Campanet rejseguide og overnatningtilbud

Campanet by skiller sig drastisk ud fra vilkårene i turistområderne på Mallorca.

Byen har formået at undgå udvikling i større omfang, for at trække turister til sig, men er en af ​​de få uberørte og autentiske mallorcinske landsbyer, der stadig eksisterer i bedste velgående.

Campanet er bestemt ikke en stor by, men stor nok til at trække dig ind i de snoede gader og vise dig, hvad ægte mallorcinsk charme er.

Campanet er i virkeligheden en oplevelse i sig selv, så hold dig ikke tilbage med et besøg her, om det så bare er nogle timer på markedsdagen.

campanet på kort over mallorca
Overnatning

Bedste overnatningstilbud i Campanet

Indkvarteringen i Campanet, består hovedsageligt af private udlejningsmål, B&B’s, samt små landejendomme og kroer.

Byens vel nok eneste hotel er også placeret i nærheden af Plaça Mayor, så vælger du at bo her, er du garanteret en fin kombination af byliv og rustik mallorcinsk landsby.

Campanet kan besøges året rundt, grundet den lukrative beliggenhed, i centrum af verden, med nem adgang til både bjerge og strande.

èn af Campanets mere populære indkvarteringssteder, er den smukke gamle finca (herregård) Monnaber Nou

herregårdsferie i campanet på mallorca

Monnaber Nou & Spa ****

Den historiske finca Monnaber Nou, er som malet ind i Campanets smukke landskab på de grønne bjergskråninger for foden af Tramuntana. Hotellet tilbyder en unik og luksuriøs afsondrenhed i charmerende og romantiske rammer, omsluttet af uspoleret natur og olivenplantager så langt øjet rækker. Monnaber Nou tilbyder desuden et lækkert køkken, der serverer avantgarde middelhavskost fyldt med smag og lokale råvarer.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

pool med liggestole og have på finca i campanet mallorca

Monnaber Vell ****

Dette skønne lille fincahotel er indbegrebet af en ægte mallorcinsk landsted; rustikt, charmerende og idyllerisk. Fincaen er smukt vugget ind i de uspolerede landskaber her for foden af Tramuntanabjergene, langt fra støj, masseturisme og hverdagens strabadser. Et ophold på denne finca er ideelt for jer der vil på eventyr i naturen, men samtidig ønsker en følelse af luksus og højt serviceniveau.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder
cuevas de campanet drypstenshuler på mallorca

Cuevas de Campanet

Campanets største turistattraktion er drypstenshulerne, Cuevas de Campanet, som ligger ca. 10 minutters kørsel nord for byen. Lad dig fascinere at de mange stalagmitter og stalaktitter der skaber pudsige figurer dybt inde i bjerget, alle skabt af moder natur. De guidede ture i hulerne varer ca. en time, hvor du får rigtig meget god viden.

Besøg hulerne

naturparken fonts ufanes i campanet mallorca

Ses Fonts Ufanes

Ses Fonts Ufanes er et af de mest interessante naturområder på Mallorca, hvorfor studerende fra hele verden kommer her for at undersøge det. Ufanes kan bedst oversættes til noget a la selvforsynende, og det er præcis hvad der gør området specielt. Det hydro-geologiske system sikrer, at når der kommer kraftigt nedbør så dirigeres vandet ned i tanke under jorden, som i lang tid efterfølgende kan bruges til at holde jorden fugtig. Ses Fonts Ufanes er virkelig et dejligt naturområde at spadsere en tur i, gør det.

Besøg ses Fonts Ufanes

det gamle sant miquel kapel fra middelalderen er en seværdighed i campanet mallorca

Capella de Sant Miquel

Sant Miquel er et af Mallorcas bedst bevarede kapeller fra omkring den katalanske erobring af øen, i 1231/32, sammen med Santa Anna i Alcúdia og Castellitx i Algaida. Sant Miquel blev opført hvor en tidligere maurisk moske stod, og fungerede i mange år som områdets eneste religiøse samlingspunkt.

Besøg Capella de Sant Miquel

Aktiviteterne omkring Campanet

For dig der ønsker at bo i Campanet eller i en finca nær byen, har du adgang til uendelige aktiviteter og seværdigheder lige om hjørnet. Den geografiske placering gør, at Campanet har fået det bedste fra alle verdener med bjerge til den ene side, landeveje til den anden og ikke mindst havet til den tredje side.

For cyklister ligger Campanet særligt godt placeret i et kæmpe netværk af veje, der fører rundt på øen i de mange smukke landskaber og til andre spændende byer. For vandrere ligger de smukke Serra de Tramuntana bjerge lige i baggrunden, under 2 km fra byens grænser.

Campanet kan også selv byde på en række aktiviteter til de sportsinteresserede. Byen har forskellige sportsfaciliteter, som overdækket pavillon, fodboldbane, tennisbaner, swimmingpool samt klatrevæg.

Marked & Events

Markedet i Campanet

Alle gader i Campanet fører til byens hjerte, Plaça Mayor, der huser byens bedste udvalg af hyggelige caféer samt den store sognekirke. Det er også på Plaça Mayor, at det ugentlige marked løber af stablen om tirsdagen. Her kan du få friske smagsprøver på lokale råvarer, nyde stemningen og få en forfriskning mens der pruttes om prisen ved de forskellige boder.


Festlige begivenheder og events i Campanet

Som i andre byer på Mallorca, er markedsdagen ikke det eneste tidspunkt hvor byen liver op. Campanet har de seneste år fået fyldt godt op i den kulturelle kalender og tilføjet en række sjove og spændende arrangementer til de traditionsrige fejringer, der har været afholdt i byen gennem århundreder.

