Søg
Close this search box.

Museu Regional d’Artà

Indgang til det lokalhistoriske museum i byen Arta på Mallorca.

Museu Regional d’Artà er, som titlen antyder, det regionale museum i Llevant-regionen, med Artà som hovedby, i den nordøstlige del af Mallorca.

Museu Regional d’Artà blev grundlagt af en række historie- og kulturinteresserede mennesker, med professoren, Mossèn Llorenç Lliteras i Lliteras (1893–1973) i spidsen for initiativet.

Formålet med museet var, at indsamle og udstille historiske, arkæologiske og kulturelle skatte fra Artà og Llevant-området.

I den naturhistoriske afdeling af Museu Regional d’Artà, finder du en større ornitologisk samling, kontribueret af private samlere, fra dengang museet bliv grundlagt. Endvidere finder du samlinger af bløddyr, insekter og pattedyr samt fossile fund, alle arter fra de baleariske øer.

I den arkæologiske afdeling af museet, finder du imponerende artefakter fra talaiotkulturen og fra romertiden på Mallorca. Blandt disse artefakter, er blandt andet bronzefigurerne af de såkaldte “Mars Balearius krigere”, som står vagt ved indgangen til museet.

På Museu Regional d’Artà får du desuden et sjældent indblik i begravelsesritualer. Personlige begravelsesgaver som ringe, halshæder og spiralarmbånd, der stammer helt tilbage fra den fønikiske kultur (ca. 1000 år f.Kr.), er bevaret i imponerende tilstand her. I det åbne rum ses også en gravsten fra romertiden.

Museet huser også en fin våbensamling, med bl.a. sværd, stave, skjold og økser, som blev brugt territoriekrige mod andre stammer og indtrægere på øen.

Museu Regional d’Artà har også en mindre afdeling, der omfatter mallorcinsk etnologi. Fremstilling af musikinstrumenter, tekstiler og redskaber af bla. palmeblade og andre af naturens råstoffer.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 9:00 - 14:00
Onsdag 9:00 - 14:00
Torsdag 9:00 - 14:00
Fredag 9:00 - 14:00
Lørdag 9:00 - 14:00
Søndag Lukket
 

Flere interessante museer du skal opleve på Mallorca