Mancor de la Vall rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Vugget ind for neden af skråningerne på de grønne Serra de Tramuntana-bjerges østlige sider, ligger den pastorale landsby Mancor de la Vall. Byen har ikke mere end godt 1000 indbyggere, til gengæld et meget stolt lille folkefærd, som kalder sig selv ‘mancoris’.

Mancor de la Vall er suverænt bedst egnet, til ferie på egne betingelser og gerne med lejebil eller cykel, til udforskning af de mange smukke og charmerende tilbud i området.

Byen rummer et væld af smukke bygninger, lækre ferieboliger, en romantisk restaurant og korte distancer til andre byer, et oplagt valg for det eventyrlystne par!

Overnatning

Bedste indkvartering i Mancor de la Vall

Du har en unik mulighed for, at kombinere pastoral landhygge med bjergenes rustikke charme, i afslappende omgivelser på én af områdets mange fincas eller herregårde.

De smukke gamle sten-fincas, fyldt med lækre faciliteter, er det perfekte valgt, når du skal koble helt af. Her er du tæt på natur, men ikke længere væk fra byliv, end en lille køretur på godt 10 minutter.

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder i Mancor de la Vall

I selve Mancor de la Vall, finder du enkelte små seværdigheder, med betydning for lokalområdets kulturarv.

Igen er det dog Mancor de la Valls fantastiske centrale beliggenhed, der gør det særligt bekvemt at nå de største oplevelser på Mallorca. på kort tid kan du køre op i bjergene, til Mallorcas andet varemærke, det imponerende Lluc kloster, eller til Valldemossa og se kartauserklostret, Palau del Rei Sanc, hvor Chopin og George Sand boede.

Mallorcas opgraderede vejnet, gør det let at nå rundt til alle afkroge af øen, på rimelig tid med bil.
Aktiviteter i Mancor de la Vall

Fra Mancor de la Vall, starter talrige vandreruter rundt i bjergene, hvor masser af eventyr og udsigtspunkter venter i den storslåede natur heroppe.

Cykling er den anden helt store sportsaktivitet i Mancor de la Vall – et oplagt sted at slå sig ned på en cykelferie.

Der er selvfølgelig også mulighed for andre sportsaktiviteter omkring Mancor de la Vall, som golf og tennis.

Marked & Events

Markedet i Mancor de la Vall

Besøg det ugentlige marked i Mancor de la Vall, hver lørdag formiddag centralt i byen. Her får du mulighed for at prøvesmage lokale råvarer, se håndværk fra området eller bare snuppe en forfriskning og nyde stemningen.

Har du lejet villa eller finca i Mancor de la Vall, er det en helt unik mulighed for, at fylde køkkenet op med de bedste friske råvarer fra Mallorca.
Du kan se alle markeder her

 

Årlige events i Mancor de la Vall

Traditionen tro, afvikles der i Mancor de la Vall, flere festlige begivenheder som er sjove at deltage ved.

Første arrangement er 17. januar hvor Sant Antoni fejres med bål og dans i gaderne. Påskesøndag er der tradition for, at vandre i flok til Santa Lúcia kappellet på bjergsiden.

Gennem sommeren er der flere events, bla. den store byfest i juni, samt gastronomiske og kunstneriske events.

Svampejagt i Mancor de la Vall er også én af årets helt store oplevelser. Den er bedre kendt som ‘La Fira de l´Esclatasang’, og af holdes hvert år i slutningen af november.

Januar

Sant Antoni

Den 16. januar oplyses den lille bjerglandsby med bål fakler, når Sant Antoni (Antonius den Hellige) fejres i Mancor de la Vall. Sant Antoni er en af de mest traditionsbundne fejringer på Mallorca, han fejres i stort set alle byer, da han er skytshelgen for husdyr, som jo selvsagt har været vigtige i traditionelle landbrugssamfund.

Om formiddagen den 17. januar er der særlig gudstjeneste ved sognekirken.

Juni

Festes de Sant Joan

Årets helt store fest er 24. juni, hvor Sant Joan Baptista, skytsenglen for byen, fejres. Gennem hele ugen op til den 24. juni er der masser af aktiviteter for unge og ældre, som dans, boldspil, figurer af tyre, dæmoner, tennis turnering og meget andet. Her serveres også lokale specialiteter og delikatesser i gaderne, blandt andet de lækre æbleskive-agtige ‘bunyols’.

På den 24. fejres Sant Joan med gudstjeneste og traditionelle danse foran kirken.

Juli

Pamboli-konkurrence

I juli arrangeres et sjovt gastronomisk event i Mancor de la Vall, når den årlige Pamboli-konkurrence løber af stablen. Byens barer og amatørkokke konkurrerer om at tilberede den typiske pa amb oli – eller pamboli – på den mest kreative og velsmagende måde.

Pa amb oli er én af de mest elskede spiser på Mallorca, som basalt set består af brød med olie på.

September

Mancor de l’art

Mancor de l’art er en dag dedikeret til kunsten. På dagen kan du opleve koncerter, opvisninger, workshops og præsentationer af forskellig art. Gaderne er dækket med kunst fra forskellige lokale kunstnere, der virkelig giver den lille ellers søvnige by farver.

November

Biniarrels sa Fira de Mancor

I slutningen af november er det tid til en af årets mest populære events i Mancor de la Vall, den traditionelle svampe-festival.

Svampe-festivalen byder på udflugter, gastronomiske oplevelser, folkedans, koncerter, opvisninger og et stort marked. Der er masser af aktiviteter og indslag der gør dette til en af årets helt store begivenheder.

Vejrudsigt
Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 311

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Plaça de l’Ajuntament, 1
+34 971 50 17 76

Hvor ligger Mancor de la Vall?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

 

Caimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Inca

Inca er Raiguer regionens hovedstad og Mallorcas tredjestørste by, desuden et stort og skønt område med varierede og smukke landskaber. Inca byder på en masse virkelig lækre restauranter i centrum af byen, som ikke må misses mens I er på besøg, bla. Celler Ca’n Ripoll og Celler Ca’n Amer skal prøves. Inca er også hjemsted for en masse kulturelle seværdigheder, heriblandt øens eneste museum for sko og læder som vil give jer en god forståelse af øens industrialisering. Besøg læderbyen Inca her

 

Lloseta

Lloseta er en historisk lille by, med de mange snævre gader og stræder beliggende direkte på bjergskråningerne. Lloseta er til trods for sin størrelse, et alsidigt rejsemål pga. den unikke beliggenhed mellem bjerge, landdistrikter og byområder. I Lloseta bor I i på det lækre SPA-hotel Cas Comte beliggende i et historisk palæ i hjertet af byen, hvorfra I kan nyde byens autenticitet og sjæl, desuden kan I let komme til Inca og spise. Lloseta hotelophold og guide

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?