Søg
Close this search box.

Binissalem

I denne guide

Vælg Binissalem for

Hvor ligger Binissalem?

Binissalem by markeret på kort over Mallorca ø.

Binissalem - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Binissalem er en traditionel mallorcansk by, fyldt med charme i alle gader. Binissalem er desuden hovedstaden i Mallorcas vindistrikt.

Hvordan er Binissalem?

Velkommen til Mallorcas største vinby og distrikt, Binissalem. Denne forstad til Palma vidner om datidens storslåede velstand fra vinproduktionen, med dens enorme palæer i byens hjerte.

Binissalem er også vært for en række vidunderlige fiestas hvert år, som du med fordel kan tage med til og opleve ægte folkehygge med vin og mad.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Binissalem

Hvad skal man opleve i Binissalem?

I virkeligheden er selve Binissalem og hele atmosfæren i og omkring byen, nok den største seværdighed. Byen er fyldt med storslåede palæer, bygget under storhedstiden omkring det 18. og 19. århundrede af de mange nyrige vinentreprenører.

Església de Nostra Senyora de Robines

Den usædvanlige kirke i centrum af Binissalem er bygget på en tidligere kirke tilbage fra det 15. århundrede, som blev bygget umiddelbart efter erobringen i 1229. Den nye kirke stod færdigbygget i 1908 i sin nuværende nygotiske stil, med det høje tynde spir, som er meget usædvanligt for mallorcinske kirker. Foran kirken står statuer placeret, som symboliserer byens mangeårige traditioner med vinproduktion.

Binissalems prægtige sognekirke, med sit minutiøse klokketårn, fortæller om en velstand der engang var i byen.

Besøg en af de mange vingårde

Binissalem er det største vindistrikt på Mallorca og derfor hjemsted for adskillige vingårde, som du kan besøge under dit ophold. Den største og mest kendte vingård er Jose Ferrer, der ligger lige i udkanten af selve byen. Men der er flere andre interessante vingårde at besøge i Binissalem, såsom Tianna Negre, en af de mest innovative vingårde på Mallorca, med særligt fokus på bæredygtighed og klima. At besøge en vingård er en af de bedste ting at lave i Binissalem, hele året rundt.

Mallorca oplever i dag en enorm efterspørgsel på det hårde arbejde der er lagt i øens vinproduktion de sidste mange dekader, hvor man flittigt har forsøgt at innovere industrien.

Can Gelabert og Can Sabater

På den mere finkulturelle bemærkning, har Binissalem også stærke bånd til to berømte mallorcinske forfattere, der begge havde hjemsted i byen. Den første var Llorenç Moya, hvis hus Can Gelabert, nu er omdannet til byens kulturelle centrum, med bibliotek og kommunal musikskole.

Den anden berømte forfatter var Llorenç Villalonga, der var forfatter til romanen ‘Mort de Dama’ samt ‘Death of Drama’, hvilket utvivlsomt var inspireret af de mennesker og landskaber omkring Binissalem. Hans ejendom i byen er en typisk mallorcinsk bygning, kendt som Can Sabater, som nu huser Llorenç Villalonga Foundation House Museum. Huset er åbent for offentligheden de fleste dage.

Llorenç Villalonga Casa Museu

Can Sabater palæet vaqr tidligere bolig til den berømte forfatter Llorenç Villalonga, som nu er omdannet til museum.

Andre aktiviteter i og nær Binissalem

Der er masser af sjove og skønne ting at give sig til i Binissalem, bla. cykling, vandring og golf, som er nogle af de mest populære aktiviteter i området.

Golf nær Binissalem

Fra Binissalem er du kun omkring 20 minutters kørsel fra nogle af de bedste golfbaner i Middelhavet, de tre Arabella golfresorts Son Vida, Son Muntaner og Son Quint.

Mere end 21 åbne golfbaner og 300 solskinsdage om året, gør Mallorca en fantastisk golf destination. Her får du samtlige golfbaner.

Cykling omkring Binissalem

Cykling er en af ​​de mest populære sportsaktiviteter på Mallorca, og Binissalem er bare en perfekt base for en cykelferie i middelhavsparadiset. Mod vest har du de snoede bjergveje i Tramuntana. Mod syd kan du nå områderne Ca’n Pastilla, s’Arenal og Llucmajor med deres fantastiske kystlinje, og mod øst og nord kan du se frem til det urørte landskab og de lange lige veje.

Mildt klima, masser af udfordringer og smuk natur, gør Mallorca til et cykelparadis. Opdag de bedste steder at cykle på øen her.

Hvor skal man bo i Binissalem?

Det vælter ikke ligefrem med hoteller i Binissalem – og det er præcis hvad der gør området attraktivt. Herude skal du istedet glæde dig til at overnatte på agroturismos og i feriehuse, der ligger i naturskønne fredelige omgivelser, omsluttet af marker og med udsigt til Tramuntana i baggrunden.

Pool på Agroturismo Quatre Cantons i byen Binissalem på Mallorca.

Agroturismo Es Quatre Cantons

Booking.com
Ferievilla i Binissalem på Mallorca.

