Palau de Ayamans

Om

Palau de Ayamans – eller Ayamans paladset – samt dets smukke haver dominerer Llosetas centrum og betegnes som en af Mallorcas smukkeste arkitektoniske perler.

Paladset er et eksemplarisk eksempel på aristokratiets dominans, op gennem middelalderen på Mallorca og en seværdighed, som du kan nyde både indefra og udefra.

Hver Greve der har boet i huset, har udvidet og renoveret strukturen så det hver gang fik et nyt præg, med årene mere paladsagtigt. Familien March (Banco March) købte slottet i 1927 og renoverede det i 1940, fylde det med deres kunstsamling, mens arkitekten Gabriel Alomar gendesignede facade og haver.

Palau de Ayamans blev solgt til selskabet Lloseta SA i 1975, og fungerer nu som konference og eventcenter i Lloseta.

I 1988 blev Palacio de Ayamans erklæret en del af Mallorcas kulturarv og den store mur omkring paladset blev revet ned, for at åbne op til de smukke haver.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i år 1229, skænkede Kong Jaime den 1. hele området for foden af Tramuntana bjergene, til enken af Guillem Ramon de Moncada – en adelsmand der var med til planlægning af erobringen af Mallorca fra maurerne.

Enken valgte at dele området mellem tre riddere, der alle havde taget del i erobringen, området blev nu omdøbt til “Canarossa”. I 1578 blev Canarossa opdelt i tre godser, Lloseta, Pelai s’Estorell samt Son Pelai.

I 1634 blev Miquel Ballester Togores udnævnt Greve af Ayamans og Baron af Lloseta. Greven brugte sin indkomst til at bygge Ayamans Paladset i byens centrum, samtidig købte han en større ejendom i centrum af Palma, Ca Gran Cristiana (nu hjem til Mallorca-museet).

Hvor

Lloseta

Lloseta er en hyggelig lille by beliggende direkte på bjergskråningerne, ca. 10 minutter fra Inca. Lloseta er kendt for sit tidligere adelige palads, Ayamans, der stammer helt tilbage fra den katalanske erobring af Mallorca. Men Lloseta har meget mere at byde på, bla. det moderne teater, sognekirken og det gamle Cocó-kapel i udkanten af byen. Lloseta er et oplagt sted at booke et romantisk ophold, det lækre Cas Comte hotel i hjertet af byen er kendt for sit autentiske charme og luksus.

Lloseta seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Lloseta

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag mere imponerende arkitektur på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?