Aucanada/Alcanda, Rejseguide + overnatningstilbud

Aucanada er et mindre og roligt område i den nordlige udkant af den velkendte Alcúdia bugt på Mallorcas nordkyst.

Aucanada har stor tiltrækningskraft for folk, der søger en rolig base, men vil være indenfor rimelig rækkevidde af kendte faciliteter som byliv, strand og restauranter.

Aucanada ligner nok bedst et typisk villakvarter i den eksklusive ende, med hvide husfacader, havudsigt og hjemsted for Mallorcas mest eksklusive golfklub, Club de Golf Alcanada.

aucanada på kort over mallorca
Overnatning
swimmingpool på hotel seasun i aucanada mallorca

Hotel Seasun Far ****

Hotel Seasun Far har en enestående beliggenhed på Aucanada, lige ud til vandet med udsigt over hele Alcúdia-bugten og over til den ikoniske fyrtårnsø, Illa sa Aucanada. Hotellet byder indenfor i deres lækre rummelige suites, hvor du selvfølgelig skal bestille med havudsigt så du kan nyde de skønne farvesymfonier som solen, vandet, træerne og havnepromenaden danner hver morgen og aften. Hotellet er et alternativ til Aucanadas mange feriehuse og villaer, som tegner sig for størstedelen af indkvarteringsmulighederne her. Vælg dette hotel hvis du leder efter et hotelophold i et ikke-turistet område.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

havudsigt fra terrasse i ferievilla på aucanada på mallorca

Villa Canostra feriebolig

Dette charmerende og søde gamle fiskerhus er blevet forvandlet til et moderne og hyggeligt feriehus, hvor du kan nyde privatlivets fred sammen med den enestående udsigt over Alcúdia-bugtens glitrende vand. Feriehuset ligger direkte ned til stranden og i få minutter gåafstand fra nærmeste indkøbsmuligheder, et godt valg til en familie eller par der vil nyde følelsen af at føle sig hjemme. Udenfor er der en hyggelig møbleret terrasse, hvor måltider og forfriskninger kan indtages.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

havudsigt fra terrasse i feriebolig i solskin på aucanada på mallorca

Villa Aucanada Lighthouse

Denne nye villa byder på et lyst indbydende indendørsklima, privat pool på solterrassen samt smuk havudsigt over bugten, stranden og fyrtårnsøen. Villaen tilbyder et perfekt ophold til dig der tager til Aucanada for at slappe af, nyde den private sfære og følelsen af luksus, samt selv vil planlægge hele dagens forløb uden at skulle nå noget. Villaen ligger blot få minutter fra en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf de Aucanada, samt få minutters gåafstand fra stranden.

SE TILBUD

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder og udflugtsmål

Aucanada støder direkte op til Port d’Alcúdia og Alcúdias gamle bydel, hvor du finder et væld af interessante seværdigheder og udflugtsmål. Men også på selve Aucanada er der flere spændende og smukke steder du skal besøge, f.eks. kunstmuseet Sa Bassa Blanca.

besøg på sa bassa blanca kunstmuseum er en populær aktivitet på aucanada

Sa Bassa Blanca

Sa Bassa Blanca er et enestående kunstmuseum skabt af Ben og Yannick Jakober, som byder på nytænkende måder at udstille kunst på. Sa Bassa Blanca er en god oplevelse for både børn og voksne, hvilket gør stedet til et af de mest populære besøgsmål i kategorien. Nyd bla. en tur i skulpturparken, udstillingen els Nins, ønsketræet eller en tur ned i SoKraTES. Også selve fincaen og biblioteket indenfor er en stor oplevelse.

Besøg Sa Bassa Balnca

det gamle victoria kapel på aucanada

Ermita de Victoria

På Aucanadas vestlige side, højt på klipperne, finder du det gamle kapel Ermita de Victoria. Ermita de Victoria blev bygget af eremitter helt tilbage i det 14. århundrede, og nyder en privilegeret udsigt over Pollenca-bugten fra sin position. Ved Ermita de Victoria finder du også en restaurant hvor du kan nyde en velfortjent forfriskning mens du indtager de magiske blikke over bugten.

Besøg Ermita de Victoria

ruiner af pollentia romersk by i alcudia mallorca er en stor seværdighed

Pollentia

Pollentia er navnet på Mallorcas første hovedstad, som blev grundlagt af romerne ca. 123 f.Kr. Pollentia ligger lige uden for Alcúdias middelalder-bymure, og er en stor oplevelse hvis du vil have et unikt indblik i en vigtig epoke i Mallorcas historie. Infotavler guider dig rundt i byen, hvor du bla. kan se det gamle forum, gravpladserne og amfiteatret.

Besøg de romerske ruiner af Pollentia

middelalder bymure i alcudia mallorca

Alcúdias bymure og porte

Alcúdias gamle bymure stammer tilbage fra middelalderen hvor de blev bygget for at beskytte handelsbyen. Bymurene har gennem historien vist sig at have været vigtige, idet de har beskyttet Alcúdias indbyggere flere gange under angreb. Bymurene er fredet som nationalt monument.

Læs om bymurene og portene

sant jaume kirke i alcudia

Església de Sant Jaume de Alcúdia

Sant Jaume er Alcúdias sognekirke, og bygget direkte ind i byens bymure som led i forsvarssystemet. Kirken er opført i flot nygotisk stil, og indenfor kan du nyde nogle flotte religiøse artefakter og kunstværker.

Læs om Sant Jaume sognekirken

det gamle kapel fra middelalderen santa anna i alcudia

Santa Anna oratoriet

Santa Anna er et kapel beliggende lige uden for de gamle bymure i Alcúdia, og var et af de første kapeller der blev bygget på øen efter den katalanske erobring. Sammen med kapellerne Sant Miquel i Campanet og Castellitx i Algaida, hører Santa Anna til de bedst bevarede kapeller fra det 13. århundrede.

Læs om Santa Anna oratoriet her

gammelt vagttårn mellem alcudia og aucanada

Torre Major

Fra det 15. til det 17. århundrede var Mallorca hårdt plaget af piratangreb, hvorfor et netværk af forsvarstårne og vagttårne blev etableret langs kysterne, Torre major er et af disse. Tårnet var udstyret med hele fire kanoner, der beskød fjentlige skibe der sejlede ind i bugten.

Læs om Torre Major

Aktiviteter og sport på Aucanada

Aucanada er hjemsted for en af Mallorcas flotteste og mest eksklusive golfklubber, den imponerende Club de Golf Alcanada. Her udfordres du på den enormt velplejede 18-hullers banebane, sat i idylliske omgivelser ud til havet og med det ikoniske fyrtårn på øen Illa de Alcanada, i horisonten.

Selv samme ø, Illa de Aucanada, er et populært besøgsmål i Aucanada. Øen ligger små 150 meter fra kysten og du kan rent faktisk gå derud, da vandet derud blot er 1,50 meter højt. Illa de Alcanada har en eventyrlig atmosfære over sig og næsten lige meget på hvilket tidspunkt af dagen du kommer, vil her være noget at nyde. I dagtimerne kan du gå på eventyr i den smukke fyrreskov eller sole dig i helt fredelige omgivelser og om aftenen kan du sidde herude og nyde alle lysene fra Alcúdias havnepromenade og byen på land.

Aktiviteterne i Aucanada byder desuden på cykling, vandring, tennis, dykning, mountainbiking og sejlads.

Nyd en magisk vandretur

Aucanada er som skabt til vandring, her på klippehalvøen finder du nogle af områdets mest unikke og sanselige steder, bla. naturområdet Coll Baix og de gamle vagttårne Penya des Migdia og Sa Talaia 446 meter over havets overflade. Aucanada er hjemsted for stor biodiversitet og du vil med garanti blive overvældet af hvad naturen tilbyder herude.

Strande

Strand på Aucanada

Langs vandkanten er det muligt at smide håndklædet og nyde en dukkert i det klare vand. Her er ingen rigtige bade- eller strandfaciliteter foruden en mindre badebro, som kan bruges til at komme ud forbi stenene i vandkanten. Strandstykket giver fornemmelsen af en dejlig uspoleret naturstrand, sat i smukke omgivelser mellem fyrretræer og krystalklart vand, der glimter i sollyset.

Stranden i Aucanada er kendt under navnene Playa de Aucanada og Cala Poncet og måler godt 200 meter i længden.

Vejrudsigt
Spisesteder & Barer

Restauranter og mad på Aucanada

Selv om Aucanada ikke har mange restauranter, vil de fleste der har besøgt byen nok sige, at man spiser ret godt her. Når en lille håndfuld hoteller og restauranter alene skal skabe en uforglemmelig oplevelse for de besøgende, skal maden naturligvis være i top.

Særligt Restaurant La Terraza er kendt og elsket af såvel lokale som gengangere, der gerne tager turen fra Alcúdia herud for, at nyde udsigten over bugten, mens en enestående kulinarisk oplevelse indtages.

Indkøb & Shopping

Indkøbstilbud i Aucanada

Aucanada har et mindre supermarked, intet specielt, men nok til at kunne få lidt snacks og hygge til hotelværelset og friske råvarer hvis du bor i lejlighed. Alternativt kan du tage den korte tur til Alcúdia, hvor du finder alt fra souvenirshops til moderne tøjforretninger.

Hver tirsdag og søndag afholdes der marked i Alcúdia, som er blandt Mallorcas største af sin slags og bør opleves. Her kan du prutte dig til en god pris på lædervarer, tasker, tøj, elektronik og lokale delikatesser.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 300

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300

Hvor ligger Aucanada?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

 

Biniamar

Biniamar er et af de mindste rejsemål i Raiguer-regionen. Den lille landsby er kendt for sine mange gamle kalkovne som en del af den kultuirelle arv fra det tidligere mineområdet, men også for sin ufærdige kirke midt i byen. Ophold i Biniamar byder på rolige omgivelser i naturens ånd, hvor overnatningstilbud består af feriehuse i området omkring landsbyen. Læs om Biniamar

 

 

Binibona

Binibona er vel nok et af de mest romantiske og idylleriske rejsemål i hele Raiguer-regionen. Beliggenheden på Tramuntanas grønne bjergskråninger med udsigt over dale fyldt med oliven og mandeltræer, tillader kroppen at slappe helt naturligt af. Binibona har til trods af sin lille størelse, hele 4 skønne og charmerende hoteller beliggende i rustikke fincas der med deres udseende hylder de mallorcinske traditioner. Binibona hotel og guide

 

Binissalem

Binissalem er bedst kendt som Mallorcas største vindistrikt, men som et af de mindste rejsemål for turister. Selve Binissalem by er ganske stille og afslappet, undtagen fredag formiddag hvor det store marked åbner i hjertet af byen, så er der leben og hyggelig atmosfære mellem de mange boder. Det er i høj grad tanken om det landlige idyl der trækker turister til Binissalem, herude hvor fuglene synger, hvor der fredeligt overalt i de rurale omgivelser med bjergene som baggrundsbillede. Binissalem guide og feriehus

 

Búger

Búger er en mindre landsby beliggende på grænsen til es Pla regionen, herude på landet mellem gamle vindmøller og plantager. Búger byder blot på enkelte overnatningssteder, hvilket giver en mere eksklusiv og isoleret følelse, som netop er rar når man søger på landet. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Búger ophold og guide

 

 

Caimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

 

Campanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?