Søg
Close this search box.

Aucanada

I denne guide

Vælg Aucanada for

Hvor ligger Aucanada?

Aucanada markeret på kort over Mallorca.

Aucanada - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Aucanada er et afsidesliggende rejsemål, der både har strand, golfbane og kunstmuseum, og så ligger det blot 5 minutter fra evigt levende Port d’Alcúdia.

Hvordan er Aucanada?

Aucanada er en halvø, der udspringer fra Alcúdia på Mallorcas smukke nordkyst.

Aucanada har stor tiltrækningskraft for folk, der søger en rolig base, men vil være inden for rimelig rækkevidde af flere faciliteter som byliv, strand og spisesteder.

Aucanada ligner nok bedst et typisk sommerhusområde i den eksklusive ende, med hvidpudsede husfacader, havudsigt og hjemsted for én af Mallorcas mest eksklusive golfklubber.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Aucanada

Hvad skal man opleve i Aucanada?

Aucanada støder direkte op til Port d’Alcúdia og Alcúdias gamle bydel, hvor du finder et væld af interessante seværdigheder og udflugtsmål. Men også på selve Aucanada er der flere spændende og smukke steder du skal besøge, f.eks. kunstmuseet Sa Bassa Blanca.

Sa Bassa Blanca

Sa Bassa Blanca er et enestående kunstmuseum skabt af Ben og Yannick Jakober, som byder på nytænkende måder at udstille kunst på. Sa Bassa Blanca er en god oplevelse for både børn og voksne, hvilket gør stedet til et af de mest populære besøgsmål i kategorien. Nyd bla. en tur i skulpturparken, udstillingen els Nins, ønsketræet eller en tur ned i SoKraTES. Også selve fincaen og biblioteket indenfor er en stor oplevelse.

Sa Bassa Blanca er en stor oplevelse for hele familien, der byder på imponerende kunstsamlinger, finurlige skulpturer og smukke haver. Tag en audioguide i hånden, og nyd turen.

Ermita de Victoria

På Aucanadas vestlige side, højt på klipperne, finder du det gamle kapel Ermita de Victoria. Ermita de Victoria blev bygget af eremitter helt tilbage i det 14. århundrede, og nyder en privilegeret udsigt over Port de Pollencas bugt og strande fra sin position. Ved Ermita de Victoria finder du også en restaurant hvor du kan nyde en velfortjent forfriskning mens du indtager de magiske blikke over bugten.

Tag turen op på bjergsiden, og nyd den magiske udsigt fra den gamle Victoria-eremitage, og nyd en forfriskning på restauranten med udsigt over bugten.

Pollen-tia

Pollentia er navnet på Mallorcas første hovedstad, som blev grundlagt af romerne ca. 123 f.Kr. Pollentia ligger lige uden for Alcúdias middelalder-bymure, og er en stor oplevelse hvis du vil have et unikt indblik i en vigtig epoke i Mallorcas historie. Infotavler guider dig rundt i byen, hvor du bla. kan se det gamle forum, gravpladserne og amfiteatret.

Gå en tur gennem ruinerne af Mallorcas romerske by, Pollentia, der blev bygget omkring 123 f.Kr. Forum, gravpladser, paladser og amfiteater er blot nogle af de dele du kan udforske.

Torre Major

Fra det 15. til det 17. århundrede var Mallorca hårdt plaget af piratangreb, hvorfor et netværk af forsvarstårne og vagttårne blev etableret langs kysterne, Torre major er et af disse. Tårnet var udstyret med hele fire kanoner, der beskød fjentlige skibe der sejlede ind i bugten.

Mellem Aucanada og Port d’Alcúdia står et af Mallorcas gamle vagttårne, der vogtede kysten i en tid hvor pirater udgjorde en kostant trussel for øsamfundet.

Alcúdias bymure og porte

Alcúdias gamle bymure stammer tilbage fra middelalderen hvor de blev bygget for at beskytte handelsbyen. Bymurene har gennem historien vist sig at have været vigtige, idet de har beskyttet Alcúdias indbyggere flere gange under angreb. Bymurene er fredet som nationalt monument.

Gå en tur på Alcúdias gamle bymure og lær om deres historie og funktion, mens du nyder de smukke syn over den gamle by og de omkringliggende områder.

Església de Sant Jaume de Alcúdia

Sant Jaume er Alcúdias sognekirke, og bygget direkte ind i byens bymure som led i forsvarssystemet. Kirken er opført i flot nygotisk stil, og indenfor kan du nyde nogle flotte religiøse artefakter og kunstværker.

