Aucanada/Alcanda, Rejseguide + overnatningstilbud

Aucanada er et mindre og roligt område i den nordlige udkant af den velkendte Alcúdia bugt på Mallorcas nordkyst.

Aucanada har stor tiltrækningskraft for folk, der søger en rolig base, men vil være indenfor rimelig rækkevidde af kendte faciliteter som byliv, strand og restauranter.

Aucanada ligner nok bedst et typisk villakvarter i den eksklusive ende, med hvide husfacader, havudsigt og hjemsted for Mallorcas mest eksklusive golfklub, Club de Golf Alcanada.

Find bedste overnatning Aucanada

Aucanadas rolige og eksklusive fornemmelse, minder meget om et strandvejs-kvarter med store flotte villaer, sejlbåde i bugten og idylliske små veje dekoreret med bourgonvilla.

Aucanada har en håndfuld hoteller og lejlighedskomplekser, sammen med enkelte restauranter og supermarkeder, der sørger for forplejning af byens indbyggere og gæster. Aucanada er beliggende på bjergskråningerne over den smukke lille bugt, der hører med til byen.

Aucanada er placeret godt 5 km udenfor Alcúdia, det er derfor let at komme til Alcúdia enten til fods, på cykel eller i bil på ganske kort tid. På den anden side af Aucanada finder du en fantastisk vegetation med fyrretræer, olivenlunde og et rigt dyreliv med bla. vilde fasaner.

 
Restauranter og mad i Aucanada

Selv om Aucanada ikke har mange restauranter, vil de fleste der har besøgt byen nok sige, at man spiser ret godt her. Når en lille håndfuld hoteller og restauranter alene skal skabe en uforglemmelig oplevelse for de besøgende, skal maden naturligvis være i top.

Særligt Restaurant La Terraza er kendt og elsket af såvel lokale som gengangere, der gerne tager turen fra Alcúdia herud for, at nyde udsigten over bugten, mens en enestående kulinarisk oplevelse indtages.

Strand i Aucanada

Langs vandkanten er det muligt at smide håndklædet og nyde en dukkert i det klare vand. Her er ingen rigtige bade- eller strandfaciliteter foruden en mindre badebro, som kan bruges til at komme ud forbi stenene i vandkanten. Strandstykket giver fornemmelsen af en dejlig uspoleret naturstrand, sat i smukke omgivelser mellem fyrretræer og krystalklart vand, der glimter i sollyset.

Stranden i Aucanada er kendt under navnene Playa de Aucanada og Cala Poncet og måler godt 200 meter i længden.

Aktiviteter i Aucanada

Aucanada er hjemsted for en af Mallorcas flotteste og mest eksklusive golfklubber, den imponerende Club de Golf Alcanada. Her udfordres du på den enormt velplejede 18-hullers banebane, sat i idylliske omgivelser ud til havet og med det ikoniske fyrtårn på øen Illa de Alcanada, i horisonten.

Selv samme ø, Illa de Aucanada, er et populært besøgsmål i Aucanada. Øen ligger små 150 meter fra kysten og du kan rent faktisk gå derud, da vandet derud blot er 1,50 meter højt. Illa de Alcanada har en eventyrlig atmosfære over sig og næsten lige meget på hvilket tidspunkt af dagen du kommer, vil her være noget at nyde. I dagtimerne kan du gå på eventyr i den smukke fyrreskov eller sole dig i helt fredelige omgivelser og om aftenen kan du sidde herude og nyde alle lysene fra Alcúdias havnepromenade og byen på land.

Aktiviteterne i Aucanada byder desuden på cykling, vandring, tennis, dykning, mountainbiking og sejlads.

Seværdigheder og udflugtsmål nær Aucanada

Enhver med en smule interesse for historie, skal opleve Mallorcas første hovedstad, Pollentia, bygget af romerne 125 f.Kr. i udkanten af nabobyen Alcúdia.

Selve Alcúdia by er kendt for sine mastodontiske bymure, der indrammede og beskyttede den urbane kerne tilbage under middelalderens barske forhold. Her finder du en unik sammensætning af små boligkvarterer, der hver især afspejler en periode fra de mange kulturer der har præget Mallorcas gennem tiden.

Pollença, en anden historisk by i nærområdet, inviterer på unikke udsigtspunkter over hele Mallorcas smukke nordlige kappe, sammen med fortællingen om Mallorcas udvikling.

Cap de Formentor er blandt Mallorcas mest ikoniske seværdigheder og udflugtsmål. Den særprægede halvø, der stikker ud fra det absolut nordligst punkt på øen, byder på enestående malerisk og sanselig natur, hemmelige strande og en legeplads for enhver sportsmand eller kvinde.

Indkøbstilbud i Aucanada

Aucanada har et mindre supermarked, intet specielt, men nok til at kunne få lidt snacks og hygge til hotelværelset og friske råvarer hvis du bor i lejlighed. Alternativt kan du tage den korte tur til Alcúdia, hvor du finder alt fra souvenirshops til moderne tøjforretninger.

Hver tirsdag og søndag afholdes der marked i Alcúdia, som er blandt Mallorcas største af sin slags og bør opleves. Her kan du prutte dig til en god pris på lædervarer, tasker, tøj, elektronik og lokale delikatesser.

Marked nær Aucanada

Aucanda har ikke et ugentligt marked, men du vil ikke mangle, da Alcúdia afholder marked hele to gange ugentligt, tirsdag og søndag, året rundt.

Bar & natteliv i Aucanada

Aucanada har ikke noget natteliv overhovedet. Hotellet i Aucanada tilbyder aftenunderholdning og bar.

Nattelivet foregår i Port d’Alcúdia, hvor du kan vælge mellem en lang række barer med forskellige temaer, som live musik, british pubs, karaoke, diskoteker, clubs og meget mere.

Hvor ligger Alcanada?

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?