Caimari rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Lige for foden af de smukke Serra de Tramuntana bjerge, ligger den lille søvnige landsby Caimari.

Du skal ikke mange skridt forbi de første huse på vej ind i byen, før du mærker, at her dominerer freden og roen. Folk spadserer roligt rundt i gaderne, nogle lokale sidder og spiller kort på den lokale café og en hund gør i det fjerne – der er ikke mange tegn på, at stilheden pludselig skulle brydes.

Caimari er beliggende i den nordlige del af det centrale Mallorca og er kendt langt ud over Spaniens grænser for sin fantastiske olivenolie.På rejsen til Caimari, imponerer de landlige omgivelser med de mange olivenlunde og utallige mandeltræer.

Naturelskere får mulighed for, at vandre i det omkringliggende område – og særligt populært er området omkring Caimari for cyklister.

caimari på kort over mallorca
Overnatning

Overnatningstilbud i Caimari

I selve Caimari består indkvarteringen af små rustikke hoteller. I området omkring Caimari, er det primært private sommerhuse, fincas og gårde der dominerer billedet. Uanset hvilket der appellerer mest, er ferie i Caimari lig med ferie naturens ånd, mellem bjerge og olivenlunde.

pool på petit hotel i caimari på mallorca

Petit Caimari – Turisme de Interior

Undslip masseturismen og lad dig indlogere i dette charmerende gamle byhus omdannet til overnatningssted i hjertet af charmerende Caimari. Det lille Bed & Breakfast byder på komfortable rummelige værelse, et dejligt afslappende poolområde samt skøn beliggenhed i kort afstand til områdets aktivitetstilbud.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdighederne omkring Caimari

Som centrum af Mallorcas olivenproduktion, er et besøg i byens byens største olivenpresse et must i Caimari. Tag på tidsrejse i livet i Tramuntanabjergene gennem tiderne, i Parc Etnológic de Caimari, et enormt open air museum, der giver et sjældent indblik i naturfolkets levevis.

Parc Etnologic

Parc Etnologic er et lille frilandsmuseum beliggende i udkanten af Caimari by. Her kommer du på en gratis tidsrejse helt tilbage til forhistorisk tid og langt frem, hvor du får et unikt indblik i jægerens liv i Tramuntana. Her udstilles hytter, redskaber, fælder mm., som jægere anvendte. Du kan også se et typisk snehus, som der ikke er mange tilbage af på øen. Parc Etnologic er gratis at besøge og åbent året rundt.

Besøg Parc Etnologic

Den gamle pilgrimsvej til Lluc

Siden det 13. århundrede har Caimari været det foretrukne adgangspunkt for at komme til det berømte Lluc kloster. Da Lluc hurtigt voksede i popularitet, blev det allerede i det 14. århundrede besluttet at bygge en sti der gjorde det lettere at bevæge sig gennem de hårde bjergstigninger. Har du konditionen i orden og det rigtige fodtøj på, kan du nu følge pilgrimmenes rute til Lluc.

Besøg Santuari de Lluc

Església de Immaculada Conceptió

Kirken i Caimari, som ofte blot kaldes ‘den nye kirke’, da den erstattede byens tidligere kirke. Kirken er bygget ovenpå et tidligere nonnekloster, der blev konfiskeret af staten i 1830’erne under første carlistekrig. Indenfor finder du interessante ting, som kapellet dedikeret til den hellige madonna af Lluc, samt altertavlen af Jomfru Marias ubesmittede undfangelse.

Læs mere om Immaculada Conceptió

Església Vella

I de små skæve gader i landsbyen finder du byens tidligere kirke, der var i funktion mellem 1792 og 1890. Fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til 1958 fungerede bygningen som biograf, indtil den blev omdannet til kulturcenter som den stadig er i dag. Idet Caimari aldrig har været et sogn, har kirken aldrig været officielt inviet og velsignet, men da menigheden i landsbyen voksede var det nødvendigt at afholde kirkelige tjenester her.

Læs mere om Església Vella

Son Albertí

Son Albertí var det første hus der blev grundlagt i Caimari by. Til trods for at huset har gennemgået mange renovationer siden sin opførsel, så kan du stadig se nogle af de originale dele der stammer tilbage fra det 14. århundrede, såsom brønden i gården og resterne af mølletårnet på taget.

Læs mere om Son Albertí

Ses Rotes

Ses Rotes er navnet på en række stenterrasser i udkanten af Caimari, der kendes under betegnelsen ‘Marjades’. Disse stenterrasser bruges til dyrkning ved at udnytte vandet der kommer fra bjergsiderne. Marjades blev introduceret på Mallorca af maurerne mellem det 10. og 13. århundrede.

Læs mere om ses Rotes

Marked & Events

Ugentligt marked i Caimari

Hver mandag mellem 8:00 – 13:00, afholdes der marked centralt i Caimari. Markedet er ikke stort, men enormt hyggeligt og autentisk, for her er ingen souvenirs eller billig elektronik. Du finder til gengæld en masse mallorcinske produkter, som frugter, grøntsager, smukke blomster, oste, pølser, lædervarer mv..

 

Årlige events i Caimari

Besøger du Caimari eller bare er på Mallorca i november måned, så snyd ikke dig selv for den årlige olivenfestival i byen. Her får du rigtigt forståelsen for lokalområdets kultur i festlige rammer med musik, dans og selvfølgelig oliven i lange baner.

August

Festes de Mare de Déu d’Agost

Omkring den 15. august fejres Vor Frue af august i Caimari. Der plejer i reglen at være byfest i et par dage omkring denne fejring, hvor en serie af sjove og kulturelle aktiviteter er på programmet.

November

Fira de l’Oliva de Caimari

Årets største event i Caimari er uden tvivl øens eneste oliven-festival, som løber af stablen i slutningen af november måned, og er dedikeret til det flydende guld der gennem århundreder har været et af øens største eksportvarer. Dette er uden tvivl et af de bedste tidspunkter på året at besøge Caimari på.

Byen fyldes med boder med produkter lavet af og med oliven, og selvfølgelig også oliven som kan smages i alle afskygninger.

Du vil være masser af smagsoplevelser at få til festivalen, du kan smage diverse anretninger hvor oliven indgår som en bærende ingrediens, smage oliven med f.eks. mallorcinsk salt, citron eller hvidløg, eller smage lækre brød med oliven.

Et andet højdepunkt under oliven-festivalen i Caimari er at byens gamle olivenpresse åbnes og tages i brug, så du har mulighed for at opleve hvordan olien blev lavet for hundreder år siden.

Det festlige program inkluderer desuden konkurrencer, koncerter, folkedanse, workshops og udstillinger.

Der er altid lagt op til det helt store når oliven-festivalen i Caimari afholdes, gå ikke glip af den.

Vejret

Vejret i Caimari

CAIMARI Vejrudsigt

Spisesteder & Barer

Mad og restauranter i Caimari

Der er vist ikke behov for at nævne, at oliven fylder godt på menukortene i Caimari. Caimari er kendt og elsket af vandrere og cykelryttere, der stopper ind i byen til en gang tapas, inden turen fortsætter op i bjergene.

Indkøb & Shopping
Om Caimari

Om Caimari

Smalle gader, charmerende solskinshuller, kombineret med en smuk arkitektur, inviterer dig som besøgende til at dvæle lidt her og udforske byen grundigere. Som du bevæger dig gennem de små hyggelige gader, kan det føles lidt som om at tiden er stoppet og alt er lidt øde.

Caimari er centrum for olivenproduktionen på Mallorca og det er let at forstå hvorfor. På vejen til byen ser du uendelige rækker af oliventræer i store plantager, der dominerer det omkringliggende landskab. Faktisk er Caimari hjemsted for nogle af øens ældste oliventræer, nogle mere end 1000 år gamle.

Med så meget olivenproduktion i byen, har du selvfølgelig også mulighed for at komme ind og se byens største olivenpresse. Det er en spændende oplevelse, hvor du ser video om olivenproduktionen på Mallorca gennem tiderne og naturligvis ser maskinerne i funktion. Du finder også en hyggelig café og selvfølgelig en shop, hvor du har mulighed for at købe oliven, olivenolie, lokalt håndværk fremstillet af oliventræ samt skønhedsprodukter af fineste kvalitet.

Caimaris historie

Den dag i dag er flere historikere stadig uenige om, hvor navnet på landsbyen egentlig stammer fra. Nogle hævder, at en gammel arabisk gård skulle have heddet ‘Caymarix le Aben-leube’, mens andre hævder at navnet stammer fra ‘Caimàritx’, der direkte oversat betyder “serie af huler”. Sidstnævnte har opbakning fra størstedelen af historikerne, grundet de mange små huler der gemmer sig tæt på den nuværende by, inde i bjerget ved siden af. En helt tredje teori er, at navnet Caimari, er hyldest til en berømt romersk general, der havde en stor andel i erobringen af Mallorca, nemlig Caius Marius. Blot et lille stykke fra Caimari, ligger området ‘Fornassos’, der med sine rester af romerske bygningsværker, er et tydeligt bevis på deres tilstedeværelse i området.

Historien om områdets beboere starter dog helt tilbage til før talaiotkulturen ca. 2500 – 1400 år f.kr. Utallige beviser er blevet fundet i de mange små huler, der gemmer sig nær byen og i bjergene. Også det førnævnte Fornassos, har været beboet i mange tusinde år.

Som bekendt generobrede katalanerne Mallorca tilbage i år 1229, men det var faktisk først i 1231 at man fik området omkring Caimari. Herefter delte kongen området blandt to de tempelriddere, Guillem Boba og Berenguer de Montcada.

Inde i byen står en bygning, der har navnet “Son Albertí”. Son Alberti menes rent faktisk at være bygget direkte oven på den gamle arabiske gård, Caymarix le Aben-leube.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 320, 321

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Plaça Major, 1 07313 Selva
Telephone: +34 971 51 50 06

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

 

Campanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?