Alcúdias smukke nygotiske sognekirke er flot udvendig og indvendig. 

Santa Anna oratoriet

Santa Anna er et kapel beliggende lige uden for de gamle bymure i Alcúdia, og var et af de første kapeller der blev bygget på øen efter den katalanske erobring. Sammen med kapellerne Sant Miquel i Campanet og Castellitx i Algaida, hører Santa Anna til de bedst bevarede kapeller fra det 13. århundrede.

Det gamle Santa Anna oratorie er et af Mallorcas ældste og bedst bevarede af sin slags, som står tilbage fra midten af 1200-tallet.

Andre aktiviteter du kan nyde på Aucanada

Tag på stranden på Playa de Aucanada

Langs vandkanten er det muligt at smide håndklædet og nyde en dukkert i det klare vand. Her er ingen rigtige bade- eller strandfaciliteter foruden en mindre badebro, som kan bruges til at komme ud forbi stenene i vandkanten. Strandstykket giver fornemmelsen af en dejlig uspoleret naturstrand, sat i smukke omgivelser mellem fyrretræer og krystalklart vand, der glimter i sollyset.

Stranden i Aucanada er kendt under navnene Playa de Aucanada og Cala Poncet og måler godt 200 meter i længden.

Vandring

Aucanada er som skabt til vandring, her på klippehalvøen finder du nogle af områdets mest unikke og sanselige steder, bl.a. naturområdet Coll Baix og de gamle vagttårne Penya des Migdia og Sa Talaia 446 meter over havets overflade. Aucanada er hjemsted for stor biodiversitet og du vil med garanti blive overvældet af hvad naturen tilbyder herude.

Penya des Migdia

Tag turen højt over Mallorcas kyster og lad dig tryllebinde af de magiske panoramaudsyn fra den gamle udkigspost Penya des Migdia.

Tag på golfbanen

Aucanada er hjemsted for en af Mallorcas flotteste og mest eksklusive golfklubber, den imponerende Club de Golf Alcanada. Her udfordres du på den enormt velplejede 18-hullers banebane, sat i idylliske omgivelser ud til havet og med det ikoniske fyrtårn på øen Illa de Alcanada, i horisonten.

Intelligent designede baner omsluttet af smuk vild balearisk natur, gør Mallorcas golfbaner til eftertragtede besøgsmål for verdens mange golfspillere, professionelle som amatører.

Hvor skal man bo i Aucanada?

Der ligger blot et enkelt hotel på Aucanada-halvøen, det nyrenoverede Mar Hotels Aucanada. Men søger du ferievilla med havudsigt, let adgang til stranden og fred og ro, så byder Aucanada på et pænt udbud af muligheder. Her er de bedste bud på overnatning:

Hotel Mar Aucanada på øen Mallorca, Spanien.

Mar Hotel Aucanada

Booking.com

Spisestederne på Aucanada

Selv om Aucanada ikke har mange restauranter, vil de fleste der har besøgt byen nok sige, at man spiser ret godt her. Når en lille håndfuld hoteller og restauranter alene skal skabe en uforglemmelig oplevelse for de besøgende, skal maden naturligvis være i top.

Særligt Restaurant La Terraza er kendt og elsket af såvel lokale som gengangere, der gerne tager turen fra Alcúdia herud for, at nyde udsigten over bugten, mens en enestående kulinarisk oplevelse indtages.

Shopping på Aucanada

Aucanada har et mindre supermarked, intet specielt, men nok til at kunne få lidt snacks og hygge til hotelværelset og friske råvarer hvis du bor i lejlighed. Alternativt kan du tage den korte tur til Alcúdia, hvor du finder alt fra souvenirshops til moderne tøjforretninger.

Hver tirsdag og søndag afholdes der marked i Alcúdia, som er blandt Mallorcas største af sin slags og bør opleves. Her kan du prutte dig til en god pris på lædervarer, tasker, tøj, elektronik og lokale delikatesser.

Marked nær Aucanada

Der er ikke et traditionelt marked på Aucanada, men det er der til gengæld i Alcúdia, hvor et af Mallorcas mest populære markeder afholdes hver tirsdag og søndag morgen. 

Er du vild med sydlandske markeder, så skal du tage turen til Inca markedet om torsdagen, eller til Sineus marked om onsdagen. 

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 323

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca