Søg
Close this search box.

Selva

I denne guide

Vælg Selva for

Hvor ligger Selva?

Selva by markeret på kort over øen Mallorca.

Selva - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Selva kaldes ofte ‘bjergenes portal’, da byen ligger lige for foden af Serra de Tramuntana, i naturskønne rolige omgivelser.

Hvordan er Selva?

Sat i en malerisk kulisse for foden af den grønne Serra de Tramuntana bjergkæde, er Selva en smuk by i et meget eftertragtet område på Mallorca.

Denne lille by rummer et væld af lokal karakter og repræsenterer flot landdistrikterne på øen, med stor kontrast til det sydlige Mallorca og de mange ferieresorts ved kysterne.

Selvas lange historie og mange spændende bygninger, indbyder til nysgerrighed og beundring, desuden er Selva et super sted for cykelentusiaster at slå sig ned.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Selva

Hvad skal man opleve i Selva?

Hvad er der så af seværdigheder, der skal besøges i Selva? Den smukke gotiske sognekirke i hjertet af byen er et smukt syn, ligesom det barokke stenkors Creu de Valella, der er erklæret national kulturarv.

Er du frisk på en lille vandretur, så tag turen op i bakkerne ved siden af landsbyen, hvor du foruden smukke udsigtspunkter, også finder ruinerne af det gamle påskekapel, Ermita de Crist rei, der skulle rejses for industriarbejderne i området.

Església de Sant Llorenç

Selvas sognekirke står prægtigt i hjertet af byen, på det højeste punkt, hvor den tiltrækker sig opmærksomhed fra nær og fjern. Det tog mere end 300 år at færdigbygge Selvas kirke.

Església de Sant Llorenç er Selvas store gotiske sognekirke, der står på byens højeste punkt, og kan ses langt fra byen.

Ermita de Sant Crist Rei

I begyndelsen af 1900-tallet var Selva vokset til til et større industrielt område, primært med minearbejde som hovedbeskæftigelse. Det blev derfor besluttet at rejse et kapel til de mange indbyggere, så de ikke skulle vandre den lange vej til Mancor de la Vall for at besøge Santa Lucia kapellet til påske. Grundet den hårde udnyttelse af jorden i området kunne kapellet dog ikke stå ret mange år, hvorfor nu kun ruinerne er tilbage. Ikke desto mindre er det en smuk og skøn tur hertil, og du kan samtidig glæde dig til udsigten over området heroppe.

Cruz de Valella

I næsten samtlige mallorcinske landsbyer finder du gamle stenkors i gaderne. Disse stenkors tjente flere formål, bl.a. at markere landsbygrænsen, vise vej for pilgrimme og nogle steder være et sted hvor bønderne kunne bede til de højere magter for regn.

Creu de Valella i Selva er et smukt stenkors udført i barok stil, som stadig fungerer som samlingspunkt, når den årlige påskeprocession finder sted. Korset blev rejst i 1710, og blev i 1961 kategoriseret som national kulturarv.

Cruz de Valella er et gammelt stenkors i Selva, der markerede landsbyens grænser og vejen for pilgrimme. 

Selvas gamle vaskehus

Vi skal faktisk ikke længere tilbage i tiden end til midten af det 20. århundrede, for at finde daglig brug af de gamle vaskehuse. Også i Selva finder du et gammelt vaskehus, hvor også byens originale vandforsyning var. 23 trin under jorden ligger vaskehuset, hvor man har bevaret de to store bassiner, hvor vand fra naturlige kilder løb i. Her kom byens kvinder for at hente frisk vand og vaske tøj.

Son Arnau

Son Arnau er den sidste seværdighed jeg vil nævne i Selva landby, selvom der jo ikke er meget at se her. Den gamle bygning, der nu er omdannet til luksushotel, fungerede i gamle dage som en vigtig kro, hvor pilgrimme kunne få en god nats søvn og et måltid mad på deres vej mod det kendte Lluc-kloster.

Son Arnau

Son Arnau er i dag et romantisk luksushotel, men selve bygningen er af stor historisk betydning, da den fungerede som nøglepunkt for pilgrimsrejsende. 

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre skønne aktiviteter omkring Selva

Som sagt ligger Selva fantastisk placeret på Mallorca, med masser af muligheder for aktiviteter og sport.

Tag på golfbanen

En kort køretur, ca. 15-20 minutter fra Selva, har du to golfbaner; i Pollenca og Alcúdia. Pollencas golfbane er øens mindste med 9 huller, dog meget flot og underholdende. Nær Alcúdia ligger Golf Alcanada, som er kendt som en af Mallorcas flotteste, med sin beliggenhed lige ud til kysten.

Mallorca tilbyder mere end 20 golfbaner, alle lette at nå til med bil. Hvis du spiller med lavt handicap, så er Golf Son Antem, i Llucmajor, eller Golf Son Muntaner, i Palma, oplagte valg for dig.

