Selva, ophold og guide

Sat i en malerisk kulisse for foden af den grønne Serra de Tramuntana bjergkæde, er Selva en smuk by i et meget eftertragtet område på Mallorca.

Denne lille by rummer et væld af lokal karakter og repræsenterer flot landdistrikterne på øen, med stor kontrast til det sydlige Mallorca og de mange ferieresorts ved kysterne.

Selvas lange historie og mange spændende bygninger, indbyder til nysgerrighed og beundring, desuden er Selva et super sted for cykelentusiaster at slå sig ned.

Selva rejseguide

Bedste overnatningstilbud i Selva

Midt i Selva by har et dansk par slået sig ned og startet deres eget Bed & Breakfast, Cykler Mallorca. Hos Cykler Mallorca, har du mulighed for at leje carboncykler samt mountainbikes, så du er godt rustet til Mallorcas varierede landskab.

I det omkringliggende landskab finder en række charmerende gamle fincas, der vil sikre dig en oplevelse af fred og idyl i det rurale mallorcinske landdistrikt.Booking.com

Det er ikke en tilfældighed, at dette område på mere end 2000 hektar, er blevet udråbt som område af særlig naturhistorisk interesse og er et af ​​de smukkeste områder på hele Mallorca. Den pastorale landsby ligger som port til den smukke bjergkæde i baggrunden og de fantastiske terræner denne byder på. Hele området omkring Selva er ideelt for den eventyrlystne naturelsker, den kulturinteresserede og ikke mindst for den apati-søgende.

Prydet af et landligt landskab, der har været stort set uændret siden sin fødsel, har landsbyen forsvaret sin egen karakter gennem århundreder og bevaret den i tidens gang. En rundtur gennem de små gader afslører, at selv om moderniteten har efterladt en betydelig indvirkning på livet i landsbyen, undlod den at mindske de elegante linjer og rustik i Selvas ansigt og har således formået at bevare den stolte individualitet af sine mindre end 4000 indbyggere, som fortsat nyder den fred og ro, kendt fra deres forfædre.

Fra et urbant synspunkt, er Selva også et arkitektonisk vartegn. I en smuk labyrint af gader, som fører dig til den store kirke der kroner toppen af ​​landsbyen, ser du hvordan modernismen på harmonisk vis fletter ind i det traditionelle.

Herregårde ligger ved siden moderne bygninger i form af små boligblokke og huse – og repræsenterer en perfekt kombination af fortid og nutid, der på ingen måde krænker øjet. Det er blot nogle få steder som Selva, hvor traditionel stil er blevet så harmonisk kombineret med resultatet af et voksende antal mennesker og dermed krav, der har valgt landsbyen som deres bopæl eller feriedestination. For mange der har købt fast ejendom i Selva, har det ikke handlet så meget om ejendommen, men mere om drømmen og romantikken i området.

Navnet Selva nævnes for første gang i historiebøgerne, som en gammel arabisk gård, nemlig alcheria Xilvar. Mens nogle historikere hævder, at navnet stammer fra det latinske ord ‘Silva’, som betyder skov – mener andre at navnet må stamme fra ‘Sèlva’, hvilket er et pre-romersk ord for sølv.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i år 1229, skænkede kongen området til de to riddere, Pere Nunis og Pere Laí. Blandt de ældste bygninger i Selva, nævnes den gamle kirke fra år 1248. Det fortælles at lokale beboere fra området blev tvunget til denne kirke, for at hylde Kong Alfonso III, der på tidspunktet havde taget magten fra Kong Jaume II. Men omkring år 1300, vandt Kong jaume II tronen og magten tilbage – Selva blev hermed erklæret for en by.

Selvas befolkning har sammen med befolkningen i Inca, deltaget i krige op gennem det 16. århundrede, den mest omtalte var oprøret i 1521, hvor bønderne på Mallorca gik mod kongen og hans tropper.

Desværre har man også måtte beskytte sig og forsvare sig mod vandaler, indtrængere og plager i det 17. århundrede.

