Sa Pobla rejseguide og overnatningstilbud

Sa Pobla er det perfekte rejsemål for jer der vil have både kulturliv og sport på ferien. Den skønne beliggenhed i landlige omgivelser, dog stadig tæt på både bjerge og kyster, gør Sa Pobla til et mekka for aktive feriegæster. Sa Pobla byder desuden på et rigt kulturliv med masser årlige begivenheder og lange traditioner.

Overnatning

Overnatningstilbud i Sa Pobla

Sa Pobla er en fantastisk destination for jer, der vil mærke det lokale liv, folde jer ud i naturens rammer og samtidig kunne trække jer tilbage i afsondrethed. Områdets fantastiske beliggenhed, gør det muligt at kombinere alle ferietyper, både aktiv ferie, afslapning på stranden og sightseeing i lokale områder.

Overnatningstilbuddene i Sa Pobla består primært af private feriehuse, villaer, lejligheder og fincas. Netop derfor er Sa Pobla et godt område for grupper og par, der søger et sted at hygge sig samlet.

feriebolig i sa pobla med pool og terrasse

Villa Campanile byhus

Reserver ophold i dette ædle gamle byhus i hjertet af Sa Pobla, blot 300 meter fra byens centrale torv og centrum, hvor en uforlignelig blanding af hjemlig hygge og herskabsbolig mødes i autentiske rammer. Byhuset er det perfekte valg for jer vil have moderne faciliteter, autentiske rammer og være tæt på bylivet med de mange udsøgte restauranter samt skønne begivenheder i Sa Pobla.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Sa Pobla mallorca feriebolig landet pool

Molí de Garriga

Hold ferie i rolige landlige omgivelser i denne rustikke ombyggede mølle, beliggende i den uspolerede rurale natur udenfor Sa Pobla. Ferieboligen har alle tænkelige faciliteter som I forventer til en perfekt ferie, her er stor lækker pool, fuldt udstyret køkken, grillfaciliteter, wifi og masser plads til både familier og grupper.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder i Sa Pobla

Sa Pobla er en fin attraktion i sig selv, hvis du blot ønsker at besøge den under dit ophold på Mallorca og f.eks. deltage ved én af de to årlige festivaler i byen, for en mindeværdig oplevelse.

Det skal da heller ingen hemmelighed være, at store dele af de attraktioner og seværdigheder, der knytter sig til Sa Pobla, er de storslåede naturområder omkring byen.

S’Albufera

S’Albufera naturreservatet lige nord for Sa Pobla, er hjemsted for mere end 250 dyrearter og rummer svimlende 2.580 hektarer. S’albufera oversættes fra arabisk til ‘lagune’, hvilket er det perfekte ord for dette område af enestående naturskønhed. Vådområdet er det vigtigste af sin art på de baleariske øer og beskyttet af international lov i erkendelse af dette. Hele året rundt flokkes turister i alle aldre hertil, grundet mulighederne for førsteklasses vandreture og cykelture i smukkeste rammer.

Læs om s’Albufera

Can Planes

Det smukke gamle palæ Can Planes i hjertet af Sa Pobla gemmer på flere spændende udstillinger, bla. en permanent udstilling af antikt legetøj. Resten af udstillingsrummene er dedikeret til samtidskunst af skiftende temaer. Can Planes afholder flere kulturelle begivenheder i løbet af året, ligesom forskellige workshops og andre aktiviteter.

Besøg Can Planes

Fysiske aktiviteter tæt på Sa Pobla

Der er masser af spændende og sjove aktivitetstilbud og udflugter at finde omkring Sa Pobla.

Cykling

Sa Poblas mange landeveje og flade landskaber giver optimale forhold for en god lang etape for fuld fart.

Marked & Events

Ugentligt marked i Sa Pobla

Hver søndag er der markedsdag i Sa Pobla også på Plaça Major, hvor du kan prutte dig til en ny taske, smage på delikate spiser eller blot nyde stemningen og en forfriskning, som du oser gennem utallige boder.

Begivenheder i Sa Pobla

To gange årligt forvandles den kære Sa Pobla, til et farvefyrværkeri af fest i gaderne med alt hvad der måtte høre til. Intet mindre end 40.000 mennesker kan byfester i Sa Pobla tiltrække.

