Søg
Close this search box.

Campanet

I denne guide

Vælg Campanet for

Hvor ligger Campanet?

Campanet by markeret på kort over øen Mallorca.

Campanet - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Campanet er en by og kommune der ligger for foden af Serra de Tramuntana, i Mallorcas nordlige egne.

Hvordan er Campanet?

Campanet by skiller sig drastisk ud fra vilkårene i turistområderne på Mallorca.

Byen har formået at undgå udvikling i større omfang, for at trække turister til sig, men er en af ​​de få uberørte og autentiske mallorcinske landsbyer, der stadig eksisterer i bedste velgående.

Campanet er bestemt ikke en stor by, men stor nok til at trække dig ind i de snoede gader og vise dig, hvad ægte mallorcinsk charme er.

Campanet er i virkeligheden en oplevelse i sig selv, så hold dig ikke tilbage med et besøg her, om det så bare er nogle timer på markedsdagen.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Campanet

Hvad skal man se og opleve i Campanet?

Campanet har meget at byde på med hensyn til ting at lave og se. Området tiltrækker mange aktive turister året rundt på grund af den fremragende beliggenhed tæt på bjerge, landdistrikter og kyststrækninger. Lokalområdet Campanet er fyldt med interessante steder, der fortæller historier om samfundet.

Besøg turistattraktionen Cuevas de Campanet

Campanets største turistattraktion er drypstenshulerne, Cuevas de Campanet, som ligger ca. 10 minutters kørsel nord for byen. Lad dig fascinere at de mange stalagmitter og stalaktitter der skaber pudsige figurer dybt inde i bjerget, alle skabt af moder natur. De guidede ture i hulerne varer ca. en time, hvor du får rigtig meget god viden.

Cuevas de Campanet kan du tage med på lærerige guidede ture, der viser dig nogle af Mallorcas hemmeligheder.

Spadser en tur i det smukke reservat Ses Fonts Ufanes

Ses Fonts Ufanes er et af de mest interessante naturområder på Mallorca, hvorfor studerende fra hele verden kommer her for at undersøge det. Ufanes kan bedst oversættes til noget a la selvforsynende, og det er præcis hvad der gør området specielt. Det hydro-geologiske system sikrer, at når der kommer kraftigt nedbør, dirigeres vandet ned i tanke under jorden, som i lang tid efterfølgende kan bruges til at holde jorden fugtig. Ses Fonts Ufanes er virkelig et dejligt naturområde at spadsere en tur i, gør det.

Ses Fonts Ufanes er et af balearernes mest unikke naturområder, der anvender hydro-geologiske systemer til at  opbevare og udnytte vandmasser til langtidsvanding.

Se middelalderkapellet Capella de Sant Miquel

Sant Miquel er et af Mallorcas bedst bevarede kapeller fra omkring den katalanske erobring af øen, i 1231/32, sammen med Santa Anna i Alcúdia og Castellitx i Algaida. Sant Miquel blev opført hvor en tidligere maurisk moske stod, og fungerede i mange år som områdets eneste religiøse samlingspunkt.

Capella de Sant Miquel er et af Mallorcas ældste kapeller, som blev rejst i årene efter den catalanske erobring af øen, omkring år 1232.

Nyd en forfriskning på den centrale torveplads

Diagonalt over for sognekirken Sant Miquel, vil du se rådhuset. Bygningen er kendt som Cas Metge Dolç (Doctor Dolç’s hus), og blev opkaldt efter sin første ejer, der byggede den i 1904. I 1912, overtog den prestigefyldte familie Gabriel Mateu Mairata bygningen, og gav den navnet “Raïssa”.

Til højre for rådhuset ser du en bar. Dette hus blev bygget mellem 1858 – 1860 af Pere Antoni Santandreu Alomar betwenn, der flyttede fra Santa Margalida til Campanet for at arbejde som notar. I 1928 blev huset brugt som socialt rekreationscenter.

Kigger du til højre for kirken, ser endnu en lille plads. Dette var indtil midten af 1800-tallet byens kirkegård. Du kan se en statue af Llorenc Riber, byens berømte forfatter. I baggrunden vil du se et lille kloster og kapel. Dette kloster blev bygget i 1875-76 af de augustinske nonner, der var ankommet til Campanet året før. I 1923 blev klostret udvidet til også at omfatte kapellet, bygget i nygotisk stil.

Hvis du ser til venstre for kirken, på tværs af den smalle gade, vil du se Posada de Maçana. Tilbage i det 16. århundrede er denne ejendom blevet dokumenteret som en kro og har bevaret sit familienavn Bennàsser de Maçana indtil begyndelsen af det 20. århundrede, hvor slægten stoppede.

Llorenç Ribers hus

Llorenç Riber var en søn af Campanet og rejste til Palma, hvor han blev en berømt digter, forfatter og siden præst. Årsagen til hans popularitet på Mallorca findes i hans dedikation til det catalanske sprog. Desuden er Ribers værker interessante, da de ærer Noucentisme, en catalansk bevægelse, der var en direkte reaktion på modernismen. På kirkepladsen centralt i Campanet står desuden en buste af ham.

Miquel dels Sants Olivers hus

En anden interessant søn af Campanet var Miquel Dels Sants Oliver, en journalist og højintellekt, der skabte sig en beundringsværdig karriere i Barcelona. Sants Oliver var en af hovedpersonerne i skabelsen af regionalismen, en bevægelse af intellektuelle, der var kritiske over for centraliseringen af Spanien. Da han sad som chefredaktør på avisen La Vanguardia, i Barcelona, var det den mest distribuerede avis i Catalonien.

Den gamle Pou de Gatell brønd uden for byen

Dette er et pragtfuldt eksempel på en lavoir og brønd, der går helt tilbage til det 13. århundrede. Faktisk er det en af de ældste af sin slags på øen. Brønden var i funktion helt op til 1960’erne, hvilket vidner om kvaliteten af det arbejde og ingeniørkunst, der blev udført tilbage i middelalderen. Brønden kunne faktisk stadig fungere, men desværre gik et rørarbejde udført i 60’erne galt og beskadigede systemet alvorligt.

Spadser en tur til Ullaró

Vandre og gåture er en populær aktivitet i Campanet-området, navnlig pga. den smukke natur og de mange vartegn. Ullaró er en lille flække i udkanten af Campanet, i retning af Sa Pobla, der er hjemsted for en gammel maurisk gård. Godt nok har bygningen gennemgået en del renoveringer, men det er alligevel interessant at et hus fra 902 stadig står.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre skønne aktiviteter omkring Campanet

Den geografiske placering gør, at Campanet har fået det bedste fra alle verdener med bjerge til den ene side, landeveje til den anden og ikke mindst havet til den tredje side.

For cyklister ligger Campanet særligt godt placeret i et kæmpe netværk af veje, der fører rundt på øen i de mange smukke landskaber og til andre spændende byer. For vandrere ligger de smukke Serra de Tramuntana bjerge lige i baggrunden, under 2 km fra byens grænser.

Vandring: Sanselige vandreture venter

Der er rigeligt med mulighed for at få kridtet vandreskoene i Campanet. Beliggenheden for foden af Tramuntana giver dig direkte adgang til mange af de markerede vandreruter der leder omkring i den sanselige natur.

Foretrækker du at blive i nærområdet, kan du besøge naturreservatet Ses Fonts Ufanes, der kendetegnes ved et unikt hydrogeologisk system, der opsamler overskudsregnvand og anvender det i tørre tider. Når de regner opleves naturlige vandfald i dette skovområde.

Mallorca er et fantastisk sted at vandre, ikke mindst i Serra de Tramuntana, UNESCO verdensnaturarv. Du kan glæde dig til meget smuk uspoleret natur, magiske udsigtspunkter fra bjergene, samt en lang liste af kulturarv efterladt af forskellige kulturer.

Golf nær Campanet

Du skal faktisk ikke mere end 10-15 nordpå for at finde den nærmeste golfbane fra Campanet. I Pollenca ligger nemlig en 9-hullers bane af middel sværhedsgrad, som de fleste handicaps kan spille med på. Er du mere til en større bane, med lidt flere udfordringer, så tag til Aucanada (ved Alcúdia), hvor du kan spille på én af Mallorcas smukkeste baner.

Der er mere end 20 åbne golfbaner at vælge mellem på Mallorca, alle med intelligent design, smuk natur og klubhus.

Cykling: Nyd de udfordrende og smukke bjergveje

Campanet er en meget populær destination for cykelturisme, igen pga. beliggenheden. Glæd dig til at blive udfordret, til at møde hældninger på 7 %, snoede bjergveje og spidse hårnålesving, mens udsigten over bjergdale og kyster  skifter fra side til side.

Cykler du længere ind på øen, venter lange rolige landeveje, der fører gennem charmerende rurale landdistrikter og små flækker.

Mallorca er en cykelrytters paradis, det perfekte rejsemål. Her er evige landeveje, kringlede bjergveje, og pittoreske kyststrækninger, der både fryder øjne og ben. 

Hvor skal man bo i Campanet?

Der er mange dejlige steder at overnatte i Campanet, og størstedelen ligger i rolige naturskønne omgivelser i udkanten, eller lidt væk fra byen.

Luksushotel med spa og wellness i Campanet på Mallorca.

Monnaber Nou Finca Hotel & Spa

Booking.com
Finca hotel i Campanet, Mallorca.

Monnàber Vell

Booking.com
Villa med pool til leje i Campanet på Mallorca i Spanien.

Villa Rote

Booking.com

Hvor er det godt at spise Campanet

Campanet har et meget varieret spisekort, som byder på alt fra typiske caféretter til traditionelle middelhavsretter.

Inde omkring byens centrale torv, finder du en samling hyggelige caféer, som nok er det bedste bud på en blanding af hygge og god mad. Søger du et hurtigt fast food måltid, er der også mulighed for dette i Campanets gader.

Er du til en større smagsoplevelse, kan det anbefales at besøge restauranten på hotellet Monnàber Nou, som ligger lidt uden for selve Campanet by.

