Campanet, rejseguide og overnatningtilbud

Campanet by skiller sig drastisk ud fra vilkårene i turistområderne på Mallorca.

Byen har formået at undgå udvikling i større omfang, for at trække turister til sig, men er en af ​​de få uberørte og autentiske mallorcinske landsbyer, der stadig eksisterer i bedste velgående.

Campanet er bestemt ikke en stor by, men stor nok til at trække dig ind i de snoede gader og vise dig, hvad ægte mallorcinsk charme er.

Campanet er i virkeligheden en oplevelse i sig selv, så hold dig ikke tilbage med et besøg her, om det så bare er nogle timer på markedsdagen.

Campanet rejseguide

Campanets geografiske placering i den nordøstlige del af det centrale Mallorca, giver attraktive vilkår for et besøg i den lille by.Landsbyen ligger nemlig på en håndfuld bakkerygge, der kendetegner byens smalle gader som går op og ned i den hyggelige labyrint.

Netop disse bakkerygge, giver dig mulighed for flere steder i byen, at nyde de varierede landskaber i området. Mod vest skyder den majestætiske Tramuntana bjergkæde op i horisonten med dens grønne kappe, mod øst ser du Es Pla – slettelandet i hjertet af øen. Nord og nordøst for Campanet, finder du Pollença og Alcúdiabugterne med middelhavet i baggrunden.

Rundt i de charmerende bakkede gader, ligger smukke arkitektoniske mesterværker i form af huse i renæssance stil. To mallorcinske forfattere, Llorenç Riber I Campins og Miquel dels Sants Oliver, blev begge født i Campanet og deres huse kan også nydes. Miquel dels Sants Oliver har tilmed fået sin egen gade opkaldt efter sig. Af andre nævneværdige bygninger i Campanets gader kan nævnes, Massana på Plaça Mayor 7, Biniatró på Calle Sant Miquel 27 samt Can Muntaner på Canto av Carritx 27.

Bedste overnatningstilbud i CampanetBooking.com

Tag på finca eller B&B i Campanet

Indkvarteringen i Campanet, består hovedsageligt af private udlejningsmål, B&B’s, samt små landejendomme og kroer.

Byens vel nok eneste hotel er også placeret i nærheden af Plaça Mayor, så vælger du at bo her, er du garanteret en fin kombination af byliv og rustik mallorcinsk landsby.

Campanet kan besøges året rundt, grundet den lukrative beliggenhed, i centrum af verden, med nem adgang til både bjerge og strande.

èn af Campanets mere populære indkvarteringssteder, er den smukke gamle finca (herregård) Monnaber Nou

Campanets historie

Navnet Campanet menes, at have oprindelse i ordet ‘kapanät’, som igen stammer tilbage fra den mauriske periode på Mallorca (903 – 1229). Kapanät kan oversættes eller fortolkes til ‘gruppering af hyrdernes hytter’ og må indikere, at området har været beboet i mange år – også før maurerne.

Campanet udgjorde sammen med byerne, Búger, Ullaró og Sa Pobla blot ét samfund, som kong Jaume 1. af Aragonien tildelte til riddere og adelige fra Barcelona efter erobringen i 1229.

I årevis kæmpede indbyggerne i Campanet, for et selvstændigt og uafhængigt sogn. Man ønskede at være fri af Sa Pobla bla. på grund af sognekirken, da denne lå i Sa Pobla. I år 1368 frigjorde Peter af Aragonien så endelig Campanet fra Sa Pobla, men det var ikke før i 1823, at Campanet kunne kalde sig fuldstændig uafhængig – Búger og Ullaró hang nemlig stadig ved i byopdelingen.

Gennem de næste mange hundrede år, voksede Campanet sig stadig større og byens primære indtægtskilde bestod af landbrug. Det var først helt fremme i 1945, der skete en markant ændring og omvæltning i byens indtægtskilder. Produktion af lædersko blev introduceret i byen og alene i det år, blev mere end 400.000 par sko produceret i Campanet og sendt til bla. den spanske hær.

