Den romersk-katolske kirke, Església de Sant Jaume – eller Església de Alcúdia i folkemunde – er bygget ind i den gamle bymur.

kirker mallorca alcudia seværdighed

Església Parroquia de Alcúdia er beliggende i forlængelse af de ikoniske middelalder bymure, på præcis samme sted hvor den oprindelige kirke blev bygget tilbage i det 14. århundrede.

Kirken havde gennem middelalderen, en central rolle i Alcúdia, hvor den foruden kirkelige tjenester, tjente som vagttårn og port ind bag de brede fæstningsmure. På toppen af tårnet var således bygget en udkigspost, hvor vagter i døgndrift kunne spotte fjendtlige tilnærmelser.

I 1870, i en tilstand af alvorlig omsorgssvigt, faldt dele af kirken sammen og gjorde den således farlig at færdes i og omkring. Byrådet i Alcúdia, valgte at rive kirken helt ned for til gengæld, at bygge en ny fra bunden. Byggeriet af den nye Església Parroquia de Alcúdia, stod færdigt i 1893 og udført i nygotisk stil.

Den nuværende kirke er konstrueret med hovedskib og tilhørende sidekapeller, adskilt af smukke ribbede hvælvinger.

Præsteboligen er klædt med en nygotisk altertavle dedikeret til Alcúdias skytshelgen, Sant Jaume – et værk af den lokale Llorenç Ferrer Martí.

Tympanonet i kirkens facade indeholder en skulptur af Sant Jaume. Et stort rosevindue oplyser indersiden af kirken i smukke silhuetter, over dette ser du Alcúdias våbenskjold, udført af Remígia Caubet, som er indgraveret i facadestrukturen.

Kirken, Esglesia de Sant Jaume, i Alcudias historiske gamle bydelEr du på ferie i Port d’Alcúdia, tager du næsten med sikkerhed en tur ind til Alcúdias historiske gamle bydel, hvor du skal besøge det store marked og opleve den fascinerende historie.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?