Cruz de Valella

cruz de valella stenkors i selva mallorca
Om

Turen rundt i Mallorcas små pastorale landsbyer, byder på mange indtryk og oplevelser.

Nogle af disse indtryk, kunne være de gamle stenkors i byerne, som vi ikke er vandt til herhjemme fra.

I den sydlige ende af byen Selva, står det religiøse monument, Cruz de Valella. Korset var en markering for bygrænsen i gamle dage og står som symbol for St. Barbara, St. Jordi samt St. Llorenc, skytsenglene for området og har indgraveret tallet 1710 på sin stamme, årstallet for dets opsætning.

Korset har været brugt som startpunkt for mange pilgrimsrejsende, der skulle besøge Ermita de Crist Rei.

Hvor

Selva

Selva ligger smukt mellem Mallorcas mange rurale landskaber og de dramatiske Tramuntana-bjerge – faktisk kalder nogle mennesker Selva for ‘porten til Tramuntana’.Selva byder foruden den skønne natur, også på en håndfuld små seværdigheder værd at tage med, såsom Sant Llorenc kirken og ruinerne af Sant Crist kapellet. I Selva kan du foruden det ugentlige marked også opleve når de lokale skikke og traditioner fejres ved byens mange årlige begivenheder, bla. krydderifestivalen i efteråret. Selva er et oplagt rejsemål for cyklister, vandrere og selvarrangerende feriegæster, et område uden for meget turisme i naturskønne omgivelser.

Selva ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Selva

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?