Selva rejseguide, aktiviteter og overnatning

Sat i en malerisk kulisse for foden af den grønne Serra de Tramuntana bjergkæde, er Selva en smuk by i et meget eftertragtet område på Mallorca.

Denne lille by rummer et væld af lokal karakter og repræsenterer flot landdistrikterne på øen, med stor kontrast til det sydlige Mallorca og de mange ferieresorts ved kysterne.

Selvas lange historie og mange spændende bygninger, indbyder til nysgerrighed og beundring, desuden er Selva et super sted for cykelentusiaster at slå sig ned.

Overnatning

Bedste overnatningstilbud i Selva

Midt i Selva by har et dansk par slået sig ned og startet deres eget Bed & Breakfast, Cykler Mallorca. Hos Cykler Mallorca, har du mulighed for at leje carboncykler samt mountainbikes, så du er godt rustet til Mallorcas varierede landskab.

I det omkringliggende landskab finder en række charmerende gamle fincas, der vil sikre dig en oplevelse af fred og idyl i det rurale mallorcinske landdistrikt.

overnatning på romantisk hotel i selva mallorca med pool og udsigt til bjerge

Son Arnau

Son Arnau tilbyder luksus og intimitet i den historiske bygning, beliggende i fredelige skønne omgivelser i Selva. Hotellet er stilfuldt indrettet, med rummelige værelser, store behagelige senge og balkoner med udsigt over pool og bjerge. Son Arnau er et af de bedste overnatningssteder i Selva.

Se tilbud

book overnatning mallorca

hyggeligt petit byhotel i selva mallorca med udsigt

Can Cota Boutique – Turismo de interior

Skøn beliggenhed og fredelige omgivelser, lige hvad du har brug for efter en dag på farten med masser af oplevelser. Can Cota bliver særligt rost for beliggenheden, morgenmaden og de skønne afslappende udendørs arealer.

Se tilbud

book overnatning mallorca

overnatning på fredeligt hotel i selva by på mallorca

Sa Bisbal

Det lille boutique hotel Sa Bisbal tilbyder en afslappet atmosfære, rummelige værelser og god morgenmad i hjertet af Selva. Sa Bisbal er en historisk og charmerende bygning, og du kan glæde dig til overnatning i skønne autentiske rammer.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder i Selva

“Søg og du skal finde” – Således lyder et gammelt ordsprog, der i særdeleshed gør sig gældende på Mallorca. I et område som Selva, placeret dejligt centralt og med gode forbindelser til resten af øen, skal du ikke langt før oplevelserne viser sig foran dig.

Du kan være temmelig sikker på, at uanset hvor i denne region af øen du rejser, vil du finde fredelige og rolige omgivelser der indbyder til udforskning. Området har en indfødt idyl, der kommer til udtryk i naturens smukke ansigt. Derfor vil særligt vandre og cykelentusiaster blive belønnet rigeligt ved at udforske de mange små veje og ruter, der skær gennem terrænet.

sant llorenc kirke i selva mallorca

ESGLÉSIA DE SANT LLORENC

Selvas sognekirke står prægtigt i hjertet af byen, på det højeste punkt, hvor den tiltrækker sig opmærksomhed fra nær og fjern. Det tog mere end 300 år at færdigbygge Selvas kirke.

Besøg Sant Llorenc kirken

cruz de valella stenkors i selva mallorca

CREU DE VALELLA

I næsten samtlige mallorcinske landsbyer finder du gamle stenkors i gaderne. Disse stenkors tjente flere formål, bla. at markere landsbygrænsen, vise vej for pilgrimme og nogle steder være et sted hvor bønderne kunne bede til de højere magter for regn. Creu de Valella i Selva er et smukt stenkors udført i barok stil, som stadig fungerer som samlingspunkt, når den årlige påskeprocession finder sted.

ERMITA DE CRIST REI

I begyndelsen af 1900-tallet var Selva vokset til til et større industrielt område, primært med minearbejde som hovedbeskæftigelse. Det blev derfor besluttet at rejse et kapel til de mange indbyggere, så de ikke skulle vandre den lange vej til Mancor de la Vall for at besøge Santa Lucia kapellet til påske. Grundet den hårde udnyttelse af jorden i området kunne kapellet dog ikke stå ret mange år, hvorfor nu kun ruinerne er tilbage. Ikke desto mindre er det en smuk og skøn tur hertil, og du kan samtidig glæde dig til udsigten over området heroppe.

Besøg Ermita de Crist Rei

SELVAS GAMLE VANDFORSYNING OG VASKEHUS

Vi skal faktisk ikke længere tilbage i tiden end til midten af det 20. århundrede, for at finde daglig brug af de gamle vaskehuse. Også i Selva finder du et gammelt vaskehus, hvor også byens originale vandforsyning var. 23 trin under jorden ligger vaskehuset, hvor man har bevaret de to store bassiner, hvor vand fra naturlige kilder løb i. Her kom byens kvinder for at hente frisk vand og vaske tøj.

SON ARNAU

Son Arnau er den sidste seværdighed jeg vil nævne i Selva, selvom der jo ikke er meget at se her. Den gamle bygning, der nu er omdannet til luksushotel, fungerede i gamle dage som en vigtig kro, hvor pilgrimme kunne få en god nats søvn og et måltid mad på deres vej mod Lluc.

Aktiviteter i Selva

Selva er et oplagt valg for dig, der skal til Mallorca for at prøve kræfter med landevejscykling i verdensklasse. Mange store cykelhold kommer hvert år til Mallorca for netop at træne til den kommende sæson og de mange store cykelløb som Giro d’Italia og Tour de France. Mallorcas vejnet er flot vedligeholdt og antallet af ruter er uendeligt, du kan stort set cykle til alle afkroge – og fra Selva med sin centrale beliggenhed, får du endnu flere muligheder for variation i landskabet. Den flade grund i det centrale Mallorca, giver optimale betingelser for at mærke det friske landliv på klods hold, udforske lokalområderne og virkelig mærke benene syre til.

Vest for Selva har du som sagt de imponerende Serra de Tramuntana bjerge. Her kan du søge op, når trangen til endnu flere smukke landskaber melder sig og udfordringerne skal skærpes til. Bjergene byder på en masse maleriske udsigtspunkter, krystalklare søer og nogle landsbyer, hvor du skal holde pause og nyde en forfriskning, alt imens resten af verden passerer forbi.

Marked & Events

Marked i Selva

Et ugentligt marked afholdes også i Selva hver onsdag, som giver dig mulighed for at købe lokalt producerede varer og få en hyggelig formiddag i selskab med de mange lokale beboere i Selva og de omkringliggende landsbyer.

 

Begivenheder i Selva

Der afholdes en række fester i løbet af sommeren for at fejre de lokale traditioner. Særligt for Selva er urtefesten, der afholdes i slutningen af ​​juni hvert år og er den eneste af sin slags på Mallorca. Med boder arrangeret omkring byens torv og jorden strøet med indsamlede urter, er scenen sat for en hyldest til urterne på Mallorca.

På markedet kan du finde produkter, der spænder fra simple krydderurter til føde/drikkevarer med urter og endda urtemedicin. Du kan opleve destillation af myrtlevand over et stort ildsted, som er et ikke-alkoholisk produkt og kan anvendes til hudpræparater. Urtefesten er en behagelig , afslappet begivenhed med en atmosfære af urter der appellerer til både syns, lugte og høresansen!

En anden festival i Selva er hyldesten af skytshelgen Sant Llorenc den 10. august hvert år. Dette er et fælles fest der afholdes i samtlige af de omkringliggende landsbyer, som omfatter sang, dans, mad og religiøse tjenester. Andre landsbyer i kommunen som Caimari og Moscari ærer også deres helgener med en festival, som kan være sjove og inspirerende at deltage i. For Caimari er det den 15. august og for Moscari er det den 26. juli.
Gør dig selv en stor tjeneste og tag med til en af disse festivaler, hvis du alligevel er på Mallorca eller i området på et af førnævnte tidspunkter. Du får et sjældent indblik i mallorcinernes sande kultur, deres historie og en fin portion underholding.

Maj

Fira de La Creu

Hvert år den 3. maj fejrer Selva La Creu, en traditionel messe der omhandler velsignelsen af frugter og grøntsager. La Creu er en skøn forårsbegivenhed, med masser af blomster, planter, mad, kunsthåndværk og meget andet. Samtidig er messen en herlig mulighed for at opleve traditionelle mallorcinske folkedanse og musikstykker. På messen er der også en masse sjove og kulturelle aktiviteter.

Juni

Fira de ses Herbes

Den anden søndag i juni er det tid til den årlige urte-festival i Selva, en skøn og aromatisk begivenhed der vil forføre dine sanser. Urte-festivalen er dedikeret til urter og planter der vokser i Tramuntana, der har været anvendt gennem generationer.

Kom og oplev en verden af sanselige urter til kosmetisk brug, til medicinsk brug og til brug i madlavningen, alt kan findes her. Der er altid en helt særlig atmosfære til urte-festen i Selva, mis den ikke.

August

Festes de Sant Llorenç

Gennem den første uge af august fejrer Selva sin skytshelgen, Sant Llorenç, med en stor byfest hvor alle traditionerne luftes. Sportsturneringer, lege, konkurrencer, udendørs spisninger, udstillinger, folkedanse, koncerter ,og selvfølge et stort marked.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Selva

Spisesteder & Barer

Spisetstederne i Selva

I Selva kan du nyde smagen af det ‘ægte’ Mallorca. Mallorcinere fra flere af nabobyerne tager gerne turen hertil for at nyde et måltid i Selva. Du kan forvente nærhed i betjeningen, opmærksomhed for detaljerne samt den friske smag af lokale råvarer, der smeltes sammen i en symfoni på tallerkenen.

Indkøb & Shopping

Indkøb i Selva

Selva er langt fra en stor handelsby, her er blot en håndfuld små bikse og supermarkeder. Det meste handelsliv i Selva er om onsdagen når der er marked i byen.

Heldigvis ligger Selva kun ca. 10-15 minutters kørsel fra Inca, Mallorcas tredjestørste by, et kendt shoppingområde. Her finder du hundredvis af forretninger, lædervare-outlet, Mallorcas største marked og masser af lækre spisesteder.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 312

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Plaça Major, 1

Tel. +34 971 51 50 06

Hvor ligger Selva?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

Caimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Inca

Inca er Raiguer regionens hovedstad og Mallorcas tredjestørste by, desuden et stort og skønt område med varierede og smukke landskaber. Inca byder på en masse virkelig lækre restauranter i centrum af byen, som ikke må misses mens I er på besøg, bla. Celler Ca’n Ripoll og Celler Ca’n Amer skal prøves. Inca er også hjemsted for en masse kulturelle seværdigheder, heriblandt øens eneste museum for sko og læder som vil give jer en god forståelse af øens industrialisering. Besøg læderbyen Inca her

 

Lloseta

Lloseta er en historisk lille by, med de mange snævre gader og stræder beliggende direkte på bjergskråningerne. Lloseta er til trods for sin størrelse, et alsidigt rejsemål pga. den unikke beliggenhed mellem bjerge, landdistrikter og byområder. I Lloseta bor I i på det lækre SPA-hotel Cas Comte beliggende i et historisk palæ i hjertet af byen, hvorfra I kan nyde byens autenticitet og sjæl, desuden kan I let komme til Inca og spise. Lloseta hotelophold og guide

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er et idyllisk lille område beliggende på grønne bjergskråninger med udsigt over Raiguer regionen. Mancor de la Vall er kendt for sin svampedal, hvor I hver efterår kan tage ud og samle kantareller og tage med til svampe-festival i byen. Den traditionelle lille landsby byder på romantisk ophold i det charmerende finca-hotel, Turixant, som også er hjemsted for områdets bedste restaurant, som også kan besøges til a la carte gæster. Mancor de la Vall er et rejsemål for jer der søger en isoleret og fredelig feriebase væk fra turisme, hvor I har let adgang til naturens mange tilbud som vandring og cykling, samt de små landsbyers autenticitet og tilbud. Mancor de la Vall hotelophold

 

Moscari

Moscari er blandt Mallorcas mindste landsbyer, en hyggelig lille flække udenfor lands lov og ret, men med et unik beliggenhed som har gjort den til et attraktivt rejsemål i Raiguer-regionen. Moscari byder på to autentiske og charmerende fincahoteller, begge med fantastisk udsigt over landskabet og de mange mandeltræer som pryder området. Moscari er et godt valg til jer der vil på eventyr med vandrestøvlerne eller på cyklen, og vil være dus med Mallorcas sande ånd. Moscari fincahotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et ideelt rejsemål til jer der søger en feriebase i et område der endnu ikke har set megen turisme, et område præget af landlig charme og lokal atmosfære. Sa Pobla by byder på en række virkelig lækre lokale restauranter og barer, samt besøg på Mallorcas legetøjsmuseum. Desuden lægger Sa Pobla scene til Mallorcas største jazzfestival i august samt modefestival i efteråret, altså en by med et en masse tilbud og leben. I Sa Pobla kan I nyde privatlivets fred i lejet feriehus ude på landet, hvor fred og idyl troner omgivelserne. Sa Pobla byguide og ophold

 

Santa Maria del Cami

Santa Maria del Cami er et skønt område og rejsemål, fyldt med varieret natur og en hyggelig stemningsfyldt by. Ferie i Santa Maria del Cami byder på ophold på finca og agroturismo i autentiske rammer, hvor I virkelig oplever og mærker ægte mallorcinsk charme og sjæl. Fra fincaen har I let adgang til både landdistrikterne, skove, bjerge og Santa Marias hyggelige by, hvor flere anerkendte restauranter venter med lækre anretninger. Santa Marias beliggenhed blot 15 minutter fra Palma, gør det let at komme på ferie på landet. Santa Maria del Cami fincaferie og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?