I dag er skoproduktion stadig en afgørende faktor i Campanets industrielle liv, dog har bygge og turistindustrien for alvor skabt arbejdspladser både i og udenfor byens grænser. Den nærliggende by Alcúdia, har siden 1970’erne levet udelukkende af turisme og skabt utallige arbejdspladser med nye byggerier, renoveringer samt servicefag.

Seværdigheder i og omkring Campanet

I udkanten af Campanet kan du, hvis du er interesseret i mallorcinsk landbrug eller bygningskunst, se meget velbevarede vand- og vindmøller i byens udkant.

Du skal dog ikke langt udenfor Campanets bygrænser, før området skatte dukker op. Lige nord for byen finder du f.eks. de populære og spektakulære drypstenshuler, Cuevas de Campanet.

Snyd heller ikke dig selv for en lille gåtur gennem det imponerende økosystem, Ses Fonts Ufanes, med dets mange naturlige kilder og vandfald. Brug menuen og find flere seværdigheder nær Campanet.

Udflugtsmål i nærheden af byen

Udsigt over pollenca og port de pollenca fra bjerget puig de maria+

Restauranter og mad i Campanet

Campanet har et meget varieret spisekort, som byder på alt fra typiske caféretter til traditionelle middelhavsretter.

Inde omkring byens centrale torv, finder du en samling hyggelige caféer, som nok er det bedste bud på en blanding af hygge og god mad. Søger du et hurtigt fast food måltid, er der også mulighed for dette i Campanets gader. Du kan også sagtens finde nogle gode a la carte restauranter i byen.

Aktiviteterne omkring Campanet

For dig der ønsker at bo i Campanet eller i en finca nær byen, har du adgang til uendelige aktiviteter og seværdigheder lige om hjørnet. Den geografiske placering gør, at Campanet har fået det bedste fra alle verdener med bjerge til den ene side, landeveje til den anden og ikke mindst havet til den tredje side.

For cyklister ligger Campanet særligt godt placeret i et kæmpe netværk af veje, der fører rundt på øen i de mange smukke landskaber og til andre spændende byer. For vandrere ligger de smukke Serra de Tramuntana bjerge lige i baggrunden, under 2 km fra byens grænser.

Campanet kan også selv byde på en række aktiviteter til de sportsinteresserede. Byen har forskellige sportsfaciliteter, som overdækket pavillon, fodboldbane, tennisbaner, swimmingpool samt klatrevæg.

Albufera naturparken og vådområdet ved Alcudia er et godt sted at spotte fugle+
borneaktiviteter_alcudia_hindropark+

Markedet i Campanet

Alle gader i Campanet fører til byens hjerte, Plaça Mayor, der huser byens bedste udvalg af hyggelige caféer samt den store sognekirke. Det er også på Plaça Mayor, at det ugentlige marked løber af stablen om tirsdagen. Her kan du få friske smagsprøver på lokale råvarer, nyde stemningen og få en forfriskning mens der pruttes om prisen ved de forskellige boder.


Festlige begivenheder i Campanet

Som i andre byer på Mallorca, er markedsdagen ikke det eneste tidspunkt hvor byen liver op. Campanet har de seneste år, fået fyldt godt op i den kulturelle kalender og tilføjet en række sjove og spændende arrangementer til de traditionsrige festivaler, der er afholdt i byen i årevis. Forårsmusicalen er i maj-juni, hvor en række klassiske koncerter spilles i byen. Den 29. september fejres Sant Miquel skytsenglen for byen, med masser musik, mad og dans i gaderne.

Noget af det nyere på programmet er Campanets specielle efterårsteater, Tardor de Teatre. Her er store dele af byen på skrå brædder, med moderne teateropvisninger samt fortolkninger af klassiske stykker, til stor glæde for både unge og ældre.

Festivaler er en stor del af mallorcinernes kulturarv, det er her du på nær hold kan opleve deres traditionsrige måde at fejre og feste på.

Hvor ligger Campanet på Mallorca?

Flere spændende rejsedestinationer i Raiguer regionen

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?