Der er mere end 20 åbne golfbaner at vælge mellem på Mallorca, alle med intelligent design, smuk natur og klubhus.

Tag på marked og shoppingtur i Inca

Inca er Mallorcas tredjestørste by, og hver torsdag afholdes et kæmpestort marked i hele byen, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord.

Inca er samtidig kendt som en stor shoppingby, med masser af butikker og ikke mindst lædervarer, som er byens varemærke.

Endelig er Inca kendt for sine mange cellers, altså gamle vinkældre omdannet til spisesteder. Prøv f.eks. Celler Ca’n Ripoll i hjertet af byen, den er fantastisk.

Inca er Mallorcas største industrielle område for lædervareproduktion og skotøj. Særligt kendt er mærket Camper, der har butikker over hele verden. 

Nyd en sanselig vandretur

Beliggenheden for foden af Serra de Tramuntana giver bare virkelig gode muligheder for at snuse til Mallorcas smukkeste natur.

Én af de mest ikoniske vandreture fra Selva, går op til bjergtoppen Puig de n’Alí, i 1.035 meters højde. Turen kræver god fysik og det rigtige fodtøj, men belønningen med panoramiske udsyn er det hele værd.

En anden tur er førnævnte Cami Vell de Lluc, den gamle pilgrimssti til Lluc-klosteret. Ruten er delvist asfalteret og gør, at flere kan bestige den. Pilgrimstien forbinder længere oppe til Mallorca langdistancerute GR-221, der løber fra Pollenca i nord til Andratx i syd, gennem Serra de Tramuntana.

Mallorca er et fantastisk sted at vandre, ikke mindst i Serra de Tramuntana, UNESCO verdensnaturarv. Du kan glæde dig til meget smuk uspoleret natur, magiske udsigtspunkter fra bjergene, samt en lang liste af kulturarv efterladt af forskellige kulturer.

Besøg de kendte Campanet-grotter

Et lille kvarters kørsel mod nord, til Campanet, finder du en god turistattraktion i de fascinerende oplyste drypstensgrotter Cuevas de Campanet. Her kan du tage med på en guidet rundvisning dybt inde i klippevæggene, hvor naturens kunstværker viser sig frem.

Har du mod på en lille gåtur, kan du besøge én af Mallorcas mest fascinerende naturområde, Ses Fonts Ufanes, der ligger ved siden af. Naturområdet er kendt over hele verden for det unikke hydrogeologiske system, der opsamler og genbruger regnvand.

Cuevas de Campanet er en både lærerig og imponerende oplevelse. Her får du en guidet tur gennem netværket af underjordiske kalkgrotter, der fortæller om Mallorcas unikke geologiske egenskaber. 

Besøg det kendte Lluc-kloster

Intet religiøst sted er så vigtigt som Lluc-klosteret på Mallorca, det er et samlingssted. Men Lluc er også en enorm turistattraktion, ikke mindst takket været de mange sagn der er omkring stedet og fundet af den hellige Madonna, som opbevares i kirken her.

Lluc er også hjemsted for én af Spaniens to ældste korskoler, og hver søndag til kl. 11-messen, kan du opleve børnene synge i kirken. Her får du også mulighed for at opleve madonnaen, samt nyde nogle af kirkens udsmykninger, som bl.a. Antoni Gaudí har sat sit præg på.

På klosteret er der også et stort etnologisk museum, der tager dig gennem Mallorcas spændende historie fra oldtid til samtid.

Du skal også besøge de smukke botaniske haver og den hellige grotte på stedet, samt en masse andre ting.

Lluc er en god oplevelse for de fleste.

Lluc-klosteret er en af Mallorcas store seværdigheder, og et religiøst samlingspunkt. Tag herop om søndagen og oplev  børnene fra Europas ældste korskole synge i kirken.

Besøg søsterbyen Caimari

I samme kommune ligger Caimari, en søvnig lille landsby omsluttet af olivenlunde. Det er netop oliven, Caimari er kendt for, det er nemlig Mallorcas største olivenolieproducerende område.

I november afholdes tilmed en stor olivenfestival, der er blevet kendt over hele europa.

I udkanten af Caimari ligger den etnologiske park, et gratis frilandsmuseum, der viser konstruktioner fra livet på Mallorca gennem hundreder af år.

I Caimari starter også en ældgammel pilgrimsrute (Camí Vell de Lluc) til det berømte Lluc-kloster dybt i Tramuntana, så er du vandrer, vil du elske at passere Caimari.

Caimari er Mallorcas ‘olivenby’, et naturskønt område med en sød lille søvnig landsby i hjertet.

Besøg en vingård

En kort køretur fra Selva, i udkanten af Inca, finder du én af Mallorcas ældste vingårde, Son Bordils.

Vingården ligger privilegeret på en bakketop, med storslået udsigt over Mallorcas sletter. På den guidede tur bliver du sat grundigt ind i dyrkning og produktion af de mange vine, der hovedsagelig laves på druesorter med oprindelse i Rhône, Frankrig.

Hvor skal man bo i Selva?

Selva er et skønt sted at tage nogle overnatninger, du er tæt på både bjerge, kyster og rurale landdistrikter.

De fleste overnatningssteder består af fincas g feriehuse, men her er også en lille håndfuld boutique hoteller, der virkelig sætter rammen om et romantisk ophold.

Romantisk hotel med bjerge i baggrunden, i byen Selva på øen Mallorca i Spanien.

Finca Son Arnau

Booking.com
Charmerende boutique hotel med udsigt over Selva by på Mallorca.

Can Cota Boutique Hotel

Booking.com
Ophold på romantisk finca hotel i rolige omgivelser i Selva by på Mallorca.

New Can Furios Hotel

Booking.com

Spisestederne i Selva

Til trods for sin beskedne størrelse, er Selva hjemsted for flere gode restauranter, heriblandt Michelin-restauranten Miceli. Miceli er ledet af chefkok Marga Coll, der siden 1995 har arbejdet på nogle af Mallorcas bedste restauranter.

Er du heldig, kan du få bord på terrassen, med smuk udsigt over sletterne.

Er du til grill og kød, så er et besøg på den rustikke Es Parc et must i Selva. Restauranten ligger over byen, med skøn udsigt til Tramuntana.

I hjertet af Selva er der også mulighed for at nyde mallorcinske specialiteter i autentiske rammer. Gå efter restauranterne Es Portal og Foc i Caliu.

Mallorca er hjemsted for mere end 10 restauranter med Michelinstjerner, hvilket vidner om den store interesse øen har for såvel kokke som cornisseurs. 

Shopping i Selva

Det flyder ikke med indkøbsmuligheder i Selva, men det ville også blot være synd for en så dejlig og rolig by.

Du skal tage til Inca, Campanet, Pollenca eller Alcúdia, som er de nærmeste butiksområder. 

Årlige begivenheder i Selva

Der afholdes en række fester i løbet af sommeren for at fejre de lokale traditioner. Særligt for Selva er urtefesten, der afholdes i slutningen af ​​juni hvert år og er den eneste af sin slags på Mallorca. Med boder arrangeret omkring byens torv og jorden strøet med indsamlede urter, er scenen sat for en hyldest til urterne på Mallorca.

En anden festival i Selva er hyldesten af skytshelgen Sant Llorenc den 10. august hvert år. Dette er et fælles fest der afholdes i samtlige af de omkringliggende landsbyer, som omfatter sang, dans, mad og religiøse tjenester. Andre landsbyer i kommunen som Caimari og Moscari ærer også deres helgener med en festival, som kan være sjove og inspirerende at deltage i. For Caimari er det den 15. august og for Moscari er det den 26. juli.

Gør dig selv en stor tjeneste og tag med til en af disse festivaler, hvis du alligevel er på Mallorca eller i området på et af førnævnte tidspunkter. Du får et sjældent indblik i mallorcinernes sande kultur, deres historie og en fin portion underholding.

Maj

Fira de La Creu

Hvert år den 3. maj fejrer Selva La Creu, en traditionel messe der omhandler velsignelsen af frugter og grøntsager. La Creu er en skøn forårsbegivenhed, med masser af blomster, planter, mad, kunsthåndværk og meget andet. Samtidig er messen en herlig mulighed for at opleve traditionelle mallorcinske folkedanse og musikstykker. På messen er der også en masse sjove og kulturelle aktiviteter.

Juni

Fira de ses Herbes

Den anden søndag i juni er det tid til den årlige urte-festival i Selva, en skøn og aromatisk begivenhed der vil forføre dine sanser. Urte-festivalen er dedikeret til urter og planter der vokser i Tramuntana, der har været anvendt gennem generationer.

På markedet kan du finde produkter, der spænder fra simple krydderurter til føde/drikkevarer med urter og endda urtemedicin. Du kan opleve destillation af myrtlevand over et stort ildsted, som er et ikke-alkoholisk produkt der kan anvendes til hudpræparater. Urtefesten er en behagelig og afslappet begivenhed, med en atmosfære af urter der appellerer til både syns, lugte og høresansen!

August

Festes de Sant Llorenç

Gennem den første uge af august fejrer Selva sin skytshelgen, Sant Llorenç, med en stor byfest hvor alle traditionerne luftes. Sportsturneringer, lege, konkurrencer, udendørs spisninger, udstillinger, folkedanse, koncerter ,og selvfølge et stort marked.

Ofte stillede spørgsmål

Selva ligger omkring 40 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro, og tager en halv times tid at køre.

Der er marked hver onsdag morgen i centrum af Selvas landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 312

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca