Sa Pobla

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Sa Pobla rejseguide og overnatningstilbud

Sa Pobla er det perfekte rejsemål for jer der vil have både kulturliv og sport på ferien. Den skønne beliggenhed i landlige omgivelser, dog stadig tæt på både bjerge og kyster, gør Sa Pobla til et mekka for aktive feriegæster. Sa Pobla byder desuden på et rigt kulturliv med masser årlige begivenheder og lange traditioner.

Overnatningstilbud i Sa Pobla

Sa Pobla er en fantastisk destination for jer, der vil mærke det lokale liv, folde jer ud i naturens rammer og samtidig kunne trække jer tilbage i afsondrenhed. Områdets fantastiske beliggenhed, gør det muligt at kombinere alle ferietyper, både aktiv ferie, afslapning på stranden og sightseeing i lokale områder.

Overnatningstilbuddene i Sa Pobla består primært af private feriehuse, villaer, lejligheder og fincas. Netop derfor er Sa Pobla et godt område for grupper og par, der søger et sted at hygge sig samlet.

Bed & Breakfast i Sa Pobla, Mallorca

Mister Green Bed & Breakfast

Træd ind i dette fascinerende og imponerende gamle palæ centralt i Sa Pobla, og mærk autenticiteten i atmosfæren overalt på stedet. Denne skønne Bed & Breakfast byder indenfor i imødekommende rummelige værelser, en hyggelig gårdhave samt et utroligt serviceminded personale, der står klar til at hjælpe og guide jer i alle henseender. Overnatningsstedet ligger tæt på mange af Sa Poblas skønne restauranter og cafeer, hvor I kan nyde mad fra nogle fantastiske køkkener i skønne rammer.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Lej villa i Sa Pobla, Mallorca

Villa Queen Blanquera

Denne eminente villa, som kan huse grupper op til 12 personer, ligger et stenkast fra Sa Poblas gader hvorfra I kan nyde de storslåede blikke over marker og bjerge. Villaen er det perfekte valg til en cykelferie eller anden aktiv ferie på Mallorca, den ligger tæt på landevejene, som fører jer på eventyr over marker og bjerge, samtidig med at den ligger tæt på byen, hvor I kan handle lækre friske råvarer ind til morgenmad og aftensmad. Villaen er udstyret med alle tænkelige faciliteter, bla. saltvandspool, grilludstyr, aircondition og wifi.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Lej byhus i centrum af Sa Pobla, Mallorca

Villa Campanile byhus

Reserver ophold i dette ædle gamle byhus i hjertet af Sa Pobla, blot 300 meter fra byens centrale torv og centrum, hvor en uforlignelig blanding af hjemlig hygge og herskabsbolig mødes i autentiske rammer. Byhuset er det perfekte valg for jer vil have moderne faciliteter, autentiske rammer og være tæt på bylivet med de mange udsøgte restauranter samt skønne begivenheder i Sa Pobla.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Ferie i landlige omgivelser i Sa Pobla

Molí de Garriga

Hold ferie i rolige landlige omgivelser i denne rustikke ombyggede mølle, beliggende i den uspolerede rurale natur udenfor Sa Pobla. Ferieboligen har alle tænkelige faciliteter som I forventer til en perfekt ferie, her er stor lækker pool, fuldt udstyret køkken, grillfaciliteter, wifi og masser plads til både familier og grupper.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Udflugter og aktiviteter tæt på Sa Pobla

Der er masser af spændende og sjove aktivitetstilbud og udflugter at finde omkring Sa Pobla.

Nærliggende seværdigheder

Seværdigheder i Sa Pobla  

Sa Pobla er en fin attraktion i sig selv, hvis du blot ønsker at besøge den under dit ophold på Mallorca og f.eks. deltage ved én af de to årlige festivaler i byen, for en mindeværdig oplevelse.

Det skal da heller ingen hemmelighed være, at store dele af de attraktioner og seværdigheder, der knytter sig til Sa Pobla, er de storslåede naturområder omkring byen.

Albufera naturparken og vådområdet ved Alcudia er et godt sted at spotte fugle

S’Albufera

S’Albufera naturreservatet lige nord for Sa Pobla, er hjemsted for mere end 250 dyrearter og rummer svimlende 2.580 hektarer. S’albufera oversættes fra arabisk til ‘lagune’, hvilket er det perfekte ord for dette område af enestående naturskønhed. Vådområdet er det vigtigste af sin art på de baleariske øer og beskyttet af international lov i erkendelse af dette. Hele året rundt flokkes turister i alle aldre hertil, grundet mulighederne for førsteklasses vandreture og cykelture i smukkeske rammer.