Det er altså ikke kun byen, der har har historie bag sig, men også befolkningen i området. Det er et stolt lille folkefærd som kalder sig selv “Selvagins”, de er stolte af hvor de kommer fra.
Seværdigheder i Selva

“Søg og du skal finde” – Således lyder et gammelt ordsprog, der i særdeleshed gør sig gældende på Mallorca. I et område som Selva, placeret dejligt centralt og med gode forbindelser til resten af øen, skal du ikke langt før oplevelserne viser sig foran dig.

Du kan være temmelig sikker på, at uanset hvor i denne region af øen du rejser, vil du finde fredelige og rolige omgivelser der indbyder til udforskning. Området har en indfødt idyl, der kommer til udtryk i naturens smukke ansigt. Derfor vil særligt vandre og cykelentusiaster blive belønnet rigeligt ved at udforske de mange små veje og ruter, der skær gennem terrænet.

rejse hotel alaro mallorca lejlighed ophold guide finca bolig+
kloster udsigt over inca Mallorca santa Magdalena+
+
Restauranter i Selva

I Selva kan du nyde smagen af det ‘ægte’ Mallorca. Mallorcinere fra flere af nabobyerne, tager gerne turen hertil for at nyde et måltid i Selva. Du kan forvente nærhed i betjeningen, opmærksomhed for detaljerne samt den friske smag af lokale råvarer, der smeltes sammen i en symfoni på tallerkenen.
Aktiviteter i Selva

Selva er et oplagt valg for dig, der skal til Mallorca for at prøve kræfter med landevejscykling i verdensklasse. Mange store cykelhold kommer hvert år til Mallorca for netop at træne til den kommende sæson og de mange store cykelløb som Giro d’Italia og Tour de France. Mallorcas vejnet er flot vedligeholdt og antallet af ruter er uendeligt, du kan stort set cykle til alle afkroge – og fra Selva med sin centrale beliggenhed, får du endnu flere muligheder for variation i landskabet. Den flade grund i det centrale Mallorca, giver optimale betingelser for at mærke det friske landliv på klods hold, udforske lokalområderne og virkelig mærke benene syre til.

Vest for Selva har du som sagt de imponerende Serra de Tramuntana bjerge. Her kan du søge op, når trangen til endnu flere smukke landskaber melder sig og udfordringerne skal skærpes til. Bjergene byder på en masse maleriske udsigtspunkter, krystalklare søer og nogle landsbyer, hvor du skal holde pause og nyde en forfriskning, alt imens resten af verden passerer forbi.
Marked i Selva

Et ugentligt marked afholdes også i Selva hver onsdag, som giver dig mulighed for at købe lokalt producerede varer og få en hyggelig formiddag i selskab med de mange lokale beboere i Selva og de omkringliggende landsbyer.

Begivenheder i Selva

Der afholdes en række fester i løbet af sommeren for at fejre de lokale traditioner. Særligt for Selva er urtefesten, der afholdes i slutningen af ​​juni hvert år og er den eneste af sin slags på Mallorca. Med boder arrangeret omkring byens torv og jorden strøet med indsamlede urter, er scenen sat for en hyldest til urterne på Mallorca.

På markedet kan du finde produkter, der spænder fra simple krydderurter til føde/drikkevarer med urter og endda urtemedicin. Du kan opleve destillation af myrtlevand over et stort ildsted, som er et ikke-alkoholisk produkt og kan anvendes til hudpræparater. Urtefesten er en behagelig , afslappet begivenhed med en atmosfære af urter der appellerer til både syns, lugte og høresansen!

En anden festival i Selva er hyldesten af skytshelgen Sant Llorenc den 10. august hvert år. Dette er et fælles fest der afholdes i samtlige af de omkringliggende landsbyer, som omfatter sang, dans, mad og religiøse tjenester. Andre landsbyer i kommunen som Caimari og Moscari ærer også deres helgener med en festival, som kan være sjove og inspirerende at deltage i. For Caimari er det den 15. august og for Moscari er det den 26. juli.
Gør dig selv en stor tjeneste og tag med til en af disse festivaler, hvis du alligevel er på Mallorca eller i området på et af førnævnte tidspunkter. Du får et sjældent indblik i Mallorcinernes sande kultur, deres historie og en fin portion underholding.
Hvor ligger Selva på Mallorca?

Flere skønne destinationer at udforske i Raiguer regionen

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?