Søg
Close this search box.

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Lloret de Vistalegre ligger lige i hjertet af Mallorca, og repræsenterer på mange måder Mallorcas sande sjæl. Herude på landet hersker nemlig kun landlig idyl, langt fra masseturisme, store hvide hoteller og hektiske hverdage.

Lloret de Vistalegre er særligt elsket for de agroturismos der ligger i kommunen, altså gårde der også fungerer som overnatningssteder. Her kan du for alvor slappe af i autentiske og dybt charmerende rammer, mens du lader dig forkæle af lokale råvarer, smuk udsigt og rummelighed.

Er du interesseret i at opleve noget, eller måske dyrke sport på ferien, har Lloret de Vistalegre gode forhold for vandrere og cyklister, desuden god beliggenhed i forhold til at køre til golfbaner og strande. Her er også en lille håndfuld lokale vartegn inde i landsbyen, som du med fordel kan se når der er markedsdag og de lokale skal handle friske råvarer.

Velkommen til Lloret de Vistalegre.

I denne guide

Vælg Lloret de Vistalegre for

Her ligger Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre set på kort over Mallorca.

Bedste overnatningssteder og opholdstilbud i Lloret de Vistalegre

Ophold på agroturismo gaard og landsted i Lloret de Vistalegre på Mallorca.

Agroturismo sa Rota d’ en Palerm

Booking.com
Gårdferie på agroturismo i Lloret de Vistalegre på Mallorca.

Can Porretí Agroturisme

Booking.com
lloret-de-vistalegre-mallorca-feriehus-pool-roligt-stille

Finca Can Blanc 018

Booking.com

Seværdigheder og oplevelser omkring Lloret de Vistalegre

Naturen herude er i sig selv en stor seværdighed og rigelig grund til at finde kameraet frem og snuppe et par billeder til facebookkontoen. Men for alle os der elsker at stikke næsen i lokalhistorien, har Lloret de Vistalegre også en historie at fortælle gennem sine bygninger og konstruktioner.

Església de Mare de Déu de Loreto

Lloret de Vistalegres sognekirke i hjertet af byen og i indbyggernes sjæl. Kirken er navngivet og dedikeret til tilbedelsen af Vor Frue af Loret, en hyldest som franciskanske munke i 1551 vedtog og byggede et trosamfund på. Kirken byder på en masse smuk arkitektur og kunstskatte som er velbevaret indenfor, bla. resterne af et gotisk alterstykke og våbenskjold fra munkeordener.

Det gamle dominikanske kloster nu rådhus

Lige ved siden af sognekirken i hjertet af Lloret de Vistalegre, finder I det tidligere dominikanske kloster, hvor munke levede en isoleret tilværelse fra 1600-tallet og frem til 1835, hvor spaniens premierminister udviste dem og solgte deres bygning for at skaffe penge til sin dronning. I dag huser det tidligere kloster kommunens rådhus.

Es Pou

Es Pou betyder ganske enkelt, brønden. Middelalderbrønden her står smukt og velbevaret centralt i Lloret de Vistalegre, og blev dokumenteret første gang i 1581. På siden af cisternen ses smukt skårede relieffer af Vor Frue af Loreto.

Pou de Jurà

Denne brønd er endnu et monument der vidner om livet i middelalderen i området. Brønden står på vejen mod en af områdets mest historiske herregårde, hvor den sandsynligvis har været brugt til at forsyne tjenestefolk med vand. Navnet menes nemlig at komme af ordet ‘Jussà’, som oversættes til noget a la ‘underlegen’.

Nyd en sanselig tur i Sa Comuna de Lloret

Lige uden for landsbyen finder du det vidunderlige naturområde kendt som sa Comuna, en offentlig park fuld af balearisk dyre -og planteliv.

Harer, kaniner, pindsvin og forskellige fugleracer er nogle af de dyr, du kan møde i sa Comuna, når du slentrer rundt mellem fyrretræer, cypresser og vilde blomster. Sa Comuna dækker et areal på godt 133 hektar, perfekt til en dejlig gåtur. Inde i parken vil du også opdage en række vartegn og seværdigheder såsom de første menneskelige beboede grotter fra 1.700 f.Kr., de gamle jagthytter og stenen, der markerer Mallorcas centrum.

Nyd de gamle vindmøller

De gamle vindmøller anses som historiske vartegn på Mallorca, de minder om en tid for ikke så længe siden, hvor øen primært var et landbrugssamfund. Der er flere gamle møller i Lloret de Vistalegre der er særlig godt velholdte, navnlig Molí d’en Paleto og Molí d’en Beato.

Andre skønne aktiviteter i Lloret de Vistalegre

Der er masser at tage sig til i Lloret de Vistalegre, dog er det naturelskere og sportsfolk der nyder bedst af lokalområdet. De mange landeveje er ideelle til cykling, mens naturparken Sa Comuna er så hyggelig at spadsere rundt i og kigge på vilde dyr. Men der er mange flere aktiviteter og udflugter nær Lloret, se blot listen herunder.

Spisestederne i Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre byder på en håndfuld mindre spisesteder, der serverer typiske mallorcinske anretninger.

Som dagsgæst i Lloret de Vistalegre, finder du de velkendte Menú del Dia, altså frokostmenuer med 3-4 solide retter for omkring 10 euro.

Bor du på én af områdets agroturismos, kan du se frem til restauranter på stederne.

Marked i Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre holder marked hver mandag morgen i centrum af byen. Markedet i Lloret er et mindre og mere traditionelt landbrugsmarked, hvor der sælges dagligvarer, håndværk, keramit, lidt tøj og sko samt oste og kød.

 

Indkøb i Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre har ikke mange butikker i sine små gader, men du finder naturligvis de mest nødvendige. Byen grænser op af den lidt større nabo, Sineu, hvor du finder langt flere butikker, desuden Mallorcas største marked om onsdagen.

Er du til flere markeder på Mallorca, så skal du også overveje at besøge læderbyen Inca, eller den charmerende middelalderby Alcúdia.

Årlige Begivenheder i Lloret de Vistalegre

Fra år til år kan det variere hvor mange begivenheder der er på programmet i den lille by, men der to traditioner som med sikkerhed fejres; majfesten og figne-festivalen.

Maj

Majfest

Majfesten i Lloret de Vistalegre er en fast tradition i byen, som indbyggerne glæder sig til. Temaet er landbrug, hvor redskaber, dyr og landbrugsprodukter er i højsædet.

Et af højdepunkterne ved majfesten i Lloret er, at spisestederne i byen går sammen om at lave særlige menuer til de besøgende. Du kan også opleve opvisninger af traditionelle mallorcinske folkedanse, poesioplæsninger samt andre kulturelle indslag.

Majfesten i Lloret afholdes den anden søndag i maj.

 

August

Festes de Sant Domingo

Gennem den første uge af august afholder Lloret de Vistalegre byfest, hvor du kan opleve en masse kulturelle indslag, bla. udstillinger, opvisninger og konkurrencer.

 

September

Es Sequer

Figener udgør størstedelen af landbruget i Lloret de Vistalegre, og derfor fejres frugten med en årlig festival kaldet es Sequer (dansk. den tørre).

Festivalen byder på masser af sjove aktiviteter for børn og voksne, der involverer figener, som f.eks. tapasrute hvor byens spisesteder byder på tapas med figen til småpenge, et marked med figenprodukter og opvisninger.

Gennem dagen er der også flere underholdningsindslag, bla. opvisning af typiske folkedanse og musik.

Figenfestivalen afholdes første lørdag i september.

 

Ofte Stillede Spørgsmål

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Mallorca, godt 33 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 45 euro og tage ca. 25 minutter.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel transport, så overvej en privat minibustransfer med aircondition. Se mere og book her

Det ugentlige marked i Lloret de Vistalegre afholdes mandag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 402

Flere dejlige rejsemål på Mallorca