Església de Sant Jaume de Alcúdia

sant jaume kirke i alcudia
Om

Den romersk-katolske kirke, Església de Sant Jaume – eller Església de Alcúdia i folkemunde – er bygget ind i den gamle bymur.

 

Església Parroquia de Alcúdia er beliggende i forlængelse af de ikoniske middelalder bymure, på præcis samme sted hvor den oprindelige kirke blev bygget tilbage i det 14. århundrede.

Kirken havde gennem middelalderen, en central rolle i Alcúdia, hvor den foruden kirkelige tjenester, tjente som vagttårn og port ind bag de brede fæstningsmure. På toppen af tårnet var således bygget en udkigspost, hvor vagter i døgndrift kunne spotte fjendtlige tilnærmelser.

I 1870, i en tilstand af alvorlig omsorgssvigt, faldt dele af kirken sammen og gjorde den således farlig at færdes i og omkring. Byrådet i Alcúdia, valgte at rive kirken helt ned for til gengæld, at bygge en ny fra bunden. Byggeriet af den nye Església Parroquia de Alcúdia, stod færdigt i 1893 og udført i nygotisk stil.

Den nuværende kirke er konstrueret med hovedskib og tilhørende sidekapeller, adskilt af smukke ribbede hvælvinger.

Præsteboligen er klædt med en nygotisk altertavle dedikeret til Alcúdias skytshelgen, Sant Jaume – et værk af den lokale Llorenç Ferrer Martí.

Tympanonet i kirkens facade indeholder en skulptur af Sant Jaume. Et stort rosevindue oplyser indersiden af kirken i smukke silhuetter, over dette ser du Alcúdias våbenskjold, udført af Remígia Caubet, som er indgraveret i facadestrukturen.

Er du på ferie i Port d’Alcúdia, tager du næsten med sikkerhed en tur ind til Alcúdias historiske gamle bydel, hvor du skal besøge det store marked og opleve den fascinerende historie.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?