Forårsmusicalen er i maj-juni, hvor en række klassiske koncerter spilles i byen. Den 29. september fejres Sant Miquel skytsenglen for byen, med masser musik, mad og dans i gaderne.

Noget af det nyere på programmet er Campanets specielle efterårsteater, Tardor de Teatre. Her er store dele af byen på skrå brædder, med moderne teateropvisninger samt fortolkninger af klassiske stykker, til stor glæde for både unge og ældre.

Festivaler er en stor del af mallorcinernes kulturarv, det er her du på nær hold kan opleve deres traditionsrige måde at fejre og feste på.

Maj

Majfest i Campanet

I starten af maj måned fejres foråret og begyndelsen på sommeren i Campanet med en stor byfest, der som regel løber over den første weekend i maj. Til festen vil der være markedsplads, udstillinger, folkedanse, musikkoncerter og konkurrencer, en meget populær begivenhed blandt indbyggerne.

 

Festes de Sant Victorià

Senere mod slutningen af maj er det endnu en gang tid til fest og dans i den lille by, når fejringen af Sant Victorià står for døren. Gennem en hel uge fejres der med sjove og kulturelle aktiviteter for både børn og voksne, der arrangeres af forskellige foreninger i byen i samarbejde med kommunen.

September

Festes de Sant Miquel

Den helt store begivenhed i Campanet er fejringen af byens skytshelgen, Sankt Michael. Den officielle dag for fejringen er den 29. september, men allerede i ugen op til er der byfest i Campanet. Et tæt program af kulturelle og sjove aktiviteter og events er nøje planlagt for at gøre ugen så indbydende som muligt. Kom og oplev Campanet som du ikke har set den før, med masser af liv og gøgle i gaderne, markeder, udstillinger, danse, musik, lege og konkurrencer.

Vejret
Spisesteder & Barer

Restauranter og mad i Campanet

Campanet har et meget varieret spisekort, som byder på alt fra typiske caféretter til traditionelle middelhavsretter.

Inde omkring byens centrale torv, finder du en samling hyggelige caféer, som nok er det bedste bud på en blanding af hygge og god mad. Søger du et hurtigt fast food måltid, er der også mulighed for dette i Campanets gader. Du kan også sagtens finde nogle gode a la carte restauranter i byen.

Indkøb & Shopping
Om Campanet

Info om Campanet

Campanets geografiske placering i den nordøstlige del af det centrale Mallorca, giver attraktive vilkår for et besøg i den lille by.Landsbyen ligger nemlig på en håndfuld bakkerygge, der kendetegner byens smalle gader som går op og ned i den hyggelige labyrint.

Netop disse bakkerygge, giver dig mulighed for flere steder i byen, at nyde de varierede landskaber i området. Mod vest skyder den majestætiske Tramuntana bjergkæde op i horisonten med dens grønne kappe, mod øst ser du Es Pla – slettelandet i hjertet af øen. Nord og nordøst for Campanet, finder du Pollença og Alcúdiabugterne med middelhavet i baggrunden.

Rundt i de charmerende bakkede gader, ligger smukke arkitektoniske mesterværker i form af huse i renæssance stil. To mallorcinske forfattere, Llorenç Riber I Campins og Miquel dels Sants Oliver, blev begge født i Campanet og deres huse kan også nydes. Miquel dels Sants Oliver har tilmed fået sin egen gade opkaldt efter sig. Af andre nævneværdige bygninger i Campanets gader kan nævnes, Massana på Plaça Mayor 7, Biniatró på Calle Sant Miquel 27 samt Can Muntaner på Canto av Carritx 27.

Campanets historie

Navnet Campanet menes, at have oprindelse i ordet ‘kapanät’, som igen stammer tilbage fra den mauriske periode på Mallorca (903 – 1229). Kapanät kan oversættes eller fortolkes til ‘gruppering af hyrdernes hytter’ og må indikere, at området har været beboet i mange år – også før maurerne.

Campanet udgjorde sammen med byerne, Búger, Ullaró og Sa Pobla blot ét samfund, som kong Jaume 1. af Aragonien tildelte til riddere og adelige fra Barcelona efter erobringen i 1229.

I årevis kæmpede indbyggerne i Campanet, for et selvstændigt og uafhængigt sogn. Man ønskede at være fri af Sa Pobla bla. på grund af sognekirken, da denne lå i Sa Pobla. I år 1368 frigjorde Peter af Aragonien så endelig Campanet fra Sa Pobla, men det var ikke før i 1823, at Campanet kunne kalde sig fuldstændig uafhængig – Búger og Ullaró hang nemlig stadig ved i byopdelingen.

Gennem de næste mange hundrede år, voksede Campanet sig stadig større og byens primære indtægtskilde bestod af landbrug. Det var først helt fremme i 1945, der skete en markant ændring og omvæltning i byens indtægtskilder. Produktion af lædersko blev introduceret i byen og alene i det år, blev mere end 400.000 par sko produceret i Campanet og sendt til bla. den spanske hær.

I dag er skoproduktion stadig en afgørende faktor i Campanets industrielle liv, dog har bygge og turistindustrien for alvor skabt arbejdspladser både i og udenfor byens grænser. Den nærliggende by Alcúdia, har siden 1970’erne levet udelukkende af turisme og skabt utallige arbejdspladser med nye byggerier, renoveringer samt servicefag.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 314

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Plaça Major, 24
Telephone: +34 971 516 005

Hvor ligger Campanet?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

 

Caimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?