Besøg open-air / frilandsmuseet, Parc Etnològic de Caimari, en autentisk fortælling om det vilde liv på Mallorca

Den etnologiske park ved Caimari, giver dig en unik mulighed for at opleve mange af de bygningsværker, der gennem århundrede har karakteriseret områderne omkring Caimari og Tramuntanabjergene. Det er et open-air museum, eller frilandsmuseum, hvor du kan se de ting der har spillet en vigtig rolle for landbruget og befolkningen gennem tiden. Her er et væld af spændende eksempler på små huse, madlavningsteder og jagtredskaber, der gjorde sig særligt praktiske i bjergene.

Etnologisk park i Caimari, Mallorca, indgangen

Indgangen til deb etnologiske park i Caimari

I caimari ligger Mallorcas frilandsmuseum

Den etnologiske park i Caimari er Mallorcas svar på et frilandsmuseum

Særlige ting at opleve i det etnologiske open-air museum i Caimari

Llosa

Et meget karakteristisk jagtredskab i Tramuntanabjergene. Llosaen bestod af en flad rejst hældende stenplade, der blev brugt som fælde for smådyr og fugle.

Barraca de Carboner

Barraca de Carboner var kulmagerens hytte. Hytten blev brugt som et midlertidigt hjem, så kulmageren kunne observere kullet blive bagt ordentligt og samtidig være tæt på de plantager af træer, der blev brugt til fremstillingen af trækullet. Hytten fungerede også som jagthytte.

Jagthytte står i den etnologiske park i Caimari

Jagthytte i den etnologiske park i Caimari som også blev brugt af trækulsmageren

Sa Sitja

Det catalanske navn sitja, betyder silo og henviser til måden at stable det træ, der skulle bruges til trækulsfremstilling på. Træet blev lagt i forskellige lag, ovenpå en platform af sten, der tilsikrede at der kunne trænge luft gennem og holde træet tørt.

Casa de Neu

Casa de Neu, bedre kendt under navnet ‘snehuset’, blev brugt til opbevaring af sne til foråret og sommeren. Snehuset er en meget kendt og anvendt bygning, der går igen flere steder i bjergene. Et typisk snehus blev bygget i rektangulær form, med skråtag og indgang i gavlen. Husene blev bygget med tørsten og sneen indeni blev dækket til med en slags siv, der stammer fra planten Ampelodesmos Mauritanica,
som er ganske udbredt i Tramuntana.

Snehusene blev faktisk anvendt på Mallorca helt frem til 1920’erne, hvor de leverede is til landsbyerne. Desuden blev de anvendt som forrådskamre.

Opbevaring af vand i snehytter, eksempel fra den etnologiske park i Caimari

Snehytter som denne blev anvendt til opbevaring af vand og råvarer på Mallorca frem til 1920’erne.

Call de Tords

Coll de Tords var et mere avanceret jagtsystem, der gjorde muligt at fange større fugle og vildt. Systemet fungerede primært ved hjælp af net, der blev spændt mellem træerne i de tæt begroede skovområder. Når fuglene fløj ind i nettet, fik det tunge trægrene til, at falde ned og holde nettet jorden og gøre det umuligt for fuglene at slippe ud.

Form de Calç

Kalkovne blev anvendt til at brænde kalksten for, at udvinde kalken. I middelalderen blev kalk anvendt som en slags desinfektionsmiddel. kalkovne består af et tårn bygget af tørsten, der står oven på selve ovnbasen.

Den etnologiske park i Caimari kan kalkovne opleves

Typisk kalkovn fra Mallorca kan opleves i den etnologiske park i Caimari

Flere ting at se omkring Caimari

Caimari rejseguide, seværdigheder og ophold

Son Alberti

Lluc-klostret 

Ses Figueroles, snehusene i bjergene

Kirken dedikeret til den ubesmittede undfangelse

Esglesia Vella, den gamle kirke

Ses Rotes, traditionelle dyrkningsmetoder

Selva rejseguide og ferievilla

Moscari hotel og villa

Biniamar ferievilla

Binibona hotel og villa

Mancor de la Vall hotel og villa

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?