Søg
Close this search box.

Mancor de la Vall

I denne guide

Vælg Mancor de la Vall for

Hvor ligger Mancor de la Vall?

Mancor de la Vall markeret på kort over Mallorca.

Mancor de la Vall- Rejseguide til aktiviteter og ophold

Mancor de la Vall er en typisk lille søvnig landsby og kommune beliggende i Serra de Tramuntana, i naturskønne rolige omgivelser.

Hvordan er Mancor de la Vall?

Smukt beliggende direkte på bjergskråningerne af Serra de Tramuntana, finder du det maleriske område, Mancor de la Vall.

Mancor de la Vall – oversat til Dalens Mancor – bryster sig af en isoleret og fredfyldt placering, hvor fred og hvile hersker.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Mancor de la Vall

Hvad skal man opleve i Mancor de la Vall?

Ermita de Santa Luciá

Det gamle Santa Lucia kloster, der ligger smukt på bjergskråningerne over Mancor de la Vall, har gennem tiden haft stor betydning for befolkningen, navnlig da dette var det eneste sted for religiøse services for store dele af landsbyerne på denne side af Tramuntana. Santa Lucia tilbyder fantastisk udsigt over området fra dets fredelige placering.

Sognekirken Parroquia Sant Joan Baptista de Mancor

Som i alle landsbyer på Mallorca, spiller kirken en væsentlig rolle det lille samfund her i bjergene. Sognekirken i hjertet af Mancor de la Vall er da også et symbol på sognets selvstændighed, som blev opnået i 1925. Kirken er én af de yngre på Mallorca, den blev færdigbygget i 1854, og bærer en nyklassicistisk arkitektur, der gør den unik og smuk.

Sa Tafona de Son Morro

I hjertet af byen, på hjørnet mellem Carrer Principal og Carrer Salvador Beltrán, står en bygning kaldet Son Morro. Du kan kende den ved sin buede portal og renæssancevindue i facaden. Men det er nu mere interessant hvad der er inde bag portalen; nemlig byens gamle olivenmølle, som er blevet erklæret særlig kulturel interesse.

Sa Font de Mancor de la Vall

I den sydlige del af landsbyen finder du det gamle vandingsanlæg og brønd, der har stået siden maurernes tid på Mallorca (ca. 902 – 1229). Det er nu ikke en stor seværdighed, men alligevel sjovt at se et monument med så lang historie der stadig virker. De mange gamle vandingssystemer, også kaldet qanats, er bare én af grundene til, at UNESCO har fredet Tramuntana som verdensarv.

Udforsk de gamle herregårde og palæer

Mancor de la Vall er et storartet sted at opdage lidt af Mallorcas datid. Landsbyen er faktisk som et slags frilandsmuseum, du kan splentre rundt i og lære lidt om livet på øen. I gaderne Carrer Major, Carrer des Fang og Carrer Bartomeu Reus ligger nogle eksemplariske gamle landejendomme med bemærkelsesværdig arkitektur.

Inde omkring centrum, ved det lille torv Placa de Baix, er der fundet rester fra en maurisk moské, hvilket vidner om et arabisk samfund heroppe i bjergene.

I området omkring sognekirken starter mange af de gamle stier, der fører længere op i bjergene til ejendomme som Santa Luciá, Massanella og Biniarroi, hvorfra du virkelig kan nyde den smukke natur og udsigt.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre aktiviteter i og nær Mancor de la Vall

Vandring på bjergskråningerne

Nyd at gå langs de mange stier, der fører dig rundt i skovene, gennem kløfter, til forhistoriske lejre, brønde og andre monumenter fra en svunden tid.

Overordnet set, er vandring i Mancor de la Vall begrænset til dig der har vandreudstyr med, og er vant til at vandre i bjergterræn.

En særligt populær vandretur i Manacor de la Vall-området, er til det lille refugium Tossals Verd, der er en del af den store GR221 rute, der krydser Mallorca. På turen fra Mancor de la Vall kommer du gennem es Rafals-ejendommen, domineret af johannesbrødstræer, mandeltræer, fyrretræer og en masse forskellig vegetation, der kun gør turen endnu mere sanselig. På hele turen vil du have magisk panoramaudsigt over sletterne og over dalene, og i bunden byer som Mancor de la Vall, Selva og Inca.

Mountainbiking i Mancor de la Vall

Der er masser af fede MTB ruter her i området, der blander terrænet godt. Populære MTB ruter går fra Mancor de la Vall og op til Pollenca på nordkappen. Ruten tager dig højt i bjergene, nær Lluc, til det lille refugium Binifaldo, og videre ned til Pollenca. Der er passager der er rigtig svære og stejle, så det kan være du må af og skubbe et par gange.

Cykling i Mancor de la Vall

Cykling er en fed sport at dyrke på Mallorca, ikke mindst ii Mancor de la Vall. Byen fint forbundet til det asfalterede vejnet, der gør det let at komme omkring. Ikke nok med det, men det isolerede beliggenhed af byen gør, at et pænt stykke af vejen ud/ind, er ganske rolig og utrafikeret. Turene i området går typisk til nabobyerne, Caimari, Selva, Inca og Alaró, hvor der venter masser af smuk natur, udfordringer op oplevelser.

