Campanet

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Campanet (Raiguer) rejseguide og overnatningtilbud

Campanet by skiller sig drastisk ud fra vilkårene i turistområderne på Mallorca.

Byen har formået at undgå udvikling i større omfang, for at trække turister til sig, men er en af ​​de få uberørte og autentiske mallorcinske landsbyer, der stadig eksisterer i bedste velgående.

Campanet er bestemt ikke en stor by, men stor nok til at trække dig ind i de snoede gader og vise dig, hvad ægte mallorcinsk charme er.

Campanet er i virkeligheden en oplevelse i sig selv, så hold dig ikke tilbage med et besøg her, om det så bare er nogle timer på markedsdagen.

Bedste overnatningstilbud i Campanet

Indkvarteringen i Campanet, består hovedsageligt af private udlejningsmål, B&B’s, samt små landejendomme og kroer.

Byens vel nok eneste hotel er også placeret i nærheden af Plaça Mayor, så vælger du at bo her, er du garanteret en fin kombination af byliv og rustik mallorcinsk landsby.

Campanet kan besøges året rundt, grundet den lukrative beliggenhed, i centrum af verden, med nem adgang til både bjerge og strande.

èn af Campanets mere populære indkvarteringssteder, er den smukke gamle finca (herregård) Monnaber NouBooking.com

Ophold på herregård i Campanet, Mallorca

Monnaber Nou & Spa ****

Den historiske finca Monnaber Nou, er som malet ind i Campanets smukke landskab på de grønne bjergskråninger for foden af Tramuntana. Hotellet tilbyder en unik og luksuriøs afsondrenhed i charmerende og romantiske rammer, omsluttet af uspoleret natur og olivenplantager så langt øjet rækker. Monnaber Nou tilbyder desuden et lækkert køkken, der serverer avantgarde middelhavskost fyldt med smag og lokale råvarer.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa MallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

Charmerende og rustikt fincahotel i Campanet

Monnaber Vell ****

Dette skønne lille fincahotel er indbegrebet af en ægte mallorcinsk landsted; rustikt, charmerende og idyllerisk. Fincaen er smukt vugget ind i de uspolerede landskaber her for foden af Tramuntanabjergene, langt fra støj, masseturisme og hverdagens strabadser. Et ophold på denne finca er ideelt for jer der vil på eventyr i naturen, men samtidig ønsker en følelse af luksus og højt serviceniveau.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa MallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

Godt hotel til cykling i Campanet paa Mallorca

Son Colom Turismo de interior ***

Son Colom er et hyggeligt og autentisk lille byhotel i hjertet af Campanet, ikke langt fra byens centrale torv. Hotellets interiør er præget af mallorcinske traditioner, som er med til at skabe en ‘ægte’ og hyggelig atmosfære overalt. Det lille hotel er ideelt til cyklister og vandrere, da hotellet tilbyder aflåst cykelkælder.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa MallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

Seværdigheder i og omkring Campanet

I udkanten af Campanet kan du, hvis du er interesseret i mallorcinsk landbrug eller bygningskunst, se meget velbevarede vand- og vindmøller i byens udkant.

Du skal dog ikke langt udenfor Campanets bygrænser, før området skatte dukker op. Lige nord for byen finder du f.eks. de populære og spektakulære drypstenshuler, Cuevas de Campanet.

Snyd heller ikke dig selv for en lille gåtur gennem det imponerende økosystem, Ses Fonts Ufanes, med dets mange naturlige kilder og vandfald. Brug menuen og find flere seværdigheder nær Campanet.Aktiviteterne omkring Campanet

For dig der ønsker at bo i Campanet eller i en finca nær byen, har du adgang til uendelige aktiviteter og seværdigheder lige om hjørnet. Den geografiske placering gør, at Campanet har fået det bedste fra alle verdener med bjerge til den ene side, landeveje til den anden og ikke mindst havet til den tredje side.

For cyklister ligger Campanet særligt godt placeret i et kæmpe netværk af veje, der fører rundt på øen i de mange smukke landskaber og til andre spændende byer. For vandrere ligger de smukke Serra de Tramuntana bjerge lige i baggrunden, under 2 km fra byens grænser.

Campanet kan også selv byde på en række aktiviteter til de sportsinteresserede. Byen har forskellige sportsfaciliteter, som overdækket pavillon, fodboldbane, tennisbaner, swimmingpool samt klatrevæg.

Restauranter og mad i Campanet

Campanet har et meget varieret spisekort, som byder på alt fra typiske caféretter til traditionelle middelhavsretter.

