftet og vokser fra gulvet i de dybe grotter. Både Cuevas del Drach, Cuevas del Hams og Cuevas de Artà – de tre største drypstenshuler – er alle placeret på Mallorcas østkyst. I Cuevas del Drach finder du Europas største underjordiske sø som du sejler på og i Cuevas del Artá kan du tage på opdagelse hvor Julius Verne fandt inspiration til hans mesterværk, Rejsen til Jordens Indre.

En tur til Porto Coloms moderby Felanitx og i øvrigt rundt i kommunen, er en unik mulighed for at opleve den mallorcinske kultur og historie helt tæt på. For vinentusiaster, ligger her en række vingårde der holder åbent for besøg og for historieelskeren, skal områdets forlagte slotte opleves på bjergtoppene.

Find inspiration til omkringliggende udflugtsmål

Porto Colom er fyldt med gode spisesteder langs havnefronten
En af de mange små hyggelkige spisesteder langs havnefronten i Porto Colom
Porto Coloms havn paa mallorcas østkyst
Udsigten fra restauranterne ved lystbådehavnen i Porto Colom, her kan du se over til kirken
PortoColom har en hyggelig lystbaadhavn med lækre yatchs og sejlbaade
Lystbådehavnen i Porto Colom er et populært sted for yatchs og sejlbåde at lægge til
Strand ved Porto Colom paa Mallorcas østkyst
Porto Colom er et godt sted at spotte lækre yatchs der lægger til i havnen
torv ved kirken i porto colom med cafeer
Kirken i Porto Colom er lyst op i aftentimerne med gyldne lanterner. Ved siden af kirken er et hyggeligt lille torv med et par caféer
Porto Coloms restauranter mallorcinsk køkken
Flere af restauranterne i Porto Colom byder på autentisk atmosfære og rustik indretning
Italiensk familierestaurant sidegade Porto Colom
Hyggelig lille familiedrevet italiensk restaurant i en af sidegaderne i Porto Colom
cafeer og restauranter lyser porto colom op om aftenen
Om aftenen er hele Porto Colom lyst op i alle farver af restauranter og cafeer
byliv aftenliv porto colom barer cafeer
Porto Colom er fyldt med restauranter, cafeer og barer for alle aldre, dog primært modne publikummer
katamarantur fra porto colom rundt om kysten
Cruise rund om østkysten med katamaran med glasbund og nyd en bådtur med frisk luft og sol
havudsigt hotel porto colom
Mange af hotellerne i Porto Colom nyder en enestående udsigt over havet
Morgenmad med udsigt fra balkonen i porto colom
Fra balkonerne i Porto Colon har du skøn udsigt over havet og kan nyde morgenkaffen mens solen står op
solnedgang stranden porto colom
Solnedgang ved stranden i Porto Colom
porto colom strand restauranter
Her ses nogle af restauranterne der ligger direkte ned til stranden i Porto Colom
Porto Colom strand børnevenlig gode faciliteter lavt vand
Stranden bag Porto Colom er dyb, børnevenlig med blødt gyldent sand og lavt vand. Du finder fine faciliteteter som solvogne.

Spisestederne i Porto Colom

Som sagt, ligger en stor del af Porto Coloms mest fancy restauranter naturligvis langs havnefronten, hvor de lokker med frisk fisk og havudsigt. Her er mulighed for at vælge imellem et bredt varieté af såvel traditionelle mallorcinske retter som moderne internationale anretninger. Priserne i Porto Colom er rimelige, i betragtning af af du befinder dig i et ferieresort. Restauranten Sa Llotja er kendt på hele østkysten for sine fine anretninger og har desuden hver uge chefkokkens specialmenu.

Porto Colom afholder desuden hvert år den populære begivenhed Fira Gastronomica D’es Pop, hvor op mod 20 restauranter fra Porto Colom konkurrerer om at kreere de bedste anretninger med blæksprutte. Begivenheden afholdes den sidste weekend i juni.

Stranden i Porto Colom

Syd for Porto Colom, finder du Cala Marçal, områdets største og mest besøgte strand. Cala Marçal er en sand perle, stranden i sig selv er ikke mere end godt 75 meter bred, tilgengæld kan du se bunden af bugtens krystalklare vand langt ud.

Den anden strand i Porto Colom hedder Platja de s’Arenal og ligger i en lille bugt ved siden af selve Porto Colomn. Den er lidt over 100 meter lang og ca. 20 meter dyb og omgivet af smuk natur.

På Platja de s’Arenal kan du leje solvogn med parasol.

Aktiviteter og sport i Porto Colom

Dykning er den helt store aktivitet i Porto Colom og dykkercentrene her tilbyder PADI certifikat samt guidede dykkerture rundt om østkystens mange smukke calas. Tag på opdagelse i den blå verden, blandt kulørte fisk og hemmelige grotter der gemmer sig under havoverfladen. Din erfaring med dykning er fuldstændig underordnet, du er i bedste hænder blandt nogle af øens mest erfarne dykkerguides.

Lige uden for Porto Colom finder du samtidig en af Mallorcas smukkeste golfbaner, nemlig Golf Val d’Or, der tilbyder en udfordrende dag med dens 18 huller og mange sjove forhindringer. Efter en gang golf, kan du nyde en forfriskning i Vall d’Ors klubhus.

Indkøb i Porto Colom

Omkring havnen finder du et rimeligt udvalg af velkendte turistbutikker, hvor du får dine souvenirs og badedyr. Du finder naturligvis også materialister, tøjbutikker og supermarkeder i Porto Colom, så uanset om du lejer lejlighed eller bor på hotel, er der indkøbsmuligheder til at fylde depoterne til en hyggelig aften på balkonen.

Marked Porto Colom

Porto Colom afholder et lille marked hver tirsdag, hvor du kan prutte om prisen på friske frugter, lædervarer og diverse andre handelsvarer. Et større marked finder sted i Felanitx hver søndag.

Barer og natteliv i Porto Colom

Nattelivet i Porto Colom består primært af lækre loungebarer, der holder gæsterne underholdt med eksotiske rytmer og kulørte drinks, med udsigt over bugterne i området. Det er ikke et sted hvor unge mennesker går ud. Hvis du er efter en mere international scene i nattelivet, så tag turen til det nærliggende Cala d’Or, hvor DJ’s holder natten ung med pulserende rytmer.

Hvor ligger Porto Colom?

Porto Colom ligger i den sydlige del af Mallorcas østkyst, ikke langt fra danskernes yndlingsdestination, Cala d’Or. Nord for området, finder du det nye og særligt børnevenlige resort, Cales de Mallorca. Længere sydpå finder du den endnu mere rolige Porto Petro, hvor den danske arkitekt, Jørn Utzon, byggede sine to huse.

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?