Museu Regional d’Artà

regional museum i arta er en god aktivitet
Om

Museu Regional d’Artà er, som titlen antyder, det regionale museum i Llevant-regionen, med Artà som hovedby, i den nordøstlige del af Mallorca.

Museu Regional d’Artà blev grundlagt af en række historie- og kulturinteresserede mennesker, med professoren, Mossèn Llorenç Lliteras i Lliteras (1893–1973) i spidsen for initiativet.

Formålet med museet var, at indsamle og udstille historiske, arkæologiske og kulturelle skatte fra Artà og Llevant-området.

I den naturhistoriske afdeling af Museu Regional d’Artà, finder du en større ornitologisk samling, kontribueret af private samlere, fra dengang museet bliv grundlagt. Endvidere finder du samlinger af bløddyr, insekter og pattedyr samt fossile fund, alle arter fra de baleariske øer.

I den arkæologiske afdeling af museet, finder du imponerende artefakter fra talaiotkulturen og fra romertiden på Mallorca. Blandt disse artefakter, er blandt andet bronzefigurerne af de såkaldte “Mars Balearius krigere”, som står vagt ved indgangen til museet.

På Museu Regional d’Artà, får du desuden et sjældent indblik i begravelsesritualer. Personlige begravelsesgaver som ringe, halshæder og spiralarmbånd, som stammer helt tilbage fra den fønikiske kultur (ca. 1000 år f.Kr.), er bevaret i imponerende tilstand her. I det åbne rum ses også en gravsten fra romertiden.

Museet huser også en fin våbensamling, med bla. sværd, stave, skjold og økser, som blev brugt territoriekrige mod andre stammer og indtrægere på øen.

Museu Regional d’Artà har også en mindre afdeling, der omfatter mallorcinsk etnologi. Fremstilling af musikinstrumenter, tekstiler og redskaber af bla. palmeblade og andre af naturens råstoffer.


Information:

Museu Regional D´arta
Carrer del Lledoner, 24
07570 Artà
Tlf: +34 971 829 778
Mail: museu@arta.cat

Åbningstider

Tirsdag – fredag10:00- 18:00
Lørdag – søndag10:00- 14:00
Hvor

Árta

Árta den største by og kommune på Mallorcas nordøstlige kappe, og byder på et væld af muligheder for aktiviteter og afslapning. Særligt er Arta elsket for naturparken, Llevant, der tiltrækker sig tusindvis af vandrere der kommer for at nyde den uspolerede sanselige natur og de mange fantastiske panorama udsigtspunkter over kysterne. Arta by er fyldt med små lokale butikker, barer og restauranter, der skaber en intim atmosfære omkring hovedgaden i hjertet af byen. Du kan også glæde dig til at få kameraet frem i Arta, her er masser af seværdigheder og enestående arkitektur at finde, f.eks. Sant Salvador kirken der kroner byen, den talaiotiske landsby og det regionale museum. Arta er desuden et fantastisk sted at booke et romantisk ophold på Mallorca, byen er hjemsted for op til flere dybt charmerende boutique hoteller der garanterer luksus og romantik ned til sidste detalje.

Arta hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Arta

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?