Inde omkring byens centrale torv, finder du en samling hyggelige caféer, som nok er det bedste bud på en blanding af hygge og god mad. Søger du et hurtigt fast food måltid, er der også mulighed for dette i Campanets gader. Du kan også sagtens finde nogle gode a la carte restauranter i byen.

Markedet i Campanet

Alle gader i Campanet fører til byens hjerte, Plaça Mayor, der huser byens bedste udvalg af hyggelige caféer samt den store sognekirke. Det er også på Plaça Mayor, at det ugentlige marked løber af stablen om tirsdagen. Her kan du få friske smagsprøver på lokale råvarer, nyde stemningen og få en forfriskning mens der pruttes om prisen ved de forskellige boder.


Festlige begivenheder i Campanet

Som i andre byer på Mallorca, er markedsdagen ikke det eneste tidspunkt hvor byen liver op. Campanet har de seneste år, fået fyldt godt op i den kulturelle kalender og tilføjet en række sjove og spændende arrangementer til de traditionsrige festivaler, der er afholdt i byen i årevis. Forårsmusicalen er i maj-juni, hvor en række klassiske koncerter spilles i byen. Den 29. september fejres Sant Miquel skytsenglen for byen, med masser musik, mad og dans i gaderne.

Noget af det nyere på programmet er Campanets specielle efterårsteater, Tardor de Teatre. Her er store dele af byen på skrå brædder, med moderne teateropvisninger samt fortolkninger af klassiske stykker, til stor glæde for både unge og ældre.

Festivaler er en stor del af mallorcinernes kulturarv, det er her du på nær hold kan opleve deres traditionsrige måde at fejre og feste på.
Info om Campanet

Campanets geografiske placering i den nordøstlige del af det centrale Mallorca, giver attraktive vilkår for et besøg i den lille by.Landsbyen ligger nemlig på en håndfuld bakkerygge, der kendetegner byens smalle gader som går op og ned i den hyggelige labyrint.

Netop disse bakkerygge, giver dig mulighed for flere steder i byen, at nyde de varierede landskaber i området. Mod vest skyder den majestætiske Tramuntana bjergkæde op i horisonten med dens grønne kappe, mod øst ser du Es Pla – slettelandet i hjertet af øen. Nord og nordøst for Campanet, finder du Pollença og Alcúdiabugterne med middelhavet i baggrunden.

Rundt i de charmerende bakkede gader, ligger smukke arkitektoniske mesterværker i form af huse i renæssance stil. To mallorcinske forfattere, Llorenç Riber I Campins og Miquel dels Sants Oliver, blev begge født i Campanet og deres huse kan også nydes. Miquel dels Sants Oliver har tilmed fået sin egen gade opkaldt efter sig. Af andre nævneværdige bygninger i Campanets gader kan nævnes, Massana på Plaça Mayor 7, Biniatró på Calle Sant Miquel 27 samt Can Muntaner på Canto av Carritx 27.

Campanets historie

Navnet Campanet menes, at have oprindelse i ordet ‘kapanät’, som igen stammer tilbage fra den mauriske periode på Mallorca (903 – 1229). Kapanät kan oversættes eller fortolkes til ‘gruppering af hyrdernes hytter’ og må indikere, at området har været beboet i mange år – også før maurerne.

Campanet udgjorde sammen med byerne, Búger, Ullaró og Sa Pobla blot ét samfund, som kong Jaume 1. af Aragonien tildelte til riddere og adelige fra Barcelona efter erobringen i 1229.

I årevis kæmpede indbyggerne i Campanet, for et selvstændigt og uafhængigt sogn. Man ønskede at være fri af Sa Pobla bla. på grund af sognekirken, da denne lå i Sa Pobla. I år 1368 frigjorde Peter af Aragonien så endelig Campanet fra Sa Pobla, men det var ikke før i 1823, at Campanet kunne kalde sig fuldstændig uafhængig – Búger og Ullaró hang nemlig stadig ved i byopdelingen.

Gennem de næste mange hundrede år, voksede Campanet sig stadig større og byens primære indtægtskilde bestod af landbrug. Det var først helt fremme i 1945, der skete en markant ændring og omvæltning i byens indtægtskilder. Produktion af lædersko blev introduceret i byen og alene i det år, blev mere end 400.000 par sko produceret i Campanet og sendt til bla. den spanske hær.

I dag er skoproduktion stadig en afgørende faktor i Campanets industrielle liv, dog har bygge og turistindustrien for alvor skabt arbejdspladser både i og udenfor byens grænser. Den nærliggende by Alcúdia, har siden 1970’erne levet udelukkende af turisme og skabt utallige arbejdspladser med nye byggerier, renoveringer samt servicefag.

Hvor ligger Campanet?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?