Hvor skal man bo i Mancor de la Vall?

I Mancor de la Vall får du i fuldstændig ro og afsondrethed i maleriske naturskønne omgivelser. Herude styrer du selv dagens tempo, du lejer en bil eller cykel, og planlægger selv hvordan ferien skal bruges, uden indblanding fra udefrakommende elementer.

Roligt lækkert hotel i Mancor de la Vall i Mallorcas Tramuntana bjerge.

Hotel Turixant

Booking.com
Stille feirehus og finca I Mancor de la Vall, Mallorca, i rolige omgivelser.

Finca Montaura

Booking.com
Privat villa med pool og smuk udsigt over bjerge i Mancor de la Vall på Mallorca.

Villa Santa Llucia

Booking.com

Spisestederne i Mancor de la Vall

Det er muligt at få et solidt og velsmagende måltid mad for en en lille penge her i Mancor de la Vall. Søger du større madoplevelser, så anbefaler jeg et besøg på restauranten på Hotel Turixant i byen, der er virkelig god.

Flere af spisestederne tilbyder også den velkendte Menú del Dia – altså en frokostmenu bestående af 3-4 retter til omkring 10 euro.

Marked i Mancor de la Vall

Besøg det ugentlige marked i Mancor de la Vall, hver lørdag formiddag centralt i byen. Her får du mulighed for at prøvesmage lokale råvarer, se håndværk fra området eller bare snuppe en forfriskning og nyde stemningen.

Har du lejet villa eller finca i Mancor de la Vall, er det en helt unik mulighed for, at fylde køkkenet op med de bedste friske råvarer fra Mallorca.
Du kan se alle markeder her

Begivenheder i Mancor de la Vall

Traditionen tro, afvikles der i Mancor de la Vall, flere festlige begivenheder som er sjove at deltage ved.

Første arrangement er 17. januar hvor Sant Antoni fejres med bål og dans i gaderne. Påskesøndag er der tradition for, at vandre i flok til Santa Lúcia klosteret på bjergsiden.

Gennem sommeren er der flere events, bl.a. den store byfest i juni, samt gastronomiske og kunstneriske events.

Svampejagt i Mancor de la Vall er også én af årets helt store oplevelser. Den er bedre kendt som ‘La Fira de l´Esclatasang’, og af holdes hvert år i slutningen af november.

Januar

Sant Antoni

Den 16. januar oplyses den lille bjerglandsby med bål fakler, når Sant Antoni (Antonius den Hellige) fejres i Mancor de la Vall. Sant Antoni er en af de mest traditionsbundne fejringer på Mallorca, han fejres i stort set alle byer, da han er skytshelgen for husdyr, som jo selvsagt har været vigtige i traditionelle landbrugssamfund.

Om formiddagen den 17. januar er der særlig gudstjeneste ved sognekirken.

Juni

Festes de Sant Joan

Årets helt store fest er 24. juni, hvor Sant Joan Baptista, skytsenglen for byen, fejres. Gennem hele ugen op til den 24. juni er der masser af aktiviteter for unge og ældre, som dans, boldspil, figurer af tyre, dæmoner, tennis turnering og meget andet. Her serveres også lokale specialiteter og delikatesser i gaderne, blandt andet de lækre æbleskive-agtige ‘bunyols’.

På den 24. fejres Sant Joan med gudstjeneste og traditionelle danse foran kirken.

Juli

Pamboli-konkurrence

I juli arrangeres et sjovt gastronomisk event i Mancor de la Vall, når den årlige Pamboli-konkurrence løber af stablen. Byens barer og amatørkokke konkurrerer om at tilberede den typiske pa amb oli – eller pamboli – på den mest kreative og velsmagende måde.

Pa amb oli er én af de mest elskede spiser på Mallorca, som basalt set består af brød med olie på.

September

Mancor de l’art

Mancor de l’art er en dag dedikeret til kunsten. På dagen kan du opleve koncerter, opvisninger, workshops og præsentationer af forskellig art. Gaderne er dækket med kunst fra forskellige lokale kunstnere, der virkelig giver den lille ellers søvnige by farver.

November

Biniarrels sa Fira de Mancor

I slutningen af november er det tid til en af årets mest populære events i Mancor de la Vall, den traditionelle svampe-festival.

Svampe-festivalen byder på udflugter, gastronomiske oplevelser, folkedans, koncerter, opvisninger og et stort marked. Der er masser af aktiviteter og indslag der gør dette til en af årets helt store begivenheder.

Ofte stillede spørgsmål

Her er de bedste overnatningsmuligheder i Mancor de la Vall:

Mancor de la Vall ligger godt 40 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 50 euro og tage ca. 30 minutter.

Det ugentlige marked i Mancor de la Vall afholdes lørdag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 311

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca