Søg
Close this search box.

Caimari

I denne guide

Vælg Caimari for

Hvor ligger Caimari?

Caimari landsby markeret på kort over øen Mallorca i Spanien.

Caimari - Rejseguide til aktiviteter og oplevelser

Caimari er en charmerende lille traditionel mallorcansk landsby, kendt for særligt olivenolie og som et populært sted for vandrere.

Hvordan er Caimari

Bogstaveligt talt for foden af de smukke Serra de Tramuntana bjerge, ligger den lille søvnige landsby Caimari.

Du skal ikke mange skridt forbi de første huse på vej ind i byen, før du mærker, at her dominerer freden og roen. Folk spadserer roligt rundt i gaderne, nogle lokale sidder og spiller kort på den lokale café og en hund gør i det fjerne – der er ikke mange tegn på, at stilheden pludselig skulle brydes.

Caimari er beliggende i den nordlige del af det centrale Mallorca og er kendt langt ud over Spaniens grænser for sin fantastiske olivenolie.På rejsen til Caimari, imponerer de landlige omgivelser med de mange olivenlunde og utallige mandeltræer.

Naturelskere får mulighed for, at vandre i det omkringliggende område – og særligt populært er området omkring Caimari for cyklister.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Caimari

Hvad skal man opleve i Caimari?

Som centrum af Mallorcas olivenproduktion, er et besøg i byens største olivenpresse et must i Caimari. Tag på tidsrejse i livet i Tramuntanabjergene gennem tiderne, i Parc Etnológic de Caimari, et gratis open air museum, der giver et sjældent indblik i datidens levevis.

Parc Etnologic

Parc Etnologic er et lille frilandsmuseum beliggende i udkanten af Caimari by. Her kommer du på en gratis tidsrejse helt tilbage til forhistorisk tid og langt frem, hvor du får et unikt indblik i jægerens liv i Tramuntana. Her udstilles hytter, redskaber, fælder mm., som jægere anvendte. Du kan også se et typisk snehus, som der ikke er mange tilbage af på øen. Parc Etnologic er gratis at besøge og åbent året rundt.

Den etnologiske park i Caimari er et lille frilandsmuseum, hvor du oplever gamle hytter og redskaber brugt til jagt, opbevaring og beboelse i Serra de Tramuntana gennem tiderne. 

Den gamle pilgrimsvej til Lluc

Siden det 13. århundrede har Caimari været det foretrukne adgangspunkt for at komme til det berømte Lluc kloster. Da Lluc hurtigt voksede i popularitet, blev det allerede i det 14. århundrede besluttet at bygge en sti der gjorde det lettere at bevæge sig gennem de hårde bjergstigninger. Har du konditionen i orden og det rigtige fodtøj på, kan du nu følge pilgrimmenes rute til Lluc.

Lluc er Mallorcas og et af Spaniens vigtigste pilgrimsmål, et religiøst samlingspunkt. Men Lluc er også hjemsted for en legendarisk korskole, en sort madonna, botaniske haver, et stort museum og en flot kirke, samt en strålende restaurant.

Ses Rotes

Ses Rotes er navnet på en række stenterrasser i udkanten af Caimari, der kendes under betegnelsen ‘Marjades’. Disse stenterrasser bruges til dyrkning ved at udnytte vandet der kommer fra bjergsiderne. Marjades blev introduceret på Mallorca af maurerne mellem det 10. og 13. århundrede.

Església de Immaculada Conceptió

Kirken i Caimari, som ofte blot kaldes ‘den nye kirke’, da den erstattede byens tidligere kirke. Kirken er bygget ovenpå et tidligere nonnekloster, der blev konfiskeret af staten i 1830’erne under første carlistekrig. Indenfor finder du interessante ting, som kapellet dedikeret til den hellige madonna af Lluc, samt altertavlen af Jomfru Marias ubesmittede undfangelse.

Caimaris “nye” kirke, blev bygget ovenpå et nedlagt nonnekloster. Kirken har et kapel dedikeret til den hellige madonna af Lluc.

Església Vella

I de små skæve gader i landsbyen finder du byens tidligere kirke, der var i funktion mellem 1792 og 1890. Fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til 1958 fungerede bygningen som biograf, indtil den blev omdannet til kulturcenter som den stadig er i dag. Idet Caimari aldrig har været et sogn, har kirken aldrig været officielt inviet og velsignet, men da menigheden i landsbyen voksede var det nødvendigt at afholde kirkelige tjenester her.

Vella betyder ‘gammel’, og her er Caimaris gamle kirke så, som blev oprettet da menigheden voksede op gennem 1700-tallet.

Son Albertí

Son Albertí var det første hus der blev grundlagt i Caimari by. Til trods for at huset har gennemgået mange renovationer siden sin opførsel, så kan du stadig se nogle af de originale dele der stammer tilbage fra det 14. århundrede, såsom brønden i gården og resterne af mølletårnet på taget.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre aktiviteter i og nær Caimari

Vandring: Sanselige vandreture i Sa Comuna

Sa Comuna er et beskyttet naturareal i Caimari, bestående af mere end 750 hektar uspoleret natur. Her finder du masser af enestående balearisk dyre -og planteliv, faktisk mere end 250 arter. Sa Comuna har også to rekreative områder, når det er tid til en pause og forfriskning.