I slutningen af november måned holder Sa Pobla den meget berømte efterårsfestival, Fira de Tardor. Efterårsfestivalen er rent faktisk Mallorcas største og byder på markedsdage, udstillinger, demonstrationer, forestillinger samt en række rockkoncerter. Efterårsfestivalen er både for unge og ældre og for en hver smag, hele byen runger af eufori.

August måned står i JAZZ’ens tegn i Sa Pobla. Hvert år siden 1995, har traditionelle jazzmusikere fået følgeskab af nutidige kunstnere, med innovative fortolkninger til en uge jazz’en hyldes. De ugentlige koncerter er gratis og finder sted både på Plaça Major og det nye område, Can Cirera Prim park.

Januar

Den første byfest på året i Sa Pobla, er fejringen af  Sant Antoni, skytshelgen for husdyr, der løber over den 16. og 17. januar. Gaderne fyldes med bål, musik, dans, udklædninger og der serveres espinagades med ål fra den lokale s’Albufera naturpark. Espinagades er en traditionel mallorcinsk indbagt snack. Fejringen af Sant Antoni i Sa Pobla er blevet erklæret af særlig interesse på De Baleariske Øer, fordi den inkluderer så mange typisk baleariske traditioner. Hvad der ellers gør Sant Antoni festen speciel er, at husdyr bliver velsignet foran kirken den 17. januar. Folk står i kø med hunde, katte og marsvin for at få deres deres pelsede familiemedlemmer velsignet af præsten.

Stort set alle byer på Mallorca afholder Sant Antoni, men Sa Poblas er nok den mest spektakulære og værd at gå efter hvis du er på øen i denne tid.

Februar

Sa Rua og Sa Rueta

Ligesom vi har fastelavn, har mallorcinerne Sa Rua, blot uden traditionen med at slå katten af tønden. Dagen fejres med utallige parader af udklædninger gennem byen, akkompagneret af live musik og dans. Sa Rueta er børnenes variation af karnevalet. Når paraderne er kørt gennem byen, skal de bedste udklædninger selvfølgelig kåres ved en stor konkurrence. Det er altid festligt at besøge byen på denne tid.

Marts

Tapa Tren

Hver fredag gennem marts, april og maj er der tapas-aften i Sa Pobla, hvor byens spisesteder arrangerer live musik og events, sammen med tapas til meget små penge.

April

Påske

Påsken er en speciel tid på Mallorca, stort set alle byer fejrer den med utallige events der hylder højtiden. Byens foreninger går sammen om at arrangere et væld af begivenheder der gør det sjovt at deltage ved festlighederne. Der vil selvfølgelig også være en række religiøse arrangementer, bla. en procession til den gamle Crestatx-kapel uden for byen.

Juli

Nit de l’Art

Sa Pobla afholder hvert år i juli en stor udendørs kunstudstilling i byen. Udstillingen er om aftenen, hvor du også kan opleve musik og dans.

 

Festes de Sant Jaume

Sa Pobla fejrer sommeren med en hyldest til ære for byens skytshelgene Sant Jaume og Santa Margalida. En bred vifte af events finder sted i byen, bla. lege, konkurrencer, sportsbegivenheder mm.. Der er også en masse kulturelle aktiviteter at glæde sig til, bla. kunstudstillinger og forskellige optrædener.

Gennem sommerfestlighederne kan du også opleve poesi-festivalen, som forsøger at bringe poesien frem i lyset igen.

August

Sa Pobla JAZZ-festival

Sa Pobla er kendt for sin årlige jazz-festival, som er den største af sin slags på De Baleariske Øer. Gennem hele august måned kan du komme og nyde nogle af de bedste internationale navne, der kommer til byen for at spille. Jazz-festivalen i Sa Pobla er klart et af årets helt store highlights.

Festivalen hylder såvel kompositioner fra samtiden som fortolkninger af datidens mesterværker, hvilket er med til at udbrede forståelsen for musikken. Jazz-festivalen varer 5 dage, og byder på et tætpakket program af koncerter, kulturelle aktiviteter og workshops.

Hvornår: starten af august

November

Fira de l’Arròs Pobler

Gennem den sidste weekend i november kan du opleve Sa Poblas ris-festival, som hylder ris og landbrug. Gennem de to dage kan du gå på marked med typiske produkter fra Mallorca, nyde udstillinger, konkurrencer, lege og musikkoncerter.

Gennem weekenden kan du også nyde et væld af særlige menuer hvor ris indgår som ingrediens, der serveres til særlige priser på byens spisesteder.

Vejrudsigt

Vejrudsigt

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Sa Pobla og omegn.

SA POBLA Vejrudsigt

Mere om vejret og klimaet på øen

Historie

Info om Sa Pobla og området omkring

Sa Pobla har en fængslende atmosfære, for selvom byen har vokset sig betydeligt større end mange af dens naboer, har den bevaret sin landsby charme og stemning. Især det blomstrende lokalsamfund byen er bygget på vil du blive imponeret over, den varme og gæstfrihed, som er så typisk for landdistrikterne på Mallorca finder du lige her.

Sa Pobla er en ideel base for en ferie der skal indeholde lidt af det hele. Under 10 km mod nord har du nogle af Europas bedste badestrande i Port d’Alcúdia, faktisk omkring 14 km strækning med krystalklart lavvande indtil 100 meter ud. Sa Pobla er omkranset af en masse små landsbyer, der alle manifesterer den kultur og sjæl der karakteriserer landdistrikterne på Mallorca. Hvis du er til sport eller naturoplevelser, har du det bedste fra alle verdenshjørner, attraktioner er der rigeligt af og så tager det blot en halv time at nå hovedstaden, Palma de Mallorca.

Der er rigtig fine offentlige forbindelser i området, en togbane forbinder Sa Pobla med Palma gennem stop i en række spændende byer og som et plus, er billetten ikke meget mere end 3 €. Det kan dog anbefales at leje bil for at få det maksimale ud af ferien i Sa Pobla og for at kunne nå alle attraktionerne.

Gaderne i Sa Pobla er smalle og danner en labyrint rundt om den store centrale plads i byen, Plaça Major. Den store plads er rammen om en række fortovscaféer og butikker, som det skal være. Gaderne i byen byder på en masse sjove og spændende butikker, som er hyggelige at ose rundt i. Ønsker du mere shopping, kan du på kort tid nå Inca eller tage en dag i Palma til formålet.

Restauranter er der naturligvis også en del af. Du finder alt fra traditionel mallorcinsk sammenkog – til middelhavs luksusanretninger – til fastfood. Prøv f.eks. Mare Nostrum på Ric 35, for en hjemmelavet gastronomisk oplevelse i  intime omgivelser akkompagneret med nytænkning og sublim service.

Sa Poblas historie

Helt tilbage til forhistorisk tid, har dette område været beboet af mennesker. I omengen af Sa Pobla, findes intet mindre end 17 forskellige arkæologiske pladser, der hver især fortæller om områdets mangeårige historie. Af disse mange arkæologiske pladser, finder vi bla. Claper Gran, en talaiot – sammen med andre spændende huler og gamle begravelsespladser.

Mens historiebøgerne ikke kan berette meget om den romerske tid i dette område, foruden beskedne rester af mønter og keramik – menes den første gård der blev opdaget i området, at have fået navnet ‘Huayi – al Fas’. Navnet har direkte reference til de store grønne områder og vandkanaler nord for byen, der før i tiden forbandt Sa Pobla med havet.

Efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, skænkede kongen området til riddere og adelige fra Barcelona. Kong Jaume II grundlagde fundamentet for byen i år 1300, under navnet ‘Pueblo de Huialfàs’. Årsagen til dannelsen af en ny by, skulle ses som en gardering af områderne på Mallorca. Ved at tiltrække beboere fra fastlandet og lokke med gunstige landbrugsforhold, kunne man skabe civilisation og derved opkræve skatter.

Med hastig vækst, steg indbyggertallet til over 1000 mennesker på under 1 år og byen blev kendt som Sa Pobla, direkte oversat til ‘byen’.

I 1522 udbrød der borgerkrig i Sa Pobla. En udbrydergruppe, der kaldte sig selv for Broderskabet, havde fået nok af de adeliges konstant voksende skatter og udgifter. I 1521 gjorde de oprør og belejrede Alcúdia, hvor mange adelige var bosat. I februar 1522 ankom 800 soldater til bugten i Pollenca og startede en brutal krig der gjorde det klart, at oprør mod kronen, ikke kunne tolereres. Broderskabet forsøgte flere gange med modangreb mod kongens tropper, men mislykkedes hver gang. Det hele endte i november, da 3.000 mand fra Broderskabet blev nedslagtet, i hvad man i dag kalder ‘Slaget i Marsken’, lige udenfor byens grænser.

De følgende par hundrede år, herskede der atter ro og orden i Sa Pobla. Byen nød rigtig godt og voksede kraftigt under højkonjunkturen, skabt af et blomstrende vinmarked op gennem 17 og 1800 tallet. Desværre ramte en forfærdelig vinpest Europa i 1890’erne og Mallorca kunne ikke bibeholde sin immunitet, hvorfor alle vinstokkene i Sa Pobla måtte opgives og bønderne tvinges til at dyrke andre afgrøder.

I dag er Sa Pobla kendt som en meget produktiv by, med lange traditioner for sit landbrug.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 302, 315

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

Hvor ligger Sa Pobla?

Sa Pobla ligger i el Raiguer-regionen, som strækker sig langs fødderne af Tramuntana-bjergkæden, mellem Santa Maria del Cami (sydligst) og Alcúdia (nordligst).

Sa Pobla ligger i det flade landskab på Mallorcas nordlige del, blot et par kilometer bag det kendte ferieparadis, Port d’Alcúdia.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

 

Caimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Inca

Inca er Raiguer regionens hovedstad og Mallorcas tredjestørste by, desuden et stort og skønt område med varierede og smukke landskaber. Inca byder på en masse virkelig lækre restauranter i centrum af byen, som ikke må misses mens I er på besøg, bla. Celler Ca’n Ripoll og Celler Ca’n Amer skal prøves. Inca er også hjemsted for en masse kulturelle seværdigheder, heriblandt øens eneste museum for sko og læder som vil give jer en god forståelse af øens industrialisering. Besøg læderbyen Inca her

 

Lloseta

Lloseta er en historisk lille by, med de mange snævre gader og stræder beliggende direkte på bjergskråningerne. Lloseta er til trods for sin størrelse, et alsidigt rejsemål pga. den unikke beliggenhed mellem bjerge, landdistrikter og byområder. I Lloseta bor I i på det lækre SPA-hotel Cas Comte beliggende i et historisk palæ i hjertet af byen, hvorfra I kan nyde byens autenticitet og sjæl, desuden kan I let komme til Inca og spise. Lloseta hotelophold og guide

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er et idyllisk lille område beliggende på grønne bjergskråninger med udsigt over Raiguer regionen. Mancor de la Vall er kendt for sin svampedal, hvor I hver efterår kan tage ud og samle kantareller og tage med til svampe-festival i byen. Den traditionelle lille landsby byder på romantisk ophold i det charmerende finca-hotel, Turixant, som også er hjemsted for områdets bedste restaurant, som også kan besøges til a la carte gæster. Mancor de la Vall er et rejsemål for jer der søger en isoleret og fredelig feriebase væk fra turisme, hvor I har let adgang til naturens mange tilbud som vandring og cykling, samt de små landsbyers autenticitet og tilbud. Mancor de la Vall hotelophold

 

Moscari

Moscari er blandt Mallorcas mindste landsbyer, en hyggelig lille flække udenfor lands lov og ret, men med et unik beliggenhed som har gjort den til et attraktivt rejsemål i Raiguer-regionen. Moscari byder på to autentiske og charmerende fincahoteller, begge med fantastisk udsigt over landskabet og de mange mandeltræer som pryder området. Moscari er et godt valg til jer der vil på eventyr med vandrestøvlerne eller på cyklen, og vil være dus med Mallorcas sande ånd. Moscari fincahotel og ophold

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?