Begivenheder i Sa Pobla

To gange årligt forvandles den kære Sa Pobla, til et farvefyrværkeri af fest i gaderne med alt hvad der måtte høre til. Intet mindre end 40.000 mennesker kan byfester i Sa Pobla tiltrække.

Den første fest er fejringen af byens skytsengel, Sant Antoni, der løber over to dage den 16. og 17. januar. Gaderne fyldes med bål, musik, dans, udklædninger og der serveres espinagades med ål fra den lokale S’Albufera naturpark. Eespinagades er en traditionel mallorcinsk indbagt snack. Hvad der ellers gør Sant Antoni festen speciel er, at husdyr bliver velsignet foran kirken. Folk står i kø med hunde, katte og marsvin for at sikre deres pelsede familiemedlemmer.

I slutningen af november måned holder Sa Pobla den meget berømte efterårsfestival, Fira de Tardor. Efterårsfestivalen er rent faktisk Mallorcas største og byder på markedsdage, udstillinger, demonstrationer, forestillinger samt en række rockkoncerter. Efterårsfestivalen er både for unge og ældre og for en hver smag, hele byen runger af eufori.

August måned står i JAZZ’ens tegn i Sa Pobla. Hvert år siden 1995, har traditionelle jazzmusikere fået følgeskab af nutidige kunstnere, med innovative fortolkninger til en uge jazz’en hyldes. De ugentlige koncerter er gratis og finder sted både på Plaça Major og det nye område, Can Cirera Prim park.

Hver søndag er der markedsdag i Sa Pobla også på Plaça Major, hvor du kan prutte dig til en ny taske, smage på delikate spiser eller blot nyde stemningen og en forfriskning, som du oser gennem utallige boder.

Info om Sa Pobla og området omkring

Sa Pobla har en fængslende atmosfære, for selvom byen har vokset sig betydeligt større end mange af dens naboer, har den bevaret sin landsby charme og stemning. Især det blomstrende lokalsamfund byen er bygget på vil du blive imponeret over, den varme og gæstfrihed, som er så typisk for landdistrikterne på Mallorca finder du lige her.

Sa Pobla er en ideel base for en ferie der skal indeholde lidt af det hele. Under 10 km mod nord har du nogle af Europas bedste badestrande i Puerto d’Alcúdia, faktisk omkring 14 km strækning med krystalklart lavvand indtil 100 meter ud. Sa Pobla er omkranset af en masse små landsbyer, der alle manifesterer den kultur og sjæl der karakteriserer landdistrikterne på Mallorca. Hvis du er til sport eller naturoplevelser, har du det bedste fra alle verdenshjørner, attraktioner er der rigeligt af og så tager det blot en halv time at nå hovedstaden, Palma de Mallorca.

Der er rigtig fine offentlige forbindelser i området, en togbane forbinder Sa Pobla med Palma gennem stop i en række spændende byer og som et plus, er billetten ikke meget mere end 3 €. Det kan dog anbefales at leje bil for at få det maksimale ud af ferien i Sa Pobla og for at kunne nå alle attraktionerne.

Gaderne i Sa Pobla er smalle og danner en labyrint rundt om den store centrale plads i byen, Plaça Major. Den store plads er rammen om en række fortovscaféer og butikker, som det skal være. Gaderne i byen byder på en masse sjove og spændende butikker, som er hyggelige at ose rundt i. Ønsker du mere shopping, kan du på kort tid nå Inca eller tage en dag i Palma til formålet.

Restauranter er der naturligvis også en del af. Du finder alt fra traditionel mallorcinsk sammenkog – til middelhavs luksusanretninger – til fastfood. Prøv f.eks. Mare Nostrum på Ric 35, for en hjemmelavet gastronomisk oplevelse i  intime omgivelser akkompagneret med nytænkning og sublim service.

Sa Poblas historie

Helt tilbage til forhistorisk tid, har dette område været beboet af mennesker. I omengen af Sa Pobla, findes intet mindre end 17 forskellige arkæologiske pladser, der hver især fortæller om områdets mangeårige historie. Af disse mange arkæologiske pladser, finder vi bla. Claper Gran, en talaiot – sammen med andre spændende huler og gamle begravelsespladser.

Mens historiebøgerne ikke kan berette meget om den romerske tid i dette område, foruden beskedne rester af mønter og karemik – menes den første gård der blev opdaget i området, at have fået navnet ‘Huayi – al Fas’. Navnet har direkte reference til de store grønne områder og vandkanaler nord for byen, der før i tiden forbandt Sa Pobla med havet.

Efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, skænkede kongen området til riddere og adelige fra Barcelona. Kong Jaume II grundlagde fundamentet for byen i år 1300, under navnet ‘Pueblo de Huialfàs’. Årsagen til dannelsen af en ny by, skulle ses som en gardering af områderne på Mallorca. Ved at tiltrække beboere fra fastlandet og lokke med gunstige landbrugsforhold, kunne man skabe civilisation og derved opkræve skatter.

Med hastig vækst, steg indbyggertallet til over 1000 mennesker på under 1 år og byen blev kendt som Sa Pobla, direkte oversat til ‘byen’.

I 1522 udbrød der borgerkrig i Sa Pobla. En udbrydergruppe, der kaldte sig selv for Broderskabet, havde fået nok af de adeliges konstant voksende skatter og udgifter. I 1521 gjorde de oprør og belejrede Alcúdia, hvor mange adelige var bosat. I februar 1522 ankom 800 soldater til bugten i Pollenca og startede en brutal krig der gjorde det klart, at oprør mod kronen, ikke kunne tolereres. Broderskabet forsøgte flere gange med modangreb mod kongens tropper, men mislykkedes hver gang. Det hele endte i november, da 3.000 mand fra Broderskabet blev nedslagtet, i hvad man i dag kalder ‘Slaget i Marsken’, lige udenfor byens grænser.

De følgende par hundrede år, herskede der atter ro og orden i Sa Pobla. Byen nød rigtig godt og voksede kraftigt under højkonjunkturen, skabt af et blomstrende vinmarked op gennem 17 og 1800 tallet. Desværre ramte en forfærdelig vinpest Europa i 1890’erne og Mallorca kunne ikke bibeholde sin immunitet, hvorfor alle vinstokkene i Sa Pobla måtte opgives og bønderne tvinges til at dyrke andre afgrøder.

I dag er Sa Pobla kendt som en meget produktiv by, med lange traditioner for sit landbrug.

Hvor ligger Sa Pobla?

Sa Pobla ligger i el Raiguer-regionen, som strækker sig langs fødderne af Tramuntana-bjergkæden, mellem Santa Maria del Cami (sydligst) og Alcúdia (nordligst).

Sa Pobla ligger i det flade landskab på Mallorcas nordlige del, blot et par kilometer bag det kendte ferieparadis, Port d’Alcúdia.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er Raiguer regionens hovedstad og Mallorcas tredjestørste by, desuden et stort og skønt område med varierede og smukke landskaber. Inca byder på en masse virkelig lækre restauranter i centrum af byen, som ikke må misses mens I er på besøg, bla. Celler Ca’n Ripoll og Celler Ca’n Amer skal prøves. Inca er også hjemsted for en masse kulturelle seværdigheder, heriblandt øens eneste museum for sko og læder som vil give jer en god forståelse af øens industrialisering. Besøg læderbyen Inca her

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en historisk lille by, med de mange snævre gader og stræder beliggende direkte på bjergskråningerne. Lloseta er til trods for sin størrelse, et alsidigt rejsemål pga. den unikke beliggenhed mellem bjerge, landdistrikter og byområder. I Lloseta bor I i på det lækre SPA-hotel Cas Comte beliggende i et historisk palæ i hjertet af byen, hvorfra I kan nyde byens autenticitet og sjæl, desuden kan I let komme til Inca og spise. Lloseta hotelophold og guide

 

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er et idyllisk lille område beliggende på grønne bjergskråninger med udsigt over Raiguer regionen. Mancor de la Vall er kendt for sin svampedal, hvor I hver efterår kan tage ud og samle kantareller og tage med til svampe-festival i byen. Den traditionelle lille landsby byder på romantisk ophold i det charmerende finca-hotel, Turixant, som også er hjemsted for områdets bedste restaurant, som også kan besøges til a la carte gæster. Mancor de la Vall er et rejsemål for jer der søger en isoleret og fredelig feriebase væk fra turisme, hvor I har let adgang til naturens mange tilbud som vandring og cykling, samt de små landsbyers autenticitet og tilbud. Mancor de la Vall hotelophold

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er blandt Mallorcas mindste landsbyer, en hyggelig lille flække udenfor lands lov og ret, men med et unik beliggenhed som har gjort den til et attraktivt rejsemål i Raiguer-regionen. Moscari byder på to autentiske og charmerende fincahoteller, begge med fantastisk udsigt over landskabet og de mange mandeltræer som pryder området. Moscari er et godt valg til jer der vil på eventyr med vandrestøvlerne eller på cyklen, og vil være dus med Mallorcas sande ånd. Moscari fincahotel og ophold

 

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Vejrudsigt

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Sa Pobla og omegn.

SA POBLA Vejrudsigt

Mere om vejret og klimaet på øen

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?