Cykling i Caimari: Nyd de udfordrende og smukke bjergveje

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntana, så du har direkte adgang til de mange snoede bjergveje og hårnålesving, der tager dig rundt i UNESCOs verdensnaturarv. På den anden side af Caimari venter rolige landdistrikter, med lange brede landeveje, der fører forbi små charmerende flækker.

Hvor skal man bo i Caimari

I selve Caimari består indkvarteringen af små petit hoteller. I området omkring Caimari, er det primært feriehuse, fincas og gårde der dominerer billedet. Uanset hvilket der appellerer mest, er ferie i Caimari lig med ferie naturens ånd, mellem bjerge og olivenlunde.

Skønt petit hotel i byen Caimari på Mallorca i Spanien.

Petit Caimari

Booking.com
Udsigt fra altan på dejligt hotel i byen Caimari på Mallorca.

Placeta Vella Turismo de Interior



Booking.com

Ophold på landsted på Agroturismo i Caimari på Mallorca.

Agroturismo Subies

Booking.com

Hvor skal du spise i Caimari

Der er ikke mange spisteder i Caimari, dog er der på hotellerne. Heldigvis ligger Selva blot få minutter herfra, hvor du finder alt fra det traditionelle landkøkken til innovative gastronomiske Michelin-restauranter. Selva er kendt over hele Mallorca som et godt sted at spise, og køreturen fra Caimari tager blot 5 minutter.

Hvornår er der marked i Caimari

Hver mandag mellem 8:00 – 13:00, afholdes der marked centralt i Caimari. Markedet er ikke stort, men enormt hyggeligt og autentisk, for her er ingen souvenirs eller billig elektronik. Ligesom på mange andre traditionelle markeder på Mallorca finder du til gengæld en masse mallorcinske produkter, som frugter, grøntsager, smukke blomster, oste, pølser, lædervarer mv..

Hvilke begivenheder er der i Caimari i løbet af året

Besøger du Caimari eller bare er på Mallorca i november måned, så snyd ikke dig selv for den årlige olivenfestival i byen. Her får du rigtigt forståelsen for lokalområdets kultur i festlige rammer med musik, dans og selvfølgelig oliven i lange baner.

August

Festes de Mare de Déu d’Agost

Omkring den 15. august fejres Vor Frue af august i Caimari. Der plejer i reglen at være byfest i et par dage omkring denne fejring, hvor en serie af sjove og kulturelle aktiviteter er på programmet.

November

Fira de l’Oliva de Caimari

Årets største event i Caimari er uden tvivl øens eneste oliven-festival, som løber af stablen i slutningen af november måned, og er dedikeret til det flydende guld der gennem århundreder har været et af øens største eksportvarer. Dette er uden tvivl et af de bedste tidspunkter på året at besøge Caimari på.

Byen fyldes med boder med produkter lavet af og med oliven, og selvfølgelig også oliven som kan smages i alle afskygninger.

Du vil være masser af smagsoplevelser at få til festivalen, du kan smage diverse anretninger hvor oliven indgår som en bærende ingrediens, smage oliven med f.eks. mallorcinsk salt, citron eller hvidløg, eller smage lækre brød med oliven.

Et andet højdepunkt under oliven-festivalen i Caimari er at byens gamle olivenpresse åbnes og tages i brug, så du har mulighed for at opleve hvordan olien blev lavet for hundreder år siden.

Det festlige program inkluderer desuden konkurrencer, koncerter, folkedanse, workshops og udstillinger.

Der er altid lagt op til det helt store når oliven-festivalen i Caimari afholdes, gå ikke glip af den.

Caimaris historie

Den dag i dag er flere historikere stadig uenige om, hvor navnet på landsbyen egentlig stammer fra. Nogle hævder, at en gammel arabisk gård skulle have heddet ‘Caymarix le Aben-leube’, mens andre hævder at navnet stammer fra ‘Caimàritx’, der direkte oversat betyder “serie af huler”. Sidstnævnte har opbakning fra størstedelen af historikerne, grundet de mange små huler der gemmer sig tæt på den nuværende by, inde i bjerget ved siden af. En helt tredje teori er, at navnet Caimari, er hyldest til en berømt romersk general, der havde en stor andel i erobringen af Mallorca, nemlig Caius Marius. Blot et lille stykke fra Caimari, ligger området ‘Fornassos’, der med sine rester af romerske bygningsværker, er et tydeligt bevis på deres tilstedeværelse i området.

Historien om områdets beboere starter dog helt tilbage til før talaiotkulturen ca. 2500 – 1400 år f.kr. Utallige beviser er blevet fundet i de mange små huler, der gemmer sig nær byen og i bjergene. Også det førnævnte Fornassos, har været beboet i mange tusinde år.

Som bekendt generobrede katalanerne Mallorca tilbage i år 1229, men det var faktisk først i 1231 at man fik området omkring Caimari. Herefter delte kongen området blandt to de tempelriddere, Guillem Boba og Berenguer de Montcada.

Inde i byen står en bygning, der har navnet “Son Albertí”. Son Alberti menes rent faktisk at være bygget direkte oven på den gamle arabiske gård, Caymarix le Aben-leube.

Ofte stillede spørgsmål

Caimari ligger ved foden af ​​Tramuntana, omkring 40 km fra Palma lufthavn. Transfertiden med bil eller taxa er omkring 30 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 50 euro.

Der er marked hver mandag formiddagen på byens centrale torv foran kirken.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 320, 321

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca