Museu Regional d’Artà er, som titlen antyder, det regionale museum i Llevant med Artà som hovedby, i den nordøstlige del af Mallorca.

Museu Regional d’Artà blev grundlagt af en række historie- og kulturinteresserede mennesker, med professoren, Mossèn Llorenç Lliteras i Lliteras (1893–1973) i spidsen for initiativet.

Formålet med museet var, at indsamle og udstille historiske, arkæologiske og kulturelle skatte fra Artà og Llevant-området.

I den naturhistoriske afdeling af Museu Regional d’Artà, finder du en større ornitologisk samling, kontribueret af private samlere, fra dengang museet bliv grundlagt. Endvidere finder du samlinger af bløddyr, insekter og pattedyr samt fossile fund, alle arter fra de baleariske øer.

I den arkæologiske afdeling af museet, finder du imponerende artefakter fra talaiotkulturen og fra romertiden på Mallorca. Blandt disse artefakter, er blandt andet bronzefigurerne af de såkaldte “Mars Balearius krigere”, som står vagt ved indgangen til museet.

På Museu Regional d’Artà, får du desuden et sjældent indblik i begravelsesritualer. Personlige begravelsesgaver som ringe, halshæder og spiralarmbånd, som stammer helt tilbage fra den fønikiske kultur (ca. 1000 år f.Kr.), er bevaret i imponerende tilstand her. I det åbne rum ses også en gravsten fra romertiden.

Museet huser også en fin våbensamling, med bla. sværd, stave, skjold og økser, som blev brugt territoriekrige mod andre stammer og indtrægere på øen.

Museu Regional d’Artà har også en mindre afdeling, der omfatter mallorcinsk etnologi. Fremstilling af musikinstrumenter, tekstiler og redskaber af bla. palmeblade og andre af naturens råstoffer.


Information:

Museu Regional D´arta
Carrer del Lledoner, 24
07570 Artà
Tlf: +34 971 829 778
Mail: museu@arta.cat

Åbningstider

Tirsdag – fredag 10:00- 18:00
Lørdag – søndag 10:00- 14:00
[wpgmza id=”184″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?