Casa S’Argela

Booking.com
Pool ved ferie villa Llimonera i byen Binissalem på Mallorca.

Agroturismo Es Quatre Cantons

Booking.com

Spisestederne i Binissalem

Binissalem er et af de steder, jeg elsker at besøge, når sulten melder sig. Med så lange og stolte traditioner for vinproduktion, er også gastronomiske kundskaber en del af Binissalems identitet.

Ét af de bedste bedste spisesteder – i hvert fald til frokost – er Ca s’Hereu, en lille restaurant i en sidegade nær kirken. Her er det ikke blot velsmagende mad der serveres, men i høj grad også velsmagende priser. En Menú del Dia, bestående af 3 retter mad, en karaffel lokal vin, en karaffel vand, en liter sodavand samt en kop kaffe, får du for 11 euro – og kvaliteten er helt i top.

Ca s'Hereu

Ca s’Hereu ligger et stenkast fra torvet og kirken i Binissalem, et populært sted blandt de lokale, der hver dag kommer for at nyde en Menú del Dia.

Marked i Binissalem

Hver fredag formiddag løber det ugentlige marked af stablen i Binissalem. På markedet kan du ose dig gennem et hav af mallorcinske produkter og delikatesser, bla. lækre oste, pølser, frugter og olier. Du finder selvfølgelig også håndværk, keramik, vine, tøj, sko og lædervarer, som er næsten fast bestanddel af et mallorcinsk marked.

Er du vild med traditionelle markeder, så skal du besøge markedet i Inca og markedet i Sineu, som er Mallorcas største markedspladser. Her er stort set hele byen oversvømmet i boder og handlende mennesker, der slår en god handel af. 

Årlige Begivenheder i Binissalem

Der er flere skønne events i løbet af året i Binissalem, som er værd at møde op til hvis du er i området. Men lige meget om du er i området eller ej, hvis blot du er på Mallorca i slut september, så skal du gøre dig selv en tjeneste og komme forbi byen til den årlige vindrue-festival, hvor høsten fejres.

Januar

Sant Antoni Abat

Den 17. januar fejres Sant Antoni (Antonius den Hellige), som er skytshelgen for husdyr. Allerede aftenen før, den 16. januar, starter festlighederne, når Binissalem lyses op med bål omkring i byen, som de lokale indbyggere går rundt om og synger traditionelle viser, og griller botifarrons, en lokal blodpølse. Senere kan man opleve de dansende dæmoner der frækt løber fra bål til bål og prøver at forstyrre hyggen.

April

Pancaritat

Pancaritat er en gammel mallorcinsk tradition, hvor de lokale samles påskesøndag til en større fællesspisning. Fællesspisningen foregår som regel på Can Arabi, et rekreationsområde i Binissalem. Traditionen menes at have rødder helt tilbage i 1407.

Juli

Festes de Sant Jaume

Ugen op til den 25. juli fejres Sant Jaume (Sankt Jakob) med en stor byfest i Binissalem. Ugen byder på et tætpakket program af udstillinger, markeder, smagsprøvninger, demonstrationer, parader, koncerter, danseoptræneder, lege, konkurrencer og meget mere. Sant Jaume byfesten er altid sjov at kigge forbi til.

September

Festa des Vermar

Hvis noget tidspunkt er bedre end andet at besøge Binissalem på, så er det i september hvor årets helt store fest løber af stablen, Festa des Vermar.

Festa des Vermar er navnet på byens vindrue-festival, der fejrer høsten af druer til vin. Begivenhederne starter med at indbyggerne samles foran rådhuset for at høre årets velkomsttale. Derefter går det ellers løs, når hundredvis af mennesker bevæger sig afsted til en nærliggende grusbane hvor den årlige drue-kamp står på programmet. Her vælter folk sig i druer og kaster dem efter hinanden i glæde. Det er en vild og ufattelig sjov event at være tilskuer til, når de mange mennesker er smurt ind i mudder og splattede druer.

Tilbage i byen arrangeres der drue-trampnings konkurrencer og vinsmagninger akkompagneret med koncert på det store torv foran den flotte kirke. Her opleves også de mallorcinske giganter, figurerer med kæmpehoveder af papmache der danser i gaderne, samt optræden af xeremiers, en mallorcinsk sækkepipe.

Der er også fællesspisning hvor du kan smage på den særlige pealla variant kaldet ‘Fideus de Vermar’, som laves med nudler, lammekød, sobrassada og rødvin fra Binissalem.

I løbet af ugen er der et tætpakket program af aktiviteter, udstillinger, workshops, gastronomiske oplevelser mv. i byen.

Hvis du er tvivl om hvorvidt du skal besøge Binissalem i september, så er svaret et rungende JA!

Ofte stillede spørgsmål

Binissalem ligger for foden af ​​Tramuntana, ca. 27 km fra Palma lufthavn. Transfertiden med bil eller taxa er omkring 20 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 30 euro.

Fredag morgen er der markedsdag i Binissalem på torvet foran sognekirken.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 303

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca