Caimari, hotel + rejseguide

Lige for foden af de smukke Serra de Tramuntana bjerge, ligger den lille søvnige landsby Caimari.

Du skal ikke mange skridt forbi de første huse på vej ind i byen, før du mærker, at her dominerer freden og roen. Folk spadserer roligt rundt i gaderne, nogle lokale sidder og spiller kort på den lokale café og en hund gør i det fjerne – der er ikke mange tegn på, at stilheden pludselig skulle brydes.

Caimari er beliggende i den nordlige del af det centrale Mallorca og er kendt langt ud over Spaniens grænser for sin fantastiske olivenolie.På rejsen til Caimari, imponerer de landlige omgivelser med de mange olivenlunde og utallige mandeltræer.

Naturelskere får mulighed for, at vandre i det omkringliggende område – og særligt populært er området omkring Caimari for cyklister.
Caimari rejseguide

Smalle gader, charmerende solskinshuller, kombineret med en smuk arkitektur, inviterer dig som besøgende til at dvæle lidt her og udforske byen grundigere. Som du bevæger dig gennem de små hyggelige gader, kan det føles lidt som om at tiden er stoppet og alt er lidt øde.

Caimari er centrum for olivenproduktionen på Mallorca og det er let at forstå hvorfor. På vejen til byen ser du uendelige rækker af oliventræer i store plantager, der dominerer det omkringliggende landskab. Faktisk er Caimari hjemsted for nogle af øens ældste oliventræer, nogle mere end 1000 år gamle.

Med så meget olivenproduktion i byen, har du selvfølgelig også mulighed for at komme ind og se byens største olivenpresse. Det er en spændende oplevelse, hvor du ser video om olivenproduktionen på Mallorca gennem tiderne og naturligvis ser maskinerne i funktion. Du finder også en hyggelig café og selvfølgelig en shop, hvor du har mulighed for at købe oliven, olivenolie, lokalt håndværk fremstillet af oliventræ samt skønhedsprodukter af fineste kvalitet.

Overnatningstilbud i Caimari

I selve Caimari består indkvarteringen af små rustikke hoteller. I området omkring Caimari, er det primært private sommerhuse, fincas og gårde der dominerer billedet. Uanset hvilket der appellerer mest, er ferie i Caimari lig med ferie naturens ånd, mellem bjerge og olivenlunde.Booking.comCaimaris historie

Den dag i dag er flere historikere stadig uenige om, hvor navnet på landsbyen egentlig stammer fra. Nogle hævder, at en gammel arabisk gård skulle have heddet ‘Caymarix le Aben-leube’, mens andre hævder at navnet stammer fra ‘Caimàritx’, der direkte oversat betyder “serie af huler”. Sidstnævnte har opbakning fra størstedelen af historikerne, grundet de mange små huler der gemmer sig tæt på den nuværende by, inde i bjerget ved siden af. En helt tredje teori er, at navnet Caimari, er hyldest til en berømt romersk general, der havde en stor andel i erobringen af Mallorca, nemlig Caius Marius. Blot et lille stykke fra Caimari, ligger området ‘Fornassos’, der med sine rester af romerske bygningsværker, er et tydeligt bevis på deres tilstedeværelse i området.

Historien om områdets beboere starter dog helt tilbage til før talaiotkulturen ca. 2500 – 1400 år f.kr. Utallige beviser er blevet fundet i de mange små huler, der gemmer sig nær byen og i bjergene. Også det førnævnte Fornassos, har været beboet i mange tusinde år.

Som bekendt generobrede katalanerne Mallorca tilbage i år 1229, men det var faktisk først i 1231 at man fik området omkring Caimari. Herefter delte kongen området blandt to de tempelriddere, Guillem Boba og Berenguer de Montcada.

Inde i byen står en bygning, der har navnet “Son Albertí”. Son Alberti menes rent faktisk at være bygget direkte oven på den gamle arabiske gård, Caymarix le Aben-leube.
Seværdighederne omkring Caimari

Som centrum af Mallorcas olivenproduktion, er et besøg i byens byens største olivenpresse et must i Caimari. Tag på tidsrejse i livet i Tramuntanabjergene gennem tiderne, i Parc Etnológic de Caimari, et enormt open air museum, der giver et sjældent indblik i naturfolkets levevis.

rejse hotel alaro mallorca lejlighed ophold guide finca bolig+
lluc kloster mallorca er en spædnedne og vigtig seværdighed+
kloster udsigt over inca Mallorca santa Magdalena+
+
Maden i Caimari

Der er vist ikke behov for at nævne, at oliven fylder godt på menukortene i Caimari. Caimari er kendt og elsket af vandrere og cykelryttere, der stopper ind i byen til en gang tapas, inden turen fortsætter op i bjergene.
Aktiviteter i Caimari

Den unikke placering af Caimari, på grænsen mellem Serra de Tramuntana og de mange olivenplantager der strækker sig over det flade landskab ind til dalen, gør byen til et rent legeland for cyklister og vandrere.

Tramuntana er beskyttet af UNESCO, som særligt bevaringsværdigt naturområde, hvilket siger lidt om hvilke skatte der venter dig i det høje landskab.

Begivenheder i Caimari

Besøger du Caimari eller bare er på Mallorca i november måned, så snyd ikke dig selv for den årlige olivenfestival i byen. Her får du rigtigt forståelsen for lokalområdets kultur i festlige rammer med musik, dans og selvfølgelig oliven i lange baner.

Hver mandag mellem 8:00 – 13:00, afholdes der marked centralt i Caimari.
Her ligger Caimari på Mallorca

Flere vidunderlige rejsemål i Raiguer regionen:
©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?