Mallorca er hjemsted for mere end 10 restauranter med Michelinstjerner, hvilket vidner om den store interesse øen har for såvel kokke som cornisseurs. 

Shopping i Campanet

Der ligger en håndfuld butikker, samt et par små supermarkeder i Campanet. Trænger du til at ose lidt mere i butikker, kan du tage den korte tur til enten Pollenca eller Inca, hvor der venter både shopping og spiseoplevelser.

Hvornår er der marked i Campanet

Alle gader i Campanet fører til byens hjerte, Plaça Mayor, der huser byens bedste udvalg af hyggelige caféer samt den store sognekirke. Det er også på Plaça Mayor, at det ugentlige marked løber af stablen om tirsdagen. Her kan du få friske smagsprøver på lokale råvarer, nyde stemningen og få en forfriskning mens der pruttes om prisen ved de forskellige boder.

Årlige begivenheder i Campanet

Som i andre byer på Mallorca, er markedsdagen ikke det eneste tidspunkt hvor byen liver op. Campanet har de seneste år fået fyldt godt op i den kulturelle kalender og tilføjet en række sjove og spændende arrangementer til de traditionsrige fejringer, der har været afholdt i byen gennem århundreder.

Forårsmusicalen er i maj-juni, hvor en række klassiske koncerter spilles i byen. Den 29. september fejres Sant Miquel skytsenglen for byen, med masser musik, mad og dans i gaderne.

Noget af det nyere på programmet er Campanets specielle efterårsteater, Tardor de Teatre. Her er store dele af byen på skrå brædder, med moderne teateropvisninger samt fortolkninger af klassiske stykker, til stor glæde for både unge og ældre.

Festivaler er en stor del af mallorcinernes kulturarv, det er her du på nær hold kan opleve deres traditionsrige måde at fejre og feste på.

Maj

Majfest i Campanet

I starten af maj måned fejres foråret og begyndelsen på sommeren i Campanet med en stor byfest, der som regel løber over den første weekend i maj. Til festen vil der være markedsplads, udstillinger, folkedanse, musikkoncerter og konkurrencer, en meget populær begivenhed blandt indbyggerne.

Festes de Sant Victorià

Senere mod slutningen af maj er det endnu en gang tid til fest og dans i den lille by, når fejringen af Sant Victorià står for døren. Gennem en hel uge fejres der med sjove og kulturelle aktiviteter for både børn og voksne, der arrangeres af forskellige foreninger i byen i samarbejde med kommunen.

September

Festes de Sant Miquel

Den helt store begivenhed i Campanet er fejringen af byens skytshelgen, Sankt Michael. Den officielle dag for fejringen er den 29. september, men allerede i ugen op til er der byfest i Campanet. Et tæt program af kulturelle og sjove aktiviteter og events er nøje planlagt for at gøre ugen så indbydende som muligt. Kom og oplev Campanet som du ikke har set den før, med masser af liv og gøgle i gaderne, markeder, udstillinger, danse, musik, lege og konkurrencer.

Lidt af Campanets historie

Navnet Campanet menes, at have oprindelse i ordet ‘kapanät’, som igen stammer tilbage fra den mauriske periode på Mallorca (903 – 1229). Kapanät kan oversættes eller fortolkes til ‘gruppering af hyrdernes hytter’ og må indikere, at området har været beboet i mange år – også før maurerne.

Campanet udgjorde sammen med de nuværende byer, Búger, Ullaró og Sa Pobla blot ét samfund, som kong Jaume 1. af Aragonien tildelte til riddere og adelige fra Barcelona efter erobringen i 1229.

I årevis kæmpede indbyggerne i Campanet, for et selvstændigt og uafhængigt sogn. Man ønskede at være fri af Sa Pobla bla. på grund af sognekirken, da denne lå i Sa Pobla. I år 1368 frigjorde Peter af Aragonien så endelig Campanet fra Sa Pobla, men det var ikke før i 1823, at Campanet kunne kalde sig fuldstændig uafhængig – Búger og Ullaró hang nemlig stadig ved i byopdelingen.

Gennem de næste mange hundrede år, voksede Campanet sig stadig større og byens primære indtægtskilde bestod af landbrug. Det var først helt fremme i 1945, der skete en markant ændring og omvæltning i byens indtægtskilder. Produktion af lædersko blev introduceret i byen og alene i det år, blev mere end 400.000 par sko produceret i Campanet og sendt til bla. den spanske hær.

I dag er skoproduktion stadig en afgørende faktor i Campanets industrielle liv, dog har bygge og turistindustrien for alvor skabt arbejdspladser både i og udenfor byens grænser. Den nærliggende by Alcúdia, har siden 1970’erne levet udelukkende af turisme og skabt utallige arbejdspladser med nye byggerier, renoveringer samt servicefag.

Ofte stillede spørgsmål

Campanet ligger ved foden af Tramuntana, ca. 43 km fra Palmas lufthavn. Transfertiden med bil eller taxa er omkring 30 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 50-55 euro.

Det ugentlige marked i Campanet afholdes tirsdag formiddag på det centrale torv foran